Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

De eerste brieven zijn zo te zien de deur uit...

Discussie gestart

Chiefram

Ook illegaal kun je je schijnbaar hier in de US goed redden. Ik ken er inmiddels ook al een paar en ze hebben nog werk ook, zei het door middels een 'fake' SSN.
#106 - 25-06-2005, 07:16 uur

schorp

Ook illegaal kun je je schijnbaar hier in de US goed redden. Ik ken er inmiddels ook al een paar en ze hebben nog werk ook, zei het door middels een 'fake' SSN.

Dit is waar, maar mocht je illegaal zijn in de VS en de Green card winnen dan kun je in veel problemen komen om legaal te worden, dit was vroeger niet zo!!  Ook al was je illegaal voor tig jaar, als je de green card won dan kon je gewoon legaal worden (adjustment of status); in 1996 is dit veranderd en kun je je status als illegale immigrant niet veranderen tot lawful permanent residency als je de greencard lottery wint.  Alleen door te trouwen kan je legaal worden.
#107 - 25-06-2005, 09:36 uur

Viking

Ik heb wel een ssn, van de tijd dat ik in de states als student was. Dit was ongeveer een jaar geleden. Maar zou ik daarmee aan 't werk kunnen dan? Want als ik ermee aaan de slag kan ook al is het niet totaal legaal... klinkt nog steeds behoorlijk aantrekkelijk moet ik zeggen...
#108 - 26-06-2005, 00:31 uur

schorp

Ik heb wel een ssn, van de tijd dat ik in de states als student was. Dit was ongeveer een jaar geleden. Maar zou ik daarmee aan 't werk kunnen dan? Want als ik ermee aaan de slag kan ook al is het niet totaal legaal... klinkt nog steeds behoorlijk aantrekkelijk moet ik zeggen...

Als het goed is zegt de kaart dat je bewijs moet kunnen tonen dat je mag werken in de VS (INS, of BICE of USCIS approved).

Met deze status en social security card mag je niet in de VS werken, je hebt geen verblijfsvergunning.  

Om in de VS te werken heb je naast de social security card ook proof of citizenship (U.S. passport, U.S. birth-certificate, Green card, of werkvisum nodig).

Ik moet wel zeggen dat ik zat mensen ken die illegaal in de VS werken en wonen (niet alleen mexicanen, maar ook canadezen, israeliers en Europeanen), de meeste werken in restaurantjes, catering bedrijven, een brazilaanse vriend van mij heeft een bloemen bedrijf, een vals social security, en valse green card op zijn naam, hij kan alleen het land niet uit, en heeft zijn family sinds 1986 niet gezien (hij kwam een week na President Reagan's famous Amnesty program aan (als je illegaal was before 1986 kon je legaal worden).  Hij zit te wachten op een volgende amnesty.
#109 - 26-06-2005, 01:10 uur

Chiefram

Ik heb wel een ssn, van de tijd dat ik in de states als student was. Dit was ongeveer een jaar geleden. Maar zou ik daarmee aan 't werk kunnen dan? Want als ik ermee aaan de slag kan ook al is het niet totaal legaal... klinkt nog steeds behoorlijk aantrekkelijk moet ik zeggen...

Dat ligt inderdaad aan het type SSN dat je hebt. Er zijn namelijk 3 verschillende soorten SSN cards die worden uitgegeven:

1: SSN card dat GEEN recht geeft om te mogen werken in de US;
2: SSN card dat je het recht geeft om bij een beplaade werkgever te mogen werken, mar NIET bij een andere werkgever;
3: SSN cards dat je het recht geeft om overal in de US en bij elke werkgever in de US te mogen werken.

Ik denk dat studenten in de eerste groep thuis horen...  ???
#110 - 26-06-2005, 06:57 uur

Dusza

Ik heb wel een ssn, van de tijd dat ik in de states als student was. Dit was ongeveer een jaar geleden. Maar zou ik daarmee aan 't werk kunnen dan?

Dacht dat ik afgelopen weken een migratie-advocaat hoorde zeggen dat je dan eerst nog eens na moet vragen of dat SSN nog 'aktief' is, want in principe vervalt dat als jouw visum vervalt...
#111 - 26-06-2005, 09:47 uur

Viking

Ja, dat klopt dat het SSN voor studenten alleen geldig is voor werken bij bepaalde werkgevers.. ach, een status als illigaal is eigenlijk ook niet erg bevorderlijk..

