Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam

Discussie gestart

Mississippi

Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam

Voor de volgende zomervakantie 2012 zijn we van plan om eens naar Hawaii te gaan met een tussenstop in Seattle. We zijn in beide gebieden nog nooit geweest ! Op dit moment denk ik aan de volgende indeling:

 • Seattle: 6 dagen rondrijden naar Mt Rainier NP, Olypmpic NP
 • Oahu (Honolulu): 6 dagen in een resort en vanuit daar rondrijden op het eiland
 • Big Island Hawaii (Hilo): 6 dagen: rijden naar o.a. Volcanoes NP
Wat eventueel ook nog kan is een paar dagen naar Maui als tussenstop van/naar Big Island. 8)

De heen-en terugreis wil ik zsm vastleggen omdat de prijzen nu nog redelijk zijn voor die periode (We reizen met ons gezin van 4 personen in Juli/Augustus). De vluchten tussen de eilanden komen later wel.

Ik  ben op zoek naar ervaringen met:

 • Leuke dingen om te doen op Oahu en Big Island Hawaii?
 • Resorts/Hotels op de eilanden die leuk zijn voor oudere kinderen?
 • Snorkelen op Oahu of Big Island?
 • Vliegen met Hawaiian Airlines?
 • Wat maakt Maui een bezoek waard?


#1 - 06-11-2011, 12:28 uur

Hans B

Twee jaar geleden hadden wij op Big Island een huisje gehuurd voor 4 nachten.
De eigenaar was helemaal gek van duiken, snorkelen en zeekajakken.
Hij heeft ons enkele malen meegenomen, het was super.
NB wij hebben geen duikbrevet, dus het bleef bij snorkelen en zeekajakken.
Ik zou zeker een volgende keer op tenminste 2 (misschien wel 3) verschillende plaatsen willen overnachten in Big Island, want het eiland is echt BIG en snel rijden is er niet bij.
Na 3 volle dagen was ik nog zeker niet uitgekeken.

Op Oahu zijn we ook 4 nachten geweest en dat vond ik voor de HighLights wel voldoende.
(Pearl Harbor, Waikiki, Diamond Head, PCC, Dole)
#2 - 06-11-2011, 12:54 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Mississippi

Twee jaar geleden hadden wij op Big Island een huisje gehuurd voor 4 nachten.
De eigenaar was helemaal gek van duiken, snorkelen en zeekajakken.
Hij heeft ons enkele malen meegenomen, het was super.

Goede tip!!
Weet je nog het adres?  :D
#3 - 06-11-2011, 13:18 uur

Jez

We zijn net 2 dagen terug uit Hawaii (en we hebben heimwee!!!) en vonden het geweldig. Behalve...... Oahu. Heel leuk, als je van massa-toerisme en Japanners houdt, niets voor ons. We zijn er 3 dagen geweest en hebben het hele eiland gezien. We hebben zelfs 2 tours gedaan, de movie-tour op de Kuoala Ranch en met het treintje over de Dole-plantation. Beide vonden we een enorme sof. We hebben alle routes gereden die er te rijden zijn en ons viel op dat rondom het eiland praktisch alles bebouwd is. Rond spitstijd staan er dan ook files op de paar snelwegen die er zijn. De natuur aan de north shore is wel erg mooi. Dat is dan ook the place to be voor surfen e.d. Ook een ritje langs de oostkust en dwars over het eiland via de Pali Highway waren leuk. Polynesion Center zei ons niet zoveel, ons ook te toeristisch, Pearl Harbor was impressive. We waren er 's middags en konden meteen de boot op (waarvoor je in de zomermaanden lange wachttijden schijnt te hebben). Daardoor waren we in 2 uurtjes wel uitgekeken. Ik denk dat oudere kinderen Waikiki wel helemaal leuk zullen vinden, 's Avonds is het een drukte op de boulevard, overdag lekker zwemmen e.d. Kijk dan ook of je een hotel pal aan het strand kunt krijgen. Mooier maar rustiger is de omgeving van Waimea.

