Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: SantaFe op 20-08-2004, 00:57 uur

Titel: Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 20-08-2004, 00:57 uur
Beste USA'ers

Even voorstellen..
Ik ben een USA fan en kom er al 15 jaar ieder jaar. Ik heb inmiddels alle staten gezien, en sommige meerdere keren. Ik voel me goed daar, als een vis in het water.


De laatste jaren erger ik me kapot aan Nederland, de bekrompenheid, een overheid die steelt, je werkt je kapot en je komt geen meter voorruit, je werkt nog harder en loopt nog sneller achteruit!  De witteboordencriminelen van ambtenaren die regeltjes verzinnen waar je bij staat!
De druppel is bijna daar..twee weken geleden kwam ik vanuit Memphis (TN) op Schiphol aan...en was direct chagerijnig....bah, wat een "k" land is dat Nederland geworden.
Ik voel me hier inmiddels een vreemdeling.

Dus wil ik weer aan de loterij meedoen, ik heb dat jaren geleden als eens gedaan, maar ik kan het formulier van 2006 niet vinden.....waar staat deze? En natuurlijk wel op de officiele site........
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Sbull op 20-08-2004, 01:03 uur
Voor 2006 moet je nog even wachten.
De nieuwe loterij gaat pas in november van start.
Als ze hetzelfde doen als voor 2005 dan kan je alleen nog maar via het internet aanmelden.
Je vult een formulier in en moet voor een pasfoto zorgen die je meezendt met het formulier.
Alle gegevens zijn pas beschikbaar wanneer de loterij begint.
Dus nog even geduld en ja het wordt hier een land waar je dadelijk nog voor niks werkt.
Groetjes Sbull
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 20-08-2004, 01:12 uur
Aha...via internet is nog mooier..want dat brieven gedoe beviel me niet.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Sbull op 20-08-2004, 01:26 uur
ja het was makkelijk in te vullen maar als je als mogelijke winnaar uit de bus komt.
Dan komt die papierwinkel wel weer terug hoor dan moet je alles invullen en weer pasfoto's laten maken en dit alles weer terug sturen naar KCC en dan het vervelenste van het hele geval WACHTEN ja WACHTEN en nog eens WACHTEN op een uitnodiging voor een intervieuw.
Zie ook het verhaal van winnaar 2004.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 20-08-2004, 08:14 uur
Dat wachten vind ik niet erg...ik zal toch niet binnen een maand willen vertrekken, als het nog enkele jaren duurt vind ik dat goed, ik moet eerst de zaken hier op orde brengen omdat ik in de USA niet meer wil werken, de muntjes moeten vanuit Nederland komen.

Ik acht de kans klein binnen 1 jaar uitgeloot te worden.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: PBBI op 20-08-2004, 10:30 uur
Citaat
een overheid die steelt, je werkt je kapot en je komt geen meter voorruit, je werkt nog harder en loopt nog sneller achteruit!

Citaat
ik moet eerst de zaken hier op orde brengen omdat ik in de USA niet meer wil werken, de muntjes moeten vanuit Nederland komen.

Zo slecht kan het dus niet zijn dat ondanks alle tegenwerking je binnen een aantal jaren toch genoeg geld hebt verdiend om de rest van je leven te rentenieren. Of je moet al over de 50 zijn, dan heb ik niks gezegd. Ik gef je overigens gelijk dat je wilt gaan, maar deze twee uitspraken kan ik niet met elkaar rijmen.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 20-08-2004, 21:24 uur
Het zal als je wint alleen niet enkele jaren duren want als je wint en je mag gaan emigreren dan heb je hier 6 maanden voor, ben je er dan nog niet dan is het helaas, je mag weer van voor af aan beginnen.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 21-08-2004, 00:17 uur
Dat wist ik niet...binnen 6 maanden is wel snel. Ik zit hier met een volledig leven en verantwoordelijkheden...dan is 6 maanden krapjes.

Ik wil leven van de huuropbrengsten uit Nederland, ik wil niet meer opnieuw beginnen, misschien nog een beetje free-lance systeembeheer, lijkt me geen probleem in de USA.  Ik wil dus niet meer afhankelijk zijn.

Het is trouwens heel erg in Nederland, ieder jaar wordt het dramatischer, het is onleefbaar geworden voor een vrije geest. De beslissing om te gaan is al enkele jaren geleden genomen, maar de tijd begint te dringen.

