Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Huurauto verzekeren in Canada

Discussie gestart

Bakvet

Heeft iemand ervaring met autohuur verzekeringen in Canada?

In de VS heb je minimaal twee verzekeringen nodig, die normaal zijn inbegrepen als je een 'inclusief' tarief boekt.
  • Collision / Loss Damage Waver, waarmee je alle schade aan de huurauto afkoopt.
    Extended Protection (en soortgelijke namen) waarmee je meestal tot 1 miljoen dollar gedekt bent tegen schadeclaims door anderen.
Bij elke verhuursite voor Canada (b.v. Hertz, Alamo) kom ik alleen maar een tarief tegen waarbij CDW is inbegrepen. Er wordt niets gezegd over een aanvullende verzekering. Je kunt hem niet eens als optie aanvinken. Hoe zit het daarmee? Ik heb echt geen zin om bij aankomst te horen dat ik nog eens 28x C$30 mag betalen voor zo'n uitbreiding.

Anders rest mij niets dan bij bijvoorbeeld Sunny Cars te boeken, die geven tenminste duidelijk aan dat alles inclusief is.
#1 - 29-12-2014, 22:24 uur

Old Faithful

SLI inclusief bij het zusje van usareisen.de: http://www.drive-canada.de/de/mietwagen/kanada-mietwagen.html

#2 - 30-12-2014, 01:00 uur
Groet,

Old Faithful

Bakvet

Super! Danke vielmals! Ist ja richtig billiger, etwa 500 Euro.  :afro:
#3 - 30-12-2014, 08:05 uur

Old Faithful

Keine Ursache.
#4 - 30-12-2014, 11:32 uur
Groet,

Old Faithful

Bakvet

Nogmaals bedankt, ik wist gewoon dat er zo'n website bestond, kon hem alleen niet meer vinden. Er wordt ook niet (meer) op hun USA-website naar verwezen of ik moet half blind zijn geworden van het prijsvergelijken. Het verschil is iets kleiner dan ik eerste instantie dacht - het is maar 350 euro voor hetzelfde type auto. Het verzekeringspakket is verder iets minder uitgebreid, dat wel, geen ruit- en bandenschade e.d. Heb toch vanochtend gelijk geboekt en binnen drie uur de voucher ontvangen.
#5 - 30-12-2014, 19:00 uur

Old Faithful

Een meevaller.  :afro: Ik vind het verschil best wel groot. Die verwijzing staat inderdaad niet meer op de website van usareisen.de
#6 - 31-12-2014, 00:52 uur
Groet,

Old Faithful

Cees A

In Canada is een aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht.
De minimum dekkingsbedragen verschillen per provincie, maar in BC bijvoorbeeld is dat min. bedrag 200.000 CAD.
Velen vinden dit voldoende en dat zal de reden zijn dat verhuurders dit niet apart vermelden.

Een ander verschil tussen Canada en de VS is dat je bij autohuur in Canada, in tegenstelling tot de VS, een eigen risico hebt.
Dat eigen risico is iets van 300 - 500 CAD en kun je vaak aan de balie afkopen.

Nog een interessante voorwaarde vond ik bij Alamo:
Rentals originating at all licensee operated locations in British Columbia may only be driven in the provinces of British Columbia and Alberta and the state of Washington.
Bron:  https://www.alamo.nl/av/   Selecteer Canada en download PDF document met voorwaarden.  Zie punt 14: Driving Territory

#7 - 31-12-2014, 09:27 uur

Old Faithful

Maar als je via drive-canada.de boekt, staat bij Alamo onder "Mietbedingungen"
Citaat
Fahrgebiet:
Fahrten innerhalb Kanadas: erlaubt
Fahrten nach USA: erlaubt
Fahrten nach Mexiko: nicht erlaubt

Bron: http://www.drive-canada.de/de/mietwagen/alamo/Mietwagen-Canada-Alamo-Mietbedingungen.html
#8 - 31-12-2014, 12:30 uur
Groet,

