Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Immigratie => Topic gestart door: Jez op 21-06-2012, 23:12 uur

Titel: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 21-06-2012, 23:12 uur
Yessica, voordat je middenin de inpakken & wegwezen-mode zit:

Ik wens je een hele leuke bruiloft, een ontzettend gelukkig, gezellig en reislustig leven met jouw Brian en heel veel succes bij het vinden van jullie droomhuis! Live happily ever after!

 cheer cheerb cheerg cheerr cheerr cheer cheerr
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 22-06-2012, 05:27 uur
Oh.....ik ben helemaal ontroerd.....

Wat lief Jez en dank je wel!  :-*

Ik wilde al een topic aanmaken om het hele avontuur bij te houden, maar daar kan ik dan mooi deze voor gebruiken  :afro:

Je bent een schat!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 22-06-2012, 05:38 uur
Jessica, eindelijk kom je in de States wonen!!!  welkom Heel veel mooie ervaringen met je bruiloft en heel veel geluk samen en hier!
Het is je gegund!!!!  8)

Gr. Pieter

PS, over 3 tot 5 weken kom ik een weekje voor m'n werk naar Phoenix... ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 22-06-2012, 06:15 uur
Dank je Pieter!
We moeten nog even geduld hebben, Brian moet eerst zijn tour in Europa afmaken, dus het wordt pas 2013 voordat we er wonen. Maar het begin is gemaakt!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 22-06-2012, 15:01 uur
Van Harte Gefeliciteerd. Ik wens je veel geluk en voorspoed, ook straks in The States.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 22-06-2012, 21:19 uur
Van harte gefeliciteerd Yessica! En heel veel geluk voor jou en je man. En natuurlijk jullie toekomst samen in de VS.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 01-07-2012, 12:44 uur
Ik wilde al een topic aanmaken om het hele avontuur bij te houden, maar daar kan ik dan mooi deze voor gebruiken  :afro:

Ik ben benieuwd....... What's up?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 01-07-2012, 16:20 uur
Lees het nu pas. Van harte gefeliciteerd!!!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 01-07-2012, 17:43 uur
We zijn nu een weekje in Phoenix. Vorige week begon met 2 uur vertraging vanaf Frankfurt en iedereen weet dat het stressen is als je minder dan een uur overstaptijd over hebt. De steward was zo aardig ons vlak voor de landing in de First Class te zetten zodat we als ťťn van de eersten het vliegtuig uit konden. Dat hielp, Brian was de eerste bij de rij voor Americans en ik de eerste bij de bezoekers.

Omdat ik onze trouwringen niet in incheck bagage wilde doen, moesten we die dus meenemen, maar ik was weer bang dat als ze die zouden vinden, ik linea recta teruggestuurd zou worden. Tenslotte ben ik hier niet op een K1 visum, maar gewoon als toerist. (Dit op advies van onze legal counselor van de Navy.) Dus hadden we de ringen maar gewoon omgedaan, dat leek ons het minste op te vallen. Ik heb toen ik in ItaliŽ ging wonen, wat gouden sieraden in mijn handbagage gedaan en toen moest ik uitleggen hoe ik eraan kwam en zo en ik wilde in Amerika niet het risico lopen dat ze me er hier ook uit zouden pikken. Maar eenmaal in het vliegtuig, met de ringen om, was ik bang dat dat weer voor vragen ging zorgen. En aangezien je het eerste bij de douane komt voordat je weer bij de volgende security check bent, hebben we in het vliegtuig de ringen uitgedaan en in een doosje Mentos kauwgum gestopt  :)

Ik moet mijn zenuwen hebben uitgestraald want de beambte wilde van alles weten, wat voor beroep ik had, wat ik in Amerika kwam doen (vroeg ie 2 keer in andere bewoordingen) of ik alleen was (ik was dan weer bang als ik zou zeggen dat mijn vriend in de rij staat bij de Amerikanen het alarmbellen zou doen afgaan, maar gelukkig kon ik uiteindelijk gaan. Nadat ik bijna 2 jaar terug in de 'yellow secondary' ben beland voor een extra ondervraging, ben ik nooit meer zo onbevangen als ik door de douane moet. Zeker niet als ik er stiekem ben om te trouwen.

