Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Denver - Denver + Hawaii

Discussie gestart

Steson

Hallo,

Na in 2010 West USA en Maui en Kauai te hebben rondgereden en 2011 Florida en Bahama's te hebben bezocht, gaan we in 2012 (september/oktober) weer terug !!! De USA werkt nu eenmaal verslavend......  :D
Dit keer willen we naar Yellowstone, Mt Rushmore, Rocky Mountains en Monument Valley. Daarna gaan we naar de andere twee eilanden van Hawaii die we nog niet hebben gezien.  8)

Dit is onze opzet. Schiet er gerust op als ik afstanden verkeerd heb ingeschat of voor geweldige tips voor onderweg (of de don'ts)!
We deinzen niet terug van een reisdag van 6 uur (of iets meer).

01 Heenreis Denver
02 Denver Scotts Bluff NM
03 Scotts Bluf NM Custer SP (Mt Rushmore)
04 Custer SP Buffalo (via Devils Tower)
05 Buffalo Cody (via Bighorn NF en Bighorn Canyon)
06 Cody Yellowstone NP (via Beartooth Highway)
07 Yellowstone NP
08 Yellowstone NP Grand Teton NP
09 Grand Teton NP
10 Grand Teton NP Salt Lake City (via Bear Lake)
11 Salt Lake City Moab (Arches NP)
12 Moab (Canyonlands NP)
13 Moab Cortez (via Natural Bridges NM - Monument Valley - Mesa Verde NP)
14 Cortez Silverthorne
15 Silverthorne Rocky Mountain NP
16 Rocky Mountain NP
17 Rocky Mountain NP Denver (via Nederland)
18 Denver Oahu (Hawaii)
25 Oahu Big Island (Hawaii)
29 Big Island Los Angeles
30 Terugreis AmsterdamUploaded with ImageShack.us
#1 - 01-07-2011, 21:02 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

Marianne

Hallo Sonja,

Ook al vind je lange afstanden niet erg, je zult toch wel wat tijd in de parken over willen houden? Voor Yellowstone heb je nu wel erg weinig tijd, Monument Valley op doorreis even meenemen vind ik jammer en te tijdrovend (wannneer wil je naar Mesa Verde?), en ook voor South Dakota heb je erg weinig tijd. Er is zoveel meer dan alleen Mount Rushmore!
Voor Grand Teton heb je relatief veel tijd uitgetrokken. Als je verder niets wilt aanpassen zou ik die dag nog bij Yellowstone doen.
Hou er rekening mee dat je laat in het jaar bent voor Yellowstone. Dat betekent dat veel voorzieningen en ook accommodaite in het park al gesloten zullen zijn. Aan de andere kant is het wel veel rustiger natuurlijk. Ook voor Rocky Mountain NP ben je vrij laat, je zou dat park ook aan het begin kunnen bezoeken.

Welk deel van Canyonlands wil je bezoeken, en wat wil je daar gaan doen? Voor de uitzichtpunten en wat korte wandelingen bij het Island in the Sky deel heb je geen volle dag nodig.

Ik zou voor deze route wat eerder in het jaar gaan, bijvoorbeeld eind augustus of de eerste helft van september. En ik zou een paar dingen laten vallen (zoals Mesa Verde, of RMNP) zodat je meer tijd hebt voor SD en voor Yellowstone.

Heb je ons 2004-verslag al eens bekeken voor het eerste deel van je route? En in ons 2008-verslag kun je het stuk van Yellowstone naar Mesa Verde zien.

Marianne
#2 - 01-07-2011, 22:00 uur

Hans B

Ik vind het wel heel erg snel overal eventjes langs.
Yellowstone een beetje redelijk bekijken is minimaal 3 volle dagen.
In The Black Hills kun je ook wel 3 dagen blijven zonder alles gezien te hebben.
Wandelen in Arches Devil's Garden, Delicate Arch en enkele kleine wandelingen 2 dagen.
Voor Mesa Verde ben je gemakkelijk een hele dag kwijt.
enz enz
Persoonlijk zou ik meer tijd in de parken doorbrengen.
Zo 'laat' in het jaar wordt Yellowstone misschien lastig.
Ik zou of de bovenste helft nemen of de onderste, maar niet de hele route.
Je kunt ook in Denver starten en in SLC eindigen, dan heb je royaal de tijd, maar zelfs dan of boven of onder.
Je gaat vaker, bent verslaafd dus doe het stukje bij beetje.
#3 - 01-07-2011, 22:53 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Steson