Maar blijven hopen dat er alsnog een brief van de KCC binnenkort door de bus valt.

Zijn er nog tips voor een baan in de States vinden, vanuit Nederland. Welke bedrijven sturen bijvoorbeeld eenvoudig en vrij snel mensen naar de states?
#112 - 27-06-2005, 04:19 uur
« Laatst bewerkt op: 28-06-2005, 01:10 uur door Viking »

Dusza

Maar zijn er nog tips voor een baan in de States vinden, vanuit Nederland. Welke bedrijven sturen bijvoorbeeld eenvoudig en vrij snel mensen naar de states?

In welke branche werk je/zoek je werkt?
Je kan het in ieder geval proberen bij Johnson & Johnson (of bedrijven die onder hen vallen, zoals Janssen-Cilag, Medical Amersvoort, in Thode zit er nog een van hun bedrijven,...)
#113 - 27-06-2005, 07:31 uur

Viking

Ik studeer sociologie en ben bijna afgestudeerd, m'n scriptie (in het Engels geschreven) is al aardig op weg. Sociologie is een vrij breed studiegebied, dus echt gelimiteerd ben ik niet. Al is het nadeel dat ik hierdoor ook nergens echt in ben gespecialiseerd. Maar mij lijkt me de marketing of public relations wel wat. Ik heb ook het idee dat sociologie hiervoor een perfecte insteek is, maar dat terzijde. Het bedrijf dat je noemde, Johnson en Johnson zag er in ieder geval wel interessant uit om voor te werken.

Maar hoe werkt het dan? Ik neem aan dat je ervaring hebt met J&J.. Moet je eerst in Nederland een bepaald traject afleggen voordat je wordt uitgezonden? Of kan je ook meteen op functies in de VS soliciteren? En indien deze laatste optie ook mogelijk is: vinden de solicitatie gesprekken dan in Nederland plaats?

Alvast bedankt voor je tip in ieder geval!
#114 - 28-06-2005, 01:06 uur
« Laatst bewerkt op: 28-06-2005, 01:16 uur door Viking »

Dusza

Viking, ik geloof dat een van de voorwaarde voor bepaalde visa is dat je minstens 1 jaar moet gewerkt hebben voor het bedrijf in Nederland.
Bij J&J moet je een 'hipo' zijn om in aanmerking te komen voor uitzending. ('hipo= high potential). Want het kost natuurlijk een bom duiten, dus zij willen dan ook dat het mensen zijn die echte leiderschapscapaciteiten hebben en die op termijn kunnen uitgroeien naar bijvoorbeeld het niveau van Vice President. Best dat je je eens informeert bij de Hr verantwoordelijke van het bedrijf waar je voor wilt werken.
Er zijn ook verschillende mogelijkheden qua uitzending: voor 18 maanden, voor 2 jaar, voor 3 jaar,...
Er is vorig jaar ook een Nederlander naar AustraliŽ getrokken, en hij heeft beslist om te blijven. Dus het is niet alleen Amerika waar je naartoe kan, maar eigenlijk wereldwijd.
Zij hebben in ieder geval heel wat company's in de States, dus het is niet omdat jij hier in Nederland voor bv. Cordis zou gaan werken, dat je dat in de States ook moet doen, je mag dan evenzeer bij een ander bedrijf gaan werken.

Natuurlijk moet je meedoen aan de Diversity Lotery die dit najaar weer open gaat, maar als je gaat solliciteren zou ik die bedrijven er uit halen waarvan je weet dat ze filialen of zo in de States hebben. Je hebt dan via die weg een extra mogelijkheid.
#115 - 28-06-2005, 09:04 uur

Viking

Dusza, nogmaals bedankt voor je adviezen en antwoorden.
#116 - 30-06-2005, 23:34 uur

Frank S

Het duurt nu toch wel erg lang...  ::)
#117 - 06-07-2005, 13:11 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

Pieter79

Hoe kan het dat nog niemand bericht heeft?? IK kan er niet meer tegen ;)
#118 - 06-07-2005, 19:51 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***7 Patents Granted*** (Update Jul-2019)

Dusza

Misschien heeft een wraakzuchtige hacker wel alle deelnameformulieren van Nederlanders gewist?
Heeft er de afgelopen week nog iemand naar Kentucky gebeld om eens te informeren?
#119 - 06-07-2005, 20:23 uur

Jez

Ik zou niet weten hoe je die moet bereiken  ??? ??? ???
#120 - 07-07-2005, 00:08 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15