Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

VS en EU eens over vliegtuigpassagiers

Discussie gestart

Wop

AMSTERDAM - De Verenigde Staten en de Europese Unie zijn donderdag overeengekomen dat de Amerikaanse autoriteiten minder informatie krijgen over vliegtuigpassagiers afkomstig uit Europa.
ANP

De interim-overeenkomst over passagiersgegevens loopt volgende week af. Onder die overeenkomst kregen de Amerikaanse autoriteiten binnen vijftien minuten van het vertrek van een vliegtuig naar de VS 34 kenmerken van elke passagier. In het vervolg zijn dat er nog maar negentien. Het gaat onder meer om de naam, het adres, het stoelnummer en creditcard- en reisgegevens van de passagier.

De Amerikaanse autoriteiten kunnen zeven jaar over de gegevens beschikken en de daarop volgende acht jaar alleen onder bepaalde voorwaarden.

'Belangrijk instrument'

De Amerikaanse minister van binnenlandse veiligheid Michael Chertoff omschreef de overeenkomst als een belangrijk instrument om potentieel gevaarlijke passagiers op te sporen.
#1 - 27-07-2007, 15:51 uur

MiamiHeat

Nu alleen nog ff die belachelijke regel inzake drinken meenemen aan boord.....ik hou het echt geen 11 uur vol zonder +/- 2 liter water........
#2 - 27-07-2007, 19:14 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15