Hallo Marianne,

Ik neem alle tips serieus mee (voor 2010 had je ons ook geweldige tips gegeven), dus ik heb inderdaad 1 nacht Grand Teton aan Yellowstone geplakt. Ook heb ik de route iets verlegd tussen Denver en Custer. Zo te lezen op je weblog kunnen we dat in 1 dag rijden (dus langer de tijd in Black Hills). Is Lead iets voor een overnachting? We zitten graag iedere dag ergens anders.....
Voor wat betreft Canyonlands dacht ik aan Dead Horse Point, maar Island in the Sky klinkt erg mooi. Mesa Verde heb ik een aantal keer voorbij zien komen op het forum en bij Cortez komen we er langs, dus dacht ik het mee te pakken..... Ik heb dus een extra ingepland bij Moab en dan zou het dit worden:

01 Heenreis Denver
02 Denver Custer SP
03 Custer SP - Lead (oa. Mt Rushmore)
04 Lead Buffalo (via Devils Tower)
05 Buffalo Cody (via Bighorn NF en Bighorn Canyon)
06 Cody Yellowstone NP (via Beartooth Highway)
07 Yellowstone NP
08 Yellowstone NP
09 Yellowstone NP - Grand Teton NP
10 Grand Teton NP omgeving Salt Lake City (via Bear Lake)
11 Salt Lake City Moab
12 Moab (Arches NP eo.)
13 Moab - Monument Valley (oa. Island in the Sky)
14 Monument Valley Cortez (via Natural Bridges NM)
15 Cortez Silverthorne
16 Silverthorne Rocky Mountain NP
17 Rocky Mountain NP
18 Rocky Mountain NP Denver (via Nederland)


@ Hans

Verslaafd kun je wel zeggen !!  ;D Ik heb dus meer tijd uitgetrokken voor Yellowstone. Wij zijn misschien een beetje raar, maar als we ergens 2 nachten gezeten hebben, zijn we er ook weer klaar mee. Dat hadden we ook met Yosemite, Bryce en Zion. We zijn gewoon ook graag onderweg. Mesa Verde bekijken we denk ik ter plaatse wel of we er tijd voor hebben.

We gaan wel de reis vervroegen naar waarschijnlijk eind augustus. Bedankt in ieder geval voor deze tip !!
#4 - 01-07-2011, 23:08 uur
« Laatst bewerkt op: 01-07-2011, 23:13 uur door Steson »
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

Marianne

Dit is al een stuk beter!
Als je graag elke nacht ergens anders wilt zitten heb je in Yellowstone voldoende keus. Canyon. Mammoth Hot Springs, Old Faithful, .... Hoewel Canyon al gesloten is in september denk ik. Dat het 1 park is, betekent niet dat je met 1 overnachting wel alles gezien hebt.  In SD zou ik 2 nachten op 1 plaats blijven, of misschien iets eerder stoppen (Hot Springs) en dan naar Hill City. Je wilt niet naar de Badlands? Ik weet niet waar Lead ligt, misschien is dat ook niet gek.
Als je in Cortez bent, ben je inderdaad redelijk dicht bij Mesa Verde, maar het is nog een aardig eind rijden naar de cliff woningen en voor een tour moet je een paar uur rekenen. Met wachttijden zal het misschien wel meevallen in die tijd van het jaar.
Dead Horse Point is een State Park, je komt er langs op weg naar Canyonlands. Dit park bestaat uit 3 delen, Island in the Sky (het meest toegankelijke deel), Needles, en the Maze. De meeste mensen gaan alleen naar Island in the Sky, dit is vanuit Moab ook het makkelijkste te bereiken.
Natural Bridges zou je op weg van Moab naar Monument valley moeten doen, niet tussen Mon Valley en Mesa Verde.

