Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Amsterdam-Seattle-Honolulu-Amsterdam

Discussie gestart

Jez

Voor de vluchten tussen de eilanden ben ik nog aan het zoeken...
Van Kahului (Maui) naar Kona kan eenvoudig met Pacific Wings want er zijn 5 vluchten per dag.
Maar van Honolulu(Oahu) naar Kahului (Maui) hebben ze maar 1 vlucht met een tussenstop van 1 uur op Hoolehua (Molokai), een eiland tussen Oahu en Maui in.
Voor die vlucht denk ik toch maar weer aan Hawaiian Airlines of Island Air. Jammer want Pacific Wings met die kleine vliegtuigen lijkt me leuker en ze rekenen geen  extra fee voor bagage.
 :-\
Klinkt goed, Hans!

Wij vlogen van Honolulu naar Kahului met Pacific Wings en inderdaad, een tussenstop van 1 uur op Molokai. Nu vonden we dat helemaal niet erg, want we hadden deze vlucht aan het einde van de middag. Dus nog de hele dag vermaakt op Oahu, om een uur of 7 aangekomen in Kahului, naar Kihei gereden en daar heerlijk gegeten. En inderdaad, groot voordeel van PW is dat je elk 2 koffers van 23 kilo per stuk gratis mag inchecken.
Citaat
De stap daarna is het huren van auto's op de verschillende eilanden.
Het ziet er naar uit dat een mid-size SUV wel praktisch is, zeker op Maui en Big Island.
Wie heeft daar ervaring mee?
Ik...... Wij hadden op elk eiland een fullsize SUV geboekt, de Ford Escape-klasse. Ik vond de voordeligste deals voor Hawaii bij usareisen.de. Wat we werkelijk hebben gereden: Op Oahu de Ford Escape - maar hier heb je niet persé een SUV nodig. Op Maui hebben we 50 piek bijbetaald voor een Dodge Charger. Gewoon, omdat die zo mooi is....... Was ook prima te doen en we hebben er aardig extreme routes mee gereden (ssst). Op the Big Island wilden we perse een 4x4 en die was er in de geboekte klasse: een Dodge Nitro. Deze wilden we voor de beklimming van de Mauna Kea en de afdaling naar de Waipi'o Valley. Daar begin je niks zonder 4x4. Let wel: die Nitro zuipt als een tierelier.

Ik heb nog een tip voor eten op Maui: in Kihei zit Stella Blues Café. Heeft excellent eten en op veel dagen live muziek - voor als je van blues/jazz houdt. In elk geval elke woensdagavond; check anders de website.

Ben bijna klaar met ons reisverslag..........
#16 - 22-01-2012, 23:27 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

MississippiBen bijna klaar met ons reisverslag..........


Geef een seintje!  :D
#17 - 29-01-2012, 19:43 uur

JezBen bijna klaar met ons reisverslag..........


Geef een seintje!  :D

Seintje!
#18 - 05-02-2012, 13:58 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Mississippi


Het is bijna zover, over een paar dagen kunnen we eindelijk beginnen aan onze trip met 7 vluchten:

Amsterdam - Seattle - Honolulu - Kahului - Kona - Los Angeles - Minneapolis - AmsterdamDe leukste vlucht lijkt ons die van Kahului - Kona met Pacific Wings in zo'n Cessna 208B Caravan.
Voor het vervoer op de eilanden hebben we uiteindelijk SUV's type Jeep Grand Cherokee Laredo geboekt.
Verder hebben we een lange lijst met leuke dagtrips kunnen maken dankzij de inspirerende reisverslagen van Janneke en Loek !

Nu maar hopen op goed weer in Seattle. Voor het weer op Hawaii maak ik me geen zorgen  :)
#19 - 08-07-2012, 22:26 uur

Jez

Die vlucht is inderdaad superleuk en ik weet zeker dat je een geweldige vakantie gaat hebben. Heel plezier alvast gewenst!
#20 - 08-07-2012, 22:50 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Jez

En, hoe was het ???
#21 - 06-08-2012, 21:40 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Mississippi

En, hoe was het ???

We hebben een fantastische vakantie gehad. Heel veel variatie, bij Paradise Inn (Mt. Rainier National Park, WA) lag nog veel sneeuw, op de eilanden van Hawaii natuurlijk tropische temperaturen met een lekker windje. Ik had niet verwacht dat de eilanden zo verschillend waren. Oahu was behoorlijk druk. Ons appartement stond daar zo'n beetje OP het strand van Waikiki Beach. Lekker zwemmen in de golven met zo nu en dan een zeeschildpad. Pearl Harbour was indrukwekkend. We hebben ook de Dole plantage bekeken en een paar 'Lost' filmlocaties gezien.

Op Maui hadden we ook direct zicht op zee vanuit ons appartement vlakbij bij de haven van Maalaea. Daar vertrekken de snorkel excursies naar Molokini (aanrader). De top van de vulkaan in Haleakala NP is in de ochtend prachtig, met uitzicht op de vulkanen op Big Island!

Op Big Island hadden we in Kailua Kona een huis aan direct aan zee naast een zwembad en een strandje met hoge golven om te surfen op loopafstand. Opvallend is het verschil tussen oost en west van het eiland. Toen de over de Saddle Rd naar Hilo reden begon het na pashoogte meteen al te regenen. Wel erg mooi al dat groene regenwoud aan die kant van het eiland. In Kona was/bleef het altijd droog. We zijn natuurlijk ook naar Volcanoes NP geweest. Oja en naar de koffie plantage van Loek ;-p

Hawaii gaan we nog maar een een keer doen  :afro:
#22 - 06-08-2012, 22:34 uur

Jez

We hebben een fantastische vakantie gehad.
[...]
Hawaii gaan we nog maar een een keer doen

Allebei verbaast me niet!
(Ik heb het nu zo gepland dat met onze aankomende vakantie + 2x volgend jaar, we weer genoeg airmiles hebben voor Hawaii in voorjaar 2014......  ;) )
#23 - 06-08-2012, 22:59 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15