Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Greencard houden?

Discussie gestart

Iris Feith

Ik heb een vraag over het behouden van een greencard.

Wij gezin van 7 personen hebben van 2011-2014 in Amerika gewoond. Helaas moesten we vanwege werk in Augustus 2014 weer terug naar Nederland. Omdat we destijds nog wat zaken hadden lopen in Amerika konden we toen onze greencard houden. Nu dit is afgerond zullen we hem weer moeten inleveren om te voorkomen dat we over ons wereldvermogen belasting moeten betalen. Onze kinderen hebben ook allemaal een greencard sinds 2014. Onze oudste zoon speelt nu sinds kort in een Nickelodeon serie die in Amerika in Maart in premiere gaat. Hij wordt ook ingeschreven bij een agent in LA. Mijn vraag is nu of hij omdat hij ook bij een LA agent gaat worden ingeschreven zijn greencard kan houden of dat er toch een zgn. artiesten visum moet worden aangevraagd.

Hopelijk kan iemand deze vraag beantwoorden of mij info geven hoe ik achter het antwoord kan komen.

Hartelijk dank alvast Iris
#1 - 01-03-2017, 20:13 uur

Wop

Hoi Iris,

Gecompliceerde vraag.  Heb je al contact gezocht met een visum specialist? Misschien zorgt een belletje met het consulaat voor een oplossing?
#2 - 04-03-2017, 13:38 uur

bedeve

Als het gaat om vraag / antwoord en advies kun je vele malen beter met de ambassade in Brussel dan met het consulaat in Amsterdam te maken hebben.
Maar dan zul je toch met een duidelijke vraagstelling moeten komen.
En die lees je hier niet
Als de zoon meerderjarig is heeft zijn greencard geen enkele relatie met die van familieleden.
Greencard inleveren tbv fiscalitieit.?
Wie dat bedenkt...
De greencard verplicht je tot belasting aangifte.
Geen inkomen in de USA ?
Dan is de aangifte Nul.
Door de belastingverdragen tussen de USA en Nederland en Belgie wordt dubbele belasting vermeden.

Als ik de tekst zo lees klinkt "belastingen over wereldvermogen "  machtig interressant  maar vraag ik mij af of TS niet gewoon een probleem heeft met de maximale afwezigheid van 180 dagen.
Als een  Reentry Permit  om de hoek komt kijken moet je goed beslagen ten ijs komen.
En als de zoon sinds 2014 zijn greencard heeft maar ook al langer dan 180  geen entry in de VS heeft gehad ligt daar het probleem.
#3 - 04-03-2017, 16:40 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15