Marianne
#5 - 01-07-2011, 23:46 uur

Steson

Is het mogelijk dan beter om in de maand juni naar dit stukje USA te gaan ????
Wij hebben het nml liever te warm dan een beetje te koud  :D  en vorig jaar hebben we echt geweldig prachtig weer met strakblauwe luchten gehad tijdens onze hele reis !!
En dat was vanaf half september.
#6 - 02-07-2011, 00:02 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

Tet14

Als je pech hebt kan je in juni Beartooth en us14A nog helemaal niet rijden. Valt niet te voorspellen. Dit jaat was een zwaar sneeuwjaar.  Lead heeft imo geen zin. Je kan vanaf Custer Black Hills parkway rijden en dan via Spearfish Canyon naar I90 en naar Devils Tower NM.   Je hebt veel te weinig tijd gepland voor de omgeving van Custer SP met oa Mnt Rushmore, Carzy Horse, Custer SP, Iron Mountain Rd,  Needles hw/Sylvan Lake Wind Cave, Jewel Cave en noem maar op. Ook is Badlands NP een must en een kort bezoek aan Wall Drug. Van Cortez naar Silverthorne is het mooist via Durango, us550 naar Montrose met een bezoek aan Black Canyon of the Gunnison NP. Dan is het echter geen dagtrip meer.  October is geweldig voor de fall colors in Colorado maar weer minder voor een bezoek aan Yellowstone.   Bij Lake Dillon hadden we in october ooit eens 10'' sneeuw in october.....
Zelf zou ik een dergelijke reis liever in september maken of eind augustus al beginnen. Je hebt dan wel het Labor Day weekend in je trip.
Tet
#7 - 02-07-2011, 11:59 uur

Hans B

Ik zou het zuidelijke stuk laten voor wat het is. Mesa Verde, Gunnison, Durago/Silverton, 4 Corners, Milllion Dollar Hwy ed kan heel goed bij een reis van bv de staten Colorado, New Mexico en oost Arizona. Vanaf Moab via I-70 (erg mooi) en Rocky Mountain NP naar Denver terug.
#8 - 02-07-2011, 13:38 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Tet14

Ja, dat is altijd het "probleem". Wat de een gemakkelijk vindt is een hele opgave voor de ander. Maar ik ben het met Hans eens om dat zuidelijke stuk voor een andere reis te bewaren.
#9 - 02-07-2011, 13:45 uur

snoodaard

Ik doe in september ook een rondje Denver-Denver in 17 dagen,we blijven 4 dagen in Custer en 1 in spearfish want in de black hill's lijkt me heel wat te bezoeken.Misschien na grand TeTon al in de richting van Denver en de rocky mountain NP.Dan kun je ook badlands NP bezoeken in South-Dakota.Wat betreft Moab,dit stuk behoort naar mijn bescheiden mening tot het mooiste wat de USA te bieden heeft en 3 dagen hier logeren is wel het absolute minimum en dan kun je nog niet alles zien(goblin valley & little wild horse canyon,gewoon langs de Colorado river rijden tot  in Frisco,minstens 1 dag in arches maar 2 dagen kan ook om meer hikes te doen enz.)Na enkele reizen in West-USA kan ik slechts 1 grote tip geven" less is more".
#10 - 02-07-2011, 19:26 uur

Old Faithful

Ik ben het met de andere posters eens. En RMNP en Black Hills en Yellowstone/GTNP en Moab en Monument Valley is in 17 dagen te veel van het goede. Ik zou ook een keuze maken.
Voor Yellowstone moet je zowel in voorjaar (mei, juni) als najaar (september,oktober) nog/al rekening houden met sneeuw. Zoals gezegd sluit de Beartooth Highway meestal half oktober vanwege de sneeuw. Men probeert hem met Memorial Day open te hebben, maar dit lukt niet altijd. Op deze pagina kun je zien wanneer de diverse voorzieningen in het park sluiten. Je kunt dan nog wel in West Yellowstone terecht.
Wij hadden afgelopen jaar op 31 augustus lichte sneeuw op de Beartooth Pass en de volgende dagen temperaturen van enkele graden boven nul in Yellowstone.
Als Yellowstone een must is, zou ik proberen zo vroeg mogelijk in september te starten.

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#11 - 02-07-2011, 23:01 uur
Groet,

Old Faithful

Steson

Ik zoek nog een leuke overnachting tussen Jackson Hole (Grant Teton) en Moab.
Wij houden er niet zo van om midden in een stad te zitten, zeker niet met een auto.
Dus parkeren moet wel goed te doen zijn.

