Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vliegtuig boort zich in wolkenkrabber Manhattan

Discussie gestart

Dusza

 Bericht loopt hier net binnen:

Vliegtuig boort zich in wolkenkrabber in New York


NEW YORK - Een klein vliegtuig heeft zich in de 20ste verdieping van een wolkenkrabber in Manhattan geboord. Voorlopig wijst alles op een ongeluk. De zwarte rook die over de stad hangt, doet de herrinnering aan 11 september 2001 wel opnieuw opleven.

Het vliegtuigje raakte de negentiende etage van het gebouw in East 72nd Street.

Later meer.


bron: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF11102006_093
#1 - 11-10-2006, 21:27 uur

Jez

Ik hoor het ook net (nu live op CNN). Tot zover wordt een terroristische aanslag uitgesloten.
Raar, nog geen week geleden was ik daar vlakbij............... We zagen toen wel een enorme
stoet van politie-, brandweer en ziekenwagens, bezig met een oefening. Dit schijnen ze regel-
matig te doen, om te oefenen om zo snel mogelijk met zoveel mogelijk/nodig wagens ter plekke
te komen.
#2 - 11-10-2006, 21:31 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Jez

Volgens CNN krijgen ze van allerlei bronnen door dat het hier om het vliegtuigje gaat van de pitcher
van de Yankees, Cory Lidle.

Zie verder CNN
#3 - 11-10-2006, 22:52 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Wop

Vliegtuig boort zich in wolkenkrabber in New York

NEW YORK - Een eenmotorig vliegtuigje heeft zich woensdag in een flatgebouw in de New Yorkse wijk Manhattan geboord. Bij het incident zijn twee doden gevallen, onder wie een honkballer van de plaatselijke New York Yankees. Beide slachtoffers zaten in het vliegtuigje, dat zich in de dertigste en 31ste verdieping boorde.
In het bovenste gedeelte van het gebouw ontstond een zware brand. Het was niet duidelijk of het toestel in het gebouw bleef hangen of neerstortte.

De nieuwszenders Fox en CNN toonden beelden van vlammen en rook die uit de 19de en 20ste verdieping van minstens n flatgebouw sloegen.

Hoewel meteen herinneringen opkwamen aan de aanslagen van 9/11, vijf jaar geleden, verzekerden veiligheidsfunctionarissen dat het om een ongeval gaat, geen terreuraanslag.

Het North American Aerospace Defense Command (NORAD) liet na de crash gevechtsvliegtuigen opstijgen om het luchtruim boven verschillende Amerikaanse steden te bewaken.

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. De honkballer Cory Lidle haalde onlangs zijn vliegbrevet en gold als een enthousiaste piloot. Of de honkballer het verongelukte toestel, een Cirrus SR20, zelf bestuurde, is nog niet duidelijk. Vlak voor het ongeluk zond het vliegtuig een noodsignaal uit.

Een kwartier voor het ongeval was het vliegtuig opgestegen van de luchthaven van Teterboro in New Jersey. Het vliegtuig cirkelde even rond het Vrijheidsbeeld en volgde dan de East River. Ondanks de verscherpte veiligheidsmaatregelen na de terreuraanslagen van 11 september 2001 mogen kleine vliegtuigen en helikopters nog altijd vrij over New York vliegen zonder hun vliegplan in te dienen bij de luchtvaartautoriteiten.

In de eerste minuten na de crash werd even gevreesd voor een nieuwe terreuraanslag. Het Pentagon aarzelde dan ook niet om gevechtstoestellen van de North American Air Defence (NORAD) uit te sturen naar een aantal Amerikaanse en Canadese steden. Toch verzekerden het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg de bevolking al snel dat het niet om een terreuraanval ging.

Lidle, afkomstig van Hollywood en profspeler sinds 1997, laat een vrouw en een zoon van 6 jaar achter. Afgelopen zomer was hij overgestapt van het baseballteam van Philadelphia naar de New York Yankees.
#4 - 12-10-2006, 13:44 uur

Dusza

Bedankt voor de aanvulling, over de afloop van de zaak. Gelukkig was het een echt ongeval, spijtig genoeg vielen er doden.
#5 - 12-10-2006, 18:57 uur

Anouk

Ja het was idd die speler van de Yankees, hoorde ik op het nieuws.. Wel tragish hoor.. NYC zal wel extra geschrokken zijn..


Maar zo'n gebouw, dat zie je toch?! Je weet op z'n minst dat er hoge gebouwen in NYC zijn en dat als je graag laag vliegt, je Manhattan maar beter kan vermijden.. Maarja, het zal dan wel motorpech zijn geweest, moet haast wel..
#6 - 12-10-2006, 20:02 uur

Dusza

Maarja, het zal dan wel motorpech zijn geweest, moet haast wel..

Denk het ook:
Vlak voor het ongeluk zond het vliegtuig een noodsignaal uit.

Las elders trouwens dat ze een probleem met de brandstofvoorziening gemeld hadden.
#7 - 12-10-2006, 21:26 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15