Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

South Dakota passes abortion ban

Discussie gestart

Mrjn

South Dakota is de eerste Amerikaanse staat die abortus (in alle mogelijke gevallen) gaat verbieden. Ik vind dit een heel slechte ontwikkeling die de keuzevrijheid van vrouwen enorm beperkt. Tel daarbij op dat sommige bedrijven ook bezig zijn om paal en perk te stellen aan het verstrekken van anticonceptiemiddelen of de morning afterpil (zoals onlangs Target, die het geen probleem zou vinden als hun apothekers deze middelen niet meer zouden verstrekken als zij hier gewetensbezwaren tegen zouden hebben, gelukkig is dit teruggedraaid).
Blijkbaar horen vrouwen in sommige staten barefoot and pregnant achter het aanrecht of zo.  ny-angry

http://news.yahoo.com/s/nm/20060223/ts_nm/rights_abortion_dc;_ylt=ApiyFgsGdxhvrHE.5bGnvjsEtbAF;_ylu=X3oDMTBiMW04NW9mBHNlYwMlJVRPUCUl
#1 - 23-02-2006, 16:18 uur

PetraVS

Vreselijk :(.  Ik ben bang, dat met de nieuwe rechters in het Supreme Court we terug zullen gaan naar de barbaarse tijden van abortus met een hanger  embarressed
#2 - 23-02-2006, 17:51 uur

kwaajknarie

Oh! thus be it ever, when freemen shall stand
Between their loved homes and the war's desolation!
Blest with victory and peace, may the heaven-rescued land
Praise the Power that hath made and preserved us a nation.
Then conquer we must, when our cause it is just,
And this be our motto: "In God is our trust."
And the star-spangled banner in triumph shall wave
O'er the land of the free and the home of the brave!


Waar een groot land klein in kan zijn.

Ik las in een ander topic waarom mensen trots zijn op hun land, meestal de VS, of verschrikkelijk vinden, meestal Nederland

Nou, ik vind de VS vreselijk als het om dit soort dingen gaat en ben blij dat het in Nederland is zoals het is.

Godsdienstdeformatie komt echt niet alleen bij Moslims voor hoor.
#3 - 23-02-2006, 21:31 uur

Dusza

Vrouwenorganisaties en pro-abortusgroepen gaan deze onmenselijk strenge wet onmiddellijk aanvechten, maar dat was net de bedoeling van Roger Hunt, Republikeins afgevaardigde die deze wet ingediend heeft. Hij mikt namelijk veel hoger dan enkel maar South Dakota. Hij mikt op de allerhoogste rechtsinstantie in Washington: het Hooggerechtshof, dat in 1973 het fundamentele recht op abortus erkende. Roger Hunt windt er geen doekjes om. Hij hoopt dat een van de rechtszaken in South Dakota aan een marathon zal beginnen door het Amerikaanse rechtssysteem, om na verloop van enkele jaren voor het Hooggerechtshof te belanden.

Hunt is ervan overtuigd dat het Hooggerechtshof dan zal terugkomen op zijn beslissing van 1973. Hij wijst erop dat het Hooggerechtshof een ruk naar rechts heeft gemaakt met de benoeming van John Roberts en vooral van Samuel Alito, die pro-abortus-rechter Sandra Day O'Connor heeft opgevolgd. Bovendien is de meest linkse rechter van het hof met zijn 85 jaar meteen ook de oudste. Heel erg lang zal die man dus ook niet aanblijven.
#4 - 24-02-2006, 08:51 uur

Mrjn

Dat maakt het alleen nog maar erger.

Hoewel ik ook al een andere theorie las van iemand die stelde dat het helemaal geen goede zaak zou zijn als abortus zou worden afgeschaft. Het is 1 van de pijlers voor de republikeinen om zeer gelovige zieltjes te winnen en te overtuigen dat ze op een republikein moeten stemmen. Als die pijler weg zou vallen, omdat abortus verboden wordt, heeft het voor die ultra-christelijke achterban minder nut om te stemmen en zouden republikeinen dus die stemmen verliezen, omdat ze niet meer gaan.

Ik hoop dat deze wet niet landelijk zal gaan gelden. Komt alleen maar ellende van.
#5 - 24-02-2006, 10:43 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15