Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Lesgeven in Amerika

Discussie gestart

kerstin

Ik heb al veel gelezen op het internet en ook op het forum, je komt veel verhalen tegen van mensen die naar Amerika zijn verhuist. Jammer genoeg kan ik maar geen antwoord vinden op mijn eigen vraag. Eerst maar even de situatie uitleggen:

Ik ben een 2e graads wiskunde / biologie docente op een middelbare school. Mijn vriend wilt voor zijn werk graag naar Amerika en ik wil natuurlijk mee. Hij krijgt zijn baan vanuit Nederland dus dat geeft geen problemen. Maar als ik mee ga, als vrouw, mag ik niet werken. Tenzij ik een greencard kan bemachtigen of als ik ook al een baan kan krijgen vanuit Nederland dus voordat wij daar gaan wonen. Ik probeer naar allerlei organisaties te zoeken die aan uitwisselingen of bemiddelingen doen, maar ik heb helaas nog niets gevonden.

Mijn vraag: Weet iemand waar ik moet beginnen met zoeken als ik les wil gaan geven op een Middle School in Amerika?

Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden.

Kerstin
#1 - 12-08-2006, 18:15 uur

bgroeneveld

Ik heb een eerstegraads lesbevoegdheid in Nederland (drs. Engels met aantekening) en heb lesgegeven in Purmerend.

Maar als ik hier in de VS voor de klas wil, dan moet ik een jaar of twee college volgen, werkstukken maken, proeflessen geven en nog zo wat. Zelfs voor het onderwijzen van Engels als tweede taal, wat natuurlijk mijn achtergrond is.

Aan de andere kant: iedereen zit hier te schreeuwen om leraren exacte vakken.

Zoek eens op het 'department of education ...' (staat en/of stad waar je heen gaat). Je hebt best kans, dat ze een speciale regeling hebben voor ervaren mensen en mogelijk zelfs willen helpen met een werkvergunning.

Aan de derde kant: de nood aan onderwijzend personeel is het grootste in wijken en plaatsen waar ik niet graag iedere avond zou rondlopen. Maar als je dat niet afschrikt...

Ook een mogelijkheid: als vrijwilliger gaan werken, wie weet waar dat nog op uitdraait.

#2 - 12-08-2006, 19:09 uur

kerstin

Ontzettend bedankt voor de reactie, ieder beetje informatie helpt  shiny Ik hoop dat het helpt dat ik een exacte docente ben.
#3 - 12-08-2006, 22:01 uur

FreezeM

Helaas is ze niet actief op dit forum maar Anouk van Woodenshoesabroad.net geeft les op een internationale school in Washington. Een ervarigsdeskundige dus.

Daarnaast mag je wanneer je met je man meereist en eenmaal in de VS bent een werkvergunning aanvragen die meestal wel wordt verleent. Helemaal in het onderwijs zal dat wat makkelijker zijn. Belangrijkste voorwaarde is dat jullie voor je levensonderhoud niet afhankelijk zijn van jouw inkomen omdat je Visum nog steeds gebaseerd blijft op het werk van je man.
#4 - 13-08-2006, 10:41 uur

Dusza

Daarnaast mag je wanneer je met je man meereist en eenmaal in de VS bent een werkvergunning aanvragen die meestal wel wordt verleent.
Ik dacht dat er toch visa waren waarbij de 'dependent' geen werkvergunning krijgt?

En bedankt voor de tip van dat blog, ziet er leuk uit!
#5 - 13-08-2006, 11:01 uur

PBBI

Citaat
Ik dacht dat er toch visa waren waarbij de 'dependent' geen werkvergunning krijgt?
Klopt, er zijn maar enkele visum typen waarbij de partner een werkvergunning aan kan vragen, bij meer visums niet dan wel.
#6 - 13-08-2006, 12:30 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15