Maui daarentegen.......... Fantastisch! We hebben al gezegd dat we zeker terug gaan naar Hawaii en dan gaan we minimaal een week naar Maui. Of misschien alleen maar naar Maui. De natuur is overweldigend. De mensen zijn de echte bewoners van Hawaii en superaardig allemaal. We waren voor 60 piek pp met Pacific Wings gevlogen, in een Cessnaatje. Geweldig. Als ik je een tip mag geven, beperk je tot 2/3 dagen Oahu en ga zeker naar Maui, op weg naar de BI. De Road to Hana is super, maar nog leuker is de Piilani Highway. Het 1e stuk deed ons erg aan het ruige Ierland denken (waar we ook erg fan van zijn). Een wandeling langs de O'heo Gulch is heerlijk en met een beetje lef kun je naar de poel onder de watervallen klauteren. Lahaina is een erg leuk stadje. Je kunt een route rijden die bovenlangs het eiland gaat. Als je 'm rijdt, snap je waarom de verhuurder je er liever niet heeft... maar wat een route! Het wegdek is stukken beter dan op de Piilani Highway (ook verboden gebied voor je huurauto), maar erg smal, stijl en bochterig. Niet voor de beginnende chauffeur, zeg maar. Rit naar de top van de Haleakala is gaaf (maar koud boven!). Bij ons hing er flink wat bewolking waar we doorheen moesten, maar de weg is prima en het uitzicht fenomenaal. De Ioa Valley & Needle is leuk, maar na de spannende routes die we hebben gereden, vonden wij het niet meer zo spectaculair.

Big Island: ook hierheen gevlogen met Pacific Wings, weer in een klein Cessnaatje voor weinig. We hebben zowel in Kona als in Hilo geslapen. Wil je zon, ga je naar Kona, vindt je regen niet erg, ga je naar Hilo. En wil je lava, slaap je ook nog in Volcano. Kona is erg druk maar wel leuk, Hilo doet wat gemoedelijker aan. Aan de Kona-kant kun je heerlijk zwemmen. Kijk wel uit dat je niet op een zeeschildpad stapt........ We waren in een baaitje waar net 4 schildpadden lagen te dobberen, dus we hebben eigenlijk alleen naar de schildpadden gekeken. Dit was naast het Pu'uhonau o Honaunau park, dat zeer de moeite waard is. Aan de South Point wordt aan klifspringen gedaan. In Volcano hadden we een leuke B&B (of eigenlijk: B, want deze serveert geen eten), slechts 2 minuten vanaf het NP. 's Avonds een tijdje naar de Halemaumau-krater staan kijken, waar enorm veel rook uitkwam en je de gloed van lava kon zien. We zijn overigens nog op zoek geweest naar vers lava, o.a. aan het einde van wegen 130 en 137, maar het was toen wij er waren, rustig met de lava. Ook met een helikoptervlucht zou je niets kunnen zien, werd ons verteld. De Crater Rim Drive naar de kust is heel bijzonder, door het landschap waar je door komt. Heel spectaculair was het beklimmen van de Mauna Kea. Hier heb je een 4x4 voor nodig en wat lef, want de weg is erg slecht en stijl. Maar de beloning als je bovenkomt......... En van de Keck-bollen kun je bezoeken, hoewel je niet alles te zien krijgt. Oh, ook hier moet je eerst door de wolken en die van ons was een dikke regenwolk. Handig, op een dirt-road...... De Waipio Valley is prachtig. We zijn naar beneden gereden (en weer omhoog) de vallei in. Afdaling van 25%, smal, slecht weggetje...... Hier ben ik wel helemaal lek gestoken. Het is op de BI namelijk erg warm & vochtig, vooral aan de Hilo-kant. Bepaalde delen waan je je in het regenwoud, met bijbehorend ongedierte. Neem dus vooral anti-mug mee (had ik dus niet). Manlief lieten ze met rust, blijkbaar hadden ze genoeg van Indisch eten, maar mijn Hollands velletje was zwaar de pineut. De weg vanaf hier naar Hilo is schitterend. Vlak voor Hilo kom je opeens allemaal watervallen tegen langs de weg. Deze vonden wij mooier dan die van het Akaka Falls State Park.