We hebben onze vlucht naar Phoenix gewoon gehaald, deze had trouwens vertraging omdat ze op andere passagiers wachtten met vertraging en dit de laatste vlucht van die dag was  :)

Op zondag hadden we met onze makelaar afgesproken om bij de kavel te gaan kijken en een eenzelfde type woning te gaan bekijken als die wij laten bouwen. Grappig detail; het bouwbedrijf heeft 4 typen woningen met Italiaanse namen, wij hebben de Capri gekocht en wij wonen nu in ItaliŽ met uitzicht op Capri. Dat vind ik wel een leuke toevalligheid.

Ik ben wel eerder in Arizona geweest, maar nog nooit midden in de zomer. Mijn god wat is het heet!!!! Het leek wel alsof we compleet verdampten. Het is dagelijks rond de 45 graden. Onze nieuwe wijk leek dan ook uitgestorven, maar dat is omdat iedereen binnen zit. Wat wij in de winter doen, doen zij in de zomer: binnen zitten waar het aangenaam is. Dat had ik me eigenlijk niet gerealiseerd. Maar wel leuk om naar een stukje droog dor woestijn te kijken en te weten dat een half jaar later daar ons huisje zal staan.

Voor de geÔnteresseerden, dit is ons huis:
 http://www.ashtonwoodshomes.com/arizona/phoenix/verrado/fairview-park-at-verrado.php?communityID=421&parentCity=35 (http://www.ashtonwoodshomes.com/arizona/phoenix/verrado/fairview-park-at-verrado.php?communityID=421&parentCity=35) Wij hebben dus type 'Capri' en hebben gekozen voor de 2e optie voorgevel ('elevation B').


Op maandag gingen we de opties uitzoeken. Nieuwbouwhuizen worden hier compleet opgeleverd, je hoeft eigenlijk alleen maar je meubels er nog in te zetten en klaar. Maar dat betekent dat je een afspraak hebt bij een Design Center waar 6 uur voor je wordt uitgetrokken. Hier kun je de keuken uitzoeken, de badkamer, de verlichting, de vloerbedekking, de kleur op de muren en de lampen en/of plafondventilators. Oh ja, en ook een compleet entertainmentsysteem als je wil. Maar dat is tegen meerprijs. Volgens onze makelaar is het uitzoeken van deze opties erger dan 'waterboarding'. Maar dat viel bij ons reuze mee, wij weten wat we wilden en we waren er zo uit. Volgens de vrouw bij het Design Center hebben veel stellen ruzie of woorden of is er onenigheid, daar hadden wij gelukkig geen last van.

De dag erna hebben we naar meubels gekeken, maar de Amerikaanse smaak is over het algemeen niet zo de mijne. Al dat bruin en eiken...dat vond mijn oma al niet meer van deze tijd. We hoeven alleen maar een nieuwe bank te hebben en het kan best zijn dat we die in ItaliŽ gaan kopen, waar we nu wonen, waar de smaak over het algemeen wat kleurrijker is. Wij hebben als groot voordeel dat de Navy al onze meubels gratis voor ons gaat verschepen, dus daar hoeven we het niet voor te laten!

Op woensdag hadden we een afspraak met de opzichter en met de sales man om nog wat papieren door te nemen en te tekenen. En nu is het dus helemaal officieel! Ik ben al mede-eigenaar van een huis maar moet de greencard procedure nog beginnen  :)

Inmiddels hebben we bij de rechtbank ook al onze wedding license gehaald. Daar was ik ook nog even zenuwachtig. Ik was bang dat ze toch geen vergunning zouden geven omdat ik geen Amerikaanse ben en geen visum heb etc. etc. maar nee hoor, alles verliep zeer voorspoedig. Meer dan mijn rijbewijs hoefde ze niet te zijn, dat was voldoende. 10 juli gaat onze dag worden. We gaan dan in zeer intieme kring (alleen Brian en ik) trouwen in het Phoenician Resort in Phoenix. We zijn van plan dat 's avonds te doen, rond zonsondergang, omdat ik graag wat foto's in de woestijn wil en het overdag gewoon te heet is. Maar we moeten nog het exacte schema in elkaar flansen.

