Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: Natas op 07-12-2006, 19:42 uur

Titel: diploma beschrijving
Bericht door: Natas op 07-12-2006, 19:42 uur
Hebben jullie wel eens je Nederlandse diploma laten omzetten? Ik wil dit laten doen, is het verstandig omdat in NL te laten doen of in de USA?
Waar hebben jullie goede of slechte ervaringen mee???


Alvast bedankt!  ;)

groeten uit Texas, Natascha
Titel: Re: diploma beschrijving
Bericht door: Chiefram op 08-12-2006, 02:16 uur
Onze ervaring is dat het omzetten van een diploma totaal geen zin heeft, omdat Amerikanen totaal geen interesse tonen in andere diploma's uit andere landen. Er wordt bikkelhard om Amerikaanse diploma's gevraagd.

Gelukkig zijn er in de laatste jaren in Nederland heel veel scholen die het woordje 'College' aan hun naam hebben geplakt. Zo ook die van onze zoon en er zijn dan ineens toch weer bedrijven die het dan weer wel willen accepteren als een school vergelijkbaar met de Amerikaanse College.
Titel: Re: diploma beschrijving
Bericht door: Tink op 09-12-2006, 10:56 uur
Natas,

Er zijn in de US instelling die je NL diploma omzetten naar een US diploma. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor immigranten die willen werken in de US en hun diplomas  gewaardeert willlen zien. Jammer genoeg komt dit vaak lager uit. Amerikanen hebben een hoge dunk van de kwaliteit van hun opleidingen.
Als voorbeeld; de Masters degree van mijn man in Electrical Engineering behaald na 6 jaar Universiteit in NL wilde men bij de instelling beweren dat dat gelijk stond aan een Bachelors degree hier in de US. Nu weet iedereen dat dit pure nonsense is, een Bachelor degree van de US staat absoluut niet gelijk aan een Master degree in de EU, meer aan een MBO of HBO opleiding. Maar men heeft geen idee binnen dit soort instelling hoe de inhoud van de NL opleidingen zich verhouden in relatie tot die in de US. Dit komt omdat er in de US geen vergelijkbare academische opleidingen zijn.
Wij hebben heftig geprotesteert tegen deze 'vertaling' en eisten dat dit herzien werd.

Er zijn 2 verschillende dingen, de letterlijke vertaling van het document en het zg 'verify foreign credentials'.

Lees vooral ook dit artikel:
http://immigration.about.com/library/weekly/aa022800a.htm

De  is de National Association of Credentials Evaluation Services links naar credentials services
http://www.naces.org/

In NL zijn er 2 organizaties die zich bezig houden met internationale diplomawaardering. Wellicht kunnen zij je ook informeren waar je het beste kan zijn om je NL diploma te laten ozetten naar een US versie.
IDW
http://www.idw.nl/

Ik zou het altijd doen, de kans is groot dat je ooit will verder studeren of een beter baan wilt dan heb je toch bewijzen nodig.

--
Tink
Portland, OR