Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hawai´

Discussie gestart

Jez

Ik ben me aan het oriŰnteren op Hawai´, aangezien we genoeg airmiles hebben voor gratis tickets. Als we gaan, willen we eiland hoppen. De vluchten tussen de eilanden heb ik al aardig in beeld (maar tips om zo voordelig mogelijk te hoppen zijn altijd welkom!). Nu vraag ik me alleen af wat handig is qua vervoer. Als ik op elk eiland een auto huur, ben ik dan geen godsvermogen kwijt? Is er misschien een mogelijkheid om een aaneengesloten periode te huren, maar tussendoor auto's in te wisselen? Oh ja, ik zit te denken aan Oahu, Kauai, Maui en Big Island.
#1 - 31-12-2010, 00:02 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

Alleen op Oahu is het openbaar vervoer redelijk, je kunt daar ook goed excursies boeken, maar die zijn vaak wel prijzig. Als je bij ÚÚn maatschappij je auto huurt, hoef je volgens mij niet overal seperaat voor je autohuur te betalen, maar betaal je ÚÚn prijs voor de volledige periode. Wij kregen op het 2e en 3e eiland zelfs iedere keer een upgrade. (Naar een cabrio, wat ik geen succes vind op een zonovergoten eiland, voor je het weet ben je zo rood als een kreeft.
Wellicht dat Pacific Island Travel (o.a. In Amsterdam en Eindhoven) mooie paketten heeft. Wij waren daar steeds heel voordelig uit, ook zonder vluchten, maar alles was perfect geregeld en er was ook een transfer geregeld van en naar het vliegveld. Je kunt daar altijd een offerte opvragen.

Nou is het natuurlijk heel persoonlijk, maar ik ben er nu 2 keer geweest, beide keren begonnen op Oahu en geŰindigd op Big Island. Dat zou ik dus nooit meer doen. De luchthaven op Big Island is een nagenoeg onoverdekt luchthaventje waar niks te doen is. Als ik weer ga, begin ik hier en eindig ik op Oahu, zodat ik daar op het einde van de vakantie nog wat kan shoppen of rondkijken, en er in ieder geval nog wat te doen is.

Wel een superbestemming, leuk hoor!!
#2 - 31-12-2010, 01:19 uurIne

Wij kennen Hawaii vrij goed, hebben diverse eilanden een aantal keren bezocht.
Oahu is het drukst, maar met prima openbnaar vervoer. Waikiki is luek voor hooguit 1-2 dagen, een bezoek aan Pearl Harbour is heel interessant.
Voor de andere eilanden heb je absoluut een huurauto nodig omdat openbaar vervoer eigenlijk nihil is.
Probeer met bijv. United een ticket te boeken, heen bijv. naar Honiolulu en terug vanaf Big Island Hawaii (Kona).
Zover ik weet vliegen zij van daar ook naar de USA. Scheelt weer in de kosten.
Tussen de eilanden kan je alleen vliegen, bijv. Hawaiian Airlines, maar er bestaan ook 1-2 lowbudget airlines.

Onze voorkeur qua eilanden gaat uit naar Big Island Hawaii ( Kona, de vulkanen, City of Rerfuge en Hilo)- Daar kan je in 2-3 dagen een mooi rondje rijden.
Verder Maui - rijden naar de top van de Halekala, de mooie rit naar Hana.
Onze website is niet meer aktief, maar je kunt er wat Hawaii verslagen vinden, zowel van landverblijf als ook de cruise van en aar LA.
http://www.tonenine.travel.to/