Eerst gaan we morgen een mini roadtripje doen. We gaan naar Palm Springs, Santa Barbara en via Joshua Tree naar Lake Havasu richting Williams, gaan nog even bij Bearizona langs (aanrader!) en dan terug naar Phoenix. Dan hebben we nog 2 dagen over voor onze trouwdag, dus kan ik nog op mijn gemak langs de nagelstyliste en een kapper   ;)

Overigens zit ik nu naar de weersvoorspelling te kijken en zie dat het vandaag nog 42 graden wordt, maar donderdag bijvoorbeeld 28. Ze verwachten regen. Als het de 10e maar droog is!  8)


To be continued....  
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: ellenB op 01-07-2012, 20:18 uur
Hoi !
Ik wil je bij deze van harte feliciteren! Wat een leuke, spannende tijd zeg!
We kennen elkaar niet, maar als ik je foto in de helicopter zie denk ik: hey, daar heb je Yessica. Dus ergens ken ik je toch wel een beetje  ;)
Heel veel geluk in the States, samen met je Brian.
Ellen
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 02-07-2012, 19:42 uur
Hi Yessica,

Wow, in een paar dagen tijd hebben jullie al heel wat stappen in de goede richting gemaakt. Gearriveerd in de VS, huis uitgezocht, geregistreerd voor je a.s. huwelijk. Geweldig! Heel erg leuk voor jullie, en wat een ontzettend leuk huis hebben jullie uitgezocht. De warmte is zeker iets waar je, denk ik, aan moet wennen. Hoewel 42 graden wel heel erg warm is. Ik hoop dat het verder voorspoedig verloopt voor jullie. Heel veel succes en houdt ons op de hoogte! :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 10-07-2012, 19:49 uur
Vandaag gaan we trouwen!!  cheer cheer cheer cheer cheer
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Wop op 10-07-2012, 19:55 uur
Vandaag gaan we trouwen!!  cheer cheer cheer cheer cheer

Wooohoooo ,  Heel veel plezier en alvast gefeliciteerd!! ^-^ cheerr cheer :dance: dansbanaan nlvlag
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 10-07-2012, 21:43 uur
Yes, you do! Heel veel plezier & romantiek gewenst. Hopelijk is de zonsondergang net zo mooi als de rest  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 11-07-2012, 16:03 uur
Van Harte Gefeliciteerd.  :dance: dansbanaan :dance: dansbanaan :dance: dansbanaan :dance: dansbanaan
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dutchess op 11-07-2012, 16:21 uur
Gefeliciteerd met jullie huwelijk!  cheerr
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: martinm op 11-07-2012, 16:22 uur
Van harte Yessica !!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 11-07-2012, 18:46 uur
Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk en heel veel geluk gewenst! ;D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 11-07-2012, 21:28 uur
Van harte gefeliciteerd Yessica!! Geniet ervan!

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 11-07-2012, 21:59 uur
Foto's?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Wop op 11-07-2012, 22:04 uur
Foto's?

Trouwverhaal voor op de website (http://www.verenigdestaten.info/trouwen-in-amerika/)? ;-)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 11-07-2012, 23:42 uur
Foto's?

Trouwverhaal voor op de website (http://www.verenigdestaten.info/trouwen-in-amerika/)? ;-)

Oe, da's nog veel beter!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 12-07-2012, 07:21 uur
Of allebei  ;)

Foto's zal ik plaatsen, ik wacht nog even op de kiekjes van de fotografe.
En ik wil best een verhaaltje schrijven hoor!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Nickelodeon op 15-07-2012, 23:26 uur
Congratz Yessica! Erg leuk om zo een beetje je verhaal te volgen hier op het forum.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 17-07-2012, 07:16 uur
Heerlijk toch dat patriottisme  patriot

Een citaat uit de wedding vows:

"Cherish your dreams, be pour of each other, our country and yourselves"

Ik dacht eerst dat de officiant dat zei omdat ze wist dat Brian al 25 jaar bij de navy dient. Maar volgens Brian was het 'pretty standard' dat dit zo wordt opgenomen in de geloften. Ik vond het in elk geval erg mooi. Want met de liefde voor het land is ook onze liefde begonnen.

Morgen hebben we een afspraak bij de legal advisor die ons gaat helpen met de greencard aanvraag. Ik heb al gezien dat dit formulier iets anders is dan de reguliere. We moeten bijvoorbeeld allebei kopie's aanleveren van onze 'military ID's' en hij van zijn militairy orders hier in ItaliŽ. Of dat veel verschil gaat maken voor de uiteindelijke procedure weet ik niet.

