Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Vragen over de Heritage Discovery Circle Route

Discussie gestart

NMP

Hallo forum members,

Dit jaar, een ieder een gezond en gelukkig 2014, wordt het een maandje Canada vakantie (Mei/Juni). Vandaag begonnen me in te lezen om de route te plannen. We rijden zoals altijd met een motorhome.
De trip zal uit 2 delen bestaan; (waarschijnlijk) deel 1 de zgn Heritage Discovery Circle Route (zie http://www.hellobc.com/driving-routes/12/heritage-discovery-circle-route.aspx?FLID=3 ) deel 2 van Vancouver naar Calgary waar we het motorhome weer in moeten leveren.

De Heritage Discovery Circle Route is z'n 3500 kms daar komt dan altijd nog wel een 500 kms bij omdat we natuurlijk ook van de route afgaan (parken en dorpen in enz.) Maw dit eerste deel een 4000 kms. Een groot deel van de route is de weg van Prince George naar Prince Rupert (HWY 16 west) zo'n 1000 kms. Waar we vervolgens de boot op gaan om eerst naar Graham Island en enkele dagen later naar Vancouver Island te varen.

Mijn vragen zijn:
Zijn er forum members die deze  Prince George naar Prince Rupert trip weleens hebben gereden? Hoe is dit bevallen en wat mogen we niet missen? Welke parken zijn er bezocht? Hoeveel dagen uittrekken voor dit deel?

Wie is er weleens op  Graham Island geweest, hoe is dit bevallen ?
Wie is er weleens van Prince Rupert naar Port Hardy gevaren op Vancouver Island, hoe is dit bevallen?

Op Vancouver Island kan je de "standaard" route 1 zuid (aan de oost kant van het eiland) van Port Hardy naar Nanaimo en vervolgens hwy 1 naar Victoria  rijden. Maar er liggen heel wat Provincial Parks, zowel in het noorden als in het westen van eiland. Mijn vraag is wie heeft 1 of meerdere van deze  Provincial Parks bezocht en hoe was dit. Daarnaast ben ik ook benieuwd naar ervaringen over de route van  Port Hardy naar Victoria.

Natuurlijk lees ik veel sites en er zijn erg veel officiŽle Canadese tourist sites. Helaas is mijn ervaring over de laatste 5-7 jaar dat we Canada en de USA combineren, de Canadese sites erg veel overdrijven qua aanprijzen van, wat later mijn ervaring is; een zgn toerist traps.  Heb zojuist zelfs een site hierover gevonden (http://www.virtualtourist.com/travel/North_America/Canada/Tourist_Traps-Canada-TG-C-1.html) die ik eens ga lezen. En Canada is zo verschrikkelijk mooi, het is helemaal niet nodig om op deze manier het land te promoten. Vooral het gebied rond het Lake Kananaskis is geweldig !!! Op dit Youtube filmpje - http://www.youtube.com/watch?v=4zC8I11bhLI - heb ik wat beelden van dit gebied, het begint na precies 2min 58 sec. tot 3 min 28 sec. echt de mooiste plek waar we ooit hebben gestaan met ons motorhome.

Maar ik dwaal af, ik hoop dat er mensen zijn die mijn vragen kunnen beantwoorden. Bedankt.
Marco
 
#1 - 01-01-2014, 22:13 uur
50 Staten bezocht.
See my USA movies at: http://www.youtube.com/user/routeusa

Hans B

Hallo Marco,
in 2007 zijn wij met onze camper van Montana naar Alaska gereden en weer terug.
Tijdens de heenreis hebben wij het stuk Prince George - Kitwanga gereden, vanaf daar zijn hebben wij de Steward Highway genomen.
Wij zijn 's morgens in Prince George vertrokken en hebben overnacht in Smithers. Het is een mooie route, waarbij wij nabij Smithers zicht kregen op sneeuwtoppen. Verder heeft Smithers een mooi oud stationsgebouw.
Voor de rest werd de rit steeds mooier. Veel plezier.
#2 - 02-01-2014, 10:26 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15