Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerikaanse politiek/overheid/samenleving => Amerikaanse samenleving => Topic gestart door: Wop op 31-08-2012, 13:29 uur

Titel: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Wop op 31-08-2012, 13:29 uur
Het is weer raak in de VS: Several Dead, Including Gunman, in NJ Supermarket Shootout | NBC New York

http://www.nbcnewyork.com/news/local/Police-SWAT-Team-New-Jersey-Pathmark-Old-Bridge-168125856.html?ggg (http://www.nbcnewyork.com/news/local/Police-SWAT-Team-New-Jersey-Pathmark-Old-Bridge-168125856.html?ggg)
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Yessica op 31-08-2012, 14:13 uur
Het is wel heeeeel erg raak de laatste tijd ja...  :-\
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Pieter79 op 31-08-2012, 22:13 uur
Krijg je in die gebieden waar oprechte burgers geen wapen op zak mogen dragen.
Deze dingen gebeuren overal, zelfs in Nederland.

Gr. Pieter
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: hollandranch op 03-09-2012, 02:57 uur
Er vallen elk weekend meer doden in Chicago dan in Afghanistan, dus dit is niets bijzonder, just another day
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Yessica op 03-09-2012, 08:38 uur
Het is toch typisch dat schietpartijen tussen criminelen en gangs onderling, door de pro-wapenlobby op één hoop worden gegooid met random shootings. Je kunt toch met de beste wil van de wereld niet menen dat als er ergens een afrekening is, dat hetzelfde als dat jij bij de kassa van de walmart overhoop wordt geknald door een gek?
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: hollandranch op 03-09-2012, 14:11 uur
Er vallen tientallen onschuldige doden in Chicago, zie weinig verschil


http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2012/06/chicago-mayor-emanuel-chastises-gangs-for-heaven-suttons-murder/ (http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2012/06/chicago-mayor-emanuel-chastises-gangs-for-heaven-suttons-murder/)
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Pieter79 op 03-09-2012, 20:09 uur
Chicago cq Illinois is het walhalla voor criminelen. Deze staat heeft een verbod op het dragen van vuurwapens door burgers. Criminelen trekken zich er weinig van aan, zie het nieuws. Vanmorgen las ik nog op een Nederlandse nieuwswebsite dat er iemand op een parkeerplaats of weg is neergeschoten.

Wapens zijn nooit uit de handen van criminelen te houden, laten we dan iedere burger ook het recht geven om legaal een wapen op zak te dragen. En gekken zullen er altijd wel blijven, hebben ze geen beschikking over een vuurwapen dan gaan ze wel voor een mes.

Gr. Pieter
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: hollandranch op 05-09-2012, 05:47 uur
Criminelen trekken zich er weinig van aan, zie het nieuws.

Schijnt vaker zo te zijn ;)
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: persianBrit op 07-10-2012, 15:38 uur
Ik vind dit altijd een interessante discussie.
Ik ben zelf geneigd te zeggen dat vrij wapenbezit afgeschaft moet worden omdat je zo dit soort taferelen tot een minimum kan terugdringen. Tegelijkertijd verraad ik daarmee dat ik het geheel met Europese ogen bekijk. In de V.S. staat het recht op wapenbezit gegrift in de grondwet. Wat als je bijvoorbeeld ergens in the middle of nowhere woont en iemand komt je huis binnenvallen met een wapen  en je kan niet snel genoeg de politie inschakelen ? In dat geval lijkt het me logisch dat je je wilt beschermen. Echter, je hebt natuurlijk ook mensen die hier misbruik van maken (genoeg voorbeelden (Virgina Tech is nog steeds in ons geheugen gegrift denk ik).   Wellicht moet men het per gebied bekijken en er in het beginsel van uitgaan dat wapenbezit verboden moet worden maar dat je een risico-analyse laat maken van hoe groot de kans is op bv. potentieel gevaar en zodoende het wapenbezit regelt. Ik denk echter niet dat men gebaat is bij een one-size-fits-all approach: er is simpelweg een te groot verschil tussen iemand die ergens in the middle of nowhere woont in een gehucht in bv. Kentucky en iemand die in het centrum van New York woont.Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Wallstreet op 19-10-2012, 14:07 uur
Gisteren was het raak in een schoonheidssalon in FL. 4 doden! :'(
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Pieter79 op 19-10-2012, 23:15 uur
Meer dan de helft van alle doden d.m.v. vuurwapens komt op de rekening van zelfmoord. Wat er dan nog aan doden overblijft, met betrekking tot vuurwapens, daarvan komt het overgrote deel op het conto van criminelen (en dan vooral in de drug scene, handelaren etc.). Wie weet welk verhaal achter die schietpartij in Forida zit...

