Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Independence day

Discussie gestart

Wop

VS vieren onafhankelijkheid onder zware bewaking
RIPLEY/LONDEN (ANP) - Terwijl vliegtuigen het luchtruim bewaken en duizenden agenten toezicht houden vieren de Amerikanen donderdag Onafhankelijkheidsdag. Het is 226 jaar geleden dat opstandelingen de Declaration of Indepedence aanvaardden en zich losmaakten van Engeland.

De autoriteiten hebben bij meer dan 2000 evenementen scherpe veiligheidsmaatregelen genomen om aanslagen zoals die van 11 september in New York en Washington te voorkomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet dinsdag weten ,,betrouwbare'' informatie te hebben dat terroristen aanslagen op Amerikaanse doelen beramen. De elektriciteitscentrales, waterreservoirs, bruggen, tunnels en luchthavens worden scherp bewaakt.

Maar de regering heeft de bevolking opgeroepen zich niet door angst te laten leiden en te genieten van de barbecues, parades, het vuurwerk en andere festiviteiten die onafhankelijkheidsdag zoals elk jaar omlijsten. ,,Ik hoop dat elke Amerikaan morgen naar buiten gaat en dankt voor de ,,vele zegeningen van onze natie'', zei president Bush woensdag.

De president gaf het goede voorbeeld door naar het stadje Ripley in de staat West Virginia te gaan. Hij gaf daar het startsein voor een parade waarin fanfares, majorettes en jonge acrobaten werden afgewisseld door praalwagens, plaatselijke grootheden en oorlogsveteranen. Bush prees de oud-strijders en herinnerde de Amerikanen eraan dat zij ,,n volk'' zijn. ,,Meer dan ooit in het bestaan van het grootste deel van de Amerikanen wordt de vlag gehesen voor een verenigd land'', merkte hij op.
#1 - 08-07-2002, 15:53 uur

Ebelix

Deze string wordt gesloten. Er is 3,5 jaar geleden opgepost
#2 - 24-01-2006, 17:24 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15