We hadden de laatste 2 dagen behoorlijk veel regen, flinke buien, zowel in Hilo als in Honolulu. Maar ja, het was ook al november en in de wintermaanden valt de meeste regen. Verder alleen maar zon, zon, zon en erg warm., gemiddeld 28 graden.

Wat betreft de eilandvluchten: wij waren erg tevreden over Pacific Wings. Je moet het niet erg vinden om in een minuscuul vliegtuigje te stappen. De piloot is tevens inchecker, inlader, stewardess en entertainer. En je mag hier gewoon gratis bagage mee, 2 koffers pp maar liefst. Hawaiian is een grotere maatschappij en familie van United. Deze hebben we gebruikt voor de vlucht terug van BI naar Honolulu. Hier geen gratis bagage, verder hetzelfde als de bekende lijndiensten. Andere opties zijn Mokulele en Island Air, waarbij de laatste de grootste is. Deze 3 vliegen op dezelfde vliegvelden, maar moeten achteraan parkeren, zeg maar. Ik zou trouwens ook met deze vluchten niet te lang wachten; ik had 1 tussenvlucht wat later geboekt en toen was die alweer duurder. Vooral als je een klein maatschappijtje neemt, dat zijn ook kleine toestellen.

Sorry voor het uitgebreide antwoord....... We zijn dus nt terug en ik zit er nog behoorlijk vol van. Binnenkort de foto's en het reisverslag...........
#4 - 06-11-2011, 13:55 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

MiamiHeat

@jez Volgens mij ben je net terug ;-)
#5 - 06-11-2011, 14:55 uur

Jez

@jez Volgens mij ben je net terug ;-)

...... en ik heb zwr last van jetlag....... Valt niet mee, 12 uur tijdsverschil overbruggen  :o
#6 - 06-11-2011, 14:57 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Mississippi

Sorry voor het uitgebreide antwoord....... We zijn dus nt terug en ik zit er nog behoorlijk vol van. Binnenkort de foto's en het reisverslag...........

Niks sorry, heel erg bedankt! hier kan ik heel veel mee en ik ben erg benieuwd naar je foto's en het reisverslag....

 :afro:
#7 - 06-11-2011, 15:04 uur

Ine

 Welkom thuis, succes met de jetlag. Ben het helemaal met je ineens i.z. Oahu. Heel druk, volgebouwd en erg commercieel.
Pearl harbor is een must, eventueel ook de northshore.
Dole bezochten we ca. 5 jaar geledenweer  en dat was een afknapper. Ooit waren we daar rond 1980 -toen was een stuk origineler.
Inderdaad Maui, Big Island hawaii en ook Kauai zijn stukken interessanter en mooier.
#8 - 06-11-2011, 19:18 uur

Hans B

Hallo Jez,
ik herken het helemaal.
Hawaii is fantastisch.

@Mississippi
VRBO 127431 voor de reservering bij Gary op Big Island
#9 - 07-11-2011, 08:30 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Freckles49

Buiten Pearl Harbour, Dole etc mag je zeker Waimea niet vergeten ( spelling misschien niet juist ) Dit is aan de overkant van het strand aan de North Shore. Een prachtig park met schitterende bloemen en planten en aan het eind een watervalletje waar je kan zwemmen, dus zwemkleding mee.
#10 - 07-11-2011, 14:56 uur

Loek

Sorry voor het uitgebreide antwoord....... We zijn dus nt terug en ik zit er nog behoorlijk vol van. Binnenkort de foto's en het reisverslag...........

Niks sorry, heel erg bedankt! hier kan ik heel veel mee en ik ben erg benieuwd naar je foto's en het reisverslag....

