Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

San Antonio Spurs pakken NBA-titel

Discussie gestart

Wop

San Antonio Spurs pakken NBA-titel

Uitgegeven: 24 juni 2005 07:02
Laatst gewijzigd: 24 juni 2005 07:59
SAN ANTONIO - De San Antonio Spurs hebben donderdagavond voor eigen publiek de NBA-titel gepakt. De basketballers uit Texas waren in de zevende en beslissende wedstrijd van de finales te sterk voor de Detroit Pistons. In San Antonio werd het 81-74 voor de thuisploeg. De Spurs wonnen daardoor de best-of-seven serie met 4-3.

Voor de ploeg van hoofdcoach Gregg Popovich was het de derde NBA-titel in de laatste zeven seizoenen. Eerder zegevierden de Spurs in 1999 en 2003. Detroit Pistons was titelhouder in de NBA. "Ik weet niet hoe we het hebben gedaan, maar het is gelukt", sprak coach Popovich glunderend. "Ik heb gewoon een fantastisch team met geweldige spelers. Ik ben verrukt."

Voor de eerste keer sinds 1994 was de zevende wedstrijd in de finalereeks nodig om de winnaar aan te wijzen. Tim Duncan ontpopte zich opnieuw als de belangrijkste speler van de eindstrijd. In het zevende duel bracht hij 25 punten en 11 rebounds op zijn naam.

Duncan

Na de triomf werd Duncan beloond voor al zijn inspanningen met de uitverkiezing tot waardevolste speler van de finale. Het was zijn derde persoonlijke eretitel in de NBA-finale, evenveel als Shaquille O'Neal en Magic Johnson. Michael Jordan blijft met zes onderscheidingen de onbetwiste leider in dit individuele klassement.

Geknokt

"Ik voel me zeer vereerd met mijn derde uitverkiezing tot meest waardevolle speler", liet Duncan weten. "Maar ons team telt zoveel belangrijke mannen. We hebben keihard voor deze eindzege geknokt. Fantastisch gewoon."

Manu Ginobili (22 punten) en Robert Horry (15) waren voor de Spurs eveneens op schot. De laatste behaalde alweer zijn zesde NBA-titel in zijn lange en gelouterde loopbaan. "We hebben uitstekend gespeeld in deze laatste wedstrijd", concludeerde de routinier "Vooral in balbezit waren we veel beter dan in de voorgaande duels. We hebben heel sterk geschoten en nauwelijks onnodig balverlies geleden. Ik ben heel erg trots op mezelf, op dit team en op deze stad."

Trots

In het vierde kwart (24-17) namen de Spurs definitief afstand van de Pistons, die in het derde kwart bij een tussenstand van 48-39 nog even uitzicht hadden op de eindzege. "Toch ben ik trots op mijn team", zei de verliezende coach Larry Brown. "De Spurs hebben verdiend gewonnen, ze hebben geweldig gespeeld. Vooral Duncan speelde voortreffelijk."
#1 - 24-06-2005, 08:59 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15