Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Kroon Vrijheidsbeeld weer open voor publiek

Discussie gestart

Wop

NEW YORK - De kroon van het Amerikaanse Vrijheidsbeeld in New York is sinds zaterdag weer toegankelijk voor bezoekers. Elke uur mogen dertig mensen via een wenteltrap naar het hoogste gedeelte van het beeld klimmen.

De groepen die omhoog mogen, worden via een loterij gekozen. De kroon werd op zaterdag 4 juli heropend, omdat de Amerikanen op die datum Onafhankelijkheidsdag vieren. ,,Dit beeld vertegenwoordigt hoop'', zei David Paterson, de gouverneur van de staat New York, bij de heropening van de kroon.
Het symbool van vrijheid en democratie in de haven van New York was om veiligheidsredenen sinds de aanslagen van 2001 op het World Trade Center in New York gesloten. In 2004 gingen de museumgalerij en het uitzichtspunt van het beeld op een eilandje voor Manhattan weer open.
Verder naar boven konden bezoekers tot zaterdag echter niet.
Het Vrijheidsbeeld is ontworpen door Gustave Eiffel, de ontwerper van de naar hem genoemde toren in Parijs. Het was een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten. Het beeld was het eerste wat miljoenen immigranten van hun nieuwe land zagen. Burgemeester Michael Bloomberg van New York noemde het beeld zaterdag ,,symbolisch voor de speciale relatie'' tussen de VS en Frankrijk.

Bron: ad.nl
#1 - 05-07-2009, 16:56 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15