Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Populariteit Bush bereikt dieptepunt

Discussie gestart

Kinneret

Populariteit Bush bereikt dieptepunt

Uitgegeven: 28 februari 2006 09:28
Laatst gewijzigd: 28 februari 2006 10:45
WASHINGTON - Nog maar 34 procent van de Amerikanen vindt dat president Bush zijn werk goed doet. Daarmee heeft zijn populariteit een dieptepunt bereikt sinds zijn ambtsaanvaarding in 2001. Dit blijkt uit een recente opiniepeiling van tv-station CBS.

Bush heeft wat betreft populariteit binnen een maand 6 procentpunten verloren.

Ook worden de Amerikanen steeds pessimistischer over een goede afloop van de aanval op Irak. Maar liefst 62 procent van de Amerikanen vindt dat het er slecht gaat. In januari was dat nog maar 54 procent

bron: www.nu.nl

Gaat niet goed met z'n populairiteit
Zal dit  nu met de ongeregeleheden in Irak te maken hebben?
#1 - 28-02-2006, 21:19 uur

Jez

Het viel ons op dat alle Amerikanen die we deze maand ontmoet hebben, als eerste zeiden dat ze NIET voor Bush zijn..........
#2 - 28-02-2006, 21:39 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

bgroeneveld

Behalve dan dat Bush niet echt twee keer gewonnen heeft (de toestand in Florida de eerste keer, en wat ongeregeldheden in Ohio de laatste keer), begint nu zelfs aan Republikeinen duidelijk te worden wat voor een ramp die man is.

De eerste president ooit ergens die een oorlog begint en dan tegelijkertijd oproept tot grote belastingverlagingen (kanonnen EN boter)

Een president die waarschuwingen van deskundigen in de wind slaat en met te weinig soldaten een land binnenvalt zonder te denken aan wat de gevolgen zouden kunnen zijn.

Die geen kranten leest en daar nog trots op is ook (en alleen iets aan Katrina begon te doen toen zijn staf ene speciale DVD met nieuwsuitzendingen voor hem maakte).

Die jarenlang Arabieren afschildert als mensen die je niet kunt vertrouwen en dan verbaasd is dat er protest komt tegen de overname door een bedrijf uit de UAE van een aantal Amerikaanse havens.

Enz., enz., enz.

En dat is dan alleen nog maar wat we weten, als de Democraten in november de meerderheid in het Huis van Afgevaaridgden halen (en wie weet, ook de Senaat), en voorzitters worden van alle commissies daar, dan zal er ongetwijfeld nog veel meer boven komen. En wie weet, misschien zelfs genoeg om de man te impeachen, zodat we niet nog eens twee jaar met hem opgescheept zitten (hoewel, het was toch een slimme zet om Cheney als vice president te nemen, president Cheney zou ongetwijfeld nog veel en veel erger zijn).



#3 - 28-02-2006, 22:23 uur

Chiefram

Het viel ons op dat alle Amerikanen die we deze maand ontmoet hebben, als eerste zeiden dat ze NIET voor Bush zijn..........

Ik weet niet of dit wel de juiste reden is, om niet voor Bush te zijn. Ik heb meer de indruk als ik de Amerikanen hoor dat ze de hele situatie gewoon 'moe' zijn. Met name het hele Iraq gebeuren.

Natuurlijk is het vreselijk dat er zoveel (ook al was het er 'slechts' een) doden onnodig zijn gevallen in Iraq. Maar wat moet Bush dan doen? Alle troepen naar huis sturen? Dat kun je de bevolking van Iraq niet aan doen. Het merendeel in Iraq voelt zich veilig met de Amerikanen om zich heen. Het nu terug trekken zou heel onmenselijk zijn tegenover de bevolking.

Dit begrijpen de Amerikanen gelukkig zelf ook wel en zien ook wel in dat er geen andere oplossing is dan te blijven en staan dan ook wel achter de beslissing van Bush daar te blijven.

Alleen duurt alles gewoon te lang, zeker met al die aanslagen en gijzelingen. Echter, dit is maar een kleine groep het het zo verdomd moeilijk maken. (De terroristen bedoel ik dan).

