Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Kaper 9/11 mag doodstraf krijgen

Discussie gestart

Wop

Kaper 9/11 mag doodstraf krijgen

Uitgegeven: 14 september 2004 07:39

WASHINGTON - De Fransman Zacarias Moussaoui, die werd opgepakt voordat hij mee kon doen aan de aanslagen van 11 september, kan als maximumstraf de doodstraf krijgen. Ook mag hij in zijn proces niet drie gevangen al-Qaeda-leden als getuigen oproepen.

Dat heeft een Amerikaans hof van beroep maandag bepaald. Moussaoui kan nu nog naar het Amerikaanse hooggerechtshof stappen. Een lagere rechter had eerder beslist dat de doodstraf niet opgelegd mag worden omdat de jury geen toegang zal hebben tot alle verzachtende omstandigheden.


Het ministerie van Justitie wil om veiligheidsredenen niet dat de drie al-Qaeda-leden worden gehoord. Moussaoui kan volgens n van zijn advocaten eventueel hun schriftelijke verklaringen inbrengen in het strafproces. Dat zal naar verwachting begin 2005 beginnen.

Moussaoui is de enige verdachte tot nu toe die in rechtstreeks verband met 9/11 is opgepakt. Hij was toen, drie weken voor de aanslagen, nog bezig vlieglessen te nemen.
#1 - 14-09-2004, 08:48 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15