Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hawaii - Hoeveel dagen per eiland?

Discussie gestart

jhbechthum

Hallo ervaringsdeskundigen...

Ik ben een reis voor ons naar Hawaii aan het plannen voor de zomer 2016.
We (echtpaar eind 50 / begin 60) zijn rust- en natuurliefhebbers die korte wandelingen willen doen, en niet zo nodig de drukte van een (over)toeristische plek opzoeken, behalve dan eventueel voor het kopen van souvenirs.

De planning is nu als volgt:
Dag
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Datum
18-7
19-7
20-7
21-7
22-7
23-7
24-7
25-7
26-7
27-7
28-7
29-7
30-7
31-7
01-8
02-8
03-8
04-8
Opmerking
Aankomst vlucht naar KOA in de avond
Hawaii Island - west
Hawaii Island - west
Hawaii Island - verkassen van west naar oost
Hawaii Island - oost
Hawaii Island - oost
Vlucht van ITO naar OGG
Maui
Maui
Maui
Vlucht van OGG naar LIH
Kaua'i
Kaua'i
Kaua'i
Vlucht van LIH naar HNL
O'Ahu
O'Ahu
Vertrek vlucht vanaf HNL in de middag
Dag 1 staat vast vanwege de vakantie dagen. Misschien kan er nog 1 dag toegevoegd worden voordat we weer terug moeten, maar dat is nog afwachten.

Als bezienswaardigheden / te doen heb ik voorlopig de volgende aandachtspunten (in willekeurige volgorde):
Hawaii Island - westKa Lae
Pu'uhonau o Honaunau
Mauna Kea
Keck-observatorium
Hawaii Island - oostMauna Kea (4x4 nodig)
Waipeo Valley (4x4 nodig)
Vulcanos National Park
Hawaii Tropical Botanical Garden
'Akaka Falls State Park
Het blaasgat van Nakalele
MauiZonsopgang op de Haleakala
Road to Hana
Kaua'iRondvlucht over het eiland -> onbegaanbare Na Pali kust
Allerton Garden
Limahuli Garden and Preserve
McBryde Garden
Waimea Canyon
O'AhuPearl Harbor
Strand van Waikiki
Diamond Head

De vragen hierover zijn:
 • Is de verdeling van de beschikbare dagen zo evenwichtig? Misschien zelfs een ander eiland bezoeken? Vaker verkassen dan nu gepland willen we liefst niet, dus dat zou dan ten koste gaan van een van de geplande eilanden.
 • Zijn er nog plaatsen om te bezoeken die ik nog niet genoemd heb? Vast wel, en ik ga me nog verder inleven.
  Voor nu wil ik vooral weten dat ik het juiste aantal dagen op de juiste eilanden ben. Wat we exact gaan doen komt veel later.
 • Waar is het mooiste 'bounty strand' met de mooiste golven? Natuurlijk een lastige vraag, maar als je Hawaii bezocht hebt moet je die ervaring toch bezocht hebben..

Ik ben benieuwd naar de meningen :)

Johan.
#1 - 09-01-2016, 22:42 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Yessica

Als je van wandelen houdt, er zijn op Oahu prachtige hikes. Daarmee hoef je dus niet alleen in de buurt van Waikiki te blijven. Ze zijn er van relatief eenvoudig tot pittig. Heel mooi, relatief kort en niet zo moeilijk is Manoa Falls. Of de Lighthouse Trail, mooi uitzicht heb je daar, en de vegetatie is zo anders, je vindt hier veel soorten cactussen. Ik ga hier altijd heen als ik heimwee heb naar Arizona :-)
Als je rust zoekt, moet je lang zoeken op Oahu. Het is de hoofdreden waarom ik hier niet lang wil wonen. Uitzondering is de Botanical Garden in Koko Head Crater (gratis). In 3 uur zagen we daar 5 mensen. Als je Diamond Head opgaat voel je je alsof je op een freeway in LA staat tijdens rush hour.

Een auto huren en een dagje langs het eiland rijden is ook leuk. Eventueel goed te combineren met Pearl Harbour.

