Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

(Werk)reizen met status Conditional Resident

Discussie gestart

Dutchieanne

Hier in het kort even mijn situatie:

Ik, nederlandse, getrouwd met een Amerikaan, en heb over 2 weken het interview in A´dam voor mijn imigratie visum. Ik zal dan eerst een Conditional Resident worden.
Hier in NL werk ik parttime voor een college uit de VS. Nou kan ik daar blijven werken, maar zal ik voor mijn werk wel regelmatig moeten reizen naar het buitenland.

Weet iemand of ik als CR ´gewoon´ naar het buitenland kan reizen? Voor werkvisums zal het college zorgen, maar zitten er beperkingen aan het reizen als CR? Het enige waar ik wat over kon vinden is als je de VS langer dan 60 dagen aaneen verlaat, maar dat zal niet het geval zijn.
Mijn eerste reis zal in Oktober zijn en wel naar: NEDERLAND! Ik zal eind augustus naar de VS emigreren, kan ik dan gewoon in oktober reizen? Of moet er een bepaalde minimum tijd verstreken zijn voor je mag reizen naar het buitenland?

Thanks!

anne  cheer

#1 - 02-08-2006, 12:13 uur

GoGriz

Normaal gezien is er geen probleem met reizen, zolang je inderdaad niet te lang wegblijft
#2 - 02-08-2006, 15:34 uur

gavobe


als cr kan je alleen de usa verlaten vie a travelvergunning, ik spreek van ondervinding. Anders verlies je alles en kan je opnieuw opstarten. In de travelvergunning zet je de datum van vertrek en datum van terugkomst en de reden waarom je vertrekt.(moet een geldige reden zijn)Zoniet is het een flop.
Beter via langs deze weg je voorbereiden . De immigratiedienst is zeer behulpzaam in dat soort dingen. In Kansas city toch. Heb je al een greencard aangevraagd, dan is het beter wachten. Ik ben hier nu twee jaar na afloop van dat heel proces.

veel sterkte
gavobe
#3 - 05-12-2006, 05:18 uur

GoGriz

zolang je de green card hebt (ook al is die conditional), mag je reizen... ik heb dit zonder problemen kunnen doen
#4 - 05-12-2006, 15:30 uur

maartena

Als conditional resident kun je zonder problemen reizen. Je krijgt als het goed is totdat je je daardwerkelijke "residency card" (conditional of permanent) een stempel in je paspoort die tevens geldt als re-entry visum. Je kunt zonder problemen in combinatie met je Nederlandse paspoort reizen van/naar Europa en/of andere landen.

Je dient alleen met een aantal zaken rekening te houden:

- Als je langer dan een jaar buiten de VS verblijft raak je je greencard, en je recht om in de VS te wonen kwijt.
- Als je langer dan 6 maanden buiten de VS verblijft per JAAR, dan "reset" de teller voor het staatsburgerschap. (Dus als je Amerikaans staatsburger wil worden moet je per jaar minimaal 6 maanden IN de VS wonen).
- Als je naar landen reist waarvoor voor Nederlanders een visum benodigd is, moet je dat visum regelen bij 1 van de hoofdconsulaten Los Angeles, Chicago, Houston, Miami, of New York, of bij de ambassade in Washington D.C. Dit kan dus lastig zijn met reizen.

Als je alleen eigenlijk tussen Europa en de VS reist, en je blijft een paar weekjes hier en daar, is er geen enkel probleem.
#5 - 13-12-2006, 23:24 uur
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both"
-- Benjamin Franklin.

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15