Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

USA wat een preuts land??

Discussie gestart

thornberrys

Lees ik hier effe,dat er in Texas een wetsvoorstel is dat er strenger toegekeken gaat worden op de chearleaders.Vermits ze veel te veel bloot laten zien, en veel te sexueel getint zijn.

Nou vind ik de gemiddelde Amerikaan wel echt hypocriet hierin hoor,van het moment dat er wat bloot in komt,ojee gaan de poppen aan dansen(bij manier van spreken)

Maar op tv zwaar geweld enzovoort kan wel!!En zegt er niemand iets over.

Ik vind persoonlijk dat een gemiddelde Amerikaan veel te conservatief is ,heeft natuurlijk met  de godsdienst veel mee te maken.

Hierdoor komt hypocrisie ook enorm tot stand,kijk maar naar al de extreme armoede en op de manier waarop ze het aanpakken,iets wat in Europa onbestaande is.

Wat is jullie mening hierover?
#1 - 06-05-2005, 01:36 uur

PetraVS

Mijn mening is, dat je nogal ongenuanceerd naar voren komt.  "Ze" de armoede aanpakken?  Er is hier heel wat meer daadwerkelijke liefdadigheid, dan ik ooit in Nederland heb gezien en ja, veel daarvan komt van die "slechte" conservatieve religieuzen.
Wie is die "gemiddelde" Amerikaan waar je het over hebt?  Kun je dan ook gelijk even de definitie van de "gemiddelde" Nederlander geven?  Want je hebt het hier even over een volk van meer dan 15 keer zo groot als dat van Nederland en scheert even 50 zeer diverse staten over een kam.
Ik, als Amerikaanse, voel me zeer beledigd om zomaar het stempel "hypocriet" te krijgen toegediend.  
Ik ken de Amerikanen als een volk, dat zeer begaan is met de medemens.  Inderdaad met andere normen, dan veel Nederlanders, maar waarom ook niet, we zijn hier geen Nederlanders, maar Amerikanen.
Het is zo lekker makkelijk om maar te veroordelen en als het in je eigen land allemaal perfect verloopt, zoals in Nederland, dan heb je natuurlijk helemaal het recht een ander volk neer te halen.  ::)
#2 - 06-05-2005, 01:54 uur

Stinger

Petra,ik ben het helemaal met je eens!!

Meneer de Thornberry,je kan niet zomaar iedereen over een kam scheren!
Dat zou precies het zelfde zijn als ik zou zeggen dat alle Nederlanders,Cheapo's zijn!!Dat zijn ze ook niet allemaal!!
Ik werk voor 80% met amerikanen en ik vind het heel erg leuke,lieve mensen,natuurlijk heb je er bij die niet zo leuk en mischien wel preuts zijn,maar...............heb je dat niet in elk land??????????????????
en om eerlijk te zijn werk ik veeel liever met Amerikanen dan met Nederlanders!!
Zo steek die maar in je zak!!
#3 - 06-05-2005, 01:52 uur

Bakvet

Ik, als Amerikaanse, voel me zeer beledigd om zomaar het stempel "hypocriet" te krijgen toegediend.  
De schrijver heeft het over "de gemiddelde Amerikaan." Jij ontkent telkens dat die bestaat en daarom voel je waarschijnlijk persoonlijk beledigd.

Als een buitenlander zegt dat "de gemiddelde Nederlander" cheap is, dan zeg ik: "Het zal moeilijk zijn de gemiddelde Nederlander te vinden, maar vertel, waarom vind je dat?" De gemiddelde Amerikanen kan dat niet, die voelt zich meteen tot in het diepst van de ziel gekrenkt.
#4 - 06-05-2005, 10:17 uur

thornberrys


Ik, als Amerikaanse, voel me zeer beledigd om zomaar het stempel "hypocriet" te krijgen toegediend.  