Ik weet nog niet precies waar ik wil wonen, ik ben op meerdere plaatsen verliefd...wordt het New Mexico, Arizona, Las vegas of Daytona..? Nog geen idee..
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 21-08-2004, 00:25 uur
Nou ik weet het wel, de westkust van Florida, ietsjes boven Tampa. Je hebt wel gelijk, De Nederlandse mentaliteit gaat met een snoekduik omlaag. In florida heb je ook wel problemen maar de mentaliteit daar is wel een stuk beter dan hier. Niet zo gehaast allemaal,  en als je wel haast hebt, dan steekt een lokale sherrif daar wel een stokje voor ;) Hier in Nederland begint agressie een steeds normalere zaak te worden. Sommige mensen noemen de vriendelijkheid in Florida schijnheilig, en eerlijk is eerlijk, soms is het dat ook wel, maar dan kies ik toch liever daarvoor dan voor de vaak onnodige agressie.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 21-08-2004, 00:35 uur
oh btw, de kans in niet eens zo klein om in je eerste jaar uitgeloot te worden, In mijn familie doen 4 personen dit jaar voor het eerst mee en 2 daarvan waaronder ikzelf zijn al uitgeloot, ze noemen dat winnaars maar eingelijk hebben we nog niets gewonnen. We hebben na het ontvangen van de brief waarin onze selectie bekend gemaakt werd gelijk alle ontvangen formulieren ingevuld, voorzien van de nodige foto`s en documenten en met spoed terug gestuurd naar Kentucky. Nu is het afwachten of we uitgenodigd worden voor het inteview op het consulaat waar dan beslist wordt of we geschikt zijn voor emigratie. Indien we helemaal geen bericht krijgen beginnen we volgend jaar weer helemaal overnieuw en dat blijven we doen tot dat we onze zin hebben.....de greencard.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 21-08-2004, 02:13 uur
Ik heb liever schijheilige vriendelijkheid, dan het botte aso gedrag van de Nederlander. Het wordt hier met de dag onverdraagzamer, en elk jaar als ik terugkeer van een vakantie uit de USA en weer op Schiphol ben, ga ik zowat kotsen van de narigheid.

Rij ik relaxed naar huis, zit er weer zo'n blonde huppelkut in haar opel kadett op m'n bumper..! Waar wil ze heen?  Je kan hier niet voor of achteruit...de nuttenloze manouvres wekt nog meer irritatie.

Nu weer een week thuis en de narigheid is weer compleet, rijden we met het bedrijf al jaren GM, lekker sterk, weinig onderhoud en goedkoop in aanschaf (in de USA). Krijgen we dat gezeur met grijs kenteken. Dan zijn wij failliet of genoodzaakt vrachtwagens te kopen want die zouden buiten schot blijven...wat is dit voor een land....ze pakken alles van je af, inmiddels werk je 60 uur per week voor de overheid en 20 uur om te kunnen eten. Ik zie dat graag andersom....dus USA is de enigste optie.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Sbull op 21-08-2004, 02:18 uur
Wat nou overdreven vriendelijk hahahahaha
Hello How are you today??

Well now that you ask me blah blah blah

dit is niet het antwoord dat men wil horen, ook het is een beetje overdreven die vriendelijheid maar liever dit dan in de supermarkt vragen om koffiefilterzakken en dan als antwoord krijgen oh naast de koffie. oh juist ja en waar staat de koffie, pffff ja naast de koffiefilterzakjes
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 21-08-2004, 02:22 uur
hahahahhahaha, ja dat zal je bij Publix niet meemaken, daar lopen ze met je mee en geven ze je aan wat je zoekt, en als je wilt lopen ze nog mee naar de auto om de boodschappen te dragen. Only in America.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 21-08-2004, 02:24 uur
Al met al verzieken we het hier voor onzelf...iedereen die in de USA geweest is is verguld van de beleefdheid en rust...blijkbaar zijn ze niet in staat dit hier voort te zetten.

Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 21-08-2004, 02:26 uur
En Santa Fe, je hebt helemaal gelijk, door iedere keer weer een nieuwe regelgeving op te stellen voor het bedrijfsleven en vooral de transport sector, gaan er gewoon steeds meer bedrijven over de kop, alleen de aller grootste en aller sterkste kunnen hier nog overleven. Heb je net je wagenpark aangepast aan de nieuwe milieu wet, moet je weer alles aan gaan passen omdat het grijs kenteken eruit gaat. pppffff hoe verniel je je eigen economie.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 21-08-2004, 02:30 uur
Ik heb er ook geen zin meer in, ik ben niet lijpe loetje..als er weer een staatsecretaris het op zijn heupen heeft zijn wij de dupe.
......ik wil ook niet meer betalen voor een ander, ik werk 80 uur per week, en voor het zelfde geld krijgt een ander een uitkering.
Ik wil zelf weer verantwoordelijk zijn voor alleen mezelf en niet meer meebetalen aan een miljoen WAOers waarvan volgens mij 75% de kluit belazerd....
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 21-08-2004, 02:36 uur
oei, dat zijn gewaagde uitspraken, maar ik kan je gevoelens goed begrijpen. Het wordt je gewoon op alle manieren onmogelijk gemaakt iets moois op te bouwen hier.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 21-08-2004, 02:40 uur
Ik weet niet of het zo gewaagd is, ik ben het een beetje zat om politiek korrekte uitspraken te doen als ik om me heen zie hoe het gaat.

Mensen die prima in staat zijn om te werken lopen al jaren overheidsgeld te vangen...dan heb ik het niet over enkele. En in deze tijden begint het me te irriteren...ik betaal tienduizende euro's belasting en mag niets, mijn bezittingen worden gestolen of gesloopt en de politie is laconiek...dat vreet aan je.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 21-08-2004, 14:34 uur
dat is helemaal waar, ik ben uit de vorige wijk waar ik woonde weg geterroriseerd door een grote groep tuig die na verschillende bedreigingen de boel in brand hadden gestoken, de politie deed nooit iets omdat ze op zoek waren naar de kopstukken en niet naar de volgens hun "ongevaarlijke boefjes" ,die ongevaarlijke boefjes hadden wel brand gesticht in een appartementen complex waar ook een kinderdag verblijf in zat. We betalen ons groen en geel aan belasting maar je moet er van de overheid niets voor terug verwachten. De politie hier staat bekend als het slechtste korps van het land en die reputatie maken ze regelmatig meer dan waar.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 21-08-2004, 19:39 uur
Wij hebben ook jaren lang in Nederland een eigen zaak gehad. Op een gegeven moment waren we 'schuldenvrij' en konden eindelijk eens geld gaan verdienen... dachten we...  :-[

Het eerste wat onze accountant ons adviseerde was om leningen aan te gaan om te investeren, daar wij anders de volle mep aan belastingen zouden gaan betalen als wij winst zouden maken.  ???