Een denk ik redelijk goede samenvatting over vuurwapen geweld (incl. bron) kun je vinden op http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_violence_in_the_United_States (http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_violence_in_the_United_States)

Dus voor iedereen in Nederland die denkt dat het hier X keer gevaarlijker is dan in Nederland; grote onzin, tenzij je een crimineel bent. Maar goed, criminelen die elkaar onderling opruimen daar heb ik geen problemen mee. Verder voor elk bericht over een schietpartij hier; komt ook elke schietpartij in de Balkan, Roemenie of Polen bij jullie in het nieuws? Schietpartijen in de USA worden altijd uitvergroot en komen in Nederland bijna altijd wel in de krant, en dat kan je gedachten of veiligheidsgevoel behoorlijk vervormen.

Gr. Pieter
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: hollandranch op 19-10-2012, 23:44 uur
In Chicago willen ze Belasting gaan heffen op kogels dan denk je wel 3x na voordat je iemand afknalt  ^-^
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Sus op 22-10-2012, 22:36 uur
Wat als je bijvoorbeeld ergens in the middle of nowhere woont en iemand komt je huis binnenvallen met een wapen  en je kan niet snel genoeg de politie inschakelen ? In dat geval lijkt het me logisch dat je je wilt beschermen. (knip) er is simpelweg een te groot verschil tussen iemand die ergens in the middle of nowhere woont in een gehucht in bv. Kentucky en iemand die in het centrum van New York woont.
Sorry maar dat vind ik een onzin excuus, op het moment dat er iemand bij je binnendringt is er nooit politie onmiddelijk beschik- of bereikbaar, of je nu in de stad of op het platteland woont. Als hier nu iemand met een wapen binnendringt maakt het niet uit waar ik woon of hoever de dichtstbijzijnde combi is, op dat moment ben ik gewoon de pineut. Maar om daarom iedereen een wapen te laten dragen? In Pahrump stond plots in een warenhuis iemand naast ons met een holster incl wapen. Waarom heeft hij dat daar op dat moment nodig? Nergens voor, gewoon de cowboy uithangen is dat. Wat de mensen thuis in hun kast hebben liggen is een ander verhaal. Openbaar met wapens rondlopen vind ik vragen om problemen.

Sus
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: hollandranch op 22-10-2012, 22:43 uur
Wij wonen zeg maar in het Wilde Westen, iedereen heeft hier wapens om diverse redenen, becsherming, jagen, doden van gewonde dieren, doden van dieren die je aanvallen, denk aan giftige slangen, wilde zwijnen, roedels wilde honden om er een paar te noemen. Als je hier word gepakt met een kogel in je auto bij een school ga je de bak in en je ziet eigenlijk alleen de politie zichtbaar wapens dragen maar je kan ervanuit gaan dat iedereen een wapen heeft, zelfs iemand op een Harley  ::)
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Pieter79 op 22-10-2012, 23:04 uur
Openbaar met wapens rondlopen vind ik vragen om problemen.

Sus

Ik denk juist van niet. Meer verantwoordelijke burgers met een wapen op zak zou de criminaliteit omlaag brengen. In Chicago en NYC is dit al een tijdje verboden en daar hebben criminelen weer vrij spel die zich niets van de regels aantrekken.

Maar ja, gelukkig denken ze er hier zo over zoals ik erover denk ;) Moet wel toegeven dan dat ik liever een pistool 'onzichtbaar' draag dan 'open carry', gewoon om geen aandacht te trekken.

Gr. Pieter
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: Sus op 22-10-2012, 23:26 uur


 Meer verantwoordelijke burgers met een wapen op zak zou de criminaliteit omlaag brengen.
Gr. Pieter
[/quote]
Daar heb ik geen probleem mee, met die verantwoordelijke burgers maar nu mag (in Arizona toch) iedere idioot of labiele kerel zich een wapen aanschaffen op voorwaarde dat hij geen strafblad heeft. En met die laatste krijg je vroeg of laat problemen.
Sus
Titel: Re: Het is weer raak in de VS
Bericht door: hollandranch op 23-10-2012, 00:22 uur
Daar heb ik geen probleem mee, met die verantwoordelijke burgers maar nu mag (in Arizona toch) iedere idioot of labiele kerel zich een wapen aanschaffen op voorwaarde dat hij geen strafblad heeft. En met die laatste krijg je vroeg of laat problemen.
Sus

Tja, wie is er gek als zelfs de psychiaters in het leger gaan schieten

The sole suspect is Nidal Malik Hasan, a U.S. Army Major serving as a psychiatrist. He was shot and taken into custody by Department of the Army Civilian Police officers,[3] and is now paralyzed from the waist down.[4] Hasan has been charged with 13 counts of premeditated murder and 32 counts of attempted murder under the Uniform Code of Military Justice; he may face additional charges at court-martial. If he is convicted, he could be given the death penalty.[5][6]  Die batman shooter was ook een student en ga zo maar door.