Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

leraar van mijn dochter opgepakt

Discussie gestart

petratimmer

Toen ik gisteren bij de school aan kwam om mijn dochter op te halen, zag ik de parkeerplaats vol staan met cameraploegen. CBC, New 10, fox, noem ze maar op. Mijn dochter (11 jaar grade 5) vertelde mij dat haar meester voorlopig niet meer op school komt omdat er dingen over hem waren vertelt enh men eerst wilde uitzoeken of die waar zijn. Ik vond het een vreemd verhaal, maar op school was niemand te bereiken.

Op het news van 5 uur werd het mij duidelijk. De leraar wordt ervan beschuldigd dat hij jongens van het basketbalteam, sexuele handelingen had laten verrichten met zichzelf, op zijn verzoek en hij zou ernaar gekeken hebben. Hij zou de jongens niet zelf aangeraakt hebben. Alle ouders van grade 5 zouden persoonlijk zijn ingelicht. (behalve wij dan)

Nou moet ik er even bij vertellen dat ik het een zeer vriendelijke en goede leraar vind en ik kan mij hier dan ook helemaal niets bij voorstellen. Net als de rest van de ouders overigens.

 Als het waar is dan mankeer ik echt iets aan mijn beoordelingsvermogen. Maar als het nu eens helemaal niet waar is. (wat ik geloof). Hoe kan zo'n man nu bewijzen dat het niet zo is...Zijn hoofd werd op alle tv zender uitgezonden met naam en toenaam. Ik vind eigenlijk dat men hier wel iets voorzichtiger mee mag zijn... Er is tenslotte nog niets bewezen. Alleen 2 jongens van 13 die dit beweren...

Wat moet je hier nu mee.?


#1 - 09-02-2007, 19:44 uur

Anouk

Gedsie.. Dan word het wel heel erg echt als het zo dichtbij gebeurd of niet?


Nou ja, ik zal nog geen oordeel geven.. Voor hetzelfde geld zitten die jongens te liegen omdat ze een hekel hebben an die leraar (omdat ze straf hebben gekregen ofzo).. je weet het nooit, die kinderen zien en horen echt vanalles op tv en via internet.. Het zal heus niet de eerste keer zijn..
#2 - 09-02-2007, 20:37 uur

Chiefram

Ja, dan sta je wel even vreemd te kijken als al die nieuwszenders daar staan en je te horen krijgt wat de reden is.

Ik sta hier ook nog steeds elke dag met gemengde gevoelens TV te kijken als iemand is opgepakt en met zijn of haar hele hebben en houden breedt uitgemeten wordt op de televisie. Leuk voor de familie en eventuele kinderen van de mogelijke dader! Over de dader maar te zwijgen als hij onschuldig blijkt.

Zelf heb ik dit ook een keer mogen ondervinden op mijn school destijds in Nederland. We mochten ineens de school niet in, er liepen allemaal rechercheurs rond die ook 'eventjes' een leraar kwamen ophalen die zijn handen niet van de jongens kon afhouden. In dit geval was hij dus wel schuldig. Maar daar was niets van op TV of in de krant. Sterker nog, de school heeft hier zelf nooit iets naar de ouders over uitgebracht.

Hopelijk is de man onschuldig en blijkt het loos alarm. Kinderen kunnen inderdaad dingen zeggen die niet waar zijn en waar ze de gevolgen niet van inzien.

Een van onze vrienden stond een keer met zijn zoontje onder de douche. Het zoontje was een jaar of drie destijds (nu al ergens in de 20...). Omdat dat ventje bijna viel greep hij zich aan zijn vader vast en ja, precies 'daar'...

Verder niets aan de hand, zoiets kan gebeuren maar wat denk je: weken later staat dat 3 jarig ventje doodleuk in gezelschap op een verjaardag te vertellen dat hij onder de douche zijn vader 'daar' had vastgehouden. Ik herinner me niet meer precies zoals hij het letterlijk vertelde, maar het kwam over alsof er zich iets onder de douche had voorgedaan wat dus kan. Dan sta je daar als vader met een mond vol tanden. Je hebt er mensen bij die de vader dan niet willen geloven, maar zich vastbijten aan het verhaal van een kind van 3 jaar die zich iets anders uitdrukt dan wat het werkelijk is geweest. Die vader had het er destijds erg moeilijk mee om zich geloofwaardig te houden.

#3 - 09-02-2007, 22:03 uur

B-man

Tja, zeer moeilijke situatie!!!  ???

