Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

datum interview bekend

Discussie gestart

Jez

;D ;D ;D

Bedankt allemaal voor de reacties! Mocht het allemaal lukken staat Wop zo ook op Schiphol uit te zwaaien  ;)

Dat willen we natuurlijk allemaal zien! Of niet; Wop in een cheerleader rokje..........  :o
#31 - 22-11-2008, 13:09 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Wop

;D ;D ;D

Bedankt allemaal voor de reacties! Mocht het allemaal lukken staat Wop zo ook op Schiphol uit te zwaaien  ;)

Dat willen we natuurlijk allemaal zien! Of niet; Wop in een cheerleader rokje..........  :o

Hmmmm, daag me niet uit  >:D  ;D cheer
#32 - 22-11-2008, 15:11 uur

Mrjn

Nu willen we het zeker zien! cheer cheerb cheerg
#33 - 22-11-2008, 15:36 uur

Johan

Natuurlijk, aangezien ik de oprichter ben van USA4ALL en de aanverwante websites zal ik deze zeker niet opgeven! Bovendien heeft een kantoor in Amerika en Nederland ook wel z'n voordelen ;-)
#34 - 22-11-2008, 17:26 uur

sweatbox

Johan, van harte en veel sterkte en succes in de komende spannende maanden!

In mijn tak is het zo dat des te slechter de economie, des te meer werk ;-)

Zit je in de incasso business?
#35 - 22-11-2008, 17:36 uur

Johan

Nee hoor justice department!
#36 - 22-11-2008, 17:52 uur

Johan

En wederom aanvullend nieuws: 11 december a.s. moeten we naar Amsterdam voor ons medisch onderzoek!
#37 - 26-11-2008, 12:15 uur

RuCaJas

Van Harte gefeliciteerd!  :)
Wij hebben afgelopen week de medical gehad in Amsterdam. Stelt niet veel voor, dus maak je niet druk! Neem wel wat extra centjes mee, want als je in je jeugd de laatste spuiten hebt gehad, dan ben je de pineut!. Wij kregen bij dr. Schulte direct een DTP spuit. Eigenlijk moesten we nog een spuit hebben, maar omdat die tijdelijk niet leverbaar was, werd die gewaved door de ambassade. En als je klaar bent met de keuring, direct doorlopen naar de kliniek waar ze de X-Ray maken, want het is daar gewoon zoete inval en als er verder niemand is wordt je direct geholpen.
Wij hebben a.s. donderdag het gesprek op de ambassade. We zijn benieuwd!
Groetjes,
Ruud en Carola
#38 - 29-11-2008, 08:04 uur

Johan

Voor a.s. donderdag in ieder geval heel veel succes toegewenst!

Wij hebben ook onze laatste spuitjes in onze jeugd gehad maar zit er sterk aan te denken om de DTP spuit nog even te laten zetten door de GGD zodat ik de helft vergoed krijg van mijn ziektekostenverzekering!
Wat moesten jullie extra betalen voor de inenting en welke inenting werd gewaved door het consulaat??? Wel handig om te weten voor ons! Wij hebben onze boekjes overigens ook niet meer!
De assistente gaf aan de telefoon aan dat het allerbelangrijkste was de inentingsbewijzen van de kinderen mee te nemen.
Als we ze zelf nog hadden was dat mooi meegenomen maar de nadruk lag op de bewijzen van de kids en die hebben we gelukkig nog allemaal.

En ondanks dat jullie zeggen "maak je niet druk" we hebben nu toch wel last van die kriebels in het buikje, maar dat is al sinds de laatste brieven op de deurmat zijn gevallen hahaha  ;D ;D
#39 - 30-11-2008, 23:56 uur

RuCaJas

Hallo Johan,
we zijn vandaag op de ambassade geweest. Helaas een belangrijke les geleerd... Gewaarmerkte kopiŽn zijn niet voldoende! We hadden de originele diploma's niet bij en moeten nu a.s. maandag terug om ze "even" te laten zien. Verder was wel alles in orde en we hebben al moeten betalen. Denk eraan ze accepteren geen pin! Alleen cash, euro's, dollars en creditcards. Dus eigenlijk hebben we vanadaag al wel goed nieuws gekregen alleen moeten we dus nog even terug. Ben trouwens ruim van te voren aanwezig, want de security checks duren erg lang (zowel binnen als buiten).

Wij hebben voor de entingen bij dr. Schulte in totaal Ä70,- betaald. Het was voor de DTP spuit. De spuit voor rubella, measles, mumps is dus gewaived omdat die not Routinely available was zoals dat nu zo mooi op ons vaccination documentation worksheet staat. Als je de enting bij de GGD gaat halen moet je dit dus wel doen voordat je bij dr. Schulte langs gaat voor de medical! Als je de boekjes niet hebt, dan ben je hoogstwaarschijnlijk bij dr. Schulte toch de klos! Wij hadden de boekjes wel gelukkig allebei nog. Of je moet dus een duidelijke verklaring van de GGD hebben.