#4 - 03-03-2006, 02:04 uur

PetraVS

Ik denk niet, dat dat het enige is, wat de Amerikanen tegenstaat van Bush.  Ik heb voor hem gestemd en sta daar nog steeds achter (Kerry was gewoon geen alternatief voor mij).  Maar hij heeft echt vreselijk weinig voor elkaar gekregen sinds zijn herverkiezing en er op gezette tijden ook als een idioot bij gestaan.  Katrina en Rita, Cheney's schieten van een vriend en dat doodzwijgen, allerlei schandalen aan Republikeinse kant, waar Bush niet ongewis van lijkt te zijn geweest, het helpt allemaal niet.  Ik blijf bij mijn opinie: voor buitenlandse politiek doet hij het niet slecht, ondanks allerlei kritiek (hee, mijn vader werkt al vele jaren met mensen in het midden oosten en is het volledig met Bush en de zijnen eens), maar sociale en binnenlandse zaken?  Bah, bah, bah!!! De rechters, die hij heeft benoemd zijn enge conservatieven, laten we alsjeblieft hopen, dat ze de abortuswetten niet terugdraaien (en aan een ieder, die op de Amerikanen gaat afgeven, toen ik een pro abortus log schreef in het Nederlands, kreeg ik daar heel wat opposotie tegen, er zijn genoeg anti-abortus Nederlanders!).  Enfin, ik hoop, dat de komende twee jaar relatief rustig verlopen en dat we dan een goede presidentsverkiezing met twee sterke kandidaten krijgen.
#5 - 03-03-2006, 04:05 uur

bgroeneveld

Ik snap niet hoe iemand nog iets kan geloven van wat Bush zegt. Als we (ik ben tenslotte ook Amerikaan) ons uit Irak terugtrekken, wat krijgen we dan? Burgeroorlog. Wat hebben we nu? Burgeroorlog.

Zie Libanon waar de plaatselijke bevolking het op een gegeven ogenblik ook genoeg vond en de strijd staakte (en waar de 'grote' Ronald Reagan zo verstandig was de mariniers terug te trekken nadat hij er zo'n 350 nodeloos had laten opblazen -- al was Reagan wel zo beschaafd om op een ceremonie ter nagedachtenis te verschijnen, Bush moet de eerste begrafenis, of aankomst van vliegtuig met lijkkkisten nog bijwonen).

En het is maar de vraag of we de komende twee jaar zullen overleven. Bush (gesteund door zijn Republiekeinse meerderheid) is hard bezig het land het failliet in te jagen. Met een gezondheidszorg die niet mag onderhandelen met de makers van medicijnen om betere prijzen te krijgen. Met oliemaatschappijen die record winsten behalen en geen belasting hoeven te betalen voor olie die zij uit de zee rond de VS en op federale grond omhoog pompen. Met koppig vasthouden aan de belastingverlagingen voor minder dan 1 procent van de Amerikaanse maatschappij. Met nu ook de benoeming van een stuk onbenul als lid van de Federal Reserve. Enz., enz.

#6 - 03-03-2006, 05:29 uur

Kinneret

Ik ben ook van mening dat de oorlog een grote fout was en is, maar om je nu terug te trekken zou denk ik de fout groter maken. Burgeroorlog is er niet, hij zou kunnen komen maar die kans schat ik niet groot, zodra amerika per direct vertrekt zal die kans enorm toenemen. En dan zullen er zoiezo veel meer onschuldige irakezen en anderen  de dood vinden.
#7 - 03-03-2006, 15:58 uur

bgroeneveld

En al die doden in Irak na een mogelijke terugtrekking van de Amerikanen is anders dan wat er nu gebeurt??
#8 - 03-03-2006, 17:35 uur

Chiefram

En al die doden in Irak na een mogelijke terugtrekking van de Amerikanen is anders dan wat er nu gebeurt??


Hier moet ik je wel gelijk ingeven. Misschien is het toch beter dat Amerika zich terug trekt uit Iraq. Vandaag nog. Dan worden er geen Amerikanen meer vermoord in Iraq, maar alleen nog in veel grotere getalen de lokale bevoliing die zich bevrijdt hebben gevoeld.

Dan zijn 'wij' er tenminste vanaf en is het een ver van mijn bed show geworden.  ;D ;)
#9 - 03-03-2006, 17:38 uur

bgroeneveld

En kan Europa eindelijk eens laten zien dat ze niet alleen maar mondeling voor vrede en veiligheid zijn.

En voorts ben ik van mening, dat de Navo nou eindelijk maar eens moet ingrijpen in Darfur.


*Chicago* edit :  ik heb per ongeluk  i.p.v reageer wijzig gedrukt waardoor mijn moderatorschap ingreep en ik in jou post terecht kwam. Ik heb de post zo gelaten
#10 - 03-03-2006, 20:45 uur
« Laatst bewerkt op: 03-03-2006, 21:07 uur door Chicago »

usaxtreme

Citaat
En kan Europa eindelijk eens laten zien dat ze niet alleen maar mondeling voor vrede en veiligheid zijn.
Ik hoop dat ze dat idd eens laten zien
#11 - 03-03-2006, 21:09 uur

Kinneret

En al die doden in Irak na een mogelijke terugtrekking van de Amerikanen is anders dan wat er nu gebeurt??