#3 - 31-12-2010, 16:17 uur

Loek

Ik blijf meestal maar op een eiland tegelijk; dus huur ook maar een auto op het eiland waar ik verblijf.  Soms als ik een dagje naar de andere eilanden vlieg dan huur ik daar een auto voor een dag.  Hertz had daarvoor op Oahu een goeie aanbieding toen ik daar was in 2007, waarbij je de auto na 9 uur kon ophalen en voor 5 uur weer terug moest brengen.  Wij hadden toen een Caddilac voor $75 voor die dag; maar bij ons werkt het anders omdat we geen aparte verzekeringen erbij hoeven te nemen zoals de meeste mensen uit Europa wel.   Oahu is met een beetje goeie wil wel zonder auto te doen, maar dan kun je niet even naar de noordkust rijden die ook wel leuk is.  Big Island heeft vrijwel geen openbaar vervoer, anders dan in de directe omgeving van de toeristische plekken zoals Kona en de nabij gelegen resorts.  Daar rijden dan zelfs gratis bussen.  Ik vermoed dat je mijn reisverslagen al heb gelezen.  Wanneer ga je?  Wij zijn namelijk Februari weer op Big Island, misschien zien we jullie wel >:D
#4 - 01-01-2011, 22:10 uur

Jez

Yessica, Ine, Loek, bedankt voor jullie reacties! Het idee voor Hawai´ begint al meer een plan te worden........ Grote kans dat we gaan! Februari gaan we helaas niet halen, Loek, hoewel we jou en Gepke graag weer gezien hadden! We zitten eind januari al in Ierland.......... Oktober lijkt me een prima maand, als ik het goed heb minste kans op regen of Tsunami's vanuit Japan.

Ik zit te twijfelen of we 3 of 4 eilanden zullen bezoeken. De 3 zijn Oahu, Maui en Big Island, optie voor het 4e eiland is Kauai. Is dit eiland een echte must, of missen we niets (te veel) als we die laten zitten?
#5 - 01-01-2011, 23:19 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Ine

Ofschoon Kauai best mooi is (o.a. Waimea Canyon) zou ik het toch op deze reis overslaan. Ik denk dat je teveel gaat reizen anders en msischien teveel wilt zien.
De 3 genoemde eilanden zijn een uitstekende keuze..
#6 - 02-01-2011, 00:06 uur

Yessica

Grappig, ik vond Kauai juist het mooiste en zou ik voor geen goud overslaan. De waimea Canyon en vooral de Kalalau Lookout vond ik indrukwekkend mooi!
#7 - 02-01-2011, 09:10 uurHans B

Hallo Jez,
onderstaande reis hebben wij in 2009 gemaakt. Ik heb destijds alles zelf geregeld.
Begrijp dat wat ik schrijf mijn indruk is en misschien hebben jullie heel andere plannen.

Wij zijn in 2009 13 dagen naar Hawaii geweest.
Dag 1 vliegen van LA naar Kapaa (Kauai) met United
Dag 2 3 4 Kauai
Dag 5 vliegen van Kauai via Honolulu naar Kona (Big Island) met Hawaii Airlines
Dag 6 7 8 Big Island
Dag 9 vliegen van Big Island via Maui naar Honolulu (Oahu) met Hawaii Airlines
Dag 10 11 12 Oahu
Dag 13 terugvliegen naar LA met United
Ondanks dat we op dag 5 en 9 Ĺmaarĺ kleine stukjes (2 x żuur) vlogen was het al met al toch een volle dag voordat we weer op onze bestemming waren.

Kauai is een klein eiland.
Erg mooi, erg groen, want er valt veel regen.
De eerste dag hebben wij een rit gemaakt van de oostkant waar we zaten in Kapaa naar het noorden.
Het is een erg mooie rit, maar er is alleen tweebaans weg, dus hoge snelheiden (100 km/pu) kunnen zeker niet gehaald worden, maar dat wil je ook vast niet. Aan het eind van de weg (gaat niet verder) dus je moet dezelfde weg weer terug, is een mooie baai, waar je kunt snorkelen. Ook kun je daar een 11km lange wandeling maken, maar deze is erg op en neer. Wij hebben een heel eind omhoog gewandeld en vonden het daarna wel goed.
Onderweg kun je de afslag naar Kilauea Lighthouse nemen.
Bij Princeville zijn een soort sawa velden te zien (hier verbouwen ze taro).
Verder heb je enkele mooie stranden, maar pas op de zee is wild en de golven kunnen erg hoog zijn.