Aloha!  8)

#2 - 09-01-2016, 23:44 uurJez

Ik vind je indeling prima! Nog wat tips:

BI:
 • Ga 's avonds sterren kijken aan de voet van de Mauna Kea. Elke avond staan daar vrijwiligers met hun telescopen. Wat erg bijzonder is (maar daar moet je wel een beetje lef voor hebben) is om in het donker de Mauna Kea op te rijden. Voor een geweldige sterrenhemel moet je niet helemaal bovenaan zijn (teveel licht van de telescopen), maar net een stukje eronder. Het zal je door een ranger afgeraden worden, maar daar moet je je niets van aantrekken.
 • Neem DEET mee voor in de Waipeo Valley; ik ben er lelijk gestoken.
 • Ga 's avonds naar Volcanoes, naar het Jagger museum. Daar zie je de gloed van de vulkaan.
 • Wandel aan het einde van weg 137 over de lava, zover als je kunt. Hou sowieso de lava-voorspellingen in de gaten. Wie weet kun je het zelf bekijken. Als er geen lava ion de buurt is, trap dan niet in het maken van een helicoptervlucht. Zonde van je geld als er toch geen lava te zien is.
 • Geniet van Hilo, vinden wij een heerlijke stad. De Farmers Market is ook leuk; is dacht ik elke woensdag en zaterdag
 • Een wandelingetje naar, rond en door de Thurston Lava Tube is heerlijk
 • Als je toch een 4x4 hebt: Bezoek het meest zuidelijke puntje Ka Lea. Die rit is niet zo spannend, maar als je doorrijdt naar de Green Beach wel.... Het is een verschrikkelijke weg en niet geschikt voor onervaren/niet dappere chauffeurs. Maar wel de moeite waard. Je kunt trouwens ook de plaatselijke jongens betalen voor een retourtje, of er naartoe wandelen. Als je zelf rijdt, zul je geheid verzoeken krijgen van wandelaars of ze mee terug mogen rijden.....
 • Het Lava State Monument is ook leuk om doorheen te wandelen.
 • Heb je tijd over, kun je vlakbij Hilo naar de Macademia Nut fabriek, voor een rondleiding door de fabriek en (daar ging het ons om natuurlijk) gratis samples proeven.
 • Strand: Hapuna Bay. Neem er ook een shaved ijs, erg lekker
Oahu:
 • Ritje langs de North Shore natuurlijk en heerlijke garlic shrimps eten bij Tita's grill in Kahaku (bij de stoplichten)
 • De meningen zijn verdeeld over Dole's Plantation en het Polynesian Center. Wij vonden het niets; bij de eerste was er geen ananas te ontdekken, wat raar is op een ananas-boerderij. De tweede vonden wij nogal een toeristentrap. Maar anderen vinden het juist geweldig.
 • Ook niet doen: een tour op de Kualoa Ranch. Wij waren in de filmtour getrapt. We hadden best zonder kunnen leven.... Maar nogmaals: dat is persoonlijk, wij vonden het niet geweldig
 • De Byodo-in Temple vonden we wel geweldig
 • De Likelike Highway is mooi om te rijden. En dan neem je de Pali Highway weer terug
 • Ritje van Diamond Head langs de kust naar Kailua
 • Als je tijd over hebt, dan is een rit langs de westkust naar boven interessant. ben benieuwd of de homeless-kampen er nog zijn.... Aan het einde een mooi stuk strand.
 • Wederom heb je lef nodig en een 4x4: bezoek aan Pupukea. De route is heel stijl met bochten, maar als je eenmaal boven bent, heb je een geweldig uitzicht. En nog een stuk historie, want het is ook een monument
Maui:
 • Watervallen bij Oheo Gulch aan de Road to Hana
 • Lekker rondscharrelen in Lahaina, erg gezellig. Ik denk niet dat je in het walvisseizoen zit, toch? Anders is dit een ideale plek om een walvistocht te maken
 • The Needle bekijken in de 'Iao Valley
 • Wij vonden Makaweo tegenvallen. Maar ach, als je er toch bent, rij er dan eens doorheen. Paia vonden wij trouwens leuker en gezelliger. Bij Charley's kun je lekker eten.
 • Naar Perouse Bay. Daar kom je ook genoeg strandjes tegen, hoewel sommigen erg druk kunnen zijn. Na Makena wordt het rustiger. Wij waren helemaal aan het einde en daar was het heerlijk rustig.
 • Rij vooral ook bovenlangs, langs de noordwest kust. Is ook erg mooi en een stuk rustiger dan de Road to Hana. Als je bordjes voor bananenbrood ziet, koop dat dan zeker. Heerlijk!
Kauai:
 • Als je niet perse in een helicopter hoeft, maak dan een rondvlucht per vliegtuigje. Is een stuk goedkoper. Wij hadden een heerlijke vlucht-voor-2 bij Wings over Kauai.
 • Van boven heb je de Wailua watervallen gezien. Die kun je ook vanaf de grond bezoeken
 • King's Highway naar Mount Wai'ale'ale, onderweg stoppen bij de Opaeka'a Falls. Aan het einde van deze weg kun je nog verder, de rivier over en off road rijden. Toen wij er waren was het te modderig om door te rijden (we hebben nog een leuk filmpje van een pick up die terug kwam en bijna vast kwam te zitten in de modder)
 • Ritje naar Poipu, bezoekje aan Spouting Horn en aan het eind lekker op het strand liggen op Polihale Beach
 • In Poipu in de mall verkopen ze Puka Dogs. Lekker!!
 • Voor strand kun je ook prima terecht bij Ke'e Beach aan de oostkant
 • Vuurtoren in Kilauea
 • Shoppen en rondstruinen in Hanalei
Nog een algemene tip: probeer je terugreis in meerdere dagen te doen. Je moet namelijk 12 uur tijdverschil doorkomen. Wij vonden dat behoorlijk pittig. daarom hebben we de 2e keer dat we gingen, de terugreis in etappes gedaan: eerst naar Las Vegas voor 2 nachten, daarna was de bedoeling naar Philadelphia, ook voor 2 dagen. Hier gooide alleen een sneeuwstorm aan de oostkust roet in het eten (we waren er in januari).

