Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

grensovergang

Discussie gestart

Margaret

Hallo,
wij gaan zeer binnenkort (vrijdag al!) naar Vancouver en willen graag naar Noord-West Amerika. We huren een camper in Vancouver en gaan dus de grens over. Wellicht staat het hier al ergens op het forum, maar waar moet ik rekening mee houden bij de grensovergang ? Ik heb iets gehoord over etenswaren die niet meegenomen mogen worden maar weet het fijne er niet van. Ik denk zelf dat het het meest handige is om de eerste inkopen dan maar meteen in Amerika te doen of is dit overdreven?
En... hoe is dat als je weer terug gaat?
Alvast bedankt voor de reacties!
Margaret
#1 - 13-08-2007, 22:01 uur

Ebelix

Tussen Canada en USA v.v. zijn er geen problemen met voedingsmiddelen. Je mag geen verse voedingsmiddelen uit Europa meenemen naar Amerika.

Meldt bij de verhuurmaatschappij wel dat je met de camper naar Amerika gaat.
#2 - 14-08-2007, 13:11 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Mrjn

Je mag ook vanuit Canada geen vlees en beperkt fruit Amerika invoeren. De controles zijn misschien minder streng, maar het mag nog steeds niet.
http://www.gonorthwest.com/Visitor/planning/border/food_us.htm
#3 - 14-08-2007, 19:16 uur

Traveller

Wij zijn in 1 reis viermaal de grens Canada/USA overgegaan en nooit enige problemen. De douanier wierp een vluchtige blik door het raampje en stelde nog wat vragen en wij konden weer verder.
#4 - 16-08-2007, 12:41 uur

Margaret

Hoi, inmiddels zijn we weer terug en dus de grens overgeweest. Dit was op zaterdag via weg 15 (zou sneller zijn, wachttijd hier ong. 90 minuten, Interstate 5 was 2 uur of meer) Al met al hebben we er 3 uur! overgedaan om de grens over te gaan! Ongelooflijke file's (volgens mij moesten er wel 8 rijbanen invoegen naar 1) en echt elke automobilist krijgt zijn eigen vragen. Wij moesten  ons vervoegen bij het douanekantoor. Daar kregen we, na weer een ondervraging wat het doel van de reis was, hoe lang we er zouden blijven etc., vingerscan, foto, een groen kaartje geniet in het paspoort (visum voor 90 dagen) Dit kostte volgens mij 12 dollar.
Na ruim 3 uur totale oponthoud konden we onze weg vervolgen.
Let er wel op dat de douane dit papiertje weer uit je paspoort verwijderd als je de States uitgaat!! Bij ons gebeurde dit niet automatisch en moesten we, na douanecontrole, direct terug naar het douanekantoor om dit te laten doen. Dit kan grote gevolgen hebben als je dit vergeet en je blijft er zelf voor verantwoordelijk! Je wordt na 90 dagen beschouwt als ongewenst persoon en loopt het risico dat je de eerstkomende 10 jaar Amerika niet meer binnenkomt. Wel belangrijk dus maar misschien staat dit al ergens op dit forum.
O ja, we hadden alleen een stuk verpakte kaas mee uit Nederland en verder nog geen etenswaren, kon er ook niets mis gaan.
Margaret
#5 - 06-09-2007, 17:51 uur

Hans B

Deze vakantie 4 maal de grens USA-Canada gepasseerd.
Interstate-15 tussen Sweetgrass en Coutts geen oponthoud.
Klondyke Hwy / Top of the World Hwy tussen Dawson City en Chicken geen oponthoud.
Alaska Highway tussen Tok en Beaver Creek geen oponthoud.
Highway 93 tussen Roosville en Eureka geen oponthoud.
Kortom we zijn bij alle grensovergangen geen of nauwelijks verkeer tegen gekomen.

Hans
#6 - 06-09-2007, 21:44 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15