Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Planning West USA, Hawaii - adviezen welkom

Discussie gestart

paco

Zo na even rond te hebben gekeken op het forum toch maar even een account aangemaakt.
Wij (stel 24 en 28) zouden graag adviezen/tips krijgen op onze huidige planning (nog niet geboekt) die wij in gedachten hadden. Deze hebben we op laten stellen via Exit reizen aangezien daar veel positieve over verhalen waren op het forum en ze wat goedkoper zijn dan andere aanbieders. We weten dat het goedkoper kan als we zelf met camper gaan touren of motels aan doen maar wij doen het liever zo.

datum: 4 augustus tot 20 augustus 2009 (16 dagen - kleine 3 weken)
locaties: Miami, West USA, Hawaii (Oahu)
plaatsen: Miami, San Francisco, Fresno, Bakersfield, Las Vegas, Oahu (Honolulu, Hawaii)
auto huur 1 week (West USA) Intermediate 2 deurs (Chrysler Sebring / Dodge Avenger): via Dollar momenteel alleen 'standaard spaarpakket verzekering' (dekking tot 20.000 euro) voor 57 euro erbij hebben we een 'Inclusive pakket' (dekking tot 100.000). Het lijkt me wel zo veilig om 57 euro te betalen maar is het echt essentieel? Een navigatiesysteem huren kan ook voor 10dollar per dag excl btw. is dat echt nodig of zijn de verkeersaanduidingen redelijk rechtoe rechtaan? Thuis ligt hier ook nog een TomTom (Medion - HenkHenk) is deze wellicht mits amerika kaart erop zet zo te gebruiken in USA?

Planning/Hotels
Miami - 3 nachten | Days Thunderbird hotel
San Francisco - 2 nachten (bezoek aan Alcatraz, Golden gate bridge) | Holiday Inn Golden Gateway hotel
Fresno - 1 nacht (bezoek aan: Yosemity Park, Kings Canyon) | Four Points Sheraton hotel
Bakersfield  - 1 nacht (rijdend naar Las Vegas bezoek aan: Death Valley) | Clarion hotel
Las Vegas - 2 nachten (mogelijk bezoek aan: Grand Canyon Park, Bryce Canyon/Zion wat is te doen in dit tijdsbestek?) | Palace Station hotel
Honolulu, Oahu (Hawaii) - 5 nachten | Aqua Palms hotel

We zitten nog te twijfelen of we na Las Vegas nog een dagje in Los Angeles moeten doen en dan een dagje van Miami evt. afhalen. Afhankelijk van de extra kosten. Is LA de moeite? Zo ja buiten Hollywood sign nog echt iets dat je hier moet zien? Disney,WarnerBros parken, natuur?

West USA kaartje met stops


de huidige vlucht tijden/dagen met United Airlines
DATUM       VAN               NAAR               V     A
04AUG       AMSTERDAM    WASHINGTON        1220  1447 
04AUG       WASHINGTON        MIAMI             1856  2139 
07AUG       MIAMI             WASHINGTON        0845  1115 
07AUG       WASHINGTON    SAN FRANCISCO     1440  1735 
13AUG       LAS VEGAS         LOS ANGELES       1053  1158 
13AUG       LOS ANGELES       HONOLULU          1300  1544 
18AUG       HONOLULU          SAN FRANCISCO     2110  0508   19AUG
19AUG       SAN FRANCISCO     WASHINGTON        0755  1555 
19AUG       WASHINGTON        AMSTERDAM         1720  0705   20AUG

Al deze hotels komen vrij aardig uit beoordeling bij Zoover alleen qua ligging t.o.v. stad/parken hebben we nog niet echt gekeken misschien hebben jullie daar nog tips over.
Als jullie denken dat we in sommige plaatsen wellicht meer tijd nodig hebben zeg het. Wellicht dat we dat dan veranderen maar meer dan 3 weken hebben we echter niet. Het kost al genoeg. Hooguit kunnen we het aantal dagen in Miami terugbrengen. Hawaii willen we laten staan. Rond de parken is wellicht de tijd wel erg beperkt.
Welke nationale parken zijn sowieso zeer de moeite of wat moeten we absoluut zien (of niet) in een bepaalde plaats?

Ik las dat het verstandig is van te voren kaartjes te regelen voor Nationale Parken (America the Beautiful) is dit verstandig online te regelen of via exit?
Ook Alcatraz schijnt verstandig te zijn om van te voren te regelen is dit ook online te boeken?

Wij ontvangen graag tips en adviezen.