Sorry hoor,het was zeker niet de bedoeling om hier iemand te beledigen of iets degelijks. ;)

Vind het anderzijds wel enorm kortzichtig om je al dadelijk persoonlijk beledigd te voelen hoor,kan forumlid bakvet hierin wel gelijk in geven.

groetjes
#5 - 06-05-2005, 11:04 uur

schorp

Lees ik hier effe,dat er in Texas een wetsvoorstel is dat er strenger toegekeken gaat worden op de chearleaders.Vermits ze veel te veel bloot laten zien, en veel te sexueel getint zijn.

Nou vind ik de gemiddelde Amerikaan wel echt hypocriet hierin hoor,van het moment dat er wat bloot in komt,ojee gaan de poppen aan dansen(bij manier van spreken)

Maar op tv zwaar geweld enzovoort kan wel!!En zegt er niemand iets over.

Ik vind persoonlijk dat een gemiddelde Amerikaan veel te conservatief is ,heeft natuurlijk met  de godsdienst veel mee te maken.

Hierdoor komt hypocrisie ook enorm tot stand,kijk maar naar al de extreme armoede en op de manier waarop ze het aanpakken,iets wat in Europa onbestaande is.

Wat is jullie mening hierover?


"De schrijver heeft het over "de gemiddelde Amerikaan." Jij ontkent telkens dat die bestaat en daarom voel je waarschijnlijk persoonlijk beledigd.

Als een buitenlander zegt dat "de gemiddelde Nederlander" cheap is, dan zeg ik: "Het zal moeilijk zijn de gemiddelde Nederlander te vinden, maar vertel, waarom vind je dat?" De gemiddelde Amerikanen kan dat niet, die voelt zich meteen tot in het diepst van de ziel gekrenkt. "

Ik ben schorp maar ook xerxesc, (somehow I deleted the latter name from this board!)

Petra heeft gelijk, er is geen gemiddelde Amerikaan, een Louisianan is heel anders dan een Texan en ook weer anders dan een Hawaiian or Minnesotan...  Ik verwacht niet van een buitenlander of niet inwonende, dat ze dit zullen begrijpen...

Trouwens, Thornberrys, dit is in TEXAS, een van de meest conservatieve staten in de Union...  en de congressman die het heeft voorgesteld is ook tegen violence on t.v.

Bakvet, Het verschil tussen Amerikanen en Europeanen, mn, Nederlanders is dat Amerikanen niet zo snel zulke dingen zouden zeggen over het land dat ze hebben bezocht of gaan bezoeken.  Nederlanders staan hier niet bekend omdat ze cheap zijn, we actually don't care that much, maar als je niet 15% of meer wilt tippen in een restaurant, ja dan ben je cheap...  Mijn ervaring met de meeste van mijn Nederlandse vrienden is dat ze hiernaar toe komen voor vakantie, na een dag of twee met mij het land willen bekritiseren en niet begrijpen waarom ik uiteindelijk voor U.S. citizenship heb gekozen (persoonlijk vind ik dat dit meer hun minderwaardigheids complex is), wanneer we in restaurants zijn willen ze niet minstens 15% tippen (want dat doen we niet in NL), etc. maar ze willen dan wel graag dat ik met ze trouw mochten ze wat tijd willen doorbrengen in NY (wonen en werken)...

wanneer ik in het buitenland ben; wil ik nooit over mijn land (de VS) praten en waarom het beter is.  Ik ga nooit op Nederland, Frankrijk, fill in the blanc, land afzeiken wanneer ik in het respectievelijk land ben en m'n andere amerikaanse vrienden doen het ook niet.. Mijn ervaring is dat het altijd Europeanen/Nederlanders zijn die dit soort conversaties willen hebben and I say, bring it on!!!  Ik heb in allebei gewoond (meeste in de US, maar een 7-tal jaren in NL)

Bakvet, in je antwoord op Petra kom je met de hypothetische vraag waarop jij antwoord dat het moeilijk zal zijn om een gemiddelde Nederlander te vinden, maar dan in je rebuttal ten opzichte van Amerikanen heb je het over een gemiddelde Amerikaan die zich meteen tot in het diepst van de ziel gekrenkt voelt, wanneer zij voor iets uitgemaakt worden: unsound, inconsistent reasoning.

