Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Leeftijd Green Card lottery

Discussie gestart

Raptor

Hallo allemaal,

Ik wil sinds ik een jaar of 12 was naar de VS emigreren. Ik ben nu 16 en ik zit in 4 Gymnasium met een Natuur & Techniek profiel. Ik wil graag op een zo jong mogelijke leeftijd emigreren, het liefst zou ik daar nog studeren. Ik neem aan dat je 18 moet zijn als je zonder je ouders emigreert, maar kan ik me aankomend jaar al inschrijven voor de Green Card lottery? Eind oktober wordt ik 17 en ik heb bergrepen dat het na de inschrijvingen nog 1 of 2 jaar duurt tot het emigreren zelf. Mijn ouders steunen me dus op dat gebied hoef ik geen problemen te verwachten.

Alvast bedankt!
#1 - 26-03-2011, 13:52 uur

hdeweert

Hallo
Je kan je natuurlijk altijd voor de loterij inschrijven maar je moet wel aan de voorwaarden voldoen. Dit kon je lezen op de site van de loterij. In Amerika studeren kan natuurlijk ook. Lees voor bijde onderwerpen dit forum eens grondig door,  daar staan een aantal verwijzingen naar div. sites voor emigreren en studeren.voor de ervaringen van een loterij winnaar kun je hier terecht.
http://forum.verenigdestaten.info/index.php/topic,10270.0.html

Harm
Het is niet erg origineel om de quote van een ander te gebruiken
#2 - 26-03-2011, 15:27 uur

Raptor

Maar kan ik me nu al (op 16/17 jarige leeftijd) aanmelden voor de DV lottery? Ik zag op de de site dat je tenminste een middelbare school-diploma moest hebben en deze heb ik nog niet, maar tegen de tijd van de emigratie zelf wel.
#3 - 26-03-2011, 16:21 uur

Jez

Heb je dan ook voldoende geld om - stel dat je wint - de procedure te doorlopen? Tussen winnen en krijgen zit een aantal euro's verschil. Dan zul je nog geld nodig hebben om je de eerste maanden te kunnen redden, want je zult niet op de dag van aankomst een baan hebben. Lees het verhaal van Johan eens; die heeft de loterij gewonnen en woont nu in Florida.
#4 - 26-03-2011, 17:48 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Pieter79

Als je naar het consulaat moet (indien gewonnen) dan lijkt mij dat het moeilijk wordt met je leeftijd. Beter zou zijn om eerst je opleidingen in NL af te maken; dit scheelt heel wat in de kosten.

Ik wilde vanaf m'n 19de ook erg graag verhuizen naar de States maar besloot om m'n studie in NL af te maken. Op het einde van de studie (2005)  met een paar vrienden een 3-weekse rondreis gemaakt en vanaf toen ook een relatie met een Amerikaanse in NJ gekregen. Toen dat jaar geloof ik voor het eerst ingeschreven voor de GC loterij. Eind 2005 m'n eerste baan in NL (Amerikaans bedrijf). Begin 2007 verloofd en begin 2009 voorgoed vertrokken en getrouwd met haar. Ben bij dezelfde werkgever blijven werken (transfer aangeboden gekregen).

Een paar tips; als je in loondienst gaat werken; zorg dat je een goede opleiding in de NL af hebt, en misschien wat werkervaring is niet verkeerd. Zonder (goed) diploma kun je het hier schudden, je krijgt een 20-40k baan waar je zo doorheen bent. Een goede opleiding die in NL zo goed als gratis is (ik weet het, kost een paar duizend per jaar) betaal je hier heel veel voor. Daarom worden jobs waar je een HBO-Universitaire opleiding voor moet hebben ook heel goed betaald. Mijn vrouw werkt niet, en hebben dus met 1 loon een huis kunnen kopen en kunnen goed rondkomen.

Het is een schitterend land en zou nooit meer weg willen, maar ik realiseer me heel goed dat zonder een goede ondergrond of voorbereiding we er heel wat slechter voor hadden kunnen zitten.

