Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Wat mist de Nederlander in het buitenland?

Discussie gestart

Frank S

Wat mist de Nederlander in het buitenland?

Nederlanders die in het buitenland wonen, missen uiteraard de typisch Nederlandse producten. Maar wat het meest?

Snacks
Ze missen vooral kroketten en frikadellen, blijkt maandag uit een onderzoek van Radio Nederland Wereldomroep. De omroep vroeg Nederlanders in den vreemde een top drie samen te stellen van Nederlandse voedingsproducten die zeer worden gemist.

Goudse kaas
Naast de typisch Hollandse snacks, wordt ook Goudse kaas erg gemist. Op de derde plaats van gemiste Nederlandse voedingsmiddelen staat drop, gevolgd door hagelslag en rookworst. Na een vakantie in Nederland worden vaak de meest gewilde etenswaren meegenomen. Ook wordt bezoekers vaak gevraagd de lekkernijen mee te brengen.

Internet
Inmiddels maakt 12% gebruik van internet om etenswaren te bestellen. Driekwart van de ondervraagden geeft aan af en toe zelf thuis typisch Nederlandse kostjes te maken.
#1 - 20-11-2006, 16:06 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

hollandranch

Nog 2,5 week en we wonen in Texas dus ben benieuwd of wij ook wat gaan missen, ben al 20x in Amerika geweest en nooit iets Nederlands gemist, teveel lekkere dingen in Amerika  ::)
#2 - 20-11-2006, 16:30 uur

Chiefram

Je komt er nog wel achter als je in het buitenland wat je dan ineens zult missen, haha...

Niet dat er geen lekkere dingen hier te krijgen zijn, maar soms kun je wel eens totaal onverwachts ergens trek ik krijgen en dan kom je er achter dat ze dat helemaal niet in het buitenland hebben.

Bij mij is dit bijvoorbeeld onze Nederlandse Babi Pangang van de afhaalchinees, terwijl de Amerikaanse Chinees echt niet verkeerd is maar dit kennen ze niet. Verder is alles wel zo'n beetje te verkrijgen, maar het kost gewoon wat tijd om de juiste winkels te vinden.
#3 - 21-11-2006, 14:27 uur

Heivalido

1 woord: Frikandel hahahahahahahah  ;D
#4 - 23-11-2006, 14:56 uur
Vanuit Vlissingen, Zeeland, Nederland.
http://dutchinflorida.web-log.nl

texas freak

Het enige wat ik miste was mn droppies, en koffiemelk, en rond de feestdagen speculaasjes. Nu is het juist andersom, ik mis mn eggnog, verleden week via via nog een pak gehad, cheddarcheese, en bacon en english muffins
#5 - 25-11-2006, 13:20 uur

PetraVS

Niets eigenlijk.  Het meeste is te bestellen, als ik er echt zin in heb.  Drop blijft jaren in de kast liggen, hagelslag ook.  Kaas kunnen we hier in alle soorten en maten kopen.  Er zijn dingen, die ik heerlijk vind, als ik in Nederland ben, vooral vis, maar ik heb ook dingen, die ik heerlijk vind in Frankrijk of Italie, die ik niet specifiek "mis".
#6 - 25-11-2006, 22:55 uur

Tink

Wij zijn dus na 3 jaar in Frankrijk gewoond te hebben teruggekeerd naar de US.  Het grappige is dat ik eigenlijk niets mis uit Nederland maar wel uit Frankrijk.

Een lekker vers baquette elke dag, hier is ook een Franse bakkerij in Portland maar op een of andere manier is de smaak toch niet helemaal hetzelfde.
Een ' petit cafe noir', een espresso dus, op een terrasje. Ik heb nu zelf een espresso apparaat, zo'n dure, maar de goede smaak en koffie zien te vinden is nog een hele klus.
De Franse kazen en dan met name de schape -en geitekaas uit de Basque regio! Mjahm!!

Ben dan ook dolblij met de farmers market hier waar wekelijks kaasboeren staan met geitekaas.

We hebben een NL winkel in de stad maar de exhorbitante prijzen die ze vragen voor hun produkten maakt het voor ons echt niet aantrekkelijk om daar een zakje drop van 5 of 6 USD te kopen. Gelukkig hebben we ook een Native American supermarkt die de hele Far East regio in z'n assortiment heeft, en dus ook vrijwel alle Indonesische produkten, vers zowel als kruiden, verkopen.
Met een Indonesisch kookboek heb ik al vele maaltijden gemaakt en zelfs ook eigen sambal!