En dan is er natuurlijk nog altijd het euvel met mijn flitsscheiding die ik een paar jaar terug had. Gaan ze het accpeteren....? Ik hoop nog steeds dat de ambassade in Rome minder beducht is op het fenomeen flitsscheiding dan de ambassade in Amsterdam en ook de advocaat van de navy zei dat ze zich niet kon voorstellen dat het een probleem zou zijn, dus we blijven maar positief! Als jullie met me meeduimen, komt het vast allemaal goed!  :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 17-07-2012, 22:44 uur
Volgens goed Brabants gebruik zal ik een kaarsje branden  ;) (in theorie dan, want ben geen Brabander en heb geen kaarsen in huis momenteel....  embarressed)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 19-07-2012, 12:31 uur
Ik heb inmiddels mijn eerste Amerikaanse ID! Wel stoer  8)

Ik kan nu iedere Amerikaanse basis op zonder begeleiding door mijn hubby. Wel een provisorisch gevalletje hoor. Als je het zelf na zou maken zou je het waarschijnlijk beter doen.
We hebben inmiddels de afspraak gehad bij de advocaat die onze begeleiding gaat doen. Ze had wat op- en aanmerkingen (o.a. op de cover letter) en Brian moest zorgen voor een 'extension letter' voor zijn militaire orders en als we dat hebben kan het pakket op de post. Dat zal volgende week zijn. Volgens haar duurt het hele traject ongeveer een maand of 3. Ik ben benieuwd!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 19-07-2012, 12:43 uur
Je bent nu op een toeristen visum in Amerika... Kun je dan langer dan 3 maanden daar blijven of gaan jullie voor die tijd Amerika weer uit?

Groetjes,
Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 19-07-2012, 13:28 uur
Pieter, we zijn op 15 juli weer teruggekomen uit de VS omdat Brian hier in Napels (Italie) voor de navy werkt. Hij gaat 1 februari met pensioen (wat een luxe op je 43e) en daarom had de juridisch adviseur gezegd dat we gewoon in Amerika konden trouwen op een toeristenvisum, omdat we daarna toch nog ruim een half jaar in Europa zouden wonen. Ja, zij weet ook dat het niet de bedoeling is dat je op een toeristenvisum daar trouwt maar dat het geen problemen zou geven omdat we nog in Europa wonen. Ze vond het onzin om een K1 procedure te starten. Ik vond het een discutabel advies, maar we zijn er toch maar voor gegaan.

De advocate (dus niet de juridisch adviseur) zei er gisteren ook niets van. Grappig, want de juridisch adviseur zei dat we  tegen de advocaat niet mochten zeggen dat zij dit advies had gegeven omdat de advocaten eigenlijk willen dat het wel via de K1 procedure gaat  :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: tokoh op 19-07-2012, 16:04 uur
Well damn!

Ik ben even niet op het forum en dan gebeurt dit!?  :afro:Congrats Yessica!


Daan
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 19-07-2012, 21:40 uur
Nu ga je dus voor K-3 als ik het goed heb?? De K-1 route is inderdaad niet de juiste voor als je al getrouwd bent met een Amerikaan!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 19-07-2012, 22:40 uur
Nee de juiste route zou zijn geweest om een K1 procedure te volgen, niet om daar te trouwen op een toeristenvisum. Toch was dat haar advies.

Geen idee of we nu voor de K3 gaan? Dat woord is niet gevallen. Wat is dat dan? Wij hebben nu de I-130 ingevuld voor de aanvraag greencard. Of is K3 een andere naam voor de greencard procedure?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: tokoh op 20-07-2012, 09:50 uur
Yes,

Via onderstaande link zie je de verschillende visa-routes hun tijdsduur en de administratieve kost.

http://www.visajourney.com/content/compare (http://www.visajourney.com/content/compare)


Daan
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 24-07-2012, 08:19 uur
Yes,

Via onderstaande link zie je de verschillende visa-routes hun tijdsduur en de administratieve kost.

http://www.visajourney.com/content/compare (http://www.visajourney.com/content/compare)


Daan

Dank je Daan!
Toch denk ik dat deze niet helemaal van toepassing is voor militairen met een buitenlandse echtgenote.  Ik heb wel eens gehoord dat die procedures sneller gaan en daar lijkt het inderdaad op, want wij kregen van de navy lawyer te horen dat de procedure ongeveer 3 maanden zou duren en op deze website spreken ze van 9,5 maand...

In elk geval, we hebben de kleine aanpassingen in onze aanvraag gedaan, ik heb een juist (lees: Amerikaans) formaat pasfoto laten maken en alles is gisteren op de post gedaan! Het zou ongeveer 5 dagen duren voordat het zou arriveren, dus ik denk dat we vanaf maandag de 30e wel kunnen gaan tellen!  :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 24-07-2012, 14:23 uur
Hou ons op de hoogte Yes!!!!!  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 24-07-2012, 14:40 uur
Zeker Pieter! Na jaren hiervan dromen vind ik het heerlijk alles te kunnen delen  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 27-07-2012, 20:59 uur
Zoals beloofd enkele foto's!