Dit kan toch niet waar zijn? Ja dus en dat hebben we geweten ook! Gelukkig hebben we 4 jaar geleden de zaak verkocht. Ook ik werkte 7 dagen per week en minstens 12 uur per dag.

Zondags vrij? Hahaha... wat dacht je van de administratie van de hele week???

We hadden beter een stofzuigerslang aan de balie kunnen monteren, die elke euro die binnen kwam direkt naar de belastingdienst zou sturen. Voor ons bleef er netto echt niets meer over...  >:(

Nederland...  :-[ :-\ :'( :-X
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 21-08-2004, 19:58 uur
diezelfde stofzuigerslag is ook aangesloten op mijn bankrekening, het grootste deel wat er binnen komt gaat er weer uit naar de Belastingdienst.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 21-08-2004, 20:07 uur
Haha...

Het is momenteel bij ons alsvolgt:

- Zaak verkocht;
- Ik werk bij een baas en verdien meer dan 2x modaal;
- We hebben aan het eind van de maand 'dagen' over ipv 'geld';
- Mijn vrouw is ook weer gaan werken uit noodzaak;
- We houden nu nog minder over...

Ben het spuug zat! Voor de komst van de euro hadden we echt 1500,- gulden(!) PER MAAND over om te sparen of om leuke dingen mee te doen.

Na de komst van de euro hebben 0,- euro over, gaan al helemaal niet meer uit eten, doen geen gekke of spontane dingen meer, moeten soms aan het eind van de maand wel eens een stukje van ons spaargeld aanspreken om de maand een beetje 'normaal' door te komen.

En nu moet ik hier zeker nog 40 jaar zo leven? Dacht het niet!

Wegwezen hier!  :o
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 22-08-2004, 00:22 uur
Ik hoor weer mezelf spreken ik wordt geciteerd!

Chief...komt me heeeeeel bekend voor!
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: SantaFe op 22-08-2004, 00:39 uur
Grijze kentekenverhaal is voor mij de druppel!
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 22-08-2004, 01:44 uur
En ik ben me er van bewust dat het in amerika ook geen makkie zal worden, maar daar krijg je in ieder geval wel een eerlijkere kans om iets op te bouwen zodat je later gewoon lekker van je oude dag kan genieten. Hier kost je dat maandelijks een kapitaal, alleen weet niemand zeker of hij of zij op hem of haar oude dag ook nog maar iets van dat kapitaal terug zal zien. Nederland zou het land van de sociale zorg zijn, ja in de jaren 70, 80 mischien, maar nu al lang niet meer. Weet je wat de overheid doet, ze subsideren bedrijven die hun producitie verhuizen naar lageloon landen met het excuus dat ze die bedrijven willen helpen internationaal te worden, dus ze vernielen de werkgelegenheid, en die paar mensen die dan nog werk hebben moeten nog langer gaan werken zodat ze de belasting nog meer kunnen spekken. Als je denkt een eigen bedrijf met een beetje winst te kunnen verkopen, wacht dan maar tot je de aanslag in de bus krijgt, daar gaat je winst. Is dat eerlijk, dacht het niet.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: luvie op 22-08-2004, 14:06 uur
het is eigenlijk niet nodig om hier nog iets te melden
wil wel laten weten dat ik het met de mensen op dit forum (heivalido en chiefram )eens ben je wordt hier gewoon gestraft als je hard werkt voor je eurootjes
en voor alles wat je onderneemt moet je je iegen helemaal suf lopen en schrijven voor je ook maar iets kan ondernemen en ook ik heb de ervaring dat het in de usa een stukkie makkelijker gaat wat betreft het opzetten van iets je meld je bij de belasting en thats it kijk belasting betaal je overal maar hier betaal je je  blauw en aan het eind van de rit hou je niks over en zeker met de intreding van de euro is het volgens mij gekker geworden en ze roepen wel van dat het allemaal wel mee valt maar ik ervaar dat toch niet zo
want om een simipel voorbeeld te geven in de supermarkt betaal je voor veel dingen inplaats van 0.98 cent nu 0.98 euro cent toch een duidelijk verschil
of niet?
en ook wat chiefram zeg waar je voorheen wat kon overhouden en toch een gezellig leven hebben is gewoon nu niet meer mogelijk als je niet samen werkt ook ik ben weer fultime gaan werken om straks toch als we overzee gaan een leuk centje mee te nemen want nu op dit moment gaat het leven hier ook gewoon door he en wil je zolang je nog hier ben
ook wel wat leuke dingen kunnen doen he anders wordt de spanning zo hoog met al dat wachten hahahhahahhahhaahahahahahahahahhahahahh
maar wie weet gaat het sneller dan we verwachten

maar dat het gaat gebeuren daar ben ik van overtuigd

groetjes luvie
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: luvie op 22-08-2004, 14:10 uur
Wij hebben ook jaren lang in Nederland een eigen zaak gehad. Op een gegeven moment waren we 'schuldenvrij' en konden eindelijk eens geld gaan verdienen... dachten we...  :-[

Het eerste wat onze accountant ons adviseerde was om leningen aan te gaan om te investeren, daar wij anders de volle mep aan belastingen zouden gaan betalen als wij winst zouden maken.  ???