H, nou heb ik heimwee......... Kijk anders ook nog even op mijn website. En als je tips nodig hebt voor overnachtingen of zo, laat maar weten.
#3 - 10-01-2016, 01:54 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

jhbechthum

Bedankt voor de snelle reacties :afro:

@Yessica,
De wandeling naar de Manoa Falls en de Lighthouse Trail klinkt heel goed.
Ook de Botanical Garden in Koko Head Crater spreekt ons zeer aan.
Bezoek aan/naar de Diamond Head ga ik dus her-overwegen of ter plaatse bekijken.

@Yez,
Dat is een indrukwekkende lijst die ik uitgebreid ga doornemen...
Bijvoorbeeld de rondvlucht had ik van een van je eerdere berichten.
Wat betreft de wegen waar lef voor nodig is, ik hou daar wel van, maar er is dan wel eens discussie met de passagier...
De terugvlucht doen we inderdaad in 2 etappes. Dan heb je tussen de 2 nachtvluchten toch een normale overnachting.

Ik heb een Capitool reisgids van Hawaii gekocht. Is wel wat gedateerd, maar wel in het Nederlands.
De nieuwe zijn in het Engels, en dan leest Nederlands toch prettiger.
Daar ga ik ook nog verder in lezen, en natuurlijk de gegeven tips uitpluizen.
Ik denk dat ik in de komende maanden een persoonlijke reisgids ga samenstellen voor deze reis. :)
Belangrijkst is dat ik de komende weken de vluchten vast kan leggen. Voor de rest is daarna meer tijd.

Bedankt voor de reacties.

Johan
#4 - 10-01-2016, 15:16 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Jez

Let voor je vluchten op de bagage: waarschijnlijk zul je een aantal binnenlandse vluchten hebben en dan kan de prijs voor bagage net het verschil maken. Voor de vluchten tussen de eilanden kun je kiezen uit Hawaiian Airlines, Pacific Wings, Mokulele Airlines, Go Hawaiian en Island Air. Soms kun je ook een stopover gebruiken: veel vluchten gaan via Oahu en daar kun je misschien voordeel uithalen.
#5 - 10-01-2016, 22:24 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

Ook nog, als je niet van drukte houdt, zou je kunnen overwegen ergens anders dan in Waikiki te overnachten. Je zou bijvoorbeeld naar Kailua of Kaneohe kunnen kijken, en dan misschien een huisje via brb of een B&B. Waikiki is wel erg massaal.
#6 - 11-01-2016, 00:29 uurjhbechthum

Let voor je vluchten op de bagage
Als ik kijk naar de vorige reis (2013) met Delta/KLM dan gelden voor de binnenlandse vluchten dezelfde bagageregels als voor de intercontinentale vluchten zolang alles maar op n ticket geboekt, is ongeacht de duur van een stopover.

Voor de vluchten tussen de eilanden kun je kiezen uit Hawaiian Airlines, Pacific Wings, Mokulele Airlines, Go Hawaiian en Island Air. Soms kun je ook een stopover gebruiken: veel vluchten gaan via Oahu en daar kun je misschien voordeel uithalen.
Voor het eiland-hoppen heb ik voorlopig alleen naar Hawaiian Airlines gekeken en zo mijn volgorde aangepast aan beschikbare rechtstreekse vluchten.
Ik zal de andere ook nog vergelijken voor een beter tarief zolang het maar rechtstreeks is  :)

Johan.
#7 - 11-01-2016, 19:30 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

jhbechthum

Ook nog, als je niet van drukte houdt, zou je kunnen overwegen ergens anders dan in Waikiki te overnachten. Je zou bijvoorbeeld naar Kailua of Kaneohe kunnen kijken, en dan misschien een huisje via brb of een B&B. Waikiki is wel erg massaal.
Waikiki trekt ons inderdaad niet, hooguit om eens gezien te hebben.
Ik had me al bij Airbnb aangemeld om het aanbod te vergelijken met (eenvoudige) hotels.
Kailua en Kaneohe liggen ver genoeg van de drukte en niet te ver van het bruisende centrum; mooi compromis :)