(http://img94.imageshack.us/img94/4920/31152342641217407628338.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/94/31152342641217407628338.jpg/)

(http://img856.imageshack.us/img856/5332/58086342641203074296410.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/856/58086342641203074296410.jpg/)

(http://img859.imageshack.us/img859/1097/29537242641184407631678.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/859/29537242641184407631678.jpg/)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 27-07-2012, 21:06 uur
En nog een paar  :)

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/217/30471942641240407626064.jpg/](http://img217.imageshack.us/img217/6371/30471942641240407626064.jpg)[/URL]

(http://img84.imageshack.us/img84/8222/54778442641243740959014.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/84/54778442641243740959014.jpg/)

(http://img27.imageshack.us/img27/8611/37573042641212407628817.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/27/37573042641212407628817.jpg/)


Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 27-07-2012, 22:02 uur
Wat een leuke foto's zeg!! Jullie stralen er helemaal van, echt fantastisch! Doet me weer even helemaal denken aan ruim 3 jaar geleden, toen wij in NJ getrouwd zijn.

Nu maar hopen dat jullie hier snel echt voet op vaste bodem kunnen zetten :)

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 28-07-2012, 10:43 uur
Wow! En wat zien jullie er mooi uit (geniaal, jouw laarzen en Brian's slippers). Tja, zo'n omgeving komt toch net even anders over dan een kasteeltje in Dussen...  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Hans B op 28-07-2012, 12:04 uur
Gefeliciteerd, prachtige foto's.

Nieuwe tekst voor onder je avatar:

I am a Dutchy, but living in the right country  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 28-07-2012, 13:15 uur
Proficiat.
Afgaande op de foto's, lijkt het een prachtige dag te zijn geweest.

Nu maar hopen dat jullie hier snel echt voet op vaste bodem kunnen zetten :)

Ze zijn pas in het huwelijksbootje gestapt en jij wilt ze al uit laten stappen? :o ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 28-07-2012, 17:59 uur
Wat een mooie foto's!!! Nogmaals van harte gefeliciteerd!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 28-07-2012, 20:53 uur


Ze zijn pas in het huwelijksbootje gestapt en jij wilt ze al uit laten stappen? :o ;)

Ik neem aan dat ie bedoelt het marinebootje  :)

En dat gaat gebeuren, Brian heeft afgelopen week gehoord dat 1 februari 2013 definitief zijn retirement datum wordt. Dus we kunnen gaan aftellen. Betekent ook dat we 6 maanden hebben voor de greencard procedure.

Inmiddels heb ik al te maken met het nodige papierwerk en beslommeringen. Zo vertelde de advocate ons dat we bij het interview op de ambassade ook bewijs moeten overleggen dat we gezamenlijke rekeningen hebben, maar bij de bank kregen we te horen dat ik zonder social securitynummer geen mederekeninghouder kan worden. Dat leek al een leuke vicieuze cirkel, maar gelukkig hebben we het W-7 formulier ontdekt waardoor ik nu toch een belastingnummer bij de IRS kan aanvragen.
Verder ben ik halfslachtig aangemeld bij de ziektekostenverzekering, maar daar moet eigenlijk ook nog een zooi papierwerk voor worden opgestuurd, maar daar kunnen we maandag mee aan de slag.

@Jez: Ja, de kleding en vooral de schoenkeuze was anders dan gebruikelijk denk ik  :)
Brian was vooraf 'bang' dat hij in zijn navy kloffie 'moest' trouwen, dat wordt eigenlijk wel verwacht, maar ik wilde gewoon dat hij iets aan zou trekken waarbij hij zich goed voelde. En aangezien het overdag makkelijk 45 graden werd, had ik hem aangeraden lekker iets van linnen te kopen. En dus die slippers erbij. Ik heb nog een leukere foto waarbij ik niet alleen die cowboylaarzen aan heb, maar ook een cowboyhoed op heb, die vind ik nog leuker, maar de fotografe moet de foto's nog opsturen. Je kunt op die ene foto wel zien dat ik die cowboyhoed achter zijn rug vasthoudt.