Dit kan toch niet waar zijn? Ja dus en dat hebben we geweten ook! Gelukkig hebben we 4 jaar geleden de zaak verkocht. Ook ik werkte 7 dagen per week en minstens 12 uur per dag.

Zondags vrij? Hahaha... wat dacht je van de administratie van de hele week???

We hadden beter een stofzuigerslang aan de balie kunnen monteren, die elke euro die binnen kwam direkt naar de belastingdienst zou sturen. Voor ons bleef er netto echt niets meer over...  >:(

Nederland...  :-[ :-\ :'( :-X
ja chiefram ook wij hadden zo,n slang aan de buiten deur van ons bedrijf en daar kwam je echt niet langs want telde automatisch wat er binnen kwam
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 22-08-2004, 14:21 uur
Ik hoor het ook van anderen. Ik heb nog niemand gesproken die zei dat het in Nederland beter is geworden na de komst van de euro, helaas. Ik zie alleen maar 'stille armoede' om ons heen groeien. Niemand verteld in geuren en kleuren hoe moeilijk dat ze het tegenwoordig hebben, omdat we een trots volk zijn. Ik zie en merk dit echt overal om ons heen.

Dat wij geen verzorg staat meer zijn vind ik prima. Dat iedereen maar eens voor zichzelf moet gaan zorgen: prima, mijn stem hebben ze!

Maar hoe kan ik nou extra voor de toekomst zorgen als ik geen geld aan het eind van de maand meer over hou??? Ik heb het idee of gevoel dat wij alleen maar verder afglijden in de toekomst. Als ik nou nog een lullige inkomen zou hebben, maar zelfs dat is niet het geval. Hoe redden de mensen het met minder?  ???

Als wij de wekelijks boodschappen doen (gezin van 3 personen) dan zijn wij voor alleen het nodige (dus geen luxe dingen) ruim 100,- a 120,- euro per week kwijt. Ik kan mij echt niet voorstellen dat wij ooit wekelijks tussen de 220,- en 265,- gulden in de supermarkt hebben uitgegeven... Ja, als we een feestje hadden waar 30 a 40 man op bezoek kwamen, dan wel!

Natuurlijk weet ik dat er in Amerika geen villa met zwembad en bakken met geld klaarstaan. Natuurlijk zal het in de eerste paar jaren flink aanpoten zijn en je weg zien te vinden, maar je werk je daar hard, dan kun je ook iets opbouwen. Iets dat hier in Nederland gelijk van je afgepakt wordt.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 23-08-2004, 21:42 uur
Niets meer aan toe te voegen, precies zoals wij er ook over denken. Hier leef je om te werken, In amerika werk je om te leven.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: schorpioenvrouw op 25-08-2004, 15:51 uur
Wie kan mij vertellen welke de officiŽle "betaalde" sites zijn om aan de lottery mee te doen.

Alvast bedankt.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: andrea1 op 25-08-2004, 18:53 uur
er is tog maar een oficiele site (die gratis is)
of niet ??
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 25-08-2004, 19:11 uur
je kan het heel goed gewoon via de officiele site van de Department of state doen, dat is gratis en het gaat net zo goed als via zo`n betaald bedrijf. Wij doen dit jaar (2005) voor het eerst mee, en zij meteen al uitgeloot, dus dat gaat prima.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: roonlimburg op 08-09-2004, 14:30 uur
Ik ben een tijdje niet meer op dit forum geweest, het was altijd zeer rustig, tot mijn verbazing zie ik nu dat er eindelijk interessante discussies plaatsvinden.
Ook ik sta te trappelen om hier te vertrekken,  net als anderen heb ik gewoon mijn buik vol van de maffia praktijken van de overheid in Nederland.
Wij hebben meegedaan met de DV2004 en de DV2005 loterij maar helaas dus niet uitgeloot. Maar ik zal zeer zeker weer mee gaan spelen met de DV2006 loterij, eenmaal zullen we toch eens tot de gelukkigen gaan behoren hoop ik.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 08-09-2004, 19:31 uur
Dat is de enige juiste instelling, niet opgeven, blijven proberen. Natuurlijk heb ik makkelijk praten als grote mazzelaar, maar wij hadden dat als we geen geluk hadden gehad zeker ook gedaan, doorgaan, doorgaan tot je eens de gelukkige bent,
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Bakvet op 08-09-2004, 23:56 uur
Even terug naar een eerder aspect van deze discussie. Een vriend van me woont al 50 jaar in de VS, z'n vader is destijds geemigreerd omdat hij het niet meer zag zitten in Nederland. Hij heeft een goede baan aan de universiteit en heeft daarnaast een eigen, vrij uniek, bedrijf. Hij is de 70 gepasseerd en denkt er zoetjes aan over na om te stoppen met werken. Tot nu toe kon dat niet echt omdat z'n jongste dochter nog aan een redelijk (niet "uitstekend") aangeschreven universiteit studeerde, dat kostte hem een vermogen.