Johan
#8 - 11-01-2016, 19:36 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Yessica

Ik kan je helaas geen logeerkamer bieden want wij wonen op Pearl Harbor. Maar mijn man heeft wel wat collegas die vakantiewoningen hebben. Ik kan altijd eens laten navragen waar er iets beschikbaar is. Wij krijgen nl. 'kamaaina discount' (= locals korting). Welke dagen ben je op Oahu?
#9 - 11-01-2016, 22:11 uurjhbechthum

Yessica, dat is een mooi aanbod :afro:

Als het schema niet veranderd komen we aan op 1 augustus begin van de middag en vertrekken weer op de 4e in de loop van de middag.
Ik ben nog niet echt bezig met de overnachtingen (natuurlijk wel en beetje ;)).
Voordeel van een hotel met ontbijt is dat je dat dan niet hoeft te regelen.
Als ik bij de hotels kijk krijgen de 'locals' wel 15% extra korting op de laagste prijzen. dat is voor een Hollander natuurlijk wel aantrekkelijk.

Voordeel van een vakantiehuis is de privacy en luxe.
Als een en ander definitief wordt laat ik je dat weten.

Alvast bedankt.

Johan
#10 - 12-01-2016, 21:49 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Hans B

Hou je van duiken of snorkelen, dan heb ik misschien nog wel een adresje op het zuidoost puntje van Big Island.
De huiseigenaar was er zelf helemaal 'gek' van en heeft ons 4en 2x meegenomen. Kosten gratis.
#11 - 13-01-2016, 16:46 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

jhbechthum

Ik geloof zeker dat de onderwaterwereld mooi is om dichtbij te zien, maar alleen al bij gedachte dat mijn hoofd onder water moet krijg ik het Spaans benauwd embarressed
Neemt niet weg dat de tip waardevol is voor iedereen die het wel aandurft :afro:

Johan
#12 - 13-01-2016, 20:32 uur
Bezocht: AL-AR-CO-FL-GA-HI-ID-MI-MS-NC-NE-NY-PA-SD-TN-UT-VA-WV-WY
2019: UT-AZ-NV-CA-GA-AL

Yessica

Ze hebben ook tochtjes met een onderzeer, daar ga mijn vader ook op meesturen, die houdt helemaal niet van water, maar is wel benieuwd naar de onderwaterwereld :-)
#13 - 13-01-2016, 20:36 uurNMP

Hi Johan,

Weinig tijd, maar wil toch alvast even reageren voordat je dingen gaat vastleggen.

Wij (mijn vrouw en ik) zijn in 2015 van 16 Jan tm 13-2 op vakantie geweest naar de staat Hawaii en op vier eilanden geweest. Je moet ea maar eens nalezen hier op het forum (onder jouw vraag staat het). Natuurlijk had ik ook veel vragen tijdens de planning.
Het is een geweldige vakantie geweest alleen zal ik het een volgende keer anders doen. Niet 4 eilanden bezoeken maar slechts 2 nl: Op de eerste plaats Maui - vonden wij het mooiste eiland - en daarnaast The Big Island Hawaii (en inderdaad oost en west kant). Kauai is een erg rustig mooi eiland, maar kan niet tippen aan Maui en O'ahu vonden wij niet veel.
 
Daarnaast vonden wij het eiland hoppen erg vermoeiend en zeker niet voor herhaling vatbaar. Wij zijn mensen die er altijd met de camper op uittrekken. Alleen is dit een beetje moeilijk als je 4 eilanden gaat bezoeken. Het om de zoveel dagen weer inpakken, auto terug brengen, wachten op het vliegveld enz. enz. nee niets voor ons. Wat wel erg goed is bevallen zijn de AirBnB adressen die we hebben aangedaan; allemaal prima huizen/appartementen.

Ik hoor het wel als je nog specifieke info nodig hebt maar mijn tip is: 2/3 van de tijd Maui en 1/3 Hawaii.

Gr.
Marco
 
#14 - 13-01-2016, 21:08 uur
« Laatst bewerkt op: 13-01-2016, 21:19 uur door NMP »
50 Staten bezocht.
See my USA movies at: http://www.youtube.com/user/routeusa

Yessica

Grappig hoe meningen kunnen verschillen. Ik vind Kauai juist het mooiste. Sterker nog, ik ben in 34 landen geweest, in Afrika, Azi en ook de zuid Pacific, en ik vond de Kalalau Lookout het mooiste wat ik ooit ergens ter wereld gezien heb.
#15 - 13-01-2016, 22:29 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15