Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Uitstapjes naar Canada met VWP VS.

Discussie gestart

paulinesmolders

Hey allemaal,

Nou ben ik deze zomer in Seattle te vinden en wou ik graag ook een aantal dagen naar Vancouver toe.
Kan ik zonder canadees visum en met alleen VWP de grens over? En is dat een groot gedoe?

Ik weet niet of iemand ervaring hiermee heeft, maar mocht dat zo zijn, graag!

Groeten
#1 - 04-03-2010, 14:28 uurJez

Geen probleem! Voor Canada heb je geen visum nodig, om terug naar Amerika te gaan heb je je visa waiver nodig. Zorg ervoor dat die NIET uit je paspoort wordt gehaald als je Canada ingaat, want dan moet je, als je terug wilt naar Amerika, een nieuwe kopen (ook geen ramp, kost $6,-). Laat daarom bij binnenkomst in Amerika "multiple entry" op je waiver zetten. En denk eraan dat hij bij vertrek terug naar huis WEL uit je paspoort wordt gehaald. Want als er eenmaal "multiple entry" op staat, kunnen ze dat niet doen. Dat hadden wij; ook geen ramp, want thuis heb ik het opgestuurd naar Kentucky (dat was in september; in januari zijn we zonder problemen met een nieuwe waiver terug geweest).
#2 - 04-03-2010, 22:43 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

BelCan75

Inderdaad, Jez heeft het allemaal juist.  Je kan zo gewoon de grens over zolang je een geldig paspoort hebt.  Als je van Seattle richting Vancouver rijdt kan je verschillende grens overgangen nemen.  Als je in de buurt van Bellingham komt kan je luisteren naar de radio als je wil op AM 1130 (Vancouver radio zender), daar geven ze elke 10 minuten het verkeer uit alsook de grens overgangen.  Vermijdt de grens tijdens een lang weekend en in de zomer in het weekend is het meestal ook drukker.  Je kan ofwel de Peace Arch grens over gaan, ofwel de Pacific Truck crossing (in de buurt van Peace Arch) ofwel de "Aldergrove" crossing in Lynden, WA.

Veel plezier!
Groetjes,
Ann
#3 - 05-03-2010, 00:46 uur
Belgische in Vancouver, CANADA ~ 
Mijn Blog met Foto's of Mijn Foto Albums


paulinesmolders

Hey,
bedankt allemaal. En dan multiple entry moet je ze gewoon bij binnenkomst in de VS vragen erop te zetten?
#4 - 05-03-2010, 10:19 uurJez

En dan multiple entry moet je ze gewoon bij binnenkomst in de VS vragen erop te zetten?


Yep. Wij hadden dat dus niet en konden een nieuw visum kopen. Bij een hele behulpzame douaniere, die ons alles haarfijn heeft uitgelegd en er met de pen "multiple entry" opschreef. Nou was dit bij een mini-overgangetje; wellicht hebben ze bij Vancouver een heuze stempel  ;)
#5 - 05-03-2010, 23:04 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15