Maar goed, hij kan het land goed relativeren, ook omdat hij al wat ouder is. Naast al het goede zijn er ook wel dingen die er volgens hem mis zijn:
Misschien is er iemand uit de VS op dit forum die dit herkent, of juist niet, of er aanvullingen op heeft?
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: roonlimburg op 09-09-2004, 15:25 uur
Die 2 dingen die jij noemt die kunnen overal gebeuren toch?

Sinds een aantal jaren is het in Nederland ook een stuk makkelijker om een eigen bedrijfje te beginnen, sindsdien worden er inderdaad ook veel meer bedrijfjes opgericht maar gaan er ook zeer veel binnen 1 of 2 jaar failliet.

En ook in Nederland of in andere Europese landen zullen er genoeg bedrijven te vinden zijn waarin verschillende afdelingen langs elkaar heenwerken, ik kan er zo een paar opnoemen.

Het zijn dus echt geen typische Amerikaanse problemen.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Bakvet op 09-09-2004, 21:46 uur
Natuurlijk komt het overal voor, alleen niet in dezelfde mate denk ik. Je kan niet zeggen dat dit typerende verschijnselen zijn voor de Nederlandse economie.  Ik kan me toch voorstellen dat dit in de VS veel sterker speelt. (Maar ben geen deskundige, want ik ga naar dat land op vakantie, ik kom er niet de economie bestuderen.)

Kijk anders eens naar de "wederopbouw" van Iraq. Er zijn miljardencontracten getekend met grote Amerikaanse bedrijven, maar er gebeurt gewoon helemaal geen moer. Men kan het niet waarmaken. Die mensen zitten daar nog in het donker, zonder koelkast e.d. Ik vind dat zoiets het beeld bevestigd. Daarom vroeg ik het ook eigenlijk, zijn er mensen in de USA zelf die dit ook zo ervaren?
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: roonlimburg op 09-09-2004, 23:24 uur
Het feit dat men niet echt verder komt met de wederopbouw in Irak kan natuurlijk ook te maken hebben met het feit dat er grote tegenwerking is van groeperingen die er bij gebaat zijn dat de chaos in het land blijft voortduren. Denk maar eens aan alle sabotage acties, ontvoeringen, onthoofdingen van mensen die daar aan het werk zijn om de boel weer op poten te zetten enz.

Ik kan mij best voorstellen dat iemand de 50 jaar in de VS woont constateert dat in de VS meer kleine bedrijven na een korte tijd de fles opgaan en dat er meer bedrijven lijken te zijn die waarvan de organisatie niet loopt zoals het zou moeten lopen, maar of de persoon ook vergelijkingsmateriaal heeft uit andere landen?
Wat betreft het veelvoudig op de fles gaan van jonge bedrijven is hier ook een probleem namelijk, de Nederlandse statistieken van de afgelopen jaren zijn daar heel duidelijk in.

En het tweede probleem speelt ook hier net zo hard, dat heeft te maken met de moderne bedrijfsopbouw, iedere afdeling lijkt meer op een apart bedrijf, een verkoopafdeling probeert dan ook zo goed mogelijk te draaien en dus zo veel mogelijk te verkopen, de productiecapaciteit is niet hun probleem, dat is toch immers de verantwoordelijkheid van een andere afdeling.

Ik kan je ook een raar voorbeeld noemen van een Nederlands bedrijf, een logistiek bedrijf met 2 takken. Een afdeling om vracht te vinden, een afdeling die vervoerd. Omdat de vervoersafdeling nogal hoge prijzen hanteert, besteed de andere afdeling nogal wat vracht uit aan andere bedrijven omdat die goedkoper werken. Is dat scheef of niet?
Ik kan nog meer voorbeelden noemen en ik weet zeker dat die voorbeelden overal te vinden zijn, juist om het feit dat tegenwoordig iedere afdeling van een bedrijf apart werkt en allemaal apart streven naar een goede omzet.

Maar goed, we zijn eigenlijk wel heel erg off topic bezig nu volgens mij haha.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: tornedoo op 27-09-2004, 22:58 uur
nou ik wou vertellen, ik vertrouw dat gedoe van de state department site echt niet.Want als je wint krijg je en brief opgestuurd, je wet maar nooit of je die brief echt ontvangt als die wordt opgestuurd, maar als je met sommige sites meedoet krijg je notificatie via email en telfoon das veel beter.alleen je weet niet welke te vertrouwen ziijn.we moeten aan de winnars te vragen.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: roonlimburg op 28-09-2004, 16:38 uur
nou ik wou vertellen, ik vertrouw dat gedoe van de state department site echt niet.Want als je wint krijg je en brief opgestuurd, je wet maar nooit of je die brief echt ontvangt als die wordt opgestuurd, maar als je met sommige sites meedoet krijg je notificatie via email en telfoon das veel beter.alleen je weet niet welke te vertrouwen ziijn.we moeten aan de winnars te vragen.