En verder... Het interview zelf stelt dus echt niks voor! Eerst bij loket 5 een clerk die alles checked en je dus een het gevoel geeft van ..... daarna naar loket 6 voor het daadwerkelijke gesprek met de council general (de man met de stropdas). Die vroeg alleen aan Ruud wat voor werk hij nu had en hoe het nu zat met de verkoop van het bedrijf. Dit gesprek is overigens in het engels (het andere was in het nederlands). Als hij het goed vind moet je even naar loket 7 om te betalen. vervolgens terug naar loket 6 en daarna loket 5 om nog een brief op te halen omdat we dus nog terug moeten komen. Het rare is dat we nog specifiek hadden nagevraagd of een van ons twee terug kon komen met de papieren omdat we niet continu vrij kunnen nemen. Ja dat kon was het antwoord, maar toen we vanmiddag nog belde om de nieuwe afspraak te maken kregen we van de onvriendelijke dame te horen dat we toch echt met z'n tweetjes moesten komen omdat er nog een handtekening gezet moet worden! Dat was de clerk dus vergeten. Echt balen dus. Voor de 3e keer in 3 weken naar Amsterdam. Ja je moet er wat voor over hebben (als je uit noord-limburg komt). Ze had het er trouwens over dat er geregistreerd was dat we de eed al wel afgelegd hadden. Nou wij weten niet wat de eed was, maar ja.

Oja, was het bij jullie dat je op de aanvraag van je vrouw gaat en zij alleen LHNO heeft gehad? Heb je navraag gedaan of dat voldoende is, want de clerk maakte de opmerking dat het maar goed was dat Ruud ook nog MTS had gedaan na de MAVO, want anders was het niet geaccepteerd! Alleen middelbaar onderwijs is dus niet voldoende!!!!!

Als je nog meer wilt weten, mail ons maar even. Je hebt ons adres. Veel succes bij de medical. Wanneer is je interview?

Groetjes, Ruud en Carola 
#40 - 04-12-2008, 21:42 uur

Johan

Om te beginnen gefeliciteerd met het resultaat van het interview vandaag!
Ik begrijp dat het verstrekken van de gegevens alleen nog maar een administratieve afhandeling is!
Heel mooi!

Wat betreft het diploma van mijn vrouw gaat het inderdaad om lhno wat gelijk staat aan vocational school in de VS.
Een tweetal visumspecialisten die ik heb gesproken geven aan dat we op basis van dit gegeven voldoen aan de voorwaarden.
Daarnaast heb ik het consulaat gebeld (enkele maanden geleden) en die gaven aan dat de consul beslist en niemand anders, of je nou wel of niet aan de voorwaarden voldoet.
Moet zeggen dat ik me nu wel weer wat zorgen ga maken maar als het klopt wat anderen zeggen dan is er geen probleem.
Anders zijn we dadelijk een enorme teleurstelling rijker en 4000 dollar armer!

Groet

Johan

#41 - 05-12-2008, 00:05 uur

RuCaJas

Hoi Johan, we willen je niet ongerust maken, maar we raden je toch echt aan om nog met het consulaat te bellen! Want de clerk was heel duidelijk. Mavo alleen was niet voldoende. Mavo + MTS wel. Het gaat erom dat er tot minimaal 18jaar onderwijs is genoten, wat vergelijkbaar is met highschool (wat wij dus begrepen hebben).

En nog even over de entingen. De nadruk ligt op de hoofdaanvrager, de spouse en de meereizende kinderen. Het is dus niet zo dat de kinderen alles moeten hebben en jullie niet. Allen moeten gezond zijn, de juiste entingen hebben etc.! De arts beslist en hij zet de spuit als hij denkt dat dat moet, ook al zou jij anders zeggen.

Succes!

#42 - 05-12-2008, 07:38 uur

Johan

Dat de arts beslist en daarmee ook bepaald wat voor inentingen je nodig hebt is ons bekend!
De assistente zei ons aan de telefoon dat het allerbelangrijkste was de inentingspapieren van de kids mee te nemen en die van osn als we ze eventueel hadden.

Het 18 jaar onderwijs verhaal klopt absoluut niet!
Er moet sprake zijn van een high school opleiding of iets gelijkwaardigs wat betekend 8 jaar elemntary onderwijs (inclusief kleuterschool) en 4 jaar secondary onderwijs.
Een traject van 12 jaar dus, althans dat zijn ze de voorwaarden zoals ze overal staan.
#43 - 05-12-2008, 09:36 uur

RuCaJas

Nou sorry, maar wij schrijven alleen maar zoals wij het gisteren van de ambassade te horen hebben gekregen. En zij zijn toch degene die beslissen.
#44 - 05-12-2008, 15:33 uur

Johan

Jullie hoeven geen sorry te zeggen, integendeel!
We zijn blij met wat jullie vertellen.

Alleen als ze dat doen dan doen ze het niet volgens de regels!
ALs dat het geval is dan is natuurlijk het einde zoek.
Lees hun eigen website maar waar de 12 jaar vermeld staan.
Dat zijn geen zaken die ik verzin en als ze er 18 jaar van maken dan veranderen ze dus zelf de regels!
#45 - 05-12-2008, 16:27 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15