De tweede dag zijn wij via het zuiden naar het westen gereden. Wij hebben de snellere weg (state highway 50) heen genomen en zijn langs de kleinere wegen teruggereden.
Daar is de Waimea Canyon, een soort Grand Canyon. Vanaf het dorp Waimea of Kehaka trek je vanaf zeenivo naar ruim 1000 meter. Boven gekomen heb je enkele prachtige uitzichten over de canyon en aan de andere kant over de oceaan.
Nabij Eleele is nog een koffieplantage  http://www.kauaicoffee.com/   hier kun je gratis koffie proeven en is een korte selfguided trail langs de koffieplanten.

De derde dag zijn we langs de zuidkust gereden. Het dorp Lihue (spreek het ongeveer uit als Loeii) vonden wij niet erg bijzonder. We hadden wat leuke winkelstraatjes of centra verwacht, maar dat was niet zo. Maar misschien heb ik ook wel twee erg kieskeurige dochters.
Bij Poipu is de zogenaamde Spouting Horn erg leuk, verder heb je er een mooi strand. Vlak bij ons appartement was nog een mooie waterval.

Wij zaten in het Best Western Plantation Hale in Kapaa.
http://www.plantation-hale.com/
Het was een appartement met 2 slaapkamers en een keuken.
We hebben $ 125 per nacht betaald

Veel meer echt heel bijzondere dingen waren er niet te zien.

Korte impressie wat we gedaan hebben op de andere eilanden
Big Island
Een dag gesnorkeld en zeekajakken onder leiding van de beheerder van het huis dat wij gehuurd hadden (deed hij er gratis bij).
Een dag gereden naar Hawaii Vulcanoes NP, onderweg zeeschildpadden op het strand gezien.
ĺs Morgens met de huiseigenaar gesnorkeld, Ĺs middags zelf gesnorkeld.
Al met al zou ik hier wel enkele dagen langer hebben willen blijven. Mouna Kea bezoek en ritje over het noordelijke deed.

Oahu
Een dag geweest naar Pearl Harbor en Honolulu
Een dag geweest naar Polynesian Cultural Center
Een dag geweest naar Dole (ananas plantage) en Honolulu (Waikiki beach en Diamond head beklommen)

Via VRBO.com hadden we op de laatste twee eilanden een huis en een appartement gehuurd.
Vraag maar raak, Hans
#8 - 02-01-2011, 09:27 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Ine

Kauai is inderdaad het eiland met de meeste regen. De laatste keer dat wij er waren regende het 's ochtends bij aankomst. 's Middags klaarde het wat op. Op zich klinkt dat niet zo erg, maar het was wel de 1e droge dag na 14 dagen regen.
Wij konden dit keer niet de Waimea Canyon in, omdat wegen versperd waren door de mudslides. Gelukkig waren we al eens eerder in Waimea Canyon. Het lijkt op een soort Gr. Canyon, alleen rij je er min of meer door inplaats van bovenlangs.

Maui is een stuk droger, nauwelijks regen.
Zoals genoemd de rit de Haleakala (uitgedoofde vulkaan) op is bijzonder. Er worden ook tours aangeboden dat je per auto naar boven gebracht wordt en per fiets kan afdalen.
De rit naar Hana (aan de noord-oostkant van het eiland) is mooi, zo mooi dat je kunt overwegen 1 nacht in Hana te blijven slapen.
Als het weer het toelaat kan je daarna doorrijden en een cirkel rijden. Bij minder goed weer moet je dezelfde weg terug.
In Maui worden veel snorkeltochten e.d. aangeboden. Het is vrij toeristisch maar niet zo druk als Oahu.

Rond Kona (big island) zijn div. koffieplantages waar je gratis kunt proeven. Heel mooi is dit nat. park, ten zuiden van Kona:
http://www.nps.gov/puho/index.htm
Op die nps site vind je uiteraard meer gegevens over de div. nat. parken in Hawaii.
Hilo aan de andere kant van het eiland is een ouderwets leuk stadje met div. watervallen.
Voor het volcano NP is dit een goede plek om te slapen, amar beter nog aan de rand van de vulkaan in Volcano House Hotel.
http://www.volcano-house-hotel.com/?gclid=CLvx24_qm6YCFRQ8gwod9j5AoA

Je zult denk ik keuzes moeten maken.

