Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

speciale amerikaanse hobby's of vrijetijdsbesteding

Discussie gestart

cairolien

Hallo,
Ik ben research aan het doen voor een radioprogramma en ben op zoek naar tips over hobby's en vrijetijdsbesteding in Amerika.  Of gewoon iets speciaals dat daar opgericht wordt.  het gaat dus van hobby's, sporten tot verzamelingen en verenigingen Liefst dingen die wij hier niet kennen of toch niet veel voorkomen.  enkele voorbeelden die ik al gevonden had om jullie een idee te geven: graf-afdrukken maken (grave rubbing), kantoorgolf, figuurzagen met een cirkelzaag, plannen om een dovenstad op te richten, schieten vanaf het internet, ...
Alvast hard bedankt
karolien
#1 - 22-03-2005, 17:23 uur

persianBrit

sporten die daar veel beoefend worden en hier veel minder, zijn baseball and american football.
de meeste amerikanen hebben ook andere soort hobbies dan de gemiddelde nederlander ; wat mij opviel is dat wij in nederland bijna elke zaterdag uitgaan (zeg maar vanaf 16 jaar tot 21 ofzo) en dat is daar veel minder; de meeste jongeren besteden liever hun tijd samen om wat te basketballen , bij te praten, bij elkaar thuis een "partyje" te houden (drank, videogames,tv etc) maar mijn ervaring is dat ze niet echt gaan clubben zoals wij hier wel doen.

ook is het typisch amerikaans om samen (as a hobby) American football matches en dergelijke te bekijken; the level of exitement tijdens het bekijken van deze matches is bijna net zo groot als de onze als wij de WK of EK bekijken.

#2 - 22-03-2005, 18:50 uur

Chiefram

Wij wonen nog niet zo lang in Amerika (ruim 3 1/2 maand), dus kunnen nog niet echt veel over de Amerikaanse hobbies vertellen.

Wat PersianBrit schrijft is wel zo, dit hebben wij precies hetzelfde gehoord van de Amerikanen die hier zijn wonen en zijn geboren. Omdat wij zelf ook een zoon hebben van 21 jaar die er behoorlijk van baalt dat de jeugd hier een nogal 'saaie' (note: in zijn ogen dan) uitgaansleven op na houdt, hebben we eens rondgevraagd wat ze dan wel doen. Vandaar dat ik weet dat wat PersianBrit schrijft ook waar is.

Men vertelde ons ook dat de jeugd hier met name in de zomer tijd doorbrengt op de zwemvereniging enzo. Ook ken ik een jongen dezelfde leeftijd die lid is (niet lachen hoor!) van een loopzakkenvereniging! Die gaan elk weekend in juttenzakken rondspringen en houden eens in de zoveel tijd wedstrijden!

Moet je in Nederland bij 20 jarigen mee aankomen! Hier wordt zoiets gelijk heel serieus genomen.

 ;) :D
#3 - 23-03-2005, 00:03 uur

schorpioenvrouw

Dat de jeugd tussen de 16 en 21 jaar in de VS een nogal saai uitgaansleven er op na houden is omdat ze gewoon nergens binnen mogen en drinken mogen ze al helemaal niet. Niet omdat ze niet uit zouden willen gaan.

Verder een bezigheid die je hier niet zo heel veel hoort (wel steeds meer) is het weggaan met de 4 wheeler.
#4 - 23-03-2005, 11:49 uur

Mississippi

Nieuw!
In Mississippi is het wel duidelijk:

Nr 1 is HUNTING, liefst met een 4-wheeler  :D

#5 - 23-03-2005, 14:45 uur
« Laatst bewerkt op: 05-08-2005, 21:11 uur door Mississippi »

Annemiek

Jaag je het wild niet weg met een 4 wheeler? :)
Jagen is hier ook populair, op de dag dat het jachtseizoen voor herten begint in november zijn er zelfs heel wat kinderen niet in school; die zijn jagen met pa.
Vissen is ook heel populair.
In de winter is snowmobilen hier populair, en verder de wintersporten zoals langlaufen en skien.
Nog wat tammere hobbies en clubs die me zo binnen schieten; treinmodellenclubs, quiltclubs, scrapbooking. Een greep uit de clubs van de high school; (de sporten niet meegetelt) verschillende muziek clubs, robotics, drama club, fly tying/fishing, juggling, magic club, foto club, frisbee club, verschillende politieke clubs.
Veel jongeren hangen er rond in de mall in het weekend.
#6 - 23-03-2005, 21:06 uur

texas freak

one of the things popular in the winter is ice-fishing in lake george,ice racing with snowmobiles or pick ups,i used to do a lot of macrame but seeing as how i cant get the yarn here i gave that up, and i still dont understand why we re not allowed to have yard sales or garage sales ;D greetz mar
#7 - 23-03-2005, 23:29 uur

PetraVS

Van die dingen, die Carolien noemt, ken ik niemand, die ze als hobby heeft!  Om me heen zie ik inderdaad, dat veel hobbies sportgericht zijn.  Zo reist een buurman het hele land af voor frisbee toernooien.

Maar wat ik nog mis in dit rijtje is de vele tijd die in vrijwilligerswerk wordt gestoken.  Zelfs op high school niveau is dat (hier) zo, mijn dochter is lid van de "Key Club", die vrijwilligerswerk doet en doet mee aan Relay for Life van de Cancer Society.

Verder is hier in Virginia tenminste "antiquing" een populair tijdsverdrijf: allerlei oude winkeltjes met nog oudere spulletjes afstruinen om de mooiste antieke dingen te vinden.

Overigens hebben mijn tieners voor mijn gevoel een veel leuker uitgaansleven, dan ik in NL had.  Daar woonde ik in een durp, waar rondhangen bij de plaatselijke snackbar al het vertier was.

Hier hebben de kinderen een heel leuk Community Center met concerten en iedere weekendavond een evenement en er is een leuke koffiezaak, waar iedere zaterdag een concert is.   Daar komen dan de (heel leuke) school avonden bij.

Ook na high school is het leuk, maar we wonen hier wel in een gebied vol universities en colleges en de bars zijn daarop ingesteld, je krijgt als je onder de 21 bent gewoon een stempel op je hand, dat je niet mag drinken.
#8 - 28-03-2005, 02:52 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15