Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Kerstbomen zijn 'beledigend'

Discussie gestart

EvertK

 Bron: Seattle Post Intelligencer (ik heb het zelf weer van een andere site overigens)

Alle negen kerstbomen van het Sea-Tac International Airport in de Amerikaanse stad Seattle zijn weggehaald, omdat ze beledigend zouden zijn voor joden en andere religies.

De rabbi Elazar Bogomilsky had een advocaat ingehuurd en dreigde met een rechtszaak als de luchthaven geen Joodse menorahs zou plaatsen. Het kerstfeest is immers een christelijk feest en hij vond dat de joden ook aan bod moesten komen.

In plaats dat de luchthaven menorahs besloot te plaatsen, heeft het alle kerstbomen maar weggehaald. "We hebben alle bomen weggehaald, omdat we niet exclusief willen zijn", aldus de woordvoerder Terri-Ann Betancourt. "We willen respectvol zijn en zullen volgend jaar ons beleid analyseren". Een menorah toevoegen was volgens de luchthaven geen optie, want dan zouden veel andere culturen en religies ook hun symbolen opeisen. "De feestdagen zijn de drukste dagen op de luchthaven, de medewerkers hebben geen tijd om cultureel antropologen te spelen", aldus Betancourt.

De medewerkers van de luchthaven zijn niet blij met de beslissing. Ze vinden dat bezoekers de luchthaven moeten bellen om hun onvrede kenbaar te maken. De kerstbomen staan nu in een opslagkamer, waar niemand ze kan zien

:icon_frown: :icon_confused: :icon_neutral:
#1 - 11-12-2006, 16:48 uur
Lees onze reisverhalen op www.kippfamily.net en laat je reacties achter!

Anouk

Dat gezeik over verschillende religies de hele tijd!! En ook steeds meer de laatste tijd.. En dan zeiken over een kerstboom en andere versieringen zeg, anders word er ook niks over gezegt, waarom nu dan wel ineens? Echt te zielig voor woorden.. Bah, get a life!! Van mij mogen alle religies verboden worden :icon_rolleyes: The root of all evil..
#2 - 11-12-2006, 17:07 uur

ikkedus

Van mij mogen alle religies verboden worden :icon_rolleyes: The root of all evil..

Precies mijn gedachte.
 2006-01
#3 - 11-12-2006, 18:09 uur
Nu ook de foto's van 2005 op:
http://community.webshots.com/user/ikkedus2

Mrjn

Pfffff. Wat een geneuzel weer.
Misschien moeten we gewoon alle tradities en religies in deze wereld afschaffen en nix meer vieren of zo. Gezeur.
#4 - 11-12-2006, 19:22 uur

Satin13

Jammer allemaal, ik dacht dat kerst de boodschap droeg van verzoening, verdraagzaamheid en vergiffenis, ongeacht de godsdienst.... bloos
#5 - 11-12-2006, 19:40 uur
USA rocks!
Chiefram

Ik las het vanmorgen ook. Het moet toch niet gekker worden zeg!!! Ik had die Kerstbomen gewoon lekker laten staan, laat ze maar een rechtszaak beginnen. Tenslotte is Amerika een Christelijk land, maar dat mag schijnbaar niet meer uitgedragen worden.

Wat mij nog het meest verbaast is dat het een Joods iemand is die er zo'n ophef over maakt. Joden vieren helemaal geen Kerst, dat kennen ze niet eens, dus waar maakt hij zich zo druk om? Als ik in Israel ben er er staat daar in de hal van de luchthaven een Menorah (ik heb totaal geen idee wat dat is, maar goed...), dan zie ik dat toch ook niet als een belediging van het Christendom??!!! Zouden ze dat dan ook weghalen als ik er een advokaat op af stuur? Ik denk het niet...  ???

Waar is het respekt gebleven voor elk lands gebruik??!!!  embarressed

Eerst is 'Merry Christmas' een belediging en moeten we het tegenwoordig 'Happy Holidays' gaan noemen... Sinterklaas met zwarte Piet is al een taboe met een hoop ge-emmer tegenwoordig... Negerzoenen is al uit den boze... en ik weet zeker dat er nog veel meer dingen zijn die altijd zo vanzelf sprekend zijn, maar in de laatste paar jaar gewoon in de taboe-sfeer zijn getrokken.

Gezelliger wordt het er zo niet op, alleen maar hatelijker.  :(
#6 - 11-12-2006, 22:38 uur

Bakvet

#7 - 11-12-2006, 22:56 uur

EvertK

...een Menorah (ik heb totaal geen idee wat dat is, maar goed...)

