Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Advies gevraagd: Welke Route door Brits-Colombia (Skagway naar Calgary)

Discussie gestart

MarcoCobi

Hallo Route Specialisten,
Volgende maand rijden wij van Whitehorse (Yukon-Canada) met een omweg (Whitehorse - Congdon Creek CG - Haines overvaren naar Skagway) in een trucklamper naar Calgary. De route van Skagway naar Calgary kan via twee verschillende (hoofd)routes, nl:
Route optie A ik noem het de west route) Skagway  HW2 en HW1 en voor Upper Laniard via de 37 naar het zuiden om net voorbij Kitwanga de HW16 oost te nemen naar Jasper en aansluitend de 93 en HW1 via Banff naar Calgary. Rond de 2500 kms.
Route optie B deze noem ik de oost route) Skagway  HW2 en HW1 en na Upper Laniard via de BC-97 S en AB-40 S naar Jasper en  AB-93 S en Trans-Canada Hwy/AB-1 naar  Calgary. Ook ongeveer 2500 kms
Ik zou heel graag willen weten wat de mooiste route qua natuur-dieren-meren enz is.  Wie heeft er één of misschien beide routes al eens gereden of over gelezen. Voor ons is, op het deel Whitehorse - Congdon Creek CG - Haines overvaren naar Skagway na, beide routes tot aan Jasper nieuw.  Graag advies.
Groet en erg bedankt,
MarcoP.
#1 - 24-08-2017, 20:52 uur

MarcoCobi

Helaas heb ik via dit forum helemaal geen enkele reactie ontvangen, dit was enkele jaren geleden wel anders  :'(. Maar om mijn vraag toch af te ronden met een antwoord sluit ik mijn route hieronder bij.


#2 - 06-09-2017, 19:42 uur

Old Faithful

Ik zie dat je gekozen hebt voor de Alaska Highway. Ik heb die route (niet zelf) twee keer gereden, een keer van noord naar zuid en een keer van zuid naar noord. De laatste keer is echter al 35 jaar geleden. Ik vond daarom mijn ervaringen niet recent genoeg om te reageren. Bovendien ken ik de alternatieven niet. Ik weet wel dat wij toen meerdere reservebanden mee hadden en dat lekke banden geen uitzondering waren. Verder herinner ik me veel stof, stof dat werkelijk overal doordrong.  Het zou echter best kunnen dat de weg inmiddels een stuk verbeterd is. Ik heb overigens zeker geen spijt van deze reizen. Het is een belevenis in een indrukwekkende omgeving.

Ik wens je een heel fijne reis.

#3 - 07-09-2017, 13:15 uur
Groet,

Old Faithful

Cees A

Helaas heb ik via dit forum helemaal geen enkele reactie ontvangen. 

Waarom ga je ook naar zo'n afgelegen uithoek ?   ;D  :D  ;)      Have fun en een goeie, fijne en vooral veilige reis gewenst.   :afro:
#4 - 07-09-2017, 18:27 uur

MarcoCobi

Hi Old Faithful,
We ( zoon en ik) hebben inderdaad o.a. voor de Alaska Highway gekozen - ook door de Rockies enz. Na veel leeswerk en input  van het Canada Reisforum - http://canada-plaza.proboards.com - leek het ons de meest interessante route. We hebben de omweg - Whitehorse - Congdon Creek CG - Haines overvaren naar Skagway uit ons hoofd gezet. Hiervoor hebben we echt meer tijd nodig dan de 16 dagen die we hebben. Daarnaast hadden we (mijn vrouw en ik) dit stuk al een keer gedaan tijdens onze 5 weken in Juli/Aug in Alaska in 2011.  Wel jammer dat ik dit deel nu niet aan mijn zoon kan laten zien, misschien een andere keer. Want het is een prachtig gebied. Hier nog een filmpje dat ik toen maakte als bewijs: https://www.youtube.com/watch?v=v1vujlsLcGI
Qua wegdek kwaliteit is de Alaska Highway de laatste jaren sterk verbeterd lees ik. En omdat we in Sept/Okt. rijden denk ik dat het met stof wel mee zal vallen. Eerder regen denk ik, maar we gaan niet voor het weer. Ik hoop zeker geen lekke banden. Heb ik nog nooit in 30+ jaren met campers/motorhomes rijden gehad, en dat wil ik zo houden.
Gr.
MarcoP
#5 - 07-09-2017, 19:20 uur

MarcoCobi

"Waarom ga je ook naar zo'n afgelegen uithoek ? "
Hi CeesA,

Tja waarom naar zo'n uithoek? Misschien wel omdat je dan veel minder (lees bijna geen) toeristen tegenkomt ? Daarnaast is het noorden van BC  vast heel erg mooi.  En, zoals je op de route kaart heb kunnen zien komen we ook in het Peter Lougheed Provincial Park en kamperen we op Interlakes Campground. Cees, Ik zal je een geheim vertellen. Ik ben in alle 50 US-staten geweest en ik meen 7 provincies en 2 territories in Canadese en het Interlakes Campground / Peter Lougheed Provincial Park is voor mij het mooiste natuurgebied (op 1 na). En daarom ga ik soms naar "afgelegen uithoeken" :) Maar ik vind Idaho de mooiste USA Staat.   
Gr.
MarcoP 
#6 - 07-09-2017, 19:38 uur

Cees A

Hoi Marco en Cobi,

Weinig andere toeristen is inderdaad een pluspunt.
Ik kende Peter Lougheed Provincial Park niet, maar heb er net wat over gelezen en afbeeldingen bekeken en het ziet er inderdaad goed uit.

De 1e zin in mijn vorige berichtje was natuurlijk niet helemaal serieus, maar de 2e zin was voor 100% gemeend.
Daarom wens ik je bij deze nogmaals een fijne en veilige reis.
We kijken uit naar je beschrijvingen en je filmpjes van onbekende gebieden. 
#7 - 07-09-2017, 20:54 uur

Hans B

Mijn Alaska ervaring is ook al tien jaar oud (2007) we zijn toen met onze 30ft Fleetwood Bounder vanaf Yellowstone in 7 weken heen en weer gereden. Het waren lange stukken, fantastische natuur, veel slechte wegen, vooral de 37 en 4. Hopelijk is het wat verbeterd.
Heenreis de 16 - 37 - 4 Alaska in en terug via de 2 - 97.
#8 - 08-09-2017, 21:33 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15