Maar het was inderdaad een heerlijke dag, lekker eigenzinnig en helemaal 'ons'.

En Hans, je hebt gelijk, er moet hoognodig een nieuwe tekst onder mijn avatar komen  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 29-07-2012, 13:20 uur
Wow Jessica, ontzettend leuke foto's. Jij ziet er eigenlijk al meer Amerikaans uit dan Nederlands. Je had zo uit LA of zo kunnen komen. Grappig dat jullie eigenlijk vast hebben gehouden aan het 'Arizona thema', jullie toekomstige thuisbasis. Veel geluk samen! En dat komt wel goed zo te zien. :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 29-07-2012, 18:31 uur
Wow Jessica, ontzettend leuke foto's. Jij ziet er eigenlijk al meer Amerikaans uit dan Nederlands. Je had zo uit LA of zo kunnen komen.

Wat een heerlijk compliment!!   cheer

Grappig genoeg heb ik altijd gedacht dat ik in mijn vorig leven in LA heb gewoond. Ik voel me daar op een vreemde manier altijd zo thuis. Terwijl het toeristisch gezien niet de meest interessante stad is, dus dat is het niet  :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 31-07-2012, 08:14 uur
Inmiddels hebben we ook wat voorbereidingen gedaan voor de grote oversteek wat betreft onze kleine held Frankie.
Frankie is onze driepotige kater en het is een heerlijk lief beest! Aanvankelijk dacht ik dat een zwerfkat was, want die zitten hier nogal veel en wij voeren ze altijd. Maar hij was niet zo schuw als de andere katten, hij was zo aanhankelijk en lief en bovendien vrij om te staan en gaan waar hij wilde, dus vonden we het niet erg dat hij hier constant was. Hij kwam onze tuin niet uit. Maar na 3 dagen hingen er overal posters waarin gezocht werd naar een kat met 3 poten, dus hebben we het nummer maar gebeld dat op de posters stond. De eigenaren waren blij hem terug te hebben, maar de volgende ochtend stond 'Nunzio' (zijn Italiaanse naam) weer vrolijk op de stoep. Diezelfde middag belden ze aan en Brian pakte de kat op om hem terug te geven, maar ze maakten een gebaar (zij spreken geen Engels, wij geen Italiaans) dat dat niet hoefde, was goed zo. We kregen als dank wel nog een halve kilo bonbons  :)

Dus sindsdien is Frankie, f.k.a. Nunzio van ons. Gisteren zijn we met hem naar de dierenarts geweest om de nodige papieren in orde te krijgen. Ik ben er niet gerust op want hij is erg reisziek. Bij het ritje naar de dierenarts komt alles er aan de voor- en achterkant uit. Hoe moet dat nou als hij straks minstens 24 uur op reis moet? De dierenarts zegt dat hij het niet comfortabel zal hebben, maar dat hij gezond genoeg is om het aan te kunnen. Ik heb nu al medelijden met hem. Ik wilde eigenlijk doen wat het beste is voor hem en hem eventueel hier laten, maar Brian ("I am not much of a cat person") wil hem heel graag houden en meenemen.

Dus, Frankie gechipt, geŽnt, paspoort aangevraagd etc. en nu maar hopen dat we hem de komende maanden kunnen voorbereiden op zijn nieuwe bestemming!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 14-08-2012, 16:28 uur
Nou, inmiddels begint hier de stress toch wel een beetje toe te slaan  :)

Brian en ik hebben de 'smooth move class' gevolgd, waarin wordt uitgelegd hoe je je vertrek uit Europa en naar Amerika zo smooth mogelijk kunt laten verlopen. Na 4 uur cursus is ons ťťn ding duidelijk: dat bestaat niet.  :-\  Zeker omdat Brian met pensioen gaat, moet er nodige papierwerk gebeuren. Hij moet officieel 'uitchecken' bij de navy in Norfolk, Virginia. Dus daar moeten we een week verblijven als we vertrekken vanuit ItaliŽ. Maar wat doen we in de tussentijd met onze kat?? De auto wordt trouwens naar San Diego verscheept en van daaruit moeten we zelf maar zien hoe we hem gaan ophalen. Best irritant dus.

