Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Hawaii => Topic gestart door: Hans B op 18-12-2008, 20:46 uur

Titel: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: Hans B op 18-12-2008, 20:46 uur
Ik heb niet de indruk dat er veel mensen van dit forum al in Hawaii geweest zijn.
Volgend jaar tijdens onze trip willen wij vanaf L.A. drie eilanden gaan bezoeken.
In de reisgidsen heb ik enkele dingen gelezen die we zker moeten doen.
Zijn er nog lezers die zelf iets bijzonders hebben gedaan of gezien en zeggen dat moet je ook doen, laat het weten.
Ik moet ook nog de h(m)otels bespreken. Tips
4 dagen Kauai
4 dagen Big Island
4 dagen Oahu
Titel: Re: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: PetraVS op 18-12-2008, 21:49 uur
Gaan jullie niet naar Maui?  Kauai is het enige eiland, waar ik geweest ben van die drie en het is er prachtig!  Een van de niet waterdingen, die je er zeker moet gaan zien, is Waimea Canyon.   Helaas is het Coco Palms resort, waar wij destijds hebben gelogeerd, verwoest door de orkaan Iniki en nog steeds niet heropgebouwd. 
Titel: Re: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: Sandy_US op 18-12-2008, 21:55 uur
Ik dacht dat je al een soortgelijk topic had gestart?
Titel: Re: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: pluto op 18-12-2008, 22:36 uur
Hoi Hans,

Wij zijn in juli 2006 een maand naar Hawai geweest, verdeeld over Kauai, Oahu, Maui en Big Island. Ik vind Kauai absoluut het knapst. De natuur is er overweldigend! Het lijkt alsof de planten, bloemen, struiken, bomen vechten voor een plaatsje. Aanraders op Kauai: Kalalau trail: prachtige hike langs de zee naar een 'hidden beach', op het einde moet je wat over rotsen kruipen. Echt de moeite! De Napali Coast: heel indrukwekkend! Polihale Beach: geweldig zicht hoe de rotsen in de zee lopen en een heel groot wit zandstrand. Absoluut ook de Waimea Canyon en Koke'e State Park met trails, views en watervallen. Een heel mooie waterval is ook Wailua Falls! Op Oahu is Waikiki heel toeristisch maar je moet het toch eens gezien hebben. Alle grote dure kledingmerken zijn vertegenwoordigd in Honolulu. Hanauma Bay: baai waar je zeker als je beginnend snorkelaar bent goed kunt snorkelen, en heel mooie vissen!Lanikai Beach vond ik hier heel knap, het water was precies nog blauwer ! Big Island: zeker Hawai Volcanoes met zijn geweldige lavavelden, mooie trektochten te doen!

Pluto 8)
Titel: Re: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: Hans B op 19-12-2008, 17:05 uur
@ Petra.
Soms moet je keuzes maken, dus geen Maui.
Waimea Canyon is zeker opgenomen.

@ Sandy
Ik heb inderdaad al eens een Hawaii onderwerp gestart, maar met weinig reactie, dus nu nog maar eens.

@Pluto
Zeer bedankt voor je tips.
Titel: Re: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: sweatbox op 20-12-2008, 09:02 uur
Hans, wij hebben het meeste gehad aan de Ultimate Guidebook (http://www.wizardpub.com/kauai/kauai.html) reeks, die we daar van the Big Island en Kauai gekocht hebben. Deze gidsen zijn geschreven door locals. Goede beschrijvingen van de stranden, restaurantjes, wandelroutes enz. Stukken beter dan de Lonely Planet en de Rough Guide.

Wat ons trouwens tegenviel was de verkeersdrukte op Kauai. Er is n weg rondom het eiland en hier staat het vaak vast. Als vervoer hadden we op Kauai en the Big Island een Jeep Wrangler gehuurd bij Alamo via usareisen.de. Alamo legt geen restricties op wat betreft Saddle Road. Andere verhuurmaatschappijen schijnen de weg uit te sluiten. De Wrangler is veel fun, maar beperkt kwa bagageruimte en het meenemen van passagiers is nauwelijks mogelijk.
Titel: Re: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: Hans B op 20-12-2008, 12:27 uur
Wij zijn met 4 volwassenen, als je onze kids 20 en 17 daaronder kan rekenen. Met hun lengtes van 1.80 en 1.70 denk ik het wel.
Ik heb echter een kleine auto gereserveerd (economy) Ford Focues of zo. De afstanden zijn maar klein.
Ik zal eens kijken of de boeken hier in de winkel ook te verkrijgen zijn.
De Saddle Road (dat is toch die naar de vulkaan?) ga ik zeker rijden, misschien wel 2x.
Ik zal de voorwaarden goed lezen.
Titel: Re: Hawaii (Kauai - Big Island - Oahu)
Bericht door: Assy op 30-12-2008, 13:39 uur
Dag Hans, het is inderdaad een beetje jammer dat we op deze forums niet zo heel veel Hawaii info los krijgen...  Maar op tripadvisor is een groot Hawaii forum met massa's aan info!!  Zeker eens gaan kijken!  Voor Oahu kan ik je wel even wat vertellen, wij waren er ongeveer 6 weken geleden nog...  We hebben 3 nachten in een condo in Haleiwa overnacht, en n nacht in een condo in Waikiki.  Voor ons was Haleiwa en heel de rest van de North Shore echt het paradijs!  Waikiki vonden wij persoonlijk veel minder mooi!  Dus als je de keuze nog hebt, zou ik een condo aan de North Shore aanraden (pm me even als je de contact info wilt van de condo waar wij verbleven, het was 2x springen en je stond met je voeten in de zee)  Wat je er zeker moet doen, als je van films en van Lost houdt, doe een Hummer Tour via KOS, dat is een tour door die begint bij Kuolua Ranch en je dan langs heeeeel wat Lost en andere film locaties rijdt.  Je krijgt dan een foto uit de film of zelfs een stukje film te zien, terwijl je op diezelfde plaats staat waar de camera man toen ook gestaan moet hebben, echt wel tof om te doen.  Eten moet je zeker een keer gaan doen bij Haleiwa Joe's, een restaurant aan de haven waar je (best wel reserveren) buiten op het terras kan genieten van de zonsondergang, terwijl je geniet van heerlijke is gerechten, een lekkere coktail achterna, en de avond is compleet!  Wij hebben 2weken rondreis aan de westkust usa gedaan, en afgesloten met een kleine week Oahu.  We vonden alles heel mooi en hebben er echt van genoten, maar Oahu (en waarschijnlijk de andere eilanden, die zijn voor een volgende keer) vonden we echt wel het mooiste wat we gezien hebben, heeel relax aan de north shore!  Ik kan er over blijven praten gewoon...  We gaan er zo snel het weer kan terug naar toe!  Mocht je nog vragen hebben, just shoot...