Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Lastige privésituatie, maar alsnog graag vestigen in USA

Discussie gestart

Lady K

Hi hi!

Ik zal me even voorstellen. Lady K hier, eind twintig, volledig gericht op haar werk als freelance journalist (maar helaas niet betaald, alles vrijwillig voor verschillende internationale websites en magazines, inclusief twee Amerikaanse websites), en ondanks geen inkomen alsnog gelukkig. Ik haal veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk, en ik heb de man van mijn dromen ontmoet (later meer daarover).

Zoals de titel al omschrijft, ik zit in een lastige privésituatie wat een heel lang verhaal is. Door verschillende omstandigheden heb ik op dit moment geen inkomen/uitkering, en geen officieel adres. Ik heb onderdak, maar ik sta niet ingeschreven op het adres waar ik grotendeels verblijf. Ik verblijf bij een persoon die het niet erg vindt om voor mij te zorgen, maar die persoon leeft van een uitkering, en 2 personen op 1 uitkering... Dat is heel lastig. Ik heb dus een dak boven mijn hoofd en eten op het bord, maar voor de rest ben ik in dezelfde situatie als een dakloze. Mijn zorgverzekering betaal ik al jaren niet meer, en heb ook nog een studieschuld open staan, en wat andere onbetaalde rekeningen, die ik dus ook niet kan betalen.

Ik zit in deze situatie voor meer dan een jaar op dit moment, en genoeg verschillende andere problemen die zich sinds 2013 hebben opgestapeld (maar zoals eerder verteld, dat is een lang verhaal). Verre van ideaal natuurlijk, maar op een gegeven moment ben je niks anders gewend, want je bent elke dag "dankbaar" dat je nog leeft en niet buiten op straat loopt te creperen. Bijna elke dag ben ik bezig met mijn (vrijwilligers) werk als journalist, en veel mensen waarderen wat ik schrijf en doe, en voornamelijk Amerikanen. Ik heb veel mensen leren kennen door mijn werk, en veel vriendschappen opgebouwd met lezers en (soort van) belangrijke personen die ik heb geïnterviewd voor mijn werk.

Nu komen we bij de kern van het verhaal. In mei dit jaar leerde ik een man kennen. Hij zag een van mijn artikelen op een website waar ik voor schrijf, en vond het artikel heel interessant, en liet dus een berichtje achter (waar ik op reageerde). Niet veel later bouwden we een goede vriendschap op, deelden we vele interesses en van alles en nog wat. Begin augustus biechtte hij op dat hij verliefd op me was geworden, en ja, ik zag hem ook al een tijdje zitten. Sindsdien kan ons geluk niet meer op, en is onze band met de dag sterker geworden.

En nu komt het. Hij woont in het noorden van de USA, heeft een goede functie bij een groot bedrijf, een huis en een lieve dochter. Hij waardeert mijn werk heel erg, hij leest mijn artikelen met plezier en vindt het jammer dat ik er niet voor betaald krijg. Hij wilt dat ik bij hem kom wonen, en voor mij zorgen (financieel en onderdak), zodat ik mijn werk kan voortzetten zonder gezeik en gedoe.

Maar ja, hoe kom ik daar? En hoe blijf ik daar? Ik heb natuurlijk sowieso een paspoort nodig om überhaupt naar de USA te kunnen vliegen, wat ik dus niet heb. Ik heb alleen een rijbewijs een een verlopen identiteitsbewijs. 

Sinds september ben ik dus bezig met informatie opzoeken over wat ik allemaal nodig heb om dus "legaal" naar de USA te emigreren, maar ik ben nu, november, nog steeds niet veel wijzer geworden. Ik heb aan de gemeente gevraagd wat nodig is om een paspoort aan te vragen. Om een paspoort aan te vragen heb ik dus een vast (post) adres nodig, wat ik dus niet heb. De persoon waar ik nu bij woon wil mij niet helpen, want die is bang, dat als ik mezelf op zijn adres inschrijf, het gevolgen zal hebben op zijn uitkering. Begrijpelijk, maar het schiet voor mij niet op. Mijn ouders willen mij niet helpen. Zij zijn al een tijdje gescheiden, en lopen elkaar de schuld te geven dat ze er niet voor mij willen zijn. Zowel mijn vader als mijn moeder wil mij niet tijdelijk inschrijven op hun adres.

