Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: drukfreak op 15-03-2016, 16:46 uur

Titel: Huwelijk NL-USA
Bericht door: drukfreak op 15-03-2016, 16:46 uur
Hallo allemaal,
Ik ben nieuwe op dit forum en heb het een en ander van de oudere berichten gelezen maar misschien heeft nog iemand wat specifiekere informatie. Ik wil gaan trouwen met een Amerikaanse maar heb op dit moment nog te weinig loon om direct toestemming te kunnen krijgen. Wij zijn beiden 50 jaar, mocht dat van belang zijn. Zijn er mensen die met hetzelfde bijltje gehakt hebben die ons een beetje verder op weg kunnen helpen?

Bij voorbaat vriendelijk dank.
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Pieter79 op 15-03-2016, 17:58 uur
Jouw loon maakt niet uit, ook niet hoeveel je op de bank hebt.
Als je via een verloofde of getrouwd visum in de VS wil gaan wonen dan moet je partner een x-bedrag van het minimum loon verdienen, of je moet een ander US staatsburger vinden die jou (of jullie) de eerste 10 jaar willen onderhouden, mocht dat nodig zijn.

Gr. Pieter
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Terpies op 15-03-2016, 21:28 uur
Jouw loon maakt niet uit, ook niet hoeveel je op de bank hebt.

Ik gok dat ze minder moeilijk doen als je een miljoen of meer op de bank hebt, en je bent van plan om een deel in de economie van de US te pompen door te investeren of een bedrijf te straten en dat in te brengen als start kapitaal.....

Helaas is dat voor de meeste mensen een utopie. Dus nog steeds geldt: money makes the world go round....
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: drukfreak op 15-03-2016, 21:33 uur
Voor de duidelijkheid meld ik nog dat we in Nederland willen gaan wonen.

Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Jez op 15-03-2016, 21:46 uur
Ook voor Nederland geldt een minimum inkomenseis. Aangezien je toekomstige niet direct mag werken in Nederland, zul jij een bepaald minimum moeten verdienen om jullie beiden te kunnen onderhouden. Ik weet niet waar tegenwoordig de grens op ligt. Wat ik wel weet is dat wanneer je trouwt, zij hier naartoe komt en jij te weinig inkomen blijkt te hebben, ze geen verblijfsvergunning krijgt. We hebben hier ooit een forumlid Claudia gehad, die dat meemaakte. Haar man moest weer terug naar Amerika. Zij is hem later achterna gegaan en voor zover ik weet, wonen ze nu nog steeds happily ever after in Maine.

Kijk even op de site van de IND (https://kdw.ind.nl/Dialog.aspx?knowledge_id=%2fdialoogreferent%3finit%3dtrue%26prefill%3dtrue%26knowledge_id%3d%252fdialoogreferentinit%253dtrue%26WensKlant%3dIemandNaarNederlandLatenKomen%26jse%3d1), daar kun je vast alle informatie vinden.
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Pieter79 op 15-03-2016, 22:12 uur
Voor de duidelijkheid meld ik nog dat we in Nederland willen gaan wonen.

Ok, dan heb ik niets gezegd. Ik ging uit van de VS.

Gr. Pieter
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Yessica op 17-03-2016, 02:22 uur
Even voor de duidelijkheid, je hoeft niet persť getrouwd te zijn om je geliefde naar Nederland te kunnen halen, als je maar kunt aantonen dat het om een langdurige relatie gaat. De inkomenseis valt echter niet aan te tornen. Doet je partner iets waarmee hij in Nederland zelf aan de slag zou kunnen?
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Jez op 17-03-2016, 07:13 uur
Doet je partner iets waarmee hij in Nederland zelf aan de slag zou kunnen?

Dat wil niet zeggen dat het ook mag. Tenzij dat inmiddels is veranderd: de Amerikaan van het stel waar ik het over had was schilder en had hier zo aan de slag gekund. Maar dat mocht niet, want hij had nog geen werkvergunning.
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Pieter79 op 17-03-2016, 11:36 uur
Inderdaad, het lijkt erop dat die inkomenseis geldt voor de betreffende persoon die in Nederland woont. Het is overigens wel een lage eis, iets van rond de 1500 per maand voor een alleenstaande zag ik op de IND site.

Gr. Pieter
Titel: Re: Huwelijk NL-USA
Bericht door: Old Faithful op 17-03-2016, 14:46 uur
Even uit mijn hoofd, dus zonder garantie: je moet minstens het minimumloon verdienen, dit mag geen bijstandsuitkering zijn en je moet op het moment van de aanvraag minimaal een jaarcontract hebben. Ik denk dat je partner ook een inburgeringsexamen af zal moeten leggen. Misschien heb je iets aan http://www.mvv-gezinshereniging.nl/voorwaarden

Succes.