Dat is inderdaad wel een probleem, ik heb 2 keer meegedaan en 2 keer niks ontvangen, en beide keren ben ik dan gaan twijfelen of de post wel zijn werk goed heeft gedaan, er is wel eens eerder post vanuit Amerika naar mij verstuurd en nooit aangekomen.
Maar ook de post die naar een agency wordt verstuurd kan natuurlijk zoek raken.
Wat dat betreft zou het wel handig zijn wanneer je ook een berichtje zou ontvangen via e-mail.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 28-09-2004, 20:29 uur
nou geloof me maar, de Department of state is wel betrouwbaar. En de post die ze opsturen komt echt wel aan, behalve als je zelf een verkeerd adres opgeeft. En met de papieren opsturen hebben wij gebruik gemaakt van UPS. Kost een paar centen maar je hebt een leverings garantie en ze ontvangen de brief gegarrandeert 2 dagen na verzenden. Dus dan heb je ook voldoende zekerheid.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: tornedoo op 28-09-2004, 20:59 uur
ja ik twijfel echt ik denk dat ik met en site ga meedoen en mijn ouders met de state department laat meedoen, of is het beter als we allemaal hetzelfde nemen?
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 28-09-2004, 21:10 uur
dat maakt niet veel uit denk ik. Misschien is het geen slecht idee om het op alletwee de manieren te proberen.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 29-09-2004, 08:37 uur
ja ik twijfel echt ik denk dat ik met en site ga meedoen en mijn ouders met de state department laat meedoen, of is het beter als we allemaal hetzelfde nemen?

Weten je ouders wel dat je ze ook mee laat doen en wat je plannen zijn?
En zo ja, kennen ze dan ook de konsekwenties als ze getrokken worden met jou op hun aanvraag en als jij getrokken wordt zonder hun op de aanvraag?  ;)
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: schorpioenvrouw op 29-09-2004, 10:13 uur
Precies Chiefram.
Dat bedoelde ik dus gisteren met mijn opmerking. Al enkele malen werd gezegd wat de consequenties zouden zijn van het mee laten doen van de ouders, maar dat lijkt/leek niet tot tornedo door te dringen of het maakt hem niets uit.
En wat jij al eerder zei, je doet natuurlijk heel veel voor je kind, maar ergens ligt toch de grens.
Ik wens tornedo in ieder geval succes met de lottery.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 29-09-2004, 16:04 uur
Ik moet ergens wel lachen om Tornedoo...  ;)

Hij bedoelt het goed, maar hij wil iets te veel zonder dat hij zich realiseert wat dit allemaal voor voeten in de aarde heeft. Ergens doet hij mij wel aan mij denken toen ik 18 was, ik sprong ook gelijk in 7 sloten tegelijk, terwijl iedereen mij probeerde te waarschuwen en ik (bokkig en koppig) wilde ook nooit luisteren luisteren.  :DTitel: Re:Formulier 2006
Bericht door: tornedoo op 29-09-2004, 18:46 uur
ja ik weet het maar ja ik zal er eerst met hun over praten, men moeder die zat echt te lachen maar men vader is dus de belangerijke en tja als ze niet mee willen doen dan doen ze niet mee.maar ja wat denken jullie als ik met een site meedoe zal ik me nu dan alvast inschrijven?

weten jullie wat ik nou echt hoop en ik vind dat het ook moet gebeuren:
dat de state department zelf ook de winnende een email gaat sturen.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 29-09-2004, 19:26 uur
Ja, Tornedoo...

Ik adviseer je in het bijzonder om je nu alvast in te laten schrijven via zo'n website die de aanvraag voor je in behandeling neemt. Ik heb het vage vermoeden dat wanneer je het zelf gaat doen, dat je het gigantisch verknalt. In jou geval is het wel belangrijk dat je dan iemand achter je hebt staan die alles op zijn gemak nakijkt en in de juiste periode voor je indient.

Succes!
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: tornedoo op 29-09-2004, 20:04 uur
ik had nog een vraagje, ik had naar de agent waar chiefram geloof van heeft gewoonnen een email gestuurd om te vragen of ze wel een email sturen en ik heb geen antwoord, betekent dat dat het een scamsite is of dat ze mij email gewoon niet serious namen?
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: tornedoo op 29-09-2004, 20:10 uur
trouwens ik had wel meegedaan vorig jaar via de state department en men aanvraag was ontvangen, en alles was in orde maar ik wist nooit de brief wel uit bus was of niet, anders gezegd: ik wist of ik nou had gewonnen of niet, ik bedoel mischien had ik wel gewonnen maar werd de post gewoon niet doorgebracht or was die kwijtgeraakt.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 29-09-2004, 20:49 uur
Tja, dat is precies waar heel veel mensen erg onzeker van worden.

Nadat je je aanvraag hebt ingestuurd en enige maanden daarna worden de eerste Notification Letters door KCC verzonden, dan ziet iedereen bij de brievenbus vol spanning te wachten op DE brief!

Het nadeel is dat het verzenden van 100.000 brieven door KCC niet in een dag kan gebeuren en dit uitsmeren over een paar maanden, dus iedereen hoopt heel stilletjes dat ze nog een kansje maken, ook al wordt die met de dag kleiner. Maar... je weet nooit!

Ik kan me je onzekerheid wel begrijpen. Als iedereen per e-mail wordt geinformeerd, ook als je bent afgewezen, dan heb je in iedergeval zekerheid. Je blijft toch maar hopen en hopen....
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 30-09-2004, 00:32 uur
Maar dat is voor de KCC simpelweg niet de doen om al die miljoenen mensen te informeren dat ze er niet bij zitten, dan komen ze nooit toe aan de gelukkigen die het wel hebben gehaald.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: roonlimburg op 30-09-2004, 15:07 uur
nou geloof me maar, de Department of state is wel betrouwbaar. En de post die ze opsturen komt echt wel aan, behalve als je zelf een verkeerd adres opgeeft. En met de papieren opsturen hebben wij gebruik gemaakt van UPS. Kost een paar centen maar je hebt een leverings garantie en ze ontvangen de brief gegarrandeert 2 dagen na verzenden. Dus dan heb je ook voldoende zekerheid.