Hier moet ik je wel gelijk ingeven. Misschien is het toch beter dat Amerika zich terug trekt uit Iraq. Vandaag nog. Dan worden er geen Amerikanen meer vermoord in Iraq, maar alleen nog in veel grotere getalen de lokale bevoliing die zich bevrijdt hebben gevoeld.

Dan zijn 'wij' er tenminste vanaf en is het een ver van mijn bed show geworden.  ;D ;)

Ik vind niet dat je kan zeggen: Er gaan amerikaanse soldaten dood  dus we trekken ons (te vroeg) terug, het aantal dode  irakezen die in een land van 'recht van de sterkste'  zal gelden zal vele vele malen hoger zijn dan er nu amerikanen gedood worden. Je maakt eesrt een foute oorlog en tot slot laat je de irakezen achter met een grote puinhoop. Eerst moet er maar een stabiele regering, politie en leger komen voordat de army zich moet terug trekken. Ik denk trouwens al dat het niet goed zou zijn voor het al (helaas) negatieve imago van amerika, als blijkt dat die te vroeg irak verlaten met alle gevolgen van dien.
#12 - 03-03-2006, 22:06 uur
« Laatst bewerkt op: 03-03-2006, 22:08 uur door Kinneret »

Chiefram

Kinneret, dit is ook zo. Je hebt volledig gelijk en dit is ook zoals ik het zie.

Ik vind ook niet dat Amerika zich zou moeten terugtrekken, dat kun je niet maken tegenover de bevolking. De fout is reeds gemaakt dat Amerika Iraq heeft aangevallen. Jammer dan, dit is onder foutive voorwendselen gebeurd en gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. Jammer dan, maar dan moet je ook de konsekwenties dragen en ervoor zorgen dat je je fout kunt herstellen. Dit doe je NIET door je terug te trekken en het land met alle puinhoop achter je te laten.

Jammer genoeg zijn er onschuldige slachtoffers gevallen, onderandere onder de Amerikanen. Maar terug trekken uit Iraq zou inderdaad betekenen dat het overgrote deel van de bevolking in Iraq na de terugtrekking afgeslacht zal gaan worden door het stelletje terroristen dat daar denkt de dienst uit te kunnen maken.

Je zult dan inderdaad schrikken van het dodental.

Ik ben dan ook fel tegen de terugtrekking van de Amerikanen (of welk ander normaal denkend land dan ook) in Iraq. Dit zou onmenselijk zijn.

Die 'vorige' opmerking van mij was dan ook alleen maar scherp bedoeld, om te laten zien wie wij zouden zijn als we ons inderdaad zouden terugtrekken zoals zoveel mensen schijnen te denken die niet nadenken.
#13 - 03-03-2006, 22:19 uur

persianBrit

En al die doden in Irak na een mogelijke terugtrekking van de Amerikanen is anders dan wat er nu gebeurt??


Hier moet ik je wel gelijk ingeven. Misschien is het toch beter dat Amerika zich terug trekt uit Iraq. Vandaag nog. Dan worden er geen Amerikanen meer vermoord in Iraq, maar alleen nog in veel grotere getalen de lokale bevoliing die zich bevrijdt hebben gevoeld.

Dan zijn 'wij' er tenminste vanaf en is het een ver van mijn bed show geworden.  ;D ;)

Ik vind niet dat je kan zeggen: Er gaan amerikaanse soldaten dood  dus we trekken ons (te vroeg) terug, het aantal dode  irakezen die in een land van 'recht van de sterkste'  zal gelden zal vele vele malen hoger zijn dan er nu amerikanen gedood worden. Je maakt eesrt een foute oorlog en tot slot laat je de irakezen achter met een grote puinhoop. Eerst moet er maar een stabiele regering, politie en leger komen voordat de army zich moet terug trekken. Ik denk trouwens al dat het niet goed zou zijn voor het al (helaas) negatieve imago van amerika, als blijkt dat die te vroeg irak verlaten met alle gevolgen van dien.

Ik ben het helemaal eens met Kinneret..! :-)

Je geeft echt een slecht signaal naar het midden oosten toe als je opeens zomaar vertrekt..
Amerika is daar niet voor niets.. get the job done and get out of the country .. NOT BEFORE!
#14 - 04-03-2006, 10:53 uur
« Laatst bewerkt op: 04-03-2006, 10:58 uur door persianBrit »

sweatbox

Je geeft echt een slecht signaal naar het midden oosten toe als je opeens zomaar vertrekt..
Amerika is daar niet voor niets.. get the job done and get out of the country .. NOT BEFORE!

Welke job? Het is toch duidelijk geworden dat er géén plan was voor Irak na de val Saddam Hussein.
#15 - 04-03-2006, 11:45 uur
« Laatst bewerkt op: 04-03-2006, 16:54 uur door sweatbox »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15