Conclusie (mijn tip): als je echt heel graag deze kant op wil dan maak je NL opleiding af. Zo te zien zit dat wel goed met jou. Als je klaar bent met je studie dan start met de GC loterij (ik heb 4 of 5 jaar mee gedaan, nooit 'gewonnen'), en als je op 'zeker' wil spelen dan is een relatie met een Amerikaanse niet verkeerd. Er zijn mogelijkheden om via werk tijdelijk te gaan maar het lijkt me sneu om na 7 jaar weer naar NL te moeten.

Succes met je studie en keep us posted!

Gr. Pieter
#5 - 26-03-2011, 20:54 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Raptor

Bedankt voor jullie antwoorden :)! Als ik jouw verhaal zo lees Pieter, dan denk ik dat ik toch maar in Nederland blijf studeren. Ik ga waarschijnlijk Technische Informatica studeren aan de TU/Eindhoven.
#6 - 26-03-2011, 22:38 uur

Johan

Denk dat de boodschap van Pieter over het algemeen aardig klopt en jou leidraad zou moeten zijn. Echter je kunt natuurlijk altijd onderzoeken of er bijvoorbeeld studie mogelijkheden zijn in Amerika. Wellicht dat je daarmee een unieke kans kunt realiseren om te proeven aan de Amerikaanse maatschappij zonder daarmee jezelf al vast te leggen! Er zijn genoeg mogelijkheden voor Europeanen om een goede opleiding te volgen in de VS.

#7 - 27-03-2011, 04:58 uur

Pieter79

Let op met een exchange student visum (J nonimmigrant visum): op het moment dat je hier naar toe komt voor een studie dan moet je minimaal weer een bepaalde periode naar Nederland. Dit is denk ik om buitenlandse studenten hier niet direct een baan te geven. Stel je studeert hier af en het bedrijf wil je houden, dat gaat dus niet. Ik weet niet wat die periode is (2, 5 of 10 jaar) maar ik weet dat ik die vraag ergens ben tegengekomen op m'n I-485 formulier dat ik toendertijd heb moeten invullen voor m'n K-1 verlovings visum.

Dus plan een studie hier zo snel mogelijk of helemaal niet om zo niet voor verassingen te komen staan als je klaar bent voor de arbeidsmarkt. Let wel, als die periode 2 jaar is dan maakt het niet zo heel veel uit, maar als het 5 of 10 jaar is dan zou het het e.e.a. behoorlijk op z'n kop kunnen zetten!

Ik wil je hiermee gewoon op de hoogte brengen van consequenties die een bepaald visum met zich mee kunnen brengen. Het 'gewoon' even een jaartje hier komen studeren (non-immigratie visum) zou jou later kunnen tegenwerken als je een immigratie visum aanvraagt. Dat je hiervan dus even op de hoogte bent!

Zoek eens op J-visum en ook eens formulier I-485 erbij kunnen nemen (formulier of instructies ervan), allemaal van de USCIS site natuurlijk voor de nieuwste versies, om zo erachter te komen wat de voorwaarden etc zijn.

Gr. Pieter
#8 - 27-03-2011, 18:11 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***8 Patents Granted*** (Update Feb-2021)

Raptor

Dat zal ik zeker doen, bedankt voor het advies.
Ik zit er nu aan te denken om in de zomervakantie tussen 6 Gymnasium en de universiteit een soort backpacking tour-achtig iets te doen in Amerika, aangezien deze langer duurt dan die ik gewend ben tot nu toe en omdat ik dan ook 18 ben. Ik heb van een kennis gehoord dat een auto huren in de VS erg goedkoop is, maar ik denk dat ik het toch maar bij een trein en de benenwagen houd.
#9 - 27-03-2011, 20:49 uur

ned in MO

als 18 jarige kan je niet eens een auto huren in de usa
#10 - 27-03-2011, 21:06 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

DNZ

Ik ga waarschijnlijk Technische Informatica studeren aan de TU/Eindhoven.

Welkom in Eindhoven, hier is het ook best gezellig hoor :))
#11 - 25-06-2011, 01:10 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15