Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Emigratie - hulp bij woonplaats kiezen

Discussie gestart

peter_hauben

Hallo,

ik ben op zoek naar goede gestructureerde info over de verschillende staten om een goeie keuze te maken van woonplaats bij immigratie.

Ik denk bvb in eerste instantie aan een docu op dvd waar er een overzicht gegeven wordt per staat (sfeerbeelden, geografie, klimaat, ligging, steden, industrie, scholen, bezienswaardigheden, ontspanning, ...)

Heeft er iemand goeie tips ?

Thx,

Peter
#1 - 18-06-2009, 10:35 uur

Marianne

Hallo Peter,

Ik weet niet of er DVD's zijn, maar een goed startpunt zijn de websites per staat, zoals deze. Ik geloof niet dat de naamgeving overal consequent wordt gebruikt, maar de meeste staten kun je vinden door de afkorting te gebruiken, dus mt.gov etc.

Ik heb er een paar bekeken, en ik zie overal een foto van de gouverneur - is wellicht ook een selectiemogelijkheid?  ;)

Marianne
#2 - 18-06-2009, 11:46 uur

Loek

Dat zou dan een DVD serie moeten zijn wil je een behoorlijke indruk op kunnen doen van elke staat.  Zeg dat ze aan elke staat 10 minuten besteden, dat is in totaal al een serie van ruim 8 uur.   Ik denk dat je bij je keuze van vestiging toch iets anders te werk moet gaan.  Bijvoorbeeld wat voor werk doe je (graag), waar is werkgelegenheid voor die functie.  Vervolgens wat voor klimaat zoek je?  Droog en warm het hele jaar of wil je toch nog winters meemaken?  Kun je ermee leven dat je niet binnen een fietstochtje van de zee woont?  Wil je bergen of de open vlaktes, stad of dorp, bible belt of liberal west.   De antwoorden die je daarop geeft zullen het aantal plaatsen waar je jezelf kunt vestigen drastisch terugbrengen, en dan is het een kwestie van de overblijvende plekken onderzoeken bij bibliotheek of internet.  Ik zou ook even een bezoekje brengen aan de meest voor de hand liggende kandidaten.  Deze methode lijkt me beter dan een beslissing nemen op basis van een paar beelden op een optimistisch voorgestelde DVD.

Overigens legt je initiele vestigingsplek je niet voor het leven vast.  Amerikanen zijn mobiel en pakken makkelijk hun biezen en vertrekken naar elders als de situatie daar beter is.  De hele gemeenschap is daarop ingesteld, en het verkassen is daarom daar heel wat eenvoudiger dan in NL of BE het geval is.
#3 - 18-06-2009, 17:03 uur
« Laatst bewerkt op: 18-06-2009, 17:07 uur door Loek »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15