Als ik iets zo mogen wensen dat Amerikanen overnamen van NL dan is het de gesneden verse groenten in het koelvak. Verschillende wok of roerbak combo's zou fantastich zijn. ;-)
#7 - 05-01-2007, 10:11 uur
if the Dream is Big enough - the facts don't matter

ned in MO

Koffie.

Ik woon al meer dan 10 jaar in de states maar ik drink nog steeds mijn bakje Douwe egberts iedere dag. Familie neemt dit trouw mee en zelf gaan we ook altijd met een koffer vol terug.

Net als chief de afhaalchinees maar ik heb zelf ook een recept dat heel goed werkt voor babi pagang

Pinda sate saus, AH pindakaas, oude kaas, gerookte paling. Alle items uit de nederlandse snack bar :'(, drop, stroopwafels, konimex ketjap, tijgernoten en nog meer natuurlijk.

OH ja zoute haring natuurlijk. Het kwijl loopt nu op m'n toetsenbord.

#8 - 05-01-2007, 16:23 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

petratimmer

Speculaasjes zijn hier wel te verkrijgen. Ze heten hier windmeel cookies. Gewoon bij de Hannaford.

Hageslag is met 2 kids wel een probleempje. En inderdaad snackbar producten. Na jaren een snackbar te hebben gehad zou je denken dat ik geen frikandel meer kan zien, maar nee hoor die zou ik best lusten.

O ja zoethoutthee kan ik hier ook niet vinden. En mijn man lief mist zijn zware shag. Heeft inmiddels wel een alternatief gevonden, maar dat is en blijft een alternatief.

Gelukkig hoef ik maar een kik te geven en ik krijg het opgestuurd. Helaas kan dat niet bij frikandellen.

gr Petra

http://vandijkjes.punt.nl

#9 - 06-01-2007, 11:07 uur

Chiefram

Net als chief de afhaalchinees maar ik heb zelf ook een recept dat heel goed werkt voor babi pagang

Nou, ik zal je wat vertellen!!!

Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik in mijn hotel in Vegas room service besteld voor mijn dinner. (Ik eet liever in mijn hotelkamer dan ergens helemaal alleen in een restaurant te gaan zitten als ik voor mijn werk op reis ben).

Dit keer had ik Lemon Chicken besteld. Okay, is geen Babi Pangang maar de grote kom met meegeleverde saus was te vergelijken met de Nederlandse Babi Pangang saus!!! Het smaakte precies hetzelfde en ik heb echt genoten van het eten. Het is er dus wel! LOL! Nu nog uitzoeken hoe die saus heet en waar je die kunt kopen. :)
#10 - 07-01-2007, 16:49 uur

ned in MO

naar de chinese winkel dus. Die heb je zelfs bij ons in de stad
#11 - 08-01-2007, 04:27 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

MeneerDijk

Hoewel ik best van de 'Nederlandse' Chinees hou vindt ik de Amerikaanse ook niet verkeerd. Lekker Orange of sesame chicken halen bij Sechuan village of de Panda Express. (en een flinke handvol fortune cookies meenemen  wink)
#12 - 08-01-2007, 09:11 uurLoek

...
En mijn man lief mist zijn zware shag.
...

Hier in Colorado heb je winkels voor rokers (gespecialiseerd in tabaksartikelen).  Daar vind je zware van Nelle, Drum en andere NLse merken shag.  Ik rook zelf niet, maar ben weleens met een collega daar binnen geweest.  Hij rookt sware van Nelle.
#13 - 08-01-2007, 18:30 uur

Glenwood

Toen ik in Colorado woonde mistte ik vooral gewoon volkoren brood, vers bij de bakker vandaan.
Een Zwitserse vriendin van mij bakte altijd haar eigen brood maar zo fanatiek was ik nou ook weer niet ha ha ha
#14 - 20-01-2007, 17:25 uur

Sammie

Ik woon er dan niet, maar als wij op vakantie zijn in de VS vind ik het ontzettend moeilijk om een beetje smakelijk brood te vinden dat vergelijkbaar is met het volkoren- of meergranenbrood dat je hier in NL overal kunt kopen. Dat en Goudse kaas mis ik dan wel eens, maar verder ga ik me juist nog wel eens te buiten aan dingen die ik in NL nog niet heb gezien of niet zo gauw zou kopen (uitgebreid ontbijten met scrambled eggs of pancakes, snoepen van Teddyberenkoekjes, Lifesavers, reepjes en dat soort dingen), dus dat 'compenseert' het gemis weer een beetje  wink
#15 - 21-01-2007, 12:59 uur

leden:

0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15