Old Faithful

Cees A

Tja, als je denkt dat alles goed geregeld is door Drive-Canada dan is het goed ............. Toch ?
Als ik bij Alamo zou huren (wat ik overigens niet doe) zou ik iets meer zekerheid willen.
Ik zou dan graag vooraf (schriftelijke) duidelijkheid willen over wiens voorwaarden nu eigenliijk gelden als ik in Idaho of Oregon problemen krijg.
#9 - 31-12-2014, 13:21 uur

Bakvet

Vind het een zinvolle toevoeging, alleen ik huur vanuit Alberta en dan zou die beperking (gelukkig) niet gelden blijkbaar. Het zou kunnen komen doordat de BC lokaties niet company-owned zijn. Ik huur bij Alamo, dat komt vooral omdat ze mij een paar keer geweldig geholpen hebben na een gevalletje CDW (en 1x SLI), terwijl ik twee mensen ken die slecht door Hertz zijn geholpen bij schade en autopech.

Ik krijg inderdaad de indruk dat SLI/LIS in Canada standaard is inbegrepen, maar ik weet dat nog niet zeker en de websites van de verhuurders doen er niet veel moeite voor om het je duidelijk te maken.

Op het voucher en in het PDF-foldertje van de tussenpersoon staat dat Alamo mij niet een 'afkoop eigen risico' moet proberen te verkopen, omdat dit al is inbegrepen in de verhuurprijs. Alamo.com (die ik meer als autoriteit zie dan alamo.nl) is helaas erg vaag in zijn toelichting. Daar zeggen ze alleen maar: "Vraag ernaar op het verhuurstation". Dus ik houd het erop dat ik een goed deal gemaakt heb:

  • Alamo.com, kosten ongeveer 1520 euro voor 4 weken, inclusief vage verzekeringen.
  • Sunnycars ongeveer 1290 euro, inclusief perfecte verzekeringen als je daadwerkelijk pech hebt, maar niet via de verhuurder, dus iets meer rompslomp.
  • Drive Kanada ongeveer 920 euro, inclusief CDW en C$1M aansprakelijkheid via Alamo.

Dus op de valreep wil ik Old Faithful nog nomineren voor de beste tip van 2014.
#10 - 31-12-2014, 18:04 uur
« Laatst bewerkt op: 31-12-2014, 18:18 uur door Bakvet »

Bakvet

Nog een interessante voorwaarde vond ik bij Alamo:
Rentals originating at all licensee operated locations in British Columbia may only be driven in the provinces of British Columbia and Alberta and the state of Washington.
Bron:  https://www.alamo.nl/av/   Selecteer Canada en download PDF document met voorwaarden.  Zie punt 14: Driving Territory

Mijn goede voornemen voor vandaag is om dit raadsel zo goed mogelijk op te helderen. De voorwaarden op de alamo.nl website zijn geldig voor het zomer- en winterseizoen van 2015/16. Je kunt dus niet zeggen dat het een achterhaald verhaal is. Het verdient serieus onderzoek. De gepubliceerde regels gelden voor zowel Alamo als National Car Rental, voor het werkgebied USA en Canada.

Alamo en National hebben dezelfde eigenaar. Als Alamo een bepaalde auto niet in voorraad heeft, dan halen ze er eentje van de parkeerplaats van National - en omgekeerd. Ten minste, dat is zo op grote internationale luchthavens, waar ze bijna altijd naast elkaar zitten. Eerst was een inversteringsfonds hun eigenaar, een paar jaar geleden heeft dat fonds de zaak verkocht aan Enterprise Holdings, weer een andere grote verhuurder.

Punt 14 van de voorwaarden beschrijft het 'Driving Territory'. Punt 5 gaat over de 'Method of Payment'. Hier staat iets interessants:

"Debit Card/Cash Rentals – Provider accepts Debit cards and Cash at certain Corporate Airport locations in the United States and Canada and cash only (not a debit card) is accepted at licensee locations."

Dit zou impliceren dat er een verschil bestaat tussen Corporate en Licensee locations.