Ik als Amerikaan, heb de liefdadigheid van mijn fellow American meegemaakt en doe zelf veel volunteer work, en donate quite a bit.  Laatste zondag ben ik met een Christelijke vriendin (ooh, die godsdienstige gasten...) die elke zondag, kleren uitdeelt aan mensen die het nodig hebben (homeless to poor) en samen met haar kerk eten kookt voor iets van 200 homeless/poor people in the Pasadena area...  (elke zondag, van 2pm tot en met 8pm), dit is een van de vele voorbeelden die ik kan geven...

de armoede die volgens jou niet bestaat in Europa???  

http://www.time.com/time/europe/magazine/2003/0210/homeless/story.html

Please notice that I still haven't called either one of you a hypocrite!!!
#6 - 06-05-2005, 11:05 uur

persianBrit

sorry dat ik het zeg , maar het is een zeer kwalijke zaak om alle amerikanen over een kam te scheren...

amerika is zoveel groter dan nederland en dat preutsheid waar je het over hebt, is zeker niet het geval bij alle amerikanen..
sorry dat ik het zeg (ik wil niemand beledigen hiermee) maar ik vind je toch wat kortzichtig hiermee  ::)

en om op petravs te reageren: ik vind dat je helemaal gelijk hebt, met de uitzondering dat we het hier in ons eigen land(nederland) ook niet perfect hebben hoor... verre van zelfs..

het is logisch dat amerika met meer problemen te kampen heeft dan wij maar dat komt dan ook door de size van het land.

preutsheid is net zoals beauty "in the eye of the beholder".

#7 - 06-05-2005, 13:09 uur

Loek

Ik heb die duscussies allang opgegeven.  De "gemiddelde" nederlander, discussieert graag over de voordelen van zijn land ten opzichte van de nadelen van de US.  Een vergelijking die soms erg scheef is als je de afmetingen en andere nuanceringen van de twee landen met elkaar vergelijkt.  Ik heb soms het idee dan het een vorm van uitlokking is, sommige mensen willen graag emoties ontlokken bij anderen, krijgen daar een soort kick van.   En argumenten als dat er in Europa ook veel daklozen zijn, worden dan weggewimpeld met antwoorden als, "dat is niet in NL, dat is in Engeland (of Duitsland, of Frankrijk)".   NL is dan ineens geen onderdeel van Europa.  En als je dan met bewijzen komt dat het in NL ook gebeurt, dan is dat weer de schuld van de US omdat hun "global influence" het sociale beleid in de NL ondermijnt.

Ik heb het allemaal al een keer gehoord.  Ik doe niet meer mee...

#8 - 06-05-2005, 19:19 uur

Dusza

Misschien moet je je eens afvragen of ook de media niet een beetje fout zijn in de berichtgeving die ze over andere landen de wereld insturen...
Mij valt het regelmatig op dat wij in hier (BelgiŽ, in mijn geval) berichten lezen over de States waarbij je inderdaad met je ogen gaat draaien of meewarig met je hoofd gaat schudden. Maar dikwijls is de 'gemiddelde amerikaan' niet eens op de hoogte van die dingen, of worden ze ginder gewoon afgedaan als een 'fait divers'.