Bij exit reizen moeten we nog even navragen wat in/uitcheck tijden zijn van hotels en/of shuttle bus/taxi is inbegrepen van/naar vliegvelden.
#1 - 05-04-2009, 11:17 uur
« Laatst bewerkt op: 15-04-2009, 12:30 uur door paco »
Kan niet wachten tot de zomer aanbreekt! Lekker 3 weken touren in de US met mn vriendin!

druifje

Hoi,

heb je in Miami ook een auto gehuurd??? Is volgens mij wel makkelijk aangezien het hotel heel ver van South Beach vandaan ligt, toch wel een klein uurtje rijden...

Zou je  ook niet aan de West Kust wat dichter bij de parken willen zitten. Onderschat de afstanden niet!!! Je zou ook door de parken kunnen rijden, bijv door Yosemite en dan overnachten in Bishop of Lone Pine. Dan zul je wel Kings Canyon achterwege moeten laten denk ik. En vanaf Las Vegas heen en weer rijden richting Grand Canyon of Zion of Bryce, ik weet niet of dat verstandig is...

Ik hoop dat je hier wat aan hebt (dat je de hotels nog kan annuleren)...

Succes

Gr. Rianne!!!
#2 - 05-04-2009, 11:54 uur
Charmed I'm Sure

paco

Nee we hebben geen auto in Miami. We dachten dat we daar redelijk centraal zaten maar nu je het zo zegt eens even nader bekijken hoever hotel van centrum afligt.

Ik las ook net in een ander topic dat Fresno en Bakersfield veel te ver afliggen van de parken (Yosemite en Sequoia/Kings Canyon). Ik lees daar om eerder te kiezen voor Oakhurst voor Yosemite en Three Rivers voor Sequoia. Ik vraag me alleen af of de hotels bij dichterbij de parken daarmee ook meteen duurder zijn. Ik hoor graag dan tips voor goede betaalbare hotels (+/- 3ster). Is het wellicht ook interessant om in GrandCanyon een hotel te nemen en Miami/Las Vegas korter door te brengen? Alleen hoe is het dan het mooiste/snelste vanuit Three Rivers naar Las Vegas ofwel GrandCanyon zonder eerst verder door naar Bakersfield te hoeven rijden. Nog meer tips zijn meer dan welkom!!

#3 - 05-04-2009, 12:25 uur
« Laatst bewerkt op: 05-04-2009, 12:38 uur door paco »
Kan niet wachten tot de zomer aanbreekt! Lekker 3 weken touren in de US met mn vriendin!

Jez

Heb je dit allemaal al vastgelegd? Want dan heeft het weinig zin andere tips te geven. Ach, ik doe het toch.

Om te beginnen met de vluchten: je hebt maar 3 weken en daarvan zit je 5 dagen in vliegtuigen. Dat moet eficienter kunnen. Persoonlijk zou ik Miami laten zitten. Daar is het in augustus bloedheet en ontzettend vochtig. Die tijd kun je beter besteden in California/Nevada, als je alles wilt zien wat je aangeeft. Ik zou ook LA voor een andere keer bewaren.

Je wilt 1 nacht in Fresno slapen. Wil je dan op 1 dag van San Francisco naar Fresno rijden en ook nog Yosemite èn Kings Canyon zien? Dat ga je niet halen.
Het is niet echt logisch om vanuit Bakersfield naar Death Valley te gaan. Las Vegas ligt er dichter bij. Als ik een suggestie mag doen dan zou ik de volgende planning maken:

Dag 1, 4-8: Amsterdam - Phoenix (vlucht)
Dag 2, 5-8: Phoenix - Grand Canyon via Sedona
Dag 3, 6-8: Grand Canyon - Kanab
Dag 4, 7-8: Kanab - Las Vegas
Dag 5, 8-8: Las Vegas
Dag 6, 9-8: Las vegas - Death Valley - Bishop
Dag 7, 10-8: Bishop - Tioga Pass Yosemite - Mariposa
Dag 8, 11-8: Mariposa - San Francisco
Dag 9, 12-8: San Francisco
Dag 10, 13-8: San Francisco - Honolulu (vlucht)
Dag 15, 18-8: Honolulu - Amsterdam (vlucht)
Dag 16, 19-8: Thuiskomst

Ik tel maar 16 dagen, je noemt er 19. Kloppen de data?

Ik weet dat Hawaii niet goedkoop is. Ik zou daarom proberen te besparen op de hotels. De hotels die je noemt zijn volgens mij niet de goedkoopste. Er zijn veel meer alternatieven (Super 8 is bijvoorbeeld een goede, betaalbare keten. Niet heel spectaculair, maar waarschijnlijk heb je niet meer dan een goed bed en een douche nodig).

