Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hiken op (of in?) kauai, Hawaii

Discussie gestart

Yessica

In september ga ik naar Hawaii en ga onder andere naar Kauai. Ik ben er ooit eerder geweest, maar had toen niet de juiste schoenen bij me om te hiken. Heeft iemand daar ooit die prachtige trails gewandeld en tips voor mij?

Ook andere Kauai/Oahu/Big Island tips zijn welkom!
#1 - 28-04-2006, 10:16 uurHailie

Hoi Yessica,

Wij hebben in 2004 in drie weken tijd Oahu, Kaua'i, Maui en Hawai'i 'gedaan' en op Kaua'i het eerste deel van de Kalalau Trail (noord-KauaŪ, Na' Pali Coast) gelopen op onze leren Teva's. Prima hike-sandalen overigens! De hele trail is 11 miles lang, maar als je dat zou willen doen heb je een permit nodig en moet je rekenen op een overnachting in de 'bush'. Wij hebben de eerste 2 miles gelopen: voor ongeoefende hikers zoals wij al snel goed voor 2,5 uur, om uiteindelijk uit te komen op een klein strandje (Hanakapiai), waar je overigens niet kan zwemmen vanwege de gevaarlijke 'surf'. Hier wordt je dmv verschillende aarschuwingsborden op gewezen, inclusief een turf-lijstje met het aantal doden die de zee heeft opgeŽist. Je kunt wel lekker pootje baden in een flinke 'kuil' op het strand die bij vloed steeds onderloopt. Ik vind deze trail een absolute aanrader: het pad loopt (op sommige delen redelijk steil) over de subtropische kliffen van Na'Pali en je hebt regelmatig prachtige doorkijkjes op de kliffen en de kust. Als je lekker vroeg start 'smorgens is het er nog niet te warm, kan je zonder problemen je auto kwijt en kan je, als je eenmaal weer terug bent op het strand aan het beginpunt, lekker nog een paar uurtje uitrusten en genieten aan het prachtige baaitje. Doen dus! Je komt onderweg regelmatig echte, 'hardcore' hikers tegen op van die amfibi-schoenen, regencapes en rugzakken, die in een moordend tempo overduidelijk de hele 11 miles gaan lopen. Dat soort types blijft dan in een tentje overnachten en komt de dag erop pas weer terug. Aan ons recreatieve hikers was dat niet besteed, maar die 2,5 miles is goed te doen. Neem wel voldoende water en voldoende proviand mee, want het is best intensief. Have fun!!
#2 - 14-05-2006, 00:27 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15