Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

verschillen nl en vs

Discussie gestart

anton64

Ga in Nederland naar een supermarkt, je wordt te woord gestaan door een kauwgomkauwend onvriendelijk schepsel die je bovendien boos aankijkt op het moment dat je je boodschappen niet snel genoeg ingepakt hebt. In Amerika wordt je vriendelijk te woord gestaan, staat er iemand die je boodschappen voor je inpakt en je vervolgens een prettige dag toewenst. Ga op een zaterdag naar een willekeurige stad en loop eens wat winkels binnen, vriendelijkheid is een uitzondering. Ga in Amerika een winkelcentrum binnen en onvriendelijkheid is een uitzondering! Nederlanders noemen dit over het algemeen "nep." Met deze uitspraak laat men impliciet weten, gecharmeerd te zijn van een onvriendelijke benadering door dienstverlenend personeel. En natuurlijk, er zitten er bij die hun vriendelijkheid spelen, maar de overgrote meerderheid is vriendelijk omdat dat in hun persoon zit, en omdat dat van hun verwacht wordt
Het verkeer: In Nederland is het iedere keer weer "surviven" op het moment dat je je met een auto in het verkeer begeeft. Overtredingen, onbeschoftheden en asociaal gedrag zijn regel, geen uitzondering. Mensen die "gepakt" worden door de politie voor een overtreding, krijg een aai over hun bol, het telefoonnummer van een zelfhulpgroep, en een boete ter waarde van 2 kratten bier. Hoe anders is het in Amerika: Men rijdt beschaafd, is galant, en houdt zich aan de plicht om er voor te zorgen dat een ieder zich zonder gevaar op de weg kan begeven. In downtown Atlanta een 18-baans snelweg van links naar rechts rijden, is gemakkelijker als in Nederland van links naar rechts op de A2. Personen die zich niet aan de regels houden, krijgen een bekeuring voor minimaal $1000. Bovendien heeft de politie er geen moeite mee om beledigend gedrag in hun richting, te bestraffen met een aantal slagen met een gummiknuppel, dan wel arrestatie. Nederlanders vinden dit schokkend, maar het werkt wel.
Laat een ieder die Amerika vreselijk vindt, haar niet begrijpt, of haar verwerpt, thuisblijven, of, naar de Costa Del Sol gaan. Laat Amerika gevrijwaard blijven van Nederlanders die met hun asociale gedrag, zelfbeklag, zelfmedelijden, onbeschoftheid, en verkeerde zuinigheid, ons land te schande maken aan de andere kant van de oceaan. En ja, ik weet waarover ik het heb, ik ben een Nederlander, maar dan wel met een American way of life.
#1 - 03-02-2004, 12:07 uur

ikkedus

Ik ben het helemaal met je eens. Ben in 2001 voor het eerst in de VS geweest. Wat een verademing!!!
2002 en 2003 weer teruggeweest. En dit jaar weer...voor mij geen ander land meer. Spanje, Griekenland, Turkije??? Nee dank je wel...alleen maar luidruchtige dronken en onbeschofte landgenoten. Maar ja, wat wil je...alles wordt hier maar toegestaan, er is geen respect meer, men denkt dat alles maar mag.

Als het net zo makkelijk zou zijn om naar de VS te emigreren als in de jaren 50, 60 en 70 dan was ik vandaag nog weg. Nee gisteren zelfs.    
#2 - 03-02-2004, 16:21 uur
Nu ook de foto's van 2005 op:
http://community.webshots.com/user/ikkedus2

KKop

Anton:

Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt gehad hier in Atlanta!  En je ervaringen met winkelpersoneel kan ik mij ook wel in herkennen :-)

Maar na zes jaar hier in Atlanta,  wil ik je mening over wat andere zaken, vooral het verkeer, wat nuanceren:

Naar mijn mening wordt hier helemaal niet beschaafd gereden.  In het begin lijkt dat wel zo, en kun je lekker meedrijven op de stroom.  Maar na een tijdje krijg je in de gaten wat er werkelijk aan de hand is:  op een paar uitzonderingen na kan men hier gewoon helemaal niet rijden!  Op de snelweg valt het allemaal wel mee; rechtuit rijden kan iedereen. Maar zodra er wat meer inzicht nodig is, geven de meeste automobilisten niet thuis.  

Het rijexamen is hier ook zo belachelijk makkelijk; je gaat niet eens de weg op, alleen wat manoeuvres op een afgesloten parkeerplaats is genoeg. Het is een wonder is dat er niet meer doden vallen.

