Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Veel doden bij brand in Nachtclub

Discussie gestart

hanz

WEST WARWICK - Door een brand in een nachtclub in West Warwick in de Amerikaanse staat Rhode Island zijn in de nacht van donderdag op vrijdag zeker 54 doden en ongeveer 160 gewonden gevallen. Volgens de eerste berichten brak de brand uit als gevolg van een vuurwerkshow op een van de podia in de Station Club.

Het precieze dodental zal vermoedelijk nog oplopen omdat het gebouw grotendeels is ingestort waardoor het reddingswerk wordt bemoeilijkt.

Great White
Op beelden van het televisiestation WPRI, dat bij het concert van de groep Great White opnamen maakte, is te zien hoe rond 23:00 uur (plaatselijke tijd) op het podium vuurwerk wordt afgestoken. Even later vatten de achterwand van het podium en het plafond vlam, vertelde cameraman Brian Butler aan de nieuwszender CNN.

De ongeveer driehonderd tot vierhonderd bezoekers en de leden van de band raakten in paniek. In het gedrang bij de uitgangen raakten velen gewond. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt van West Warwick en in de nabijgelegen stad Providence. Om ongeveer 00.45 uur had de brandweer het vuur onder controle.

Chicago
De brand in West Warwick gebeurde minder dan een week nadat in Chicago 21 mensen onder de voet waren gelopen in een nachtclub. Dat gebeurde doordat de vele honderden aanwezigen probeerden te vluchten toen iemand pepperspray in het rond begon te spuiten om een einde te maken aan een gevecht. De nachtclub bleek maar een uitgang te hebben waardoor de bezoekers ook echt naar buiten konden. De overige vluchtdeuren waren geblokkeerd.

#1 - 21-02-2003, 17:02 uur

hanz

Dodental is intussen opgelopen tot 85, volgens Cnn
#2 - 21-02-2003, 20:59 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15