Afgelopen week was er een politicus in Duitsland die werklozen een elektronische enkelband aan wou geven om te controleren of zij eigenlijk wel een 'geregeld' leven leidden, want volgens hem waren de meeste werklozen niet eens in staat om een job te vinden omdat ze een ongeregeld (nacht)leven leidden. Moeten we door dat bericht in de pers besluiten dat Hitler terug aan de macht is in Duitsland, en alle Duiters gaan beschuldigen van elitaire gedachten? (of neen, we zullen enkel de 'gemiddelde' Duitser daarvan beschuldigen).
In BelgiŽ is er een politica die nog heiliger dan de paus wil zijn en die het gebruik van sex voor het huwelijk ten allen tijde geband wil zien, erger nog: die sex enkel maar ziet ter voortplanting van het menselijk ras. Moeten we daarom gaan besluiten dat de Belgen  een oerkatholiek volk is dat er preutse gedachten op nahoudt?
Ik volg de Nederlandse politiek niet zo erg, dus ik kan niet dadelijk zo'n voorbeeld aanhalen voor Nederland. Maar omdat Pim Fortuyn vermoord werd, en Theo Van Fogh, moeten we daarom besluiten dat de gemiddelde (vreemdeling) die in Nederland woord een geweldadige moordenaar is?...
Dat gaat allemaal wat kort door de bocht.

Maar waarschijnlijk is heel deze discussie een beetje uit de hand gelopen, en was ze zo niet bedoeld.
Ik moet zeggen dat, toen ik het berichtje las over de cheerleaders, dat ik me ook wel afvroeg of dat dat nu werkelijk zo belangrijk was dat je het in een wet moest gaan gieten. Maar ik moet ook toegeven dat ik cheerleaders enkel maar ken uit de films,dus dat ik er eigenlijk geen zicht op heb of deze IRL nu werkelijk aanstootgevend gekleed zijn of aanstootgevend dansen.
#9 - 06-05-2005, 19:18 uur

Jez

Ik ga me verder niet in deze discussie mengen, maar wil wel even kwijt dat ik wel eens wil dat "wij Nederlanders" net zo "preuts" zijn als "die Amerikanen". Ik heb hier niets op tegen! Ik word vaak onpasselijk als ik 's avonds laat televisie zit te kijken en op minstens 4 van de 9 Nederlandse zenders reclame voor sexlijnen/sexsites voorbij zie komen. Geef mij dan maar "preuts Amerika"!!! Dan kan ik tenminste zelf kiezen of ik hiermee geconfronteerd wil worden. Enneh, veel geweld op tv? Bedoel je in films? Dit weet je van tevoren en dan heb je de keus hier wel of niet naar te kijken. Dit in tegenstelling tot die eerder genoemde reclames, die komen te pas en te onpas voorbij terwijl je naar bijv. een serieus programma zit te kijken. Na 12-en is er geen ontkomen aan.
#10 - 06-05-2005, 21:09 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

schorp


Ik, als Amerikaanse, voel me zeer beledigd om zomaar het stempel "hypocriet" te krijgen toegediend.  


Sorry hoor,het was zeker niet de bedoeling om hier iemand te beledigen of iets degelijks. ;)

Vind het anderzijds wel enorm kortzichtig om je al dadelijk persoonlijk beledigd te voelen hoor,kan forumlid bakvet hierin wel gelijk in geven.

groetjes

DUH.......

Petra is Amerikaans, natuurlijk zal zij zich beledigd voelen, ik voel me ook beledigd, maar Loek (een andere Amerikaan) heeft het duidelijk uitgelegd,

"Ik heb die duscussies allang opgegeven.  De "gemiddelde" nederlander, discussieert graag over de voordelen van zijn land ten opzichte van de nadelen van de US.  Een vergelijking die soms erg scheef is als je de afmetingen en andere nuanceringen van de twee landen met elkaar vergelijkt.  Ik heb soms het idee dan het een vorm van uitlokking is, sommige mensen willen graag emoties ontlokken bij anderen, krijgen daar een soort kick van.  En argumenten als dat er in Europa ook veel daklozen zijn, worden dan weggewimpeld met antwoorden als, "dat is niet in NL, dat is in Engeland (of Duitsland, of Frankrijk)".  NL is dan ineens geen onderdeel van Europa.  En als je dan met bewijzen komt dat het in NL ook gebeurt, dan is dat weer de schuld van de US omdat hun "global influence" het sociale beleid in de NL ondermijnt.
Ik heb het allemaal al een keer gehoord.  Ik doe niet meer mee..."
#11 - 07-05-2005, 03:15 uur
« Laatst bewerkt op: 07-05-2005, 03:17 uur door schorp »

