Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wal-Mart gedaagd door miljoen werkneemsters

Discussie gestart

Wop

AMSTERDAM – Winkelketen Wal-Mart zal wegens discriminatie gedaagd worden door ruim een miljoen van haar (voormalige) werkneemsters. De supermarktgigant heeft geprobeerd het proces tegen te houden, maar rechtbank in San Francisco ging daar niet in mee.

De supermarktmedewerksters zijn van mening dat ze minder verdienen dan hun mannelijke collega’s en ook minder promotiekansen krijgen. De bedrijfscultuur zou dit bovendien in de hand werken, aldus Reuters woensdag.

Ondanks dat massazaken niet ongewoon zijn in de VS, wordt van deze casus gezegd dat het de grootste in de geschiedenis is wat betreft seksuele discriminatie.

Inhoud

Wal-Mart zou niet zozeer protesteren tegen de inhoud van de klachten, maar is bang dat de exorbitante hoeveelheid ervan de zaak te complex maken. De rechter was het hiermee oneens en stelde de gigant in het ongelijk.

Professor aan de Marquette University Law School, Paul Secunda, ziet de toezegging van de rechtbank alvast als belangrijke winst voor de aanklagers. "En dus een geweldig verlies voor Wal-Mart", meent de expert. Gezien het aantal betrokken werkneemsters verwacht hij dat schadevergoedingen kunnen oplopen tot 'velen miljarden dollars'.

Wanneer de uitspraak volgt, is onduidelijk.

Bron: nu.nl
#1 - 28-04-2010, 21:27 uur

bedeve

Het welvarende deel van Amerika is niet afhankelijk van Walmart om tegen een lage prijs de boodschappen te kunnen doen.
Het "organic"deel in California of New Mexico leest zo'n bericht niet eens.

Maar het heeft wel gevolgen voor " de " Amerikaan.
#2 - 28-04-2010, 23:20 uur

bgroeneveld

Het proces tegen Wallmart is ook (vooral?) bedoeld om de aandacht te vestigen op het feit dat vrouwen in de VS nog altijd een stuk minder verdienen dan mannen (nu 79 cent voor elke dollar die een man krijgt).

De zaak kan vele jaren duren, want Wallmarkt of de klagers zullen ongetwijfeld doorgaan tot aan het Hooggerechtshof. Waarschijnlijk zal Wallmart op een gegeven ogenblik wel met een schikking komen als het de wind tegen blijkt te krijgen.

#3 - 29-04-2010, 02:43 uur

PetraVS

Op de radio hoorde ik, dat Walmart het waarschijnlijk heel snel tot een schikking zal willen brengen, omdat doorprocederen te duur is.
#4 - 29-04-2010, 03:42 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15