Welk verzekeringspakket je bij je auto neemt, is een persoonlijke keuze. Wij nemen altijd pakket 1 en zijn daar altijd goed mee weg gekomen. Zelf vind ik een navigatie niet nodig, kaartlezen is erg makkelijk in Amerika en de wegaanduidingen zijn prima.

De Nationale parkpas hoef je niet tevoren te kopen. Die kun je meteen bij het eerste park aanschaffen. Voor Alcatraz moet je wel van tevoren kaartjes kopen.

Shuttlebussen zijn gratis. Daar waar je een auto hebt, neem je de shuttlebus naar de verhuurder. Indien je een hotel vlakbij een vliegveld hebt, dan is de kans groot dat ook daar gratis shuttlebussen naartoe gaan.

Maar goed, als je alles al geboekt hebt, heb je weinig aan deze tips...........
#4 - 05-04-2009, 12:38 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

paco

Jez bedankt voor je snelle reactie en tips. Ik heb het in het topic wat duidelijker gemaakt moest inderdaad 16 dagen zijn (tikfout). We hebben enkel in de planning (maar nog niet geboekt).

We zullen je verhaal eens goed doorlezen. Je route staat me wel aan maar is alleen dan wel t punt dat we de boel we rigoreus om moeten gooien qua vliegen en hotels. Ik hoop dat Exit dat kan waarderen om ook hiervan een offerte te maken ;) Omtrent 'luxe' van hotel moeten we maar even kijken afhankelijk wat hier voor prijskaartje en hotels uitrollen bij Exit.

Phoenix en Sedona zijn alleen plaatsen waar voor een toerist minder te beleven valt in of rondom of heb ik het mis? Is puur qua ligging en verdere trip het handigst right?

#5 - 05-04-2009, 12:46 uur
« Laatst bewerkt op: 05-04-2009, 13:18 uur door paco »
Kan niet wachten tot de zomer aanbreekt! Lekker 3 weken touren in de US met mn vriendin!

Marianne

Phoenix is handig als aanvliegroute, niet om in augustus tijd door te brengen, de omgeving van Sedona is echter prachtig, vandaar dat Jez die route aangeeft.

Wat hotels betreft: je zult er weinig tijd doorbrengen dus gooi alle eisen die je wellicht normaal aan een verblijf in een hotel stelt overboord, en besteed je geld aan andere dingen (betere locatie, meer tijd overal).

Marianne
#6 - 05-04-2009, 13:29 uur

Jez

Inderdaad, Phoenix als aanvliegroute, omdat dit de kortste (en mooiste) weg naar de Grand Canyon is.

Ik zou ook Exit niet meer raadplegen. Een ticket boek je makkelijk (en voordeliger) zelf, net zoals een auto. Hotels kun je op de bonnefooi doen of ook zelf boeken, met als voordeel dat je dan een dag tevoren nog kunt annuleren. Ketens als Super 8 zitten volgens mij niet in het programma van reisburo's.

Als je daarbij hulp nodig hebt, helpen we je graag!
#7 - 05-04-2009, 13:58 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Bakvet

Het verbaast mij dat veel mensen zo positief over de firma Exit zijn. In een ver verleden hebben ze mij als onwetende reiziger ook een keer een fly/drive aangeboden. Ze waren duidelijk goedkoper dan anderen, alleen was ik ter plaatse nog een smak geld kwijt aan allerlei toeslagen en verzekeringen voor de auto. Daarnaast bieden ze vaak hotels aan die in de buurt van nergens liggen - je houdt minder tijd over om parken e.d. te bezoeken. Fresno en Bakersfield, daar gaat niemand voor z'n lol overnachten. Dan laten ze jullie nog eens enorme afstanden afleggen door de lucht, het lijkt wel of je bezig bent met een airmiles run (zoveel mogelijk airmiles verzamelen in zo kort mogelijke tijd).

Wat ik me afvraag: is het jullie huwelijksreis? (Want dan is het niet ongebruikelijk om in korte tijd de halve wereld over te reizen.) Of is het gewoon vakantie? Wat wil je precies doen in Miami Beach? In augusuts is het vrij aangenaam aan het strand tot tien, half elf  's ochtends, daarna wil je liever in de buurt van een airco zijn.
#8 - 05-04-2009, 15:26 uur

paco

Miami hebben we inmiddels maar uit ons hoofd gezet. We willen nu na tips hier toch maar in grote lijnen deze route aanhouden;

Phoenix
Las Vegas
San Francisco
Los Angeles
Honolulu

met tussenstops in diverse eerder genoemde plaatsen (door Jez dank daarvoor :)).
Dus geen Fresno of Bakersfield meer.
Wel een offerte gevraagd via Exit reizen. Vond de prijzen scherp en las toch veel positieve verhalen over op fora en los zelf boeken zien we niet zo zitten.
Even afwachten wat er voor prijskaartje en hotels hierop terug komen.