#9 - 02-01-2011, 16:28 uur

Hans B

Je zult denk ik keuzes moeten maken.

Nee man, gewoon 4 weken gaan, elke week een ander eiland.  ;)
#10 - 03-01-2011, 16:02 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Ine

Je zult denk ik keuzes moeten maken.

Nee man, gewoon 4 weken gaan, elke week een ander eiland.  ;)

Ja als ze zolang willen/KUNNEN gaan, dan wel. Maar een hele week Oahu, ??? Zonde van de tijd, beter meer tijd op de andere eilanden.
#11 - 03-01-2011, 19:04 uur

Jez

Plan is nu om ca. 2 weken te gaan en nog een stopover te maken van een paar dagen in LA (da's een must, is nou eenmaal "onze" stad + familie bezoeken). Ik zit te twijfelen of we die stopover op de heen- of terugweg zullen doen. Denk terug, ivm shoppen  ;)

Afhankelijk van de reistijd heen denk ik aan 2 volle dagen Oahu, 1 dag reizen naar Maui, 2 volle dagen Maui, 1 dag reizen naar Big Island, 4 volle dagen Big Island, 1 dag reizen Hilo - Honolulu - LA (gaat niet anders met de Saver Awards), dag of 5-6 LA (en op en neer naar Folsom voor meer familie.....).

Is dat een goed schema, of is dit te gehaast?
#12 - 03-01-2011, 21:39 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

Plan is nu om ca. 2 weken te gaan en nog een stopover te maken van een paar dagen in LA

Heb je al nagevraagd of dat wel kan met je mijlen? Ik heb destijds de mijlen van United gebruikt (Mileage Plus programma) maar daarbij mocht gÚÚn stopover worden gemaakt.
Citaat
Afhankelijk van de reistijd heen denk ik aan 2 volle dagen Oahu, 1 dag reizen naar Maui, 2 volle dagen Maui, 1 dag reizen naar Big Island, 4 volle dagen Big Island, 1 dag reizen Hilo - Honolulu - LA (gaat niet anders met de Saver Awards), dag of 5-6 LA (en op en neer naar Folsom voor meer familie.....).

Ben blij, je kunt echt beter vanaf Honolulu terugvliegen. Ik denk dat met een dag reizen per eiland erg ruim zit. Het zijn net busverbindingen, de vluchtjes zijn kort en je hoeft niet uren van te voren aanwezig te zijn.
#13 - 03-01-2011, 22:26 uurJez

Heb je al nagevraagd of dat wel kan met je mijlen? Ik heb destijds de mijlen van United gebruikt (Mileage Plus programma) maar daarbij mocht gÚÚn stopover worden gemaakt.
Volgens de site is een stopover "between regions" toegestaan. Ik denk dat Brussel - America - Hawaii een region is? Heb ze in elk geval een mail gestuurd, maar nu je het zegt, begin ik te twijfelen over het antwoord.....daaruit blijkt niet of de stopover gratis is. Zal een duidelijkere mail sturen!
#14 - 03-01-2011, 22:46 uur
« Laatst bewerkt op: 03-01-2011, 22:51 uur door Jez »
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Ine

Het schema lijkt mij goed in elkaar te zitten zo. Maar misschien kan je beter op Big Island eerst naar Hilo vliegen, dan rondrijden, dan naar Kona. Volgens mij zijn er vluchten vanaf Kona naar LA. Even checken dus wel.Dat zou een overstap en tijd schelen.
Zover ik mij herinner heeft Ronald Verhoog 2 jaar geleden ook een stopover gemaakt op de heen- of terugreis, dat zou geen probleem moeten zijn.
Het enige is dat airlines vaak beperkt stoelen voor gratis vliegen op mijlen hebben, dan kan doorslaggevend zijn.
Ik ben op mijn KLM mijlen naar Mexico gegaan en had beperkt keuze qua data, terwijl er voor betalende passagiers veel meer keuzes waren.
#15 - 03-01-2011, 22:53 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15