Er zijn zoveel dingen die we moeten regelen en die dan weer van elkaar afhangen en waar we ook nog eens met de nodige bureaucratie te maken krijgen. Zo moeten we onze spullen 70 dagen voordat we in Amerika gaan wonen laten verschepen. De auto doet er 42 dagen over. Maar aangezien we nu niet in Napels zelf wonen maar een plaatsje vlakbij, weten we niet hoe Brian dan naar zijn werk kan gaan (openbaar vervoer in ItaliŽ is een lachertje, dus dat lukt niet). En we zitten dan ook nog zeker 2 maanden zonder meubels. De oplossing is dat we in een hotel mogen zitten (long stay), maar voordat hij daarvoor akkoord krijgt, moet eerst mijn 'command sponsorship' worden geregeld. Dat is dus de verklaring van de navy dat ze mij sponsoren, op zich logisch dat dat gebeurt als je getrouwd bent, maar het moet via duizend-en-ťťn verschillende radartjes en voordat het eens geregeld is... Brian probeert de betrokken personen achter de broek aan te zitten, maar hij zit nu in het buitenland en dus loopt alles weer vertraging op. Best vervelend als je zo afhankelijk bent van anderen.

Dan is er natuurlijk nog de greencard procedure die op de achtergrond loopt... Brian heeft tot mijn frustratie de ambassade gemaild met de vraag of we het interview ook via Skype kunnen doen. Maar ik wil op geen enkele manier de ambassade het idee geven dat het niet belangrijk genoeg voor mij is om naar de ambassade te komen. Probleem is dat we bijna de gehele maand september in Duitsland zijn, vandaar dat het hem een goed idee leek. Niet dat we ook nog maar iets hebben ontvangen van de ambassade...  :-\  Dat maakt ons ook onzeker. Op 23 juli hebben we het pakket opgestuurd, maar we hebben nog geen enkele bevestiging gehad dat is ontvangen of in behandeling is genomen. En ondertussen tikt de tijd wel door....

Brian is over die hele greencard procedure een stuk luchtiger dan ik, maar het komt misschien omdat ik zo veel verhalen heb gelezen over strenge procedures en interviews en hij redeneert, ach, ze werken net als ik government/department of state, dus ze zullen heus wel meewerken.

We zullen het zien...
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: TondeG op 14-08-2012, 17:13 uur

 Zeker omdat Brian met pensioen gaat,

@Jessica erg spannend allemaal. Ik ben niet op de hoogte maar je moet me toch eens vertellen hoe dat kan met pensioen. Ik heb de mooie foto's van jullie gezien maar Brian ziet eruit als een veertiger en dan al met pensioen :afro:

Ton
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 14-08-2012, 19:22 uur

@Jessica erg spannend allemaal. Ik ben niet op de hoogte maar je moet me toch eens vertellen hoe dat kan met pensioen. Ik heb de mooie foto's van jullie gezien maar Brian ziet eruit als een veertiger en dan al met pensioen :afro:

Ton

Ja, hij is inderdaad een veertiger, 43 om precies te zijn. Hij is met zijn 17e bij de navy gegaan en nu zijn we dus 25 jaar verder. Deze zomer zou hij horen of hij promotie zou maken of niet. Wel promotie betekent dat hij in de volgende rang nog 5 jaar langer (dus maximaal 30 jaar in totaal) bij de navy mag werken) en niet promotie betekent: pensioen! Want met zijn huidige rang mag hij maar 25 jaar in dienst zijn. "Helaas" zat er geen promotie in voor hem dit jaar en dus mag hij gaan pensioeneren. Heerlijk hŤ?  :D

Het fijne is dat we wel kunnen gaan werken, maar mochten we onze baan verliezen, hebben we altijd het gegarandeerde inkomen van zijn pensioen, wat toch een aardig bedrag is na 25 jaar. Maar eigenlijk willen we maximaal nog 5 jaar werken en dan helemaal ermee stoppen. Dat is erg luxe (ik ben dan 45, hij 48), maar we hebben geen kinderen die we dure opleidingen hoeven laten doen, we hebben een nieuw, leuk, maar klein en betaalbaar huis gekocht, dus financieel moet dat heel haalbaar zijn.  En we hoeven geen dure vliegtickets naar Amerika te kopen om een gave vakantie te hebben  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: coulthard op 15-08-2012, 11:45 uur
Wow, wat een verhaal, heb het idee dat het voor iedereen een lastig en lang traject is om bij elkaar te zijn. Zit er zelf ook middenin. Heel veel succes met alles, en van dat luchtig doen over het visum en de aanvraag daarvan heb ik zelf ook aan den lijve ondervonden LOL! Ze denken echt dat het heel makkelijk is om dat land binnen te komen.

