Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Emigratie, welke studie

Discussie gestart

Wanita

Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik hebben, zoals velen hier, de wens om naar de USA te emigreren. Nu heb ik inmiddels al heel veel gelezen over visa mogelijkheden etc. en dat het niet meevalt.
Familie hebben we niet daar, ondernemerszin en ideeen genoeg maar helaas niet de cash om een bedrijf daar te kopen en aangezien ik ook nog steeds de reguliere lotto niet win, ben ik hoopvol maar niet erg optimistisch gestemd over onze deelname aan de DV. ;) (wel ingeschreven overigens)  
Dus lijkt zover ik weet de enige kleine kans toch richting een van de H visa's te gaan.
Nu heb ik daar nog een aantal vragen over:

Ten eerste: Stel ik zou een joboffer met visamogelijkheid hebben. Dit zijn tijdelijke visa's meestal, is er dan een mogelijkheid hier ooit een greencard van te maken zodat je niet naar die max. 6 jaar terughoeft.

Ten tweede zou mijn vriend (wij zijn bereid om te trouwen als dat het zou vergemakkelijken) als ik een werkvergunning krijg meemogen? En zou hij daar dan ook ooit mogen werken?

Dit is op dit moment nog maar speculatie aangezien wij beiden nog geen MBO4/HBO/WO diploma hebben maar we staan beiden voor de keuze omscholing en welke opleiding dan.

Mijn vriend zit nu in de luchtvaartbeveiliging en dat schijnt geen enkele waarde te hebben daar.
Voor hem is nu de keuze een van de MBO4 opleidingen in ICT (ict-beheerder,netwerkbeheerder of iets dergelijks) of MBO installatie techniek zou een van deze beiden ooit een kans maken op een baan en dus werkvisa/vergunning?

Voor mijzelf heb ik een heel scala aan opties en mogelijkheden Ik sta op het moment voor de keuze om mijn HBO-verpleegkunde af te gaan maken (nu schijnt nurses met greencard ook al een fabel te zijn of is dit nog wel reeel?) of een totaal andere richting te gaan doen waarbij ik zit te denken aan
-American Studies (WO) ik weet van deze opleiding dat je een semester studeert aan een amerikaanse universiteit en eventueel ook een stage in amerika kan doen maar of ze daar zitten te wachten op amerikaspecialisten?
- Functiegerichte bacheloropleiding in toerisme en recreatie (HBO)
- Hotel en hospitality management (HBO)
Heeft iemand enig idee met welke van deze 4 ik een reele kans zou maken op een baan en dus visummogelijkheden voor amerika?

hoop dat iemand mij hierin kan helpen of anders iemand weet waar ik contact mee kan opnemen om deze informatie te verkrijgen.

En als er nog wel andere opties zijn om daar legaal;) voorgoed heen te gaan hoor ik dat natuurlijk ook graag.

Nou hoop dat iemand hier iets weet. :D

#1 - 13-04-2005, 02:38 uur

FreezeM

Hoi Wanita.

Volgens mij zijn er nog voldoende gebieden in de US waar ze zitten te springen om gediplomeerde verpleegkundigen. Als ik jou was zou ik daar onderzoek naar doen. Ik heb ook gehoord dat Nederlanders gewild zijn in de Hotelindustrie vanwege de goede Hotelscholen in Nederland en de taalbeheersing. Dus dat is ook een optie.

Natuurlijk mag je viend mee, wel even trouwen inderdaad ;)
Hij mag volgens mij ook werken maar jullie mogen niet van zijn inkomen afhankelijk zijn en wanneer jij je baan kwijtraakt en jullie daar nog op jouw H visum zijn dan moeten jullie toch echt het land uit.

Ook als je in de VS bent op een H visa kunnen jullie beiden mee blijven doen met de DV. Stel dat je daar vijf jaar bent, en jullie doen elk jaar mee, dan zijn dat 10 deelnames. Dan wordt de kans dat je wint al wat groter. En dan heb je je Greencard alsnog.
#2 - 13-04-2005, 09:03 uur

PBBI

Citaat
Hij mag volgens mij ook werken

FreezeM, volgens mij mag de echtgenoot(te) alleen maar werken met de visa L1 en E2 . Deze weet ik zeker omdat wij hier mee werken maar volgens mij zijn dit ook de enige, voor de rest mag de partner wel mee maar geen betaald werk verrichten.
#3 - 13-04-2005, 11:05 uur

FreezeM

PBBI heeft gelijk, helaas...

Neither the spouse nor a child of the beneficiary may accept employment unless he or she is the beneficiary of an approved petition filed in his or her behalf and has been granted a nonimmigrant classification authorizing his or her employment.
http://uscis.gov/lpBin/lpext.dll/inserts/slb/slb-1/slb-10281/slb-16615/slb-17861?f=templates&fn=document-frame.htm#slb-8cfrsec2142h9iiic2

Als ik dit goed lees zou je vriend dus zijn eigen visum moeten aanvragen. Ik denk dat hij dus wel kan solliciteren maar dat het bedrijf hem nog steeds moet sponseren. Misschien dat het solliciteren wel makkelijker is als je al in de VS bent.
#4 - 13-04-2005, 11:36 uur

Loek

Een visum krijgen via werk blijft een gok, en de H visa zijn vaak al snel op.  Wat betreft gewilde beroepen, denk ik dat verpleging de meeste kansen maakt.  IT beroepen worden meer en meer uitbesteed oversea's (Inda, Pakistan, Thailand enz), waardoor de werkeloosheid onder IT'ers hier jaarlijks toeneemt.  Ik werk zelf in de IT, en waar ik vroeger samenwerkte met een team van 8 ontwikkelaars, werk ik nu nog maar alleen.  Ik mag ook zelf geen ontwikkel werk meer doen, maar moet een team leiden van 10 developers in Bangalore India.  Dat is het noodlot van veel IT'ers in de US.
#5 - 13-04-2005, 23:25 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15