Op 06-06-06 (geen grap) kregen wij een telefoontje van mijn tante uit de US dat er een grote envelop van de KCC bij haar op de deurmat lag. Zij was degene die ons eind 2005 had aangemeld voor DV2007 en had zich als geadresseerde opgegeven. Hier in ons huishouden (vader, moeder en ik) had niemand de visa loterij in z'n achterhoofd. We wisten natuurlijk wel dat we meededen, maar gezien de kans dat je wint net zo klein is als dat je de jackpot van de postcode loterij wint, speelde het bijna niet mee in ons leven....tot die dag natuurlijk.
Mijn vader is de "eigenlijke" winnaar (hopelijk mag de rest van het huishouden zich dan ook een winnaar noemen hahah). "Moet de zoon/dochter niet onder de 21 zijn om mee te kunnen?" Klopt... bijna. Op de andere "alles over amerika" forum waar ik ook lid ben is gebleken dat de regels iets zijn versoepeld in vergelijking met voorgaande jaren. Je moet nu 'nog geen 21 zijn voordat je je eerste application voor DV2007 invult' ipv 'wanneer je Amerika zelf inkomt' zoals vroeger (met dank aan Chiefram die de info van DV2004 verstrekte

). Gezien ik pas in april 21 ben geworden kan ik dus ook gewoon meedingen (als we dus een jaar later geselecteerd zouden zijn was ik buiten de boot gevallen...).
Zelf ben ik student. Na een jaar geprobeerd te hebben om een eigen bedrijf op te zetten run ik nu sinds een paar maanden ook, samen met een collega, een management-bureau in Amsterdam. Dit was allemaal voordat ik wist dat we geselecteerd waren. De eerste fase van het winnen van de visa loterij brengt aardig wat stress met zich mee. Je vraagt je telkens af welke beslissingen je wel of niet moet gaan nemen. Want voor hetzelfde geld zit je over een jaar nog steeds hier in Nederland en zijn we toch niet goedgekeurd door de KCC...je weet maar nooit (ff afkloppen).
Ik ben al een aantal keer in de US geweest en vind het een geweldig land. Het is het land van de 'onbegrensde mogelijkheden' en waar je (in my opinion) veel meer kan bereiken dan hier in Nederland. Wanneer we (hopelijk) gaan winnen zullen we ons in LA gaan vestigen waar ook een aantal familieleden van ons wonen. Het is altijd al een grote droom van mij geweest om ooit te mogen studeren aan een universiteit zoals UCLA. Elke keer dat ik in Los Angeles was liep ik dan over de campus terwijl ik naar de studenten keek met de gedachte "jullie weten niet wat voor geluk jullie hebben", want studeren aan een gerenomeerde universiteit zoals UCLA was voor mij onmogelijk. Nu komt die droom toch een stukje dichterbij..
In Amerika moet je hoge cijfers halen op je middelbare school om zo op goede universiteiten terecht te kunnen komen. Hoe hoger je GPA, des te meer kans dat je wordt aangenomen. In Nederland bestaat zoiets niet. Het maakt niet uit welke cijfers je haalt, je kunt elke opleiding doen die je wilt (behalve de paar opleidingen waarop geloot wordt). Er is dan ook amper verschil tussen universiteiten. Ook na je opleiding zal iedereen met min of meer dezelfde loon aan de slag gaan. Wat ik met dit hele verhaal wil zeggen is dat studeren in Nederland geen uitdaging is. Ook al kun je beter presteren, waarom zou je? Dat is een groot verschil tussen Nederland en Amerika naar mijn mening. Als je in de US harder werkt zul je ook verder komen en dat is wat mij aantrekt.
Maar eerst is het een kwestie van daadwerkelijk winnen natuurlijk. Ons case-number is AS7xxx, wat voor Azie nog wel redelijk hoog ligt, maar we hebben goede hoop aangezien de loterij in Oktober beter van start zal gaan dan vorig jaar. Ik zal proberen middels dit topic jullie op de hoogte te houden van zaken. Hopelijk krijgen we er ook een aantal andere winnaars bij

Hmm, volgens mij hoef ik nu ook geen topic meer aan te maken in het "wie ben je" forum hahah.