Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wat denk jij van deze eBay auctions?

Discussie gestart

Michael86

Het ruikt naar scam of is dit serieus een goedkope mogelijkheid om aan Amerikaans land te komen?

http://search.ebay.com/_W0QQfgtpZ1QQfrppZ25QQsassZwestproptrust

Ik weet dat het niet de mooiste locaties zijn, maar toch...
#1 - 30-03-2005, 14:22 uur

visuar

Als het te mooi is om waar te zijn......

Pas op met wat ze verkopen op eBay. Er wordt veel echt spul verkocht, maar ook veel mensen opgelicht. Pas vooral met zaken die (erg) duur zijn (je dus veel geld zou kunnen verliezen) of waarbij je kan betalen met cheques, western union of andere vreemde methodes.

Ik vraag me af of in zo'n groot land als Amerika je werkelijk zoveel zal moeten betalen voor land. Als je al wilt mee doen aan zo'n eBay actie zou ik voor mezelf een duidelijk grens stellen (laag bedrag ook lijkt me) waar je niet overheen gaat.

Je kan helaas moeilijk de property van te voren even checken.....
#2 - 30-03-2005, 17:19 uur
« Laatst bewerkt op: 30-03-2005, 17:21 uur door visuar »
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

ejb

Dit is inderdaad wel apart, land kopen via eBay.
Trouwens, Visuar, waarom vind je Western Union een rare betalingsmethode, ik heb er al een paar keer gebruik van gemaakt en nooit problemen ondervonden. Bij eBay is het verder belangrijk om naar de feedback score van iemand te kijken en in geval van negatieve feedback checken waar dit betrekking op heeft.
De persoon die dit land aanbied heeft een feedback score van 100%, heb de bovenste twee even gechecked, waren beiden voor stukken land die verkocht zijn. Deze verkoper lijkt dus betrouwbaar. Maar ben het zeker met visuar eens, blijf voorzichtig, want als het om grote bedragen gaat moet je wel zeker zijn dat je waar voor je geld krijgt.
Verder moet je altijd de hele aanbieding lezen, voor het stuk land in Arizona (de eerste) betaal je namelijk zowieso $ 3495.
#3 - 30-03-2005, 23:04 uurBakvet

Even een zijstraatje:

Ik heb ook eens op zo'n website gekeken waar ze stukken grond verkopen in het westen. Het is toch leuk om een stukje Califonia te bezitten nietwaar? Ze gaven echt een heel goeie beschrijving met kaarten van het kadaster erbij. Maar je kreeg wel als waarschuwing dat ze de grond niet zelf geinspecteerd hadden. Iedereen die het kocht deed het voor eigen risico en werd aangeraden zelf vooraf de grond te inspecteren en de autoriteiten te raadplegen over bebouwingsmogelijkheden.

Nou was ik zelf vrij goed bekend in een dorpje en ik vond op die veiling-site een stukje grond waarvan ik wist dat heel mooi tegen de berghelling aanlag. Het was eigenlijk het enige stukje grond waar nog geen huis op stond in die straat. Zelfs als belegging leek het ideaal.

Vervolgens heb ik de coordinaten op een topografische kaart opgezocht (met hoogtelijnen). Het perceel bleek in een "wash" te liggen.  En in dat gebied valt vrijwel nooit regen, maar als het een keer flink giet heb je ook meteen gigantische overstromingen. De hele watermassa zou dan bij jou voorbij komen. Dus het was echt niet zo verwonderlijk dat er geen huis of mobile home op gebouwd was.

Van een ander heel mooi landelijk stuk grond wist ik dat het voor 10.000 dollar te koop was. Echt volledig in the middle of nowhere. Later hoorde ik dat de eigenaar per jaar 3000 dollar aan property tax erover kwijt was.

Dit even los van de veiling op eBay, die heb ik nog niet bekeken.
#4 - 31-03-2005, 21:43 uur

Bakvet

OK, die eBay veiling is dus ook min of meer scam. Als je 1 dollar biedt kan je al een stuk grond winnen, lijkt het. Dat klinkt natuurlijk aanlokkelijk. De hoogste bieder op een bepaald perceel wint vervolgens het stuk grond waar hij dan bijv. $3495 min z'n reeds betaalde bod voor moet neertellen.

Zo kan ik ook wel wat verzinnen. Bijvoorbeeld: een geheel verzorgde 7-daagse reis naar Amerika. Vliegreis, auto, hotels, alles inbegrepen. Inzetten vanaf 1 euro. Degene die het hoogste bod uitbrengt heeft het recht om de reis voor 3500 euro min zijn reeds betaalde bod bij mij te boeken. Met andere woorden: het maakt dus geen moer uit hoeveel je ervoor biedt, het blijft altijd 3500 euro kosten.
#5 - 31-03-2005, 22:12 uur
« Laatst bewerkt op: 31-03-2005, 22:13 uur door Bakvet »

Mississippi

Met andere woorden: het maakt dus geen moer uit hoeveel je ervoor biedt, het blijft altijd 3500 euro kosten.

Behalve als je meer biedt dan 3500 Euro  ;)
#6 - 31-03-2005, 22:20 uur

visuar

Trouwens, Visuar, waarom vind je Western Union een rare betalingsmethode, ik heb er al een paar keer gebruik van gemaakt en nooit problemen ondervonden.

Ik vind het niet raar, ik hoor alleen overal dat scammers op eBay voornamelijk met Western Union aan de slag zijn. Ik weet niet precies waarom, maar daar zitten schijnbaar nogal wat voordelen voor de criminelen aan (niet te traceren? niet terug te halen? etc.)

Zie ook eBay's info hierover: http://pages.ebay.com/securitycenter/mrkt_safety.html

Citaat
Pay safely online by never using instant cash transfer services such as Western Union or MoneyGram International to pay for your eBay purchases. These payment methods are unsafe when paying someone you do not know

Of doe een google search en zie talloze sites en forums over problemen met eBay & Western Union etc:

http://www.google.com/search?hl=en&q=ebay+%2B%22western+union%22
#7 - 01-04-2005, 13:01 uur
« Laatst bewerkt op: 01-04-2005, 13:03 uur door visuar »
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

ejb

Okay, thanks, zal ik er volgende keer beter op letten!
#8 - 01-04-2005, 13:53 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15