Waar zit Alamo eigenlijk in British Columbia? Ga naar www.alamo.ca, klik op Locations. Kies 'Province=British Columbiä', 'City=All'. Je krijgt dan deze lijst. Er blijken maar vier vestigingen van Alamo te zijn in BC, allemaal in Vancouver, waarvan er een 's winters gesloten is. Helaas houdt hier de informatieverstrekking door Alamo op. Er wordt niets gezegd over een toegestaan rijgebied.

Nu doen we hetzelfde met National. http://www.nationalcar.ca. Locations. Kies: Find a Province witch matches 'British Columbia' > Search Now. Dan worden er 44 locaties gevonden. Veel van die locaties hebben een link 'View special policy information'. Neem bijvoorbeeld de eerste: Abbotsford Intl Airport en klik op de link.

"Exceptions for Abbotsford Intl Airport (YXXT01)
Vehicles restricted to travel within the borders of British Columbia, Alberta and Washington State. Permission is required to travel outside of these boundaries. Additional Charges will be applied."

Bij sommige andere locaties ontbreekt het gedeelte vanaf "Permission...." Maar kijk je bij bijvoorbeeld: Exceptions for Kelowna Intl Arpt (YLWT01). Dan staat er alleen maar: "After Hours Drop off: Key drop located at the rental counter". Ook bij alle vestigingen in Vancouver staat niets over een beperking van het rijgebied.

Dus mijn conclusie is: er zijn in BC bepaalde licensee vestigingen van de firma National die het niet toestaan om de auto buiten die drie staten te brengen. Bij Alamo maakt het niet uit en bij de meeste National vestigingen ook niet.

En nog even voor de trivia: "Waarom is iedereen op dit forum dank verschuldigd aan de oprichters van Alamo?" Antwoord: omdat het de eerste firma was die standaard auto's met alle mijlen inbegrepen verhuurde. Bij andere kreeg je bijvoorbeeld maar 150 mijl per dag en de rest moest je betalen.
#11 - 01-01-2015, 22:27 uur
« Laatst bewerkt op: 01-01-2015, 22:33 uur door Bakvet »

Old Faithful


Vehicles restricted to travel within the borders of British Columbia, Alberta and Washington State. Permission is required to travel outside of these boundaries. Additional Charges will be applied."

Zou het niet kunnen zijn dat (de organisatie achter) drive-canada.de heeft gezorgd voor de toestemming buiten de genoemde staten te mogen rijden.
Een andere mogelijkheid is dat zij alleen auto's aanbieden op locaties waar de uitzondering zoals bij Abbotsford Intl Airport niet van toepassing is.
#12 - 01-01-2015, 22:46 uur
Groet,

Old Faithful

Bakvet

Het zou kunnen, al lijkt punt twee me het meest waarschijnlijk.

Wat weer wel zo is: je hebt standaard een eigen risico in Canada en drive-canada zegt: onze firma betaalt dat aan je terug als je daar gebruik van moet maken.
#13 - 01-01-2015, 23:13 uur

Cees A

De bedoeling van mijn eerdere post was om iedereen er attent op te maken dat het geen kwaad kan om af en toe de voorwaarden eens te lezen
Goeie zaak dat je er wat dieper bent ingedoken.
Als ik Alamo klant zou zijn zou ik ook het naadje van de kous willen weten.  Zeker als ik naar BC zou gaan.
In iedere geval nog een goed, gezond en reislustig 2015 gewenst.
#14 - 02-01-2015, 11:07 uur

Bakvet

Dank je, hetzelfde. Het lezen van de voorwaarden geldt natuurlijk niet alleen voor Alamo. Wist je bijvoorbeeld dat als je bij Hertz huurt en je bent van plan om de US/Canada grens over te steken, dat je dit moet melden bij het ophalen van de  auto? Dat geldt voor alle vestigingen in de hele VS en Canada. Staat in de voorwaarden. Er zal wel een vehicle tracking systeem in elke auto zitten dat alarmbellen doet afgaan zodra een auto de grens passeert. Ik ga er niet vanuit dat je verzekeringen meteen ongeldig zijn, wanneer je het vergeet te melden.


#15 - 02-01-2015, 17:31 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15