PetraVS

Ik heb die duscussies allang opgegeven.  De "gemiddelde" nederlander, discussieert graag over de voordelen van zijn land ten opzichte van de nadelen van de US.  Een vergelijking die soms erg scheef is als je de afmetingen en andere nuanceringen van de twee landen met elkaar vergelijkt.  Ik heb soms het idee dan het een vorm van uitlokking is, sommige mensen willen graag emoties ontlokken bij anderen, krijgen daar een soort kick van.   En argumenten als dat er in Europa ook veel daklozen zijn, worden dan weggewimpeld met antwoorden als, "dat is niet in NL, dat is in Engeland (of Duitsland, of Frankrijk)".   NL is dan ineens geen onderdeel van Europa.  En als je dan met bewijzen komt dat het in NL ook gebeurt, dan is dat weer de schuld van de US omdat hun "global influence" het sociale beleid in de NL ondermijnt.

Ik heb het allemaal al een keer gehoord.  Ik doe niet meer mee...Ik ga jouw voorbeeld volgen, Loek, een heel goed idee en je zegt het precies zoals het is.
#12 - 07-05-2005, 15:41 uur

Chiefram

Ik zal alleen maar een zeer 'luchtige' en persoonlijke mening geven, wat betreft de preutsheid van de Amerikanen:

Liever de preutsigheid van hier, dan de zogenaamde openheid in Nederland. Ik als ouder heb me in Nederland altijd ontzettend ge-ergerd aan alle openheid (soft-porno) op de Nederlandse televisiezenders, zoals SBS6, RTL4 en Yorin/Veronice. Oh ja, BNN ook niet te vergeten!

Hetzelfde geldt voor de openheid van (soft)drugs. Er wordt verdorie openlijk op TV op een zondagmiddag besproken hoe onschadelijk het wel niet is en dat je het rustig mag proberen omdat het verruimend is! Gaan ze daarna nog een demo geven over hoe jet het het beste kunt gebruiken!!!

Sorry hoor, geef mij als ouder dan maar de preutsheid op televisie van de Amerikanen.
#13 - 08-05-2005, 03:59 uur

Bakvet

Aan deze kant van de oceaan erger ik me nooit aan de soft porno en telefoonsex reclame op de commerciele televisie, ik kan het geduld er niet voor opbrengen. In Amerika kan je je er niet aan ergeren, alles wat er op lijkt wordt zorgvuldig wegge-blurred en weggepiept of weggeknipt.

Bovenmatig geweld daarentegen wordt verheerlijkt door Hollywood en consorten. Daar is blijkbaar niks mis mee, daar hoeven de tere kinderoogjes niet voor beschermd te worden. Dat is wat wij in Europa hypocriet noemen.

Aan de andere kant is het natuurlijk uitstekend dat de kerkelijke liefdadigheid in Amerika gratis medische zorg verstrekt aan armlastigen en mensen die een slechtbetaalde job hebben. Dus geen kwaad woord daarover.
#14 - 08-05-2005, 22:22 uur

thornberrys

.

Aan de andere kant is het natuurlijk uitstekend dat de kerkelijke liefdadigheid in Amerika gratis medische zorg verstrekt aan armlastigen en mensen die een slechtbetaalde job hebben. Dus geen kwaad woord daarover.

Nou ja zo een TV predikant,vind ik nu echt niet de oplossing,in een land waar sociale voorzieningen haast niet bestaan,en hulploze personen zich tot zulke media moeten richten
#15 - 09-05-2005, 00:29 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15