Ik snap je reactie, het is zeer moeilijk te geloven dat iemand die je hoog hebt staan en die overkomt als aardig en betrouwbaar zulke dingen zou doen. Vergis je niet, dit is meestal de reactie van mensen die een persoon die iets verschikkelijks doet (goed) kennen. Hoe vaak hoor je niet "het was zo'n vriendelijke man, altijd in voor een praatje", "Het was zo'n leuk gezin, nooit gedacht dat dit kon gebeuren", etc.

Aan de andere kant, wie zegt idd dat de man ook daadwerkelijk schuldig is?!?! Jongens van 13 weten goed genoeg dat zo'n aantijging genoeg is om de man te "pakken" in het geval ze een hekel aan hem hebben of omdat ze aandacht willen of noem maar iets. Of ze ook weten wat de daadwerkelijke gevolgen zijn...??? Mocht dat het geval zijn (ik ga ook niet meteen roepen dat die jongens liegen) dan komt het wel uit, het blijven tenslotte kinderen en bij enige twijfel worden er vroeg of laat echt wel gaten in hun verhaal geprikt! Helaas blijven dit soort verhalen en het verspreiden ervan een zeer makkelijke manier om iemand kapot te maken mocht je kwaad in de zin hebben. Hoe vaak hoor je niet dat een verkrachting is verzonnen omdat de vrouw wraak wilde nemen omdat ze bijv. werd afgewezen (niets tegen vrouwen, mannen doen ook dit soort dingen hoor maar dit voorbeeld kwam in me op  :) )

Eerst maar eens afwachten hoe dat af gaat lopen. Mocht het verzonnen zijn dan komt dat heel snel aan het licht!
#4 - 10-02-2007, 12:10 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

PetraVS

We moeten er ook niet van uitgaan, dat dit alles "zomaar" geloofd werd en de man in allerijl opgepakt.  Child Protective Services is hier wel goed, maar ze reageren echt niet op zomaar elke klacht.  Waarschijnlijk hebben jongens onafhankelijk van elkaar hierover geklaagd.  En 13-jarigen zijn nog enorm kinderlijk, als ze die teacher een hak hadden willen zetten hadden ze het wel op een andere manier kunnen doen.  Dit is toch echt niet iets, wat zomaar in je opkomt als kind.
#5 - 10-02-2007, 23:05 uur

petratimmer

Jullie reakties zijn precies zoals ik erover denk. Aan de ene kant geloof ik er geen bal van, maar aan de andere kant.. tja hoe goed ken ik die man..?

Weet je wat ik nog het moeilijkste vind? Mijn dochtertje uitleggen! Zij vond het een vreselijk leuke leraar en hij heeft haar erg goed opgevangen als niet goed engels praatend meisje van de andere kant van de wereld. Dit schept een vertrouwens band en ze rekende op de man. Haar vertrouwen in mensen krijgt hier een flinke knauw van. Ze is er erg mee bezig..
Ik wil mijn kinderen gaar waarschuwen tegen mensen die dergelijke dingen doen, maar aan de andere kant vind ik het ook weer te ver gaan dat je een kind moet leren dat ze zelfs haar eigen leraar niet verrouwen kan...

Daar komt nog eens bij dat ik zelf absoluut niet overtuigd ben dat het verhaal waar is. Als het wel zo mocht blijken te zijn...Vind ik het diep en diep triest...Dergelijke mensen moesten ze levenslang opsluiten. Alleen al het feit dat het kinderen betreft..
#6 - 11-02-2007, 08:49 uur

Verelle

Dit zijn zaken die nomaal gesproken ver van je bed zijn en nu is het allemaal dichterbij gekomen. Je wilt je kind zo goed mogelijk beschermen, maar soms is dat gewoon niet mogelijk.  Er bestaat een kans dat het wel allemaal gebeurd is wat de kinderen zeggen en natuurlijk pakt de Child Protective Services niet zomaar mensen op en moeten de klachten goed bekeken worden, maar het komt ook voor dat er vals beschuldigd wordt, ook door kinderen van die leeftijd. Het waren ook kinderen die met wapens op school kwamen en hun medeleerlingen en leraren neerknalden, dus kinderen zijn niet per definitie zo onschuldig.

Probeer er zo open mogelijk in te staan en praat er goed over met je dochter en het is nog altijd Innocent until proven guilty
 
Ik hoop voor jullie dat alles goed uitpakt en dat de rust weer snel mag wederkeren.
#7 - 11-02-2007, 09:12 uur
In april terug naar Amerika

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15