Ik geloof best dat de Department of State betrouwbaar is, maar ik heb niet alle vertrouwen in TPG.
Zoals ik al vertelde is er al eens post verstuurd vanuit de VS naar mijn adres en nooit aangekomen. Tevens ontvang ik wel eens post voor mensen die wel op hetzelfde huisnummer wonen maar in een hele andere straat, of voor mensen uit mijn straat maar op een ander nummer. Het zou natuurlijk wel heel erg toeval zijn, maar het is dus best mogelijk dat de envelop in een verkeerde brievenbus terechtkomt en in tussen het oud papier of de vuilnis beland.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 30-09-2004, 15:24 uur
Daarom was ik blij dat de mensen van VisaPeople mij eerst een e-mail stuurde met het verhaal dat wij gewonnen hebben en in deze e-mail vroegen op welke manier ze de brief van KCC naar ons mochten versturen.

Via FedEx dus en we kregen een tracking nummer, zodat we die brief via Internet konden volgen...

En of e-mail nu betrouwbaarder is dan de post, dan vertrouw ik eerder op de post. Het zal niet de eerste keer zijn dat je iets verstuurt met de e-mail en dat het nooit op de juiste plek aankomt, terwijl er ook geen return bericht volgt wegens foutieve levering.

Zelf ophalen en persoonlijk inleveren is dan ook de meest veilige manier... en dan maar hopen dat je vliegtuig niet crashed boven zee...  :P
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 30-09-2004, 15:29 uur
Daarom gebruik is bv UPS, en ik zou er geen bezwaar tegen gehad hebben als de KCC dat ook gedaan zou hebben, ik had graag de verzendkosten betaald  ;D En vergis je niet, zo`n express envelop kost ruim 40 euro om op te sturen maar voor ons was het dat meer dan waard, via de online track and tracing zagen we dat 2 dagen later om half 9 plaatselijke tijd de brief was ontvangen en dat er voor getekend was door iemand van de receptie/postkamer van de KCC. Meer zekerheid kan je volgens mpij niet hebben. Bedrijven als DHL, Fedex en TNT hebben ook dit soort express service alleen varieert de prijs en de leverings snelheid.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 30-09-2004, 15:33 uur
Inderdaad, FedEx was een paar dollar goedkoper (3,50 geloof ik) dus te verwaarlozen, maar de levertijd was 5 dagen! Eigenlijk niet leuk meer voor zo'n bedrag. De gewone post uit de US doet er ook 5 dagen over namelijk...
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 30-09-2004, 15:44 uur
alleen levert de gewone post geen garranties en Fedex wel, maar dan nog is het veel te duur voor zo`n langzame service. Hahahaah ik heb natuurlijk wel makkelijk praten als UPS-er maar geloof me, ik kreeg geen korting voor mijn zending naar Kentucky.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: roonlimburg op 30-09-2004, 16:05 uur
Fedex heeft toch ook een extra snelle service? Of is dat alleen wanneer je iets naar de VS stuurt? Het mooie van die service is dat wanneer ze niet binnen de afgesproken tijd afleveren de klant zijn geld terugkrijgt.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: roonlimburg op 30-09-2004, 16:06 uur
alleen levert de gewone post geen garranties en Fedex wel, maar dan nog is het veel te duur voor zo`n langzame service. Hahahaah ik heb natuurlijk wel makkelijk praten als UPS-er maar geloof me, ik kreeg geen korting voor mijn zending naar Kentucky.

Je werkt bij UPS, maar krijgt geen korting? Flauw hoor !
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: schorpioenvrouw op 30-09-2004, 16:15 uur
Heivalido,
Heb je inmiddels iets van je werkgever gehoord en kan je gewoon alls UPS-er blijven werken als jullie verhuizen naar Florida.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 30-09-2004, 18:29 uur
Ik heb inderdaad al nieuws, helaas konden ze me op dit moment niet echt helpen en ze raden me aan nog eens te bellen als ik in Florida ben, met andere woorden maak ik niet veel kans. je kent dat wel, Don`t call us, we will call you :-\ Maar geen nood, ik laat de moed niet zakken, UPS heeft ook nog de nodige concurrenten waar ik dus ook ga soliciteren. Fedex, DHL, en z enz.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: schorpioenvrouw op 01-10-2004, 13:33 uur
Wat jammer nou Heivalido  :(.
Maar goed, zoals je al zegt er zijn meer bedrijven........
In ieder geval............Good luck with the job hunting  ;D
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 01-10-2004, 19:07 uur
thank you very much, ik ga jullie via dit forum uiteraard op de hoogte houden van alle ontwikkelingen zowel nog hier als waneer we eenmaal daar zitten   :)
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: xerxesc op 01-10-2004, 20:09 uur
thank you very much, ik ga jullie via dit forum uiteraard op de hoogte houden van alle ontwikkelingen zowel nog hier als waneer we eenmaal daar zitten   :)

wanneer is je interview?
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 01-10-2004, 22:21 uur
komende Woensdag  :D spannend
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: xerxesc op 01-10-2004, 22:51 uur
Veel Success!!!!  

en hopelijk kan ik op woensdag zeggen:

Welcome to the United States of America!!!
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 01-10-2004, 23:24 uur
Laten we het hopen ja :) Maar als we goedgekeurt worden dan duurt het nog wel een paar maanden voordat je ons echt welkom kan heten :)
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 02-10-2004, 10:01 uur
Ook van onze kant uit heel veel succes aanstaande woensdag!  :D

Die 6 maanden die je hebt, die gaan heel snel voorbij hoor! Laat ik het zo zeggen: geestelijk zit je vanaf woensdag al in Amerika... lichamelijk ben je nog in Nederland, hahaha...  :D ;D
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: peperzout op 02-10-2004, 10:42 uur
wel ik kan iedereen wel vertellen dat heivalido
en zijn vrouwtje .

geestelijk al van af 2000 in amerika zijn blijven hangen

 :P
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 02-10-2004, 20:32 uur
hahahahaa absoluut, onze hart en ziel zijn daar achter gebleven in 2000
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Ebelix op 04-10-2004, 14:58 uur
komende Woensdag  :D spannend

Voordat ik het morge vergeet te zeggen. Veel succes gewenst voor komende woensdag op het consulaat.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 05-10-2004, 16:26 uur
Dank je, we hebben vandaag nog maar eens alle papieren nagekeken en op volgorde gesellecteerd. Het enige wat we nu nog kunnen doen is ongeduldig wachten tot het zover is. Ik moet bekennen dat ik op dit moment nog niet eens zo heel zenuwachtig ben, maar dat gaat zeker nog wel gebeuren denk ik. Jullie horen het uiteraard morgen avond of we happy or sad zijn   :) or  :'(   ;D ;D ;D
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 05-10-2004, 20:51 uur
Succes morgen en maak er een hele fijne dag van!
(Dan kun je nog even van de echte Amsterdamse sfeer proeven)  ;)
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 05-10-2004, 21:16 uur
dank je, we gaan er een leuk dagje uit van maken  ;D of het wordt een hele ongezellige chagrijnige verplichting hahahahaha, afhankelijk van de uitslag.  ;D

Ben jij al wat wijzer geworden wat verhuisbedrijven betreft.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Margo Wening op 05-10-2004, 22:56 uur
Heel veel succes morgen Heivalido :)
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: xerxesc op 05-10-2004, 23:05 uur
Morgen, meteen laten weten hoe het ging Heivalido!!!!  Veel Success!!!  
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 06-10-2004, 08:18 uur
dank je, we gaan er een leuk dagje uit van maken  ;D of het wordt een hele ongezellige chagrijnige verplichting hahahahaha, afhankelijk van de uitslag.  ;D

Ben jij al wat wijzer geworden wat verhuisbedrijven betreft.

Yep... wij hebben vorige week 3 grote International Movers uitgenodigd en de eerste offerte is binnen. Ik kan er later op terug als ik ook de andere binnen heb, want er zijn nu al hele belangrijke zaken aan het licht gekomen die ik graag met anderen wil delen, voordat ze met een verhuizer in zee gaan.

Dus, momentje nog!  ;)
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 07-10-2004, 01:00 uur
kijk, dat is nog eens een informant, we wachten geduldig af Chief.  ;D
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: NY3083 op 25-01-2005, 23:20 uur
Ik weet dat dit al een oude discussie is, maar wilde toch even mijn mening kwijt hierover.

Volgens mij is het grote verschil tussen NL en USA dat je in de USA een kans krijgt om er wat van te maken, hoewel je het zelf moet doen en het soms lijkt dat je in NL alleen maar wordt tegen gewerkt door alle regeltjes waar je aan moet voldoen.

Ik heb zelf zxowel prive als zakelijk veel contact met Amerikaanse bedrijven en personen en dat is iets wat ik toch wel vaak tegen kom. Toch wel leuk om te weten dat het voor sommige van ons reeds zover is, het is en blijft toch een grote stap.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 13-02-2005, 05:15 uur
Dit is precies een schot in de roos: Inderdaad heb je in Amerika meer kans dan in Nederland om ergens iets van te maken. In Nederland word je vaak tegengewerkt en als het je toch lukt, dan word je wel door de belastingdienst of een andere instantie leeggezogen.

Ik merk nu al in Amerika dat alles kan en dat je hier alles zelf moet doen. Niets geen pietluttige regeltjes, gewoon gaan met die banaan. Zelfs de Amerikanen zeggen het zelf: geloof in je plan, ga ervoor en je maakt geld! Maar daar moet je natuurlijk wel hard voor werken, maar de kansen zijn er...
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: heivalido op 13-02-2005, 23:48 uur
En met die gedachten gaan wij ook diep onderaan beginnen met eingelijk niets, maar met inzet, vertrouwen en werklust zullen we er echt wel komen.
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Chiefram op 14-02-2005, 05:47 uur
Ik heb ook vorige week mijn eerste salaris binnen gehad en wat denk je? Nog geen 20% aan belastingen ingehouden!

We liggen helemaal in een deuk hier, haha...
Titel: Re:Formulier 2006
Bericht door: Loek op 14-02-2005, 17:47 uur
Ik zou met lachen wachten tot je je 1040 hebt ingevuld.  Ik laat elke maand extra belasting inhouden omdat ik nogal weining aftrekposten heb.  Zul jij waarschijnlijk minder last van hebben aangezien je een nog thuiswonend "kind" hebt.

Maar je hebt gelijk, het is waarschijnlijk al met al toch minder dan wat je in NL kwijt zou zijn