In ieder geval succes en veel geluk met elkaar.

gr Coulthard
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: TondeG op 15-08-2012, 17:31 uur
dus mag hij gaan pensioeneren. Heerlijk hŤ?  :D

Bedankt dat je dit hebt willen delen, ik begrijp het nu en fantastisch dat jullie dromen uitkomen, behalve al die administratieve rompslomp. Dat systeem met vroegpensioen hebben wij in Nederland ook gehad, met tropenjaren, met vijftig jaar dacht ik. Je hebt zekerheid achter de hand en dat een bepaalde rust geven. Straks alleen maar binnenlandse vluchten en de statenlijst zal wel heel snel rood gekleurd zijn. Succes met alles wat er nog komen gaat.

Groet,

Ton
 
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 17-08-2012, 11:00 uur
Yaaaaaay!!!
Zojuist per email de bevestiging gekregen dat mijn I-130 is ontvangen!!
Eindelijk...nu maar hopen dat alle papieren in orde zijn en dat we snel de uitnodiging voor het interview krijgen!  :D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 17-08-2012, 13:40 uur
Wat fijn Fingers Crossed!!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 20-08-2012, 15:44 uur
Grrr..... we hebben het hele pakket laten nakijken door de advocaat voordat we het op de bus deden, het was compleet volgens haar...maar nee hoor, vandaag een mail van de ambassade dat mijn Nederlandse echtscheidingsdocument er niet bij zit. Dat klopt, we hebben alleen de Engelse vertaling opgestuurd. Geen idee dat de originele Nederlandse er ook bij moest. Gelukkig mogen we het scannen en mailen, dat scheelt weer tijd...
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 07-09-2012, 07:56 uur
"Dat scheelt weer tijd" schreef ik, maar 11 dagen later kregen we bericht dat ze nog steeds niet ontvangen hadden. Dus opnieuw gescand en gemaild, met de vraag erbij of ze willen bevestigen dat ze het ontvangen hebben, maar nog altijd niks gehoord. Aangezien wij geen telefoonnummer hebben heeft Brian gisteren met de leegal department van de navy gebeld om te vragen of zij contact op willen nemen, maar de dames en heren van Legal waren op cursus...bij de ambassade. We kregen van de assistent een nummer dat we konden bellen, maar als we '5' kiezen voor 'immigration', krijgen we de mededeling dat niemand aan keuze 5 is toegewezen en dat de verbinding wordt verbroken. Zo frustrerend!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 20-09-2012, 16:21 uur
Zojuist te horen gekregen dat de ambassade in Rome eindelijk onze aanvraag heeft goedgekeurd en doorgestuurd naar het consulaat in Napels. Zij nemen de behandeling verder over. We vinden het vervolg een beetje raar, ze zeggen dat ik de medische keuring een dag heb vůůr het interview, en dat je na het interview ter plekke meteen de enveloppe krijgt met de papieren. Maar ze kunnen toch niet een dag na de medische controle hebben? En hoezo kunnen ze de enveloppe al klaar hebben nog voor het interview?
Anyhow, het zal wel, als het allemaal maar op tijd gaat goed komen.

We zitten een beetje in de rats, want volgens de ambassade is de proceduretijd op het moment 4-6 maanden, toen we in juli alles opstuurden was het 3. En we hebben geen 6 maanden, want Brian gaat 1 februari met pensioen en zal ongeveer half januari naar Norfolk, VA moeten om de hele retirement procedure te doorlopen. En als hij in de VS is, waar moet ik dan blijven? In ItaliŽ hebben we dan geen huis meer en naar Nederland gaan is wel een mogelijkheid, maar dan moet ik weer terugvliegen voor dat interview, lekker handig  :-\
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Ebelix op 20-09-2012, 19:32 uur
Aiaiai. Mischien toch nog een klein studiotje huren in Napels voor het geval dat. Is niet leuk om als newly weds gescheiden van elkaar te moeten leven. Ik ga ervan uit dat alles nog op tijd goed komt. Weelicht kan de marine attachee op het consulaat nog wat bewerkstelligen of nodig de medewerkers van het consulaat uit voor een dineetje.

Ik zal duimen voor je.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 21-09-2012, 07:00 uur
Eens komt alles goed en de mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest.  Ik wens je sterkte en I'll keep my fingers crossed.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 24-09-2012, 07:53 uur
Aiaiai. Mischien toch nog een klein studiotje huren in Napels voor het geval dat. Is niet leuk om