Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Moordproces tegen jonge sluipschutter VS begonnen

Discussie gestart

Ronald Verhoog

CHESAPEAKE - Lee Malvo heeft ontkend dat hij schuldig is aan de reeks sluipmoorden die vorig najaar de regio Washington in zijn greep hield. In de staat Virginia begon maandag het proces tegen de nu 18-jarige Malvo, die een van de twee sluipschutters zou zijn die vorig jaar tien mensen doodschoten en er vier verwondde.

Het duurde meer dan drie weken voor Malvo en zijn 42-jarige maat John Muhammed konden worden opgepakt. Ze hadden speciaal voor hun sluipmoorden een auto verbouwd van waaruit ze van grote afstand op willekeurig mensen schoten.

Malvo zijn twee aanklachten wegens moord ten laste gelegd en overtreding van de wapenwet. Elders in Virginia loopt sinds 14 oktober het proces tegen Muhammed. Beiden kunnen de doodstraf krijgen.

De rechtszaken tegen het duo worden in Virginia gehouden, ruim 300 kilometer ten zuidoosten van de Amerikaanse hoofdstad waar de misdrijven plaatsvonden. In Washington zou het onmogelijk zijn geweest een onbevooroordeelde jury te vinden.

Malvo's advocaten hopen dat hij niet-toerekeningsvatbaar wordt verklaard, omdat Muhammed de jongen zou hebben gehersenspoeld. Malvo is al verschillende keren aanwezig geweest bij de rechtszaak tegen Muhammed. Hij heeft geweigerd daar te getuigen, omdat hij zichzelf daarmee zou kunnen belasten. Hij moest echter verschijnen zodat getuigen konden aanwijzen, dat hij degene was die ze hadden gezien bij een van de veertien schietpartijen.
#1 - 10-11-2003, 22:05 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15