Het is overigens geen huwelijksreis :)
Qua vluchten was het in de eerste offerte wel heel wat vluchten zeker omdat we eerst of oost en dan naar west gingen.
#9 - 05-04-2009, 16:50 uur
« Laatst bewerkt op: 05-04-2009, 17:10 uur door paco »
Kan niet wachten tot de zomer aanbreekt! Lekker 3 weken touren in de US met mn vriendin!

paco

Inmiddels ziet de planning er zo uit:

nieuwe kaart:Vluchten United Airlines:
VLUCHTNR.   DATUM       VAN               NAAR               V     A
UA 909      04AUG       AMSTERDAM         CHICAGO           1115  1320 
UA 702      04AUG       CHICAGO           PHOENIX           1755  1940 
UA  81      15AUG       LOS ANGELES       HONOLULU          0840  1117 
UA  76      19AUG       HONOLULU          SAN FRANCISCO     2110  0504   20AUG
UA 914      20AUG       SAN FRANCISCO     WASHINGTON        0755  1555 
UA 946      20AUG       WASHINGTON        AMSTERDAM         1720  0705   21AUG


Al met al een pittige route waar niet altijd veel tijd is voor met name de parken goed te bezoeken. Maar onze tijd is beperkt en we willen toch veel zien.

Helaas kunnen we niet eerder uit Amsterdam vliegen met United op de 4e augustus. Alleen KLM vliegt vroeg maar daar hangt in dit totaal plaatje een duurder prijskaartje aan. We krijgen nu flinke korting omdat we volledig met United vliegen. Anders had dit een overnachting gescheelt in Phoenix (doorrijden tot Sedona) en konden we gelijk vanaf Sedona de volgende dag gaan rijden en hadden we extra dag in Kanab kunnen plannen. Een vlucht op 3 augustus (laat) zit er helaas niet in de laatste gaat tussen de middag dat lukt ons niet.

Vraag:
Overigens is het niet mogelijk om via Sedona naar Kanab te rijden via Grand Canyon? Volgens de planner kan dit beter tussen Kanab en Las Vegas maar dan komt Bryce in het gedrang. We gaan ook voor de rust hierna op Hawaii (bijkomen)  :D en genieten van alles wat we zien uiteraard (parken,steden) al zal dit op sommige momenten meer vanuit het auto raampje zijn ;)

#10 - 08-04-2009, 11:08 uur
« Laatst bewerkt op: 08-04-2009, 16:51 uur door paco »
Kan niet wachten tot de zomer aanbreekt! Lekker 3 weken touren in de US met mn vriendin!

hdeweert

Helaas gebruik je een planner die niet altijd de juiste mogelijkheid aangeeft. De meest bezochte zuid rim is alleen vanuit het zuiden te bereiken.
De noordkant van de Grand Canyon alleen vanuit het noorden. De afslag voor de noord rim bevind zich halverwege tussen Marble Canyon en Kanab.
De route zoals aangegeven op het kaartje is niet mogelijk voor normaal verkeer.


 

Harm
#11 - 08-04-2009, 12:27 uur

Jez

Ik denk dat je nu een mooie route hebt gemaakt. Nog 1 tip: bepaal ter plekke waar je wilt overnachten, zodat je nog flexibel bent. Voor ons viel bijvoorbeeld Las Vegas de 1e keer tegen; we wilden er niet overnachten. Misschien hebben jullie ergens wel hetzelfde gevoel en wil je liever die tijd ergens anders besteden.

De afstand San Francisco - LA is lang, maar wel te doen in 1 dag (wel over de Highway 1 gaan, hè!). Okee, je ziet niet alles, maar de kans is vrij groot dat je na deze 1e reis naar Amerika besmet wordt met het virus en nog een keer gaat. En nog een keer. En nog een keer......... (weet ik uit ervaring, wij vertrekken over 1,5 week voor de 8e x in 8 jaar tijd) (en no. 9 is ook al geboekt)

Ik denk ook dat de 1e overnachting in Phoenix juist fijn is. Ook als je met KLM was gevlogen, ben je bij aankomst behoorlijk gaar en dan is het lekker als je naar bed kan en de volgende ochtend lekker fris kunt gaan rondreizen.
#12 - 08-04-2009, 21:51 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

paco

Nieuw!
Ik denk dat je nu een mooie route hebt gemaakt. Nog 1 tip: bepaal ter plekke waar je wilt overnachten, zodat je nog flexibel bent. Voor ons viel bijvoorbeeld Las Vegas de 1e keer tegen; we wilden er niet overnachten. Misschien hebben jullie ergens wel hetzelfde gevoel en wil je liever die tijd ergens anders besteden.