In de tussentijd heb ik hulp gevraagd bij Sensoor, een maatschappelijk werk instituut, Leger Des Heils en verschillende daklozenopvang faciliteiten. Omdat mijn situatie "zeer zeldzaam" is, weten ze niet echt wat ze met mij aan moeten, en word ik van het kastje naar de muur gestuurd. Ik heb dus minimaal een postadres nodig om een paspoort aan te vragen, maar ja, wat dan? Die schulden. Wat moet ik daarmee?  En moet ik een "inkomen/uitkering" hebben om me echt officieel te kunnen vestigen in de USA. Ik hoor ook verhalen van mensen dat als je schulden of boetes hebt (ik weet niet of sommige schulden zijn omgezet in boetes, ik weet niet hoe het werkt), dat de douane/grenscontrole jou kan tegenhouden en je kan verbieden te vliegen totdat je alles hebt afbetaald. Ik heb geen zin om bepakt en bezakt tegen te worden gehouden voor mijn vlucht, en dat ik alles voor niks doe.

Mijn vraag is: Wat is er nodig om mezelf te kunnen vestigen bij mijn vriend in de USA? Natuurlijk, er is een visum nodig, maar willen ze die wel geven aan een persoon zonder inkomen en die schulden achter haar aan heeft hangen? Mijn vriend wil dolgraag met mij trouwen en mij helpen met afbetalen van de schulden, hij wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ik in de USA kan blijven, dus aan hem ligt het niet.

Het is dat zijn werk in Nederland niet bestaat (ja, je hebt typische Amerikaanse "jobs") en dat hij een jonge dochter heeft, anders had hij graag voor mij naar Nederland gekomen.

Heel erg bedankt voor het lezen, hopelijk kunnen jullie mij helpen! :)

*hugs*

Lady K

PS: Ik heb nog nooit gevlogen en ben dus nog nooit in Amerika geweest. Ik heb alleen gereisd binnen Europa.
#1 - 09-11-2016, 23:02 uur

Pieter79

Dit klinkt inderdaad als een gecompliceerde zaak. De enige mogelijkheid die ik voor je zie is om een paspoort te bemachtigen, af en toe naar hem op vakantie, en dan verloven en een visum vanuit Nederland aanvragen, of op 1 van je reizen trouwen en dan een spouse visum procedure starten.

Kijk op uscis.gov welke procedure in jullie situatie het beste uitpakt. Er zijn eisen aan zakgeld hebben etc., maar met een Amerikaanse man die je steunt moet dat niet te moeilijk zijn. Let wel, hij moet een minimaal inkomen hebben anders kan hij je niet over laten komen.

Als je weet welke procedure je wil volgen, kijk dan op visajourney.com om voorbeeld formulieren te vinden en om wachttijden voor je procedure te vinden. Het is een behoorlijk process allemaal, en niet gemakkelijk, maar als het eenmaal lukt dan ben je blij de overstap gemaakt te hebben.

Mocht je meer 'insight' informatie nodig hebben over bepaalde zaken hier in de States dan laat maar weten, misschien kan ik je dan van adviezen of tips voorzien.

