Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

New York (stad) - Kona-Ohau

Discussie gestart

ushi

Hallo USA fans,

In augustus gaat onze vakantie beginnen, we vliegen naar NY, blijven daar 5 dagen, vliegen naar Kona, waar we ongeveer 4 dagen zullen zijn,om als laatste ook nog te vliegen naar Ohau en ook daar zijn we zo'n dag of 4. Op beide eilanden hebben we een huurauto. 8)

Alle tips zijn welkom, met name Hawaii is nieuw voor ons, maar horen ook graag tips of juist afraders!?

grtjs Ushi  ;D
#1 - 10-07-2013, 14:08 uur

Hans B

Big Island is heel groot. Wij zijn er in 2009 vier dagen geweest en vonden dit echt veel te weinig.
Een must is de vulkaankrater, Kilauea, Hawaiian Vulcanoes National Park, maar dat is erg ver rijden.
De rookpluimen van de lava die in zee rolt, zijn het mooist als het donker is, maar ja, dan moet je nog verder rijden (1Ĺ a 2 uur).
Wij hadden te weinig tijd en zijn dus niet de Mauna Kea opgereden, had ik graag gedaan.
Verder hebben we wel een dag gesnorkeld, was prachtig, gezwommen naast een zeeschildpad.

Oahu : Pearl Harbor, beklimming van de Diamond Head, Dole ananasplantage, PCC Polynesian Cultural Center
Ook hier zijn wij 4 dagen geweest er had zeker een dagje bij gekund.
#2 - 11-07-2013, 13:37 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Hans B

Alle tips zijn welkom, met name Hawaii is nieuw voor ons, maar horen ook graag tips of juist afraders!?
Zie vorige post.
Sla New York over   ;)
#3 - 11-07-2013, 13:38 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jez

Oahu is naar mijn idee compleet het tegenovergestelde van Big Island. Waikiki is erg druk, veel Aziatische toeristen. Pearl Harbor is een must, erg indrukwekkend. Je kunt een aantal geŽnsceneerde dingen doen: Doyle's Plantation bezoeken, luau meemaken in het Polynesisch Center, een tocht maken langs filmlocaties. Als dat je ding is, helemaal leuk. Wij vonden het eerste en laatste erg tegenvallen en aan het middelste zijn we niet eens begonnen, na het geÔnspecteerd te hebben. We hebben wel erg genoten aan de north shore, hoewel je voor het spectaculaire surfen in het verkeerde seizoen zit. De heerlijkste garnalen aten we bij Tita's Grill, bij het stoplicht in Kahuku.

Op de Big Island zou je kunnen kiezen voor meerdere overnachtingsplaatsen, maar vanuit Kona kun je ook nog wel het eea doen. Zeer zeker de Mauna Kea opgaan! Je hebt daar wel een 4x4 voor nodig. Probeer ook 's avonds te gaan; elke avond kun je er sterren kijken onder deskundige leiding. De Keck-observatories zijn soms open voor publiek, dus je kunt kijken of je die kunt bezoeken.

Pu'uhonau O Honaunau National Historical Park is prachtig en hier zwommen we met een hele groep reuze schildpadden om ons heen.

Halverwege Kona - Volcano kun je naar het meest zuidelijke puntje van de States, Ka Lae. Als je durft, kun je er cliff duiken of anders achterop een pick up naar het groene strand worden gebracht.

Volcanoes moet je 's avonds doen. Bij het Jagger museum zul je je ogen uitkijken. Overdag kun je dwars door het park richting zee rijden. De kans dat je er lava ziet is klein, maar de route is er niet minder impressive door.

Andere aanrader is route 130 uitrijden tot je niet verder kunt vanwege de lava. Dan kun je als het goed is nog een eind over het lava wandelen en wie weet zie je iets. Ik weet niet hoe het er nu bij ligt; wij waren er in oktober 2011 en toen zag je nog dampende restanten van de flow van januari dat jaar. Aan deze route heb je het Lava Tree State Monument, best een bezoekje waard.

Hilo vonden wij het leukste plaatsje. Hoewel de regenkans er groter is, is het er prachtig en groen. En vochtig; neem een goede anti-mug mee! Als je vanaf Hilo naar het noorden rijdt, passeer je talloze prachtige watervallen. Neem net buiten Hilo de zijroute Pepe'ekeo Scenic Drive en ga daar lekker wandelen, al dan niet met bezoek aan de botanische tuin.

Als je die 4x4 hebt, kun je op de noordpunt naar de Aipeo Valley afdalen. Lopen kan ook, maar dan zul je ook weer omhoog moeten; helling van 25%

Misschien heb je nog iets aan mijn website. In elk geval veel plezier; wij mogen in januari 2014 weer!
#4 - 11-07-2013, 22:44 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Yessica

Hans noemde de Mauna Kea, ik had het geluk wel genoeg tijd hiervoor te hebben en ik vond het erg mooi! Heel apart ook.
Het is best een lange rit en in het begin een beetje langdradig, maar als je door de wolken de berg oprijdt en bij het Visitor Center komt, is het landschap zo veranderd dat de lange rit zeker de moeite waard is. Ik had bijvoorbeeld nog nooit zilverkleurige planten gezien!

Ik vind je volgorde goed, eerst Big Island, vertrekken vanaf Oahu. Zeker niet veranderen  :)
#5 - 13-07-2013, 05:38 uurleden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15