De afstand San Francisco - LA is lang, maar wel te doen in 1 dag (wel over de Highway 1 gaan, hè!). Okee, je ziet niet alles, maar de kans is vrij groot dat je na deze 1e reis naar Amerika besmet wordt met het virus en nog een keer gaat. En nog een keer. En nog een keer......... (weet ik uit ervaring, wij vertrekken over 1,5 week voor de 8e x in 8 jaar tijd) (en no. 9 is ook al geboekt)

Ik denk ook dat de 1e overnachting in Phoenix juist fijn is. Ook als je met KLM was gevlogen, ben je bij aankomst behoorlijk gaar en dan is het lekker als je naar bed kan en de volgende ochtend lekker fris kunt gaan rondreizen.

Er zijn toch wat wijzigingen nog gepleegd. Misschien hebben we t wel wat druk gemaakt maar zeker wel gaaf. Van SF naar LA gaan we nu langs de kust (dus nog langer). Althans plannen zijn nog te wijzigen.

Hoe hard mag je sowieso rijden dat stuk langs de kust of op een 'highway' sowieso ? Gevonden: http://www.hm-usa.nl/autorijden02.html


Hotels liggen al wel vast. Wilden toch de 'zekerheid' hebben dat we slaapplaats hebben en niet te hoeven zoeken. Zeker bij sommige lange stukken wil je gewoon bijkomen.

Uiteindelijk ziet de planning er zo uit:1   4-aug   Amsterdam - Phoenix (via Washington) - Sedona   | vluchten: UA 0947 12:20pm - 2:47pm + UA 0953 17:00pm - 18:55pm
3   5-aug   Sedona - Kanab    
4   6-aug   Kanab - Las Vegas   
5   7-aug   Las Vegas   
6   8-aug   Las Vegas via Death Valley naar Bishop   
7   9-aug   Bishop - Oakhurst   
8   10-aug   Mariposa - San Francisco   
9   11-aug   San Francisco    
10   12-aug   San Francisco - Los Angeles   
11   13-aug   Los Angeles   
12   14-aug   Los Angeles - Honolulu   vlucht: UA 0081 8:40am - 11:17am
13   15-aug   Honolulu   
14   16-aug   Honolulu   
15   17-aug   Honolulu   
16   18-aug   Honolulu   
17   19-aug   Honolulu - avond vlucht via S.F - via Washington - Amsterdam   vlucht: UA 0076  9:10pm - 5:04am
18   20-aug   Honolulu - via S.F - via Washington - Amsterdam   vlucht: UA 0914  7:55am - 3:55pm
19   21-aug   Honolulu - via S.F - via Washington - Amsterdam   vlucht: UA 0946  5:20pm -  7:05am

voor een uitvergroting zie hier: http://www.funriders.net/temp/Planning_WestUSA.jpg

Hotels/Motels:
Super 8 Motel, Sedona
Best Western Red Hills, Kanab
Palace Station (2 nachten), Las Vegas
B.W. Holiday Spa Lodge, Bishop
B.W. Yosemite Gateway, Oakhurst
Holiday Inn Golden Gateway (2 nachten), San Francisco
Hotel Westin (2 nachten), Los Angeles
Hotel Aqua Palms (5 nachten), Honolulu

Al met al een pittig reisje met enkele lange tochtjes. Vind rijden niet erg. Tuurlijk zoals eerder gezegd zouden we meer kunnen stoppen/zien als we Hawaii inkorten maar dat willen we niet. Misschien teveel van het goede we zullen het zien.

Nog tips voor lekkere restaurants in California? Ik vond Wendys erg goed enkele jaren terug. Echt exclusief willen we niet eten maar alleen op burgers teren is ook niet ons ding. Ik wil wel graag even ongezonde hap doen bij In-N-Out Burger en White Castle als er wat op de route ligt. De In-N-Out heb ik van een vriend van me die ook weer had gehoord. Schijnt de betere onder de McDonald & Burger Kings te zijn. Bij White Castle lijkt het me gewoon grappig allemaal van die kleine cheeseburgers te krijgen. Heb de simpele maar komische film Harold & Kumar gezien  :D
#13 - 15-04-2009, 12:26 uur
« Laatst bewerkt op: 15-04-2009, 12:48 uur door paco »
Kan niet wachten tot de zomer aanbreekt! Lekker 3 weken touren in de US met mn vriendin!

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15