 :afro:

In afwachting van Jez' reisverslag kun je je misschien even bezighouden met mijn reisverslagen van Hawaii:

2007 Big Island en Oahu
2008 Maui
2010 Big Island

Ik ben inmiddels erg Hawaii verslaafd.  Aankomende Februari ga ik alweer voor de 5de keer...

 embarressed
#11 - 10-11-2011, 19:33 uur

Mississippi


In afwachting van Jez' reisverslag kun je je misschien even bezighouden met mijn reisverslagen van Hawaii:


Ik ben al lekker aan het lezen gegaan  :D

Waar/Hoe heb je dat mooie appartement in Kona geboekt?
#12 - 12-11-2011, 15:26 uur

Yessica

Ik herken dat commentaar op Oahu wel. Ik vind het ook altijd zo jammer wanneer mensen na een rondreis in het westen nog 'even willen bijkomen' op Hawaii en dan niet verder komen dan Oahu. Bij terugkomst krijg je dan steevast te horen dat 'Hawaii niets aan was'. AARGGHH!!!

Ik ben te kort op Maui geweest om er iets over te kunnen zeggen,  maar Kauai vond ik echt fantastisch! Veel mooier nog dan Frans Polynesie en dat is al een paradijsje! Big Island is zo heel anders dan de andere eilanden, zo afwisselend ook. Ik heb er gesnorkeld met dolfijnen (spinner dolphins, in het wild, dus geen shows), ben naar Mauna Kea geweest (zilverkleurige planten, je rijdt door het wolkendek heen de berg op, alsof je op een andere planeet bent) en uiteraard Vulcano's NP is een aanrader!

Ik zou dus liever voor een ander eiland gaan dan 6 dagen op Oahu gaan zitten, maar ja, smaken verschillen. Als je een dag of 2 op Oahu bent, kun je nog 4 dagen naar Maui of Kauai, ik denk echt dat je daar meer aan hebt.

Veel plezier in ieder geval!
#13 - 13-11-2011, 09:14 uurLoek


Waar/Hoe heb je dat mooie appartement in Kona geboekt?


Bij vrbo.com
#14 - 18-11-2011, 22:09 uur

Mississippi

Iedereen bedankt voor de tips en reisverslagen !
We hebben ons reis-schema nu aangepast en we 'hoppen' nu over 3 eilanden.

De overnachtinging zijn ook rond.
Afgelopen weken hebben we lekker zitten grasduinen op de sites van verschillende bemiddelaars zoals VRBO.com, HomeAway.com en Booking.com

Dit is het geworden:

 • Seattle: 6 dagen rondrijden o.a. naar Mt Rainier NP (Paradise Inn Lodge)
 • Oahu: 4 dagen (Castle Waikiki Shore Beachfront Condominiums)
 • Maui: 4 dagen (Lauloa Resort in Maalaea)
 • Big Island Hawaii: 5 dagen (Oceanfront home in Kailua Kona)

Voor de vluchten tussen de eilanden ben ik nog aan het zoeken...
Van Kahului (Maui) naar Kona kan eenvoudig met Pacific Wings want er zijn 5 vluchten per dag.
Maar van Honolulu(Oahu) naar Kahului (Maui) hebben ze maar 1 vlucht met een tussenstop van 1 uur op Hoolehua (Molokai), een eiland tussen Oahu en Maui in.
Voor die vlucht denk ik toch maar weer aan Hawaiian Airlines of Island Air. Jammer want Pacific Wings met die kleine vliegtuigen lijkt me leuker en ze rekenen geen  extra fee voor bagage.
 :-\

De stap daarna is het huren van auto's op de verschillende eilanden.
Het ziet er naar uit dat een mid-size SUV wel praktisch is, zeker op Maui en Big Island.
Wie heeft daar ervaring mee?
Kailua Kona vacation house

#15 - 22-01-2012, 16:27 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15