Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

IdeeŽn Rondreis Hawaii

Discussie gestart

BobVdh

Hallo,

We hadden hier reeds een voorstel gedaan voor een rondreis in het westen van de US, maar vanwege de periode en het risico op sneeuw in bepaalde gebieden, hebben we dit idee laten varen.

We zijn nu aan het bekijken of we eventueel van 16 mei tot 4 juni een reis naar Hawaii kunnen maken.  Maar we kunnen hier zo weinig over rondreizen over de verschillende eilanden terugvinden.  Wat we zelf al gedacht hadden was het volgende:
- Vliegen op Kona en een aantal dagen doorbrengen op The Big Island
- Aantal dagen Maui
- Aantal dagen Kauai
- Eindigen met een 3-tal dagen op Oahu

Maar we hebben echt geen idee van het aantal dagen op ieder eiland.  We houden er zelf van om rond te trekken en zoveel mogelijk natuurschoon op te zoeken.
We zouden dan de vlucht naar Kona en terug vanuit Honolulu van hieruit in BelgiŽ boeken, evenals de auto's op de verschillende eilanden en de hotels.  Maar hoe zit het bijvoorbeeld met de vluchten tussen de verschillende eilanden.  Kunnen we die hier ook reeds op voorhand via internet boeken?
Verder zijn alle tips die jullie ons leken kunnen meegeven meer dan welkom.  Hawaii is voor ons altijd een droom geweest, maar omdat er zo moeilijk zaken over terug te vinden zijn hebben we dit altijd een beetje voor ons uitgeschoven.  Spijtig, maar nu beginnen we er toch echt wel concreet over na te denken.

Alvast bedankt voor jullie input.
#1 - 14-02-2009, 08:11 uur

Ine

Ik ken Hawaii vrij goed, dus laat je vragen maar komen.
Ik raad je aan heen op Honolulu (Oahu) te vliegen. Niet alleen de meeste verbindingen, maar ook omdat dit eigenlijk het minste mooie eiland is. Doe je dit als laatste dan ben ik bang dat het tegen valt.
Op Oahu: Honolulu (Pali lookout, Ioalani Palace, Chinatown), natuurlijk Pearl harbour (ga vroeg anders zijn de tickets op) verder rondje Oahu, waarschijnlijk verblijf bij Waikiki.
Hierna maakt het weinig uit, de andere eilanden heb allemaal zo hun eigen bijzonderheden.
Big Island Hawaii- vlieg op Kona, 1 nacht verblijf, daarna via de noordroute naar Hilo (met stop bij Waipio Valley en Akaka Falls), voernacvhting Hilo of bij Volcano Nationaal Park. bezoek Volcano Nat. park, via de zuidroute terug naar Kona.
Van Kona naar Maui - Kahului. Slaap hetzij in Kihei of rond Lahaina. Lahaina is een leuk stadje, veel restaurants e.d. Per auto de uitgedoofde vulkaan Haleakala op, bezoek Iao Needle, de tropische tuin, de route naar Hana rijden (eventueel 1 overnachting in Hana), misschien een walvistocht boeken.
Op Kauai per auto naar de Waimea Canyon (een soort Gr. Canyon, alleen rij je hier meer door de bergen met ooie uitzichten), de route naar de noordkant via Princeville, een boottocht naar de Na Pali kust.
Kortom, meer dan genoeg te zien en te doen. Een auto is absoluut nodig, alleen Honolulu (en Waikiki) heeft openbaar vervoer.
Check met bijv. United, zij hebben vluchten van Maui (misschien ook vanaf Kauai) terug naar LA, dan kan je Honoilulu op de terugweg laten liggen.
Uiteraard maakt het weinig uit welk eiland je na Oahu bezoekt, kijk hoe de beste verbindingen zijn.
Via deze site kan je ook veel informatie vinden:
http://www.gohawaii.com/
#2 - 14-02-2009, 09:11 uur

Sandy_US

 Leuk, wij hebben (jaren geleden) Een Grand Circle Island Tour gedaan, een Pearl Harbor cruise en een echte Luau meegemaakt.  En wat ook zeker een aanrader is op Oahu, een dag naar het Polynesian Cultural Center.
#3 - 14-02-2009, 10:09 uur

sweatbox

Hotels zijn prijzig op Hawaii. Cottages, rentals en condos kunnen een betaalbaarder alternatief zijn. Wij hebben op the Big Island en Kauai een condo met een eigen keuken genomen zodat we niet iedere avond naar een restaurant hoefden te gaan.
Voor het betere "Magnum, PI" gevoel  reden we op de eilanden rond in een gehuurde Jeep Wrangler. Niet geschikt voor meer dan twee personen.
#4 - 14-02-2009, 11:54 uur

pluto

hoi,

Wij zijn in juli 2006 een maand naar Hawai geweest, verdeeld over Kauai, Oahu, Maui en Big Island. Ik vind Kauai absoluut het knapst. De natuur is er overweldigend! Het lijkt alsof de planten, bloemen, struiken, bomen vechten voor een plaatsje. Aanraders op Kauai: Kalalau trail: prachtige hike langs de zee naar een 'hidden beach', op het einde moet je wat over rotsen kruipen. Echt de moeite! De Napali Coast: heel indrukwekkend! Polihale Beach: geweldig zicht hoe de rotsen in de zee lopen en een heel groot wit zandstrand. Absoluut ook de Waimea Canyon en Koke'e State Park met trails, views en watervallen. Een heel mooie waterval is ook Wailua Falls! Op Oahu is Waikiki heel toeristisch maar je moet het toch eens gezien hebben. Alle grote dure kledingmerken zijn vertegenwoordigd in Honolulu. Hanauma Bay: baai waar je zeker als je beginnend snorkelaar bent goed kunt snorkelen, en heel mooie vissen!Lanikai Beach vond ik hier heel knap, het water was precies nog blauwer ! Big Island: zeker Hawai Volcanoes met zijn geweldige lavavelden, mooie trektochten te doen!

Pluto  8)
#5 - 15-02-2009, 12:09 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15