Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerikaanse politiek/overheid/samenleving => Amerikaanse samenleving => Topic gestart door: Van Columbus tot Obama op 26-10-2012, 12:37 uur

Titel: Van Columbus tot Obama
Bericht door: Van Columbus tot Obama op 26-10-2012, 12:37 uur
Interessant voor VS fanaten:

Volgende maand op 23 november, net nadat we weten wie de nieuwe president van Amerika is, organiseert het Historisch Nieuwsblad een hele collegedag over de geschiedenis van de Verenigde Staten.

De dag vindt plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen en wordt een bijzondere dag vol colleges over de geschiedenis van de Verenigde Staten. Met Joanne van der Woude, Jaap Verheul, Frans Verhagen en natuurlijk Maarten van Rossem

De sprekers:
* Joanne van der Woude, Assistant Professor American Studies bij de Rijks Universiteit Groningen, houdt een college over de koloniale tijd die eindigde met de onafhankelijkheidsverklaring van 1776.
* Jaap Verheul,  docent-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, waarbij zijn huidige onderzoek is gericht op denkbeelden over cultuur en nationale identiteit, in het bijzonder in de Verenigde Staten en Nederland, en op de geschiedenis van de Verenigde Staten. Verheul neemt de periode tot de Burgeroorlog (1861 - 1865) onder de loep.
* Frans Verhagen, journalist en publicist en houdt zich vooral bezig met de Verenigde Staten en met de Nederlandse politiek/sociale ordening, met een nadruk op integratie. Verhagen vertelt hoe daarna het Wilde Westen definitief werd veroverd en de VS een wereldspeler werd die mee vocht in twee wereldoorlogen.
* Maarten van Rossem, bijzonder hoogleraar Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, maar bij het grote publiek bekend als televisiepersoonlijkheid.  Van Rossem sluit af met een boeiend en origineel college over de periode na 1945.

Verdere info via het Historisch Nieuwsblad:
http://www.historischnieuwsblad.nl/collegedag/index.html (http://www.historischnieuwsblad.nl/collegedag/index.html)
zie ook de FB pagina:
http://www.facebook.com/VanColumbusTotObama (http://www.facebook.com/VanColumbusTotObama)