Mogelijk heeft iemand een tip voor een hotel in een rustige/groene omgeving aan de rand van SLC ??
#12 - 16-07-2011, 20:39 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

Marianne

Ga je in Grand Teton of in Jackson overnachten? Vanaf Jackson kun je wel wat verder rijden dan Salt Lake city, maar als je die dag nog iets in GT wilt doen zou ik niet verder dan SLC rijden. Er zijn langs de I15 meer dan genoeg mogelijkheden om te overnachten. Wij hebben dat stuk twee keer gedaan zonder iets te reserveren omdat we niet wisten hoe ver we zouden komen. In 2004 hebben we in Provo overnacht, en in 2008, op weg naar Moab, in Salina. Ik kan de I70 vanaf Salina van harte aanraden.

Marianne
#13 - 16-07-2011, 21:40 uur
« Laatst bewerkt op: 16-07-2011, 22:38 uur door Marianne »

Steson

Hoi Marianne,

Ik had de route bedacht over de US-6/US-191, dat leek me de snelste/kortste weg. Puur een soort van A naar B op dit stuk.
Wij hebben nu na twee rondreizen nog steeds de insteek om alle hotels van tevoren te reserveren. Heel persoonlijk, maar wij vinden het ideaal.
Alle adressen van tevoren in de TomTom en karren maar.....
Dus vandaar dat ik me aan het orienteren ben omgeving SLC.
Zo ingeschat met de afstanden tussen Jackson en Moab, kwam ik dus omgeving SLC, misschien Ogden o.i.d. Weet niet of dat wat is.
Geen idee of er nog gebieden af te raden zijn daar ?
#14 - 17-07-2011, 15:59 uur
september 2010 en 2015: West en Hawaii (Maui en Kauai)
mei 2011 en juni 2014: Florida
september 2012: Mid-West en Hawaii (Big Island en Oahu)

tim1984

Wij zijn in Februari op O'ahu geweest.

Must sees zijn:

Hanauma Bay (halve dag)
http://en.wikipedia.org/wiki/Hanauma_Bay
Het is het beste om vroeg te gaan dan is het zicht het best onder water. Als je een goede zwemmer bent kun je buiten het rif en dan is het net of je in Burgers ocean zwemt.

Pearl Harbour (halve dag)
Bij binnenkomst gelijk tickets voor de ferry regelen naar het monument (gratis, maar je met wel tickets hebben)

Haleiwa (1 -2 uur)
Een surfers dorp waar je Matsumoto's shaved ice (Aan het einde van het dorp herkenbaar een de lange rij mensen) kan eten. Zeer verslavend.

The Polynesian Cultural Centre (hele dag)
Totaal pakket boeken en je bent de hele dag onder de pannen. Ondanks dat het erg saai lijkt is het een super ervaring. in het totaal pakket zit ook een lua en een avond show. Zeer de moeite waard.

Met haaien duiken (halve dag goed te combineren met Haleiwa)
Zij weliswaar meestal Galapagos haaien, maar toch zeer indrukwekkend. Meestal $ 100 p.p.

Waikiki Beach en promenade (hele dag of minder)
Place to be, veel toeristen maar zeker gezellig en aangenaam. Vergeet de international marketplace niet en Margaritaville. Starbucks heeft veel japanse varianten vanwege de vele Japanners die daar komen.

Highway 3 (half uurtje)
Snelweg door de bergen door veel locals gemeden, omdat zij denken dat deze vervloekt is (lang verhaal).

Kualoa Ranch (4 uurtjes)
Leuke tour langs film locaties in een mooie vallei (de moeite waard)

Dole plantage (4 uurtjes)
Over James Dole en ananassen (wel grappig).

Er is natuurlijk nog meer te zien, maar dit zijn volgens ons de high-lights. Een auto is qua tijdwinst een must. Het openbaar vervoer is goed geregeld als je de routes snapt. Soms moet je lang wachten op je aansluiting. Veel shark encounters en het Polynesian Cultural center beiden shuttles aan. Bij de shark encounters meestal tegen betaling. Wij hebben in het Maile sky court geslapen. Waar wij tevreden over waren. Een auto kun je het beste vooraf regelen via Expedia. Daar ben je aan de beurt $$$$$ vanwege beperkt aantal auto's beschikbaar.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en veel plezier met plannen en de daadwerkelijk vakantie.

Groetjes Tim

#15 - 18-07-2011, 11:26 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15