Volgende keer dat je in de VS rondrijdt, moet je maar eens opletten hoeveel borden er langs de weg staan die je dingen vertellen die voor bijv. NL automobilisten vanzelfsprekend zijn:
- don't block intersection
- keep moving (als er geen stopbord staat bij een kruising)
- state law: stop for pedestrians on crossing
enz. enz.

-----

Ik heb het prima naar mijn zin, maar het is niet allemaal rozegeur en maneschijn.  Voor mij is hier in Georgia het grootste nadeel de invloed van de fundamentalisten (en dan heb ik het over christenen, niet moslims).  

De laatste stunt is dat het woord 'evolutie' niet meer mag worden gebruikt door onderwijzers in het lager onderwijs.  Moet worden: 'biological changes over time' , want 'evolution' is een 'te beladen woord'.  Aaaargh!

#3 - 04-02-2004, 00:22 uur

Daffine

Jahaa, we hebben het dit weekend nog mogen meemaken, in het 'leuke tolerante USA'.
Even boodschappen doen met een opstandige 3 jarige...moet kunnen maar niet in the united states hoor!
Toen mevrouw zich languit op de grond wierp, onderweg naar de parkeerplaats, probeerde manlief haar weer op haar beentjes te zetten.
Wie schetst dan ook onze verbazing toen we bij onze auto werden tegengehouden door een agent, die door iemand gebeld was omdat wij ons kind zouden 'mishandelen'.Zo gaat men in NY dus te werk, de betreffende ouders worden niet persoonlijk aangesproken maar men trekt ogenblikkelijk verkeerde conclusies en belt de politie !
BE LACH E LIJK !!!

En dan zwijg ik nog maar over een a sociale buurvrouw die het nodig vond om mij uit te lachen en belachelijk te maken, terwijl ik in de kou op de schoolbus stond te wachten...overigens waren het ook haar zoons die het nodig vonden om mij de eerste dag dat we net nieuw in de buurt woonden,met hun auto de berm in te rijden, me een tijdje aan te gapen en ook te gaan lachen..echte inboorlingen dus!
En iedereen maar roepen dat de mensen hier zo beleefd zijn, nou dat valt dus reuze mee, als puntje bij paaltje komt moet je het hier 200% zelf uitzoeken hoor, er is van niemand uit de buurt ooit het aanbod gekomen om, in deze strenge winter, mijn zoontje een lift naar school aan te bieden...integendeel, mensen schuilen (bij de busstop) in hun eigen auto's voor de kou en  doen net alsof jij niet bestaat, dus ik snap wel dat je als immigrant hier weinig voorsteld en zeer zeker niet serieus word genomen!!!
#4 - 09-02-2004, 23:21 uur

Annemiek

Wat een vervelende ervaringen beschrijf je, ik heb de mensen hier over het algemeen heel behulpzaam ervaren.
Iemand aanspreken over hoe een kind gediciplineerd wordt zou ik zelf ook niet zo snel doen. Het zal wel iemand zijn geweest die zelf het gedrag van een 3 jarige niet snapt. Erg vervelend wel.
Tja, asociale buren kan je overal tegenkomen. Trouwens ik geloof ook niet dat de VS als erg tolerant bekend staat, Nederland wel.
Ik hoop wel dat je ook goede ervaringen zult hebben
Annemiek
#5 - 10-02-2004, 00:49 uur

Daffine

Hoi Annemieke!

Ik wilde het al te rooskleurige beeld een beetje nuanceren hoor.
En dat mensen voor niks de politie bellen, dat gebeurt in Nederland ook...niks aan te doen.
En ja, we hebben echt 'the Flintstones' als buren, helaas! Opvallend genoeg waren zij de enigen waar wij zelf naartoe moesten om ons voor te stellen, en jammergenoeg vinden zij het als enigsten in de buurt nodig om ons te laten merken dat we 'maar buitenlanders' zijn...nou, goed, ieder zijn meug.
Wat me wel opvalt is dat het in de zomer reuze gezellig is bij de busstop, maar in de kou en winter ineens niemand je meer kent...
Reuze vreemd hoor, maar we hebben de halve winter al overleefd en dan zal de rest ook wel lukken.Maar tegen de nieuwe bewoners die zo medio herfst hier in de buurt komen wonen zal ik wel in bedekte termen duidelijk maken dat er hier standaard word gezegd' if you need anything'....enz.  maar dat de werkelijkheid vaak anders is (zoek het je maar uit).Ook vanochtend was het overigens weer raak hoor, een ; 'how are you' uit een autoraampje, en van yes, yes, it's cold...verder gaat het 'meeleven' hier niet... Jammer!
#6 - 11-02-2004, 17:50 uur

FreezeM

Tja, in Amerika word je toch meer verwacht je eigen broek op te hijzen dan in NL. Is overigens ook een van de redenen dat wij graag naar de US willen.
#7 - 19-07-2004, 11:37 uur

martinus

Het zal voor mij de eerste keer zijn dat ik daar naartoe ga. Bij het lezen van reacties schrok ik wel een beetje maar ervaringen zijn per persoon verschillend hoewel de gebeurtenis hetzelfde kan zijn.

