Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Nieuwe scan voor passagiers Schiphol vanaf as dinsdag

Discussie gestart

jerbia

Het volgende bericht staat op nu.nl:

Citaat
Nieuwe scan voor passagiers Schiphol

Uitgegeven: 15 mei 2007 11:45
Laatst gewijzigd: 15 mei 2007 13:08

AMSTERDAM - Schiphol neemt dinsdag als eerste luchthaven ter wereld een nieuwe veiligheidsscan in gebruik voor passagiers. Met de zogenoemde securityscan kan de douane op de luchthaven zonder fouilleren zien of een persoon bijvoorbeeld wapens, drugs of diamanten bij zich heeft.

De scan werd vorig jaar al gebruikt voor het vliegend personeel.

De scan maakt met de weerkaatsing van golven op de huid een beeld van de contouren van het lichaam. De douane kan zo volgens de luchthaven in één oogopslag zien of iemand verboden voorwerpen bij zich heeft. Het is niet langer nodig om iemand te fouilleren.

De scan kan echter niet 'in' het lichaam kijken. De bodyscan die bij de 100 procent-controles wordt gebruikt om drugs in het lichaam op te sporen, kan dat wel.

Comfort

"De scan is klantvriendelijker. Het comfort is veel beter", verklaarde Ad Rutten, operationeel directeur van Schiphol. Daar komt bij dat de scan binnen enkele seconden is voltooid, wat de lange wachtrijen voor de douane- en veiligheidscontroles moet doen slinken.

Privacy

Passagiers hoeven volgens Rutten niet bang te zijn dat hun privacy wordt geschonden. De beveiligingsbeamte die de scans bekijk, zit in een afgesloten ruimte en ziet niet wie in het apparaat staat. Het hoofd van de passagier wordt verder onzichtbaar gemaakt.

Kiezen

Voorlopig mag de passagier zelf kiezen of hij gescand wil worden. Reizigers die dat niet willen, moeten de gebruikelijke controle doorlopen.

De scan staat vanaf dinsdag bij de H pier en bij de E pier. De komende maanden worden zeventien scans geplaatst in de terminal. Daarna besluit de luchthaven of de scan op grotere schaal ingezet kan worden.

Verwacht wordt dat met het systeem meer smokkelaars door de mand vallen.En nu maar hopen dat het echt allemaal wat sneller gaat bij de douane.
#1 - 15-05-2007, 14:16 uur

USofA

We wachten af...  ;)
#2 - 06-06-2007, 10:20 uur

Staceybeesie

Nou goede stap die nieuwe apparaten, maar vraag me af waarom het gezicht niet gezien mag worden?
Waarom dan zo'n gedoe over de nieuwe paspoortfoto eisen, maar bij de luchthaven vanwege privacy geen gezichten bekijken?
Lijkt me dat als er iemand recht daarop heeft, het de douane wel is. Aan iemands uitdrukking en gelaat kan je veel opmerken.
Maar misschien denk ik wel weer te simpel.....
#3 - 06-06-2007, 11:25 uur
Groetjes Petra

Mr-Leo

Vanwege privacy natuurlijk. Je kunt iemand namelijk zo goed als naakt zien via de scan. De operator zit ook in een andere ruimte en ziet niet hoe de persoon er in het echt uit ziet.

Je paspoort met foto is al gecontroleerd bij de douane dus dat hoeft niet nog een tweede keer. Deze scan is ter vervanging van het fouilleren en als je gefouilleerd wordt gaan ze ook niet weer naar je paspoort kijken.
#4 - 06-06-2007, 12:34 uur

Staceybeesie

Vanwege privacy natuurlijk. Je kunt iemand namelijk zo goed als naakt zien via de scan. De operator zit ook in een andere ruimte en ziet niet hoe de persoon er in het echt uit ziet.

Je paspoort met foto is al gecontroleerd bij de douane dus dat hoeft niet nog een tweede keer. Deze scan is ter vervanging van het fouilleren en als je gefouilleerd wordt gaan ze ook niet weer naar je paspoort kijken.

Ok ik dacht dat zo'n scan alleen maar contouren weergaf of zoiets
Volgens mij moest ik bij het fouileren wel mijn instapkaart en paspoort laten zien overigens hier op het vliegveld.
Maar dat gaat dus ook veranderen. Ben benieuwd hoeveel er nu meer uit gefilterd gaan worden.
#5 - 06-06-2007, 13:41 uur
Groetjes Petra

MiamiHeat

Scannen maar......... 2006-01
#6 - 06-06-2007, 20:31 uur

Mr-Leo
Je mag op dit moment zelf kiezen voor je gefouilleerd wilt worden of door de scan gaat. Schiphol is het eerste vliegveld ter wereld waar ze zo'n scan hebben. Het gaat vooral sneller en hij ziet bijvoorbeeld ook plastic enzo.
#7 - 06-06-2007, 20:49 uur

Tekkel

Ik zou die foto's wel eens van mijn zwager willen zien.
Diens benen zitten vol met chirugisch staal en hij heeft 2 kunststof heupen :D

Bart
#8 - 06-06-2007, 21:21 uur
Visum Australia granted; 12-01-2009

Mr-Leo

Ik denk dat je niks ziet. De scan gaat door kleren heen maar niet door de huid, zodat je ziet wat er op de huid verstopt zit.
#9 - 06-06-2007, 22:11 uur

hollandranch

Ik denk dat je niks ziet. De scan gaat door kleren heen maar niet door de huid, zodat je ziet wat er op de huid verstopt zit.waar kan je solliciteren  2006-10 zou best wel op hoop huidjes willen zien en een hoop niet.
#10 - 09-06-2007, 16:49 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15