Echt niet? Nou ja, de naam deed me weinig zeggen inderdaad maar ik dacht wel aan het juiste item :Ben benieuwd overigens naar de rest van het artikel dat Bakvet plaatste. Heb je dat ook, Bakvet???
#8 - 12-12-2006, 17:36 uur
Lees onze reisverhalen op www.kippfamily.net en laat je reacties achter!

Chiefram

Ik zag zojuist op het nieuws dat de Kerstbomen (of in iedergeval een) alweer teruggezet is op de betreffende luchthaven.

#9 - 12-12-2006, 18:40 uur

Fr33k

In hoeverre heeft een kerstboom nu met het Christendom te maken? Volgens mij kun je dat nauwelijks in het rijtje van religieuze symbolen plaatsen..
#10 - 12-12-2006, 20:54 uur
http://www.going2america.com/ - New York - Chicago - Route 66 - Las Vegas - Los Angeles - San Fransisco

Satin13

Ik dacht zelfs dat het optuigen van een kerstboom heidens was, een beetje "neutraal" dus.
#11 - 12-12-2006, 20:59 uur
USA rocks!
MetalPig

Ik dacht zelfs dat het optuigen van een kerstboom heidens was, een beetje "neutraal" dus.
Yep, als we alle religies afschaffen, zoals hierboven geopperd wordt, blijft de 'kerst'boom bestaan.
De heidenen van vroeger vierden de zonnewende ermee; het moment dat de nachten weer korter worden en de dagen weer langer.

De wens 'prettige feestdagen' zegt mij meer dan 'zalige kerst'. Maar ik zal mij niet beledigd voelen door het laatste.
#12 - 13-12-2006, 21:14 uur

PetraVS

Ik las het vanmorgen ook. Het moet toch niet gekker worden zeg!!! Ik had die Kerstbomen gewoon lekker laten staan, laat ze maar een rechtszaak beginnen. Tenslotte is Amerika een Christelijk land, maar dat mag schijnbaar niet meer uitgedragen worden.Sinds wanneer is Amerika een Christelijk land?  Misschien zijn de Christelijke godsdiensten het meest vertegenwoordigd, maar de laatste keer, dat ik checkte waren kerk en staat gescheiden en was er al zeker geen staatsgodsdienst!  Er wonen in dit land ontzettend veel Joden en Hanukah wordt rond dezelfde tijd als Kerst gevierd.  Bij het Witte Huis staan zowel een Kerstboom als een Menorah, trouwens.
#13 - 14-12-2006, 02:19 uur

bgroeneveld

Dit hele gedoe doet een beetje denken aan de recente storm (in een glas water) hier over het feit dat een wijk in mijn buurstad Minneapolis de eerste Moslem heeft gekozen die in het Huis van Afgevaardigden komt te zitten vanaf januari.

Een 'gaszak' (gassbag), windbuil, heeft een rel(letje) geschopt over het feit, dat die volksvertegenwoordiger (Keith Ellison) de ambtseed van volksvertegenwoordiger zou gaan afleggen op de Koran en niet op de Bijbel. Waarna bleek, dat volksvertegenwoordigers massaal ingezworen worden, waar geen heilig boek aan te pas komt, en waar zelfs de 'eed' vervangen kan worden door "beloven", zoals zelfs een aantal van de 'vaders des vaderlands' indertijd gedaan hebben. Dat waren heus niet allemaal gelovige christenen, d'r zaten heel wat wat we tegenwoordig humanisten zouden noemen, bij.

Er zijn kleine prive plechtigheidjes voor individuele leden van het Congress, die een mooi plaatje willen hebben voor de achterban, maar dat is echt niet nodig.

De Amerikaanse grondwet zegt zelfs, dat het verboden is om ambtenaren en volksvertegenwoordigers te onderwerpen aan een proef over welke godsdienst zij belijden. Overgehouden aan het slechte voorbeeld van Engeland, waar een dergelijke proef wel in de wet stond zo in de 17e. eeuw.

En inderdaad: de kerstboom is een prachtig heidens symbool, heeft niets, maar dan ook niets met ene Jezus van Nazaret te maken (zo die al bestaan heeft, de echte geschiedenis uit het jaar 0 meldt niets over een volkstelleing, bijvoorbeeld, maar da's natuurlijk een hele andere discussie).

#14 - 14-12-2006, 23:17 uur

Satin13

Misschien geven we er met zijn allen teveel aandacht aan. Dat is wat die man waarschijnlijk wilde. Je kan het je zo voorstellen, man is moe, vlucht misschien gemist, een paar krijskinderen op de teveel betaalde extra vlucht, bagage kwijt en dan staat daar een blinkende boom een beetje boosaardig naar hem te grijnzen. Zo'n ergernissen hebben we allemaal en die man heeft zich willen afreageren. Zouden we er dan niet beter aan doen zo'n man te negeren?
#15 - 15-12-2006, 00:09 uur
USA rocks!
leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15