Ik ga lekker toch naar amerika en ga ook echt genieten.

groetjes van martin.
#8 - 19-07-2004, 18:31 uur

xerxesc

Tja, in Amerika word je toch meer verwacht je eigen broek op te hijzen dan in NL. Is overigens ook een van de redenen dat wij graag naar de US willen.

Precies, heel veel nederlandse vrienden (niet alle!!!) die hier tijdelijk komen wonen, komen heel erg, (wat ik vind) self-entitled aan.  En gebruiken het welgemeende offer "if you need anything" te veel (taking advantage).  Wat ik ook niet kan uitstaan, is het constante geklaag over hoe slecht de VS is vergeleken met NL, lalala, hoe ongezellig, hoe onpersoonlijk, hoe oppervlakkig, blablabla maar wel mij vragen of ik ze zou kunnen trouwen zodat ze een green card kunnen krijgen.....
#9 - 19-07-2004, 23:07 uur

heivalido

Dit gehele verhaal is nu net de reden dat mijn vrouw en ik kosten wat het kost terug willen naar Florida, tijdens mijn eerste vakantie daar stond ik op een gegeven moment midden op een kruispunt, twijfelend of ik nu links of rechts moest. Al het naderende verkeer stopte en wachte netjes zonder te toeteren af wat we gingen doen, moet je is proberen op kruispunt hier in Rotterdam. Het enige waar ik een beetje een tegenstrijdigheid in vind is, er wordt gezegd dat Amerikanen bewust van de veiligheid van anderen deel nemen aan het verkeer, wel vreemd dat er dan zoveel onverzekerd rondrijden.  ;D
Wat personeel in winkels en horeca betreft is de vriendelijkheid wel vaak een beetje in scene gezet maar het is voor de klant wel bijzonder prettig. Jammer alleen dat weer veel mensen er misbruik van maken en vaak erg grof zijn tegen bijvoorbeeld de bediening van een restaurant. Hoe dan ook, de gehele Amerikaanse maatschappij is een stuk ontspannender er dragelijker dan die in Nederland.
#10 - 10-08-2004, 15:08 uur

SantaFe

Het lijkt wel of jullie mij citeren? ;D
#11 - 20-08-2004, 01:19 uur

heivalido

ja, handig toch, scheelt je weer een uurtje tiiken hahahhaha
#12 - 20-08-2004, 21:18 uur

SantaFe

Ik ben blij met gelijk gestemde...hier wordt ik teminste begrepen...... ;D
#13 - 21-08-2004, 02:52 uur

heivalido

Dat is het mooie van dit Forum, de meeste mensen hier denken hetzelfde over Amerika en hebben dezelfde wens om daar ergens verder te gaan met hun leventje, omdat daar hier in Nederland steeds minder lol aan te beleven is. In Amerika moet je ook gewoon werken om te leven, maar hier in Nederland leef je zo langzamerhand alleen nog maar om te werken, en dat dan ook nog eens voor een minimale waardering.
#14 - 21-08-2004, 13:41 uur

PetraVS

Vergis je niet!  De meeste Amerikanen leven om te werken!  Lange werkweken, weinig vakantie.  Maar je kunt jezelf wel van de bodem af opwerken, dat heb ik persoonlijk meegemaakt.   Ik heb in een wat ze hier "sweatshop" noemen gewerkt: schamel salaris, geen overtijd, 7 uur 's ochtends beginnen, geen lunchpauze, 10 uur 's avonds weer thuis.
En toch vond ik het prachtig: ik was in een ander land, ik leerde van alles en in het weekend (soms ook niet helemaal vrij overigens) was het heerlijk weer en van alles te doen.  Of in de winter lekker met vrienden football kijken.
Ik vind de Amerikanen heerlijke mensen, lekker open, spontaan en altijd klaar voor "fun".
Maar ja, ieder gebied is ook weer anders, dit is enkel mijn ervaring.
#15 - 26-08-2004, 01:20 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15