Gr. Pieter
#2 - 10-11-2016, 02:35 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Big_mo

Beste Lady K,

In jou situatie is alles een stuk moeilijker. Volgens mij staan jou schulden geregisterd bij het BKR en kan de marechaussee dat inzien wanneer jij Nederland verlaat of terug komt. Het zelfde met boetes die open staan. Deze zal jij op Schiphol moeten betalen als deze nog open staan met gevolg dat je jou vlucht wellicht mist door een stomme fout. Maar als je zo goed met schrijven bent, waarom vind je geen bij baantje waar je je skills kan gebruiken en betaald voor worden?
http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?t=22022

Daar boven kan ik uit jou verhaal niet echt duidelijk opmaken of jij hem al persoonlijk hebt ontmoet. In jou situatie kan je inderdaad zoals Pieter aangeeft op twee manieren naar de VS gaan. Verloven en een K1 visum vanuit Nederland aanvragen, of trouwen in Amerika en vanuit Amerika je visum regelen.

Let wel, in beide gevallen moet je aankunnen duiden dat je huwelijk echt is en gebaseerd op liefde niet, niet een visum gevalletje. However sinds jij geen paspoort hebt, kan jou vriend niet naar Nederland komen om jou te bezoeken? Via het internet kan iedereen geweldig lijken, realiteit kan een heel stuk harder zijn. Wees voorzichtig er mee. Succes met je situatie in ieder geval.
#3 - 11-11-2016, 00:15 uur

Lady K

Hi Pieter en Big mo,

Heel erg bedankt voor jullie reacties! Dit helpt mij een stuk verder. En de reden dat hij wil dat ik juist eerst naar hem toe kom is om te kijken of ik het wel naar mijn zin heb daar in de USA. Ik ga niet natuurlijk er meteen "vandoor", al zou ik dat wel willen, haha. Ja, het is waar, je weet nooit hoe het allemaal in "het echie" is, maar ik ben altijd een persoon die er met een optimistisch oog tegenaan kijkt. Ik heb juist door mijn werk vele mensen ontmoet die ik ook alleen eerst via de digitale wereld kende, en de meeste zijn zelfs goede vrienden geworden.

En met schrijven/interviews ben ik gespecialiseerd in muziek, en ja, iedereen wil natuurlijk wel muziekjournalist zijn. Ik heb mijn connecties, en die worden steeds groter/breder, en klim steeds verder omhoog, maar ik zit nog steeds in de "vrijwilligerskring". Ik zit er sowieso aan te denken om me niet alleen bezig te houden met muziek. Ik heb zo'n gevoel dat het ook makkelijker is om aan de slag te gaan als freelance (muziek) journalist in de USA dan hier in Nederland. Ik heb juist eerder geprobeerd hier in Nederland om iets van de grond te krijgen, maar ze willen liever zien dat je als gehoorzame burger je vasthoudt aan een routinebaantje dan dat je je eigen droombaan op poten zet. Ik kom juist uit de wereld van de wetenschap, heb ook mijn microbiologie diploma, maar ben erachter gekomen dat die wereld helaas niet mijn wereld is.

Wat ik eerst ga doen is natuurlijk een paspoort aanvragen en de belastingdienst/UWV bellen zodra ik een vast adres heb, en hun de situatie uitleggen, en toch vriendlief overtuigen dat hij toch echt eerst even hier moet komen voor een paar daagjes.

Ik hou jullie op de hoogte!
#4 - 11-11-2016, 20:26 uur

Lady K

Net een email verstuurd naar Rijksoverheid trouwens! Fingers crossed!
#5 - 11-11-2016, 23:52 uur

Pieter79

Mooi je reactive te lezen, hou ons op de hoogte!!

Gr. Pieter
#6 - 12-11-2016, 02:13 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

Big_mo

Ik heb zo'n gevoel dat het ook makkelijker is om aan de slag te gaan als freelance (muziek) journalist in de USA dan hier in Nederland. Ik heb juist eerder geprobeerd hier in Nederland om iets van de grond te krijgen, maar ze willen liever zien dat je als gehoorzame burger je vasthoudt aan een routinebaantje dan dat je je eigen droombaan op poten zet.

Verkijk je er niet op hoor, het is lastiger dan je denkt! En houd er rekening mee, mensen zijn lawsuit verslaaft hier! ;D :D heel veel succes met alles!!
#7 - 12-11-2016, 03:30 uur

Lady K

Dank u dank u dank u!

Bericht terug van de rijksoverheid met heel veel algemene informatie wat mij een stuk verder brengt. Ik moet natuurlijk eerst achter belastingdienst aan, en natuurlijk zorgverzekering en DUO om te kijken wat ik precies moet doen met die schulden. Mijn 'to do' list wordt duidelijker met de dag. Het is niet zozeer "wat" ik moet doen, maar meer ook de juiste volgorde zien te vinden, want er zijn veel dingen waar ik rekening mee moet houden. Zodra ik iets concreets heb dan zijn jullie de eersten die het weten!

Ik hoop hiermee ook mensen te kunnen helpen die een soort van zelfde situatie zitten, en hun "hoop" en "motivatie" geven om dingen te ondernemen. Ik haal juist ook motivatie uit verhalen van anderen. Ik heb een vrouw van mijn leeftijd leren kennen die in een vergelijkbare situatie zat, alleen komt zij uit een Zuid Amerikaans land. Het heeft voor haar 8 maanden geduurd om alles op de rails te krijgen, maar alles is gelukt, en in December gaat ze trouwen met haar Amerikaanse vriend!

Wat mij voornamelijk steekt is het 'gebrek' aan support en hulp van mensen. Vele vinden het "riskant", denken dat ik getikt ben (... ben ik ook...), zeggen dat ik juist hier in Nederland eerst alles op de rails moet zetten (oftewel, eigen woning, betaald werk vinden, leven opbouwen... Om het daarna weer af te breken... Lijkt mij een beetje onlogisch, eerst alles opbouwen om daarna weer af te breken om elders weer opnieuw te beginnen... Maar ik begrijp het wel, het is de meest veilige optie, maar ook de meest lange optie, en ik wil stiekem eigenlijk bewijzen dat het ook anders kan).

Het gebrek aan steun is juist te verwijten aan het feit dat men ook eigenlijk geen idee heeft wat er allemaal precies moet en kan gebeuren, de angst dat dingen fout gaan, en het gebrek aan visie van de opties die er allemaal zijn, en natuurlijk gaan handelen uit hun eigen 'ervaringen', die er eigenlijk niet zijn (lees: "Mijn buurman kent een vrouw die weer iemand kent die ook naar de USA wilde en dat ging helemaal fout..."... Dat soort "ervaringen"). Ik zit in een zeldzame situatie, dat is alles. Het is niet dat het onmogelijk is!

Ik hoop anderen te kunnen inspireren met mijn ervaringen, en de mensen die mij voor gek verklaren hun ongelijk te bewijzen.  :P
#8 - 14-11-2016, 21:27 uur

Dirc

Nu heb ik niet zo heel veel verstand van emigreren en alles wat erbij komt kijken, maar de basisvoorwaarden dat je een adres, een paspoort en geen schulden moet hebben kun je toch al mee starten?

Ik snap dat je je werk leuk vind en graag doet, maar vrijwilligerswerk kom je op dit moment niet ver mee.
Waarom niet gewoon solliciteren op iets anders om bovenstaande te kunnen realiseren. Ik heb geen idee of je geschoold bent maar supermarkt, postbode's, pakketbezorgers en legio andere banen zijn toch ook een startpunt?
#9 - 14-11-2016, 21:41 uur

Dirc

Die snap ik dan niet. Iedereen kan toch solliciteren als je legaal in Nederland bent en een bankrekeningnummer hebt?
Dan heb je wellicht eenmalig 60 euro nodig voor je paspoort maar daar is toch ook wel iets voor te vinden?

#10 - 14-11-2016, 21:47 uur

Dirc

Vandaar mijn reactie. Als je een inkomen hebt kun je een adres hebben. Desnoods huur je een (studenten)appartementje. Met een beetje geluk kun je zelfs nog wat schulden afbetalen of dit in gang zetten. Geld lijkt mij juist het probleem zonder inkomen als je van plan bent stappen te ondernemen waar wel geld voor nodig is?
#11 - 14-11-2016, 21:56 uur

Dirc

Prima,

Het was maar een idee om sneller je doel te kunnen bereiken. Ik denk namelijk niet dat je met een illegale verblijfplaats, geen officieel inkomen en geen paspoort snel stappen kunt maken.
Dat je verleden een rol speelt kan natuurlijk zo zijn, maar dat veranderd de feiten niet.

Succes in ieder geval.
#12 - 14-11-2016, 22:08 uur

Lady K

There is no need to explain yourself to others. The time that you waste trying to explain yourself and your motives to others can be better spent focusing on your desired outcome. I have mentioned before that there is a natural need in other people to control situations and things, it is therefore expected that others will feel that you have to explain yourself to them.
Don’t let others intimidate you into having to explain yourself to them. Since most of us grew up with parents or parental like figures, we tend to find it normal to have to explain ourselves and our motives to superiors. This is a good thing when you are a child and you require someone to take care of you and show you the ways of life. There is a point though when this kind of supervision is no longer required. If you are an adult then you must realize emotionally that you do not need supervision anymore. This is actually a difficult thing for many of us to accept emotionally. Even though we can understand this intellectually, emotionally we still have the need to express our reasons.
The lower your self esteem, the more that you will feel that you have to tell others what you are doing. You must work on how you feel about yourself then until you realize that you are a free adult and you are beholden to no one. When you have the need to explain yourself away, stop and ask yourself why you believe (or feel) this. Logically think about your current situation and discover for yourself whether or not the person before you needs an explanation of your activities. There are times, like when you are in a job, or certain circumstances, like when you are doing something for someone else, when you need to explain yourself. But if you use a logical and objective mind, you will see that there are also many times when there is no need for you to explain yourself.
Why is it important that you realize that you don’t need to tell others about your actions and your reason? It is because most people will try and influence your activities and motives. Most have very good intentions and they are trying to help you out. Unfortunately this help is seldom needed or appreciated. You can’t learn anything by having others control your actions, you need to learn by doing things on your own and the greatest gift that anyone can give you is the gift of freedom to try. Well intentioned or not, most people have not realized such conclusions so it is up to you to stop their well intentioned meddling.
Silence is a golden friend here. You must try and develop the discipline necessary not to tell everyone about your doings. This is the simplest and best way to get others to stop telling you what to do. To do this you have to get over the perceived obligation to explain yourself. Stay focused on your desired outcome and let others be. If you do run across someone that needs to give you advise, take it if you think the person has something positive to share but remember to develop laser like focus so that you are not deviated from your goal(s).
Keep a positive attitude and learn to realize that you are important enough to have the freedom to pursue your own path, whatever that might be.  This life is your life to succeed or fail in. Failure is not a bad thing as long as you personally learnt or experienced something that you needed. Stop believing that you need to explain yourself to others, and remember to have a strong focus and a strong personal attitude so that you are not deviated from your desires.

- John Kreiter
#13 - 14-11-2016, 22:21 uur

Dirc

Het is niet zo handig voor andere forumgebruikers om je volledige tekst leeg te trekken en te vervangen door een quote lijkt me?
Wellicht kunnen de admins dit gewoon verwijderen want nu ruikt het erg naar SPAM / vervuiling. Het is niet de bedoeling om achteraf ineens al je posts leeg te trekken.

Jammer dat ik niet gequote heb.....
#14 - 15-11-2016, 08:58 uur

Dirc

Tja soms denk je je van je goede kant te laten zien. In dit geval verspilde energie blijkbaar. Ik snap nu de K in Lady K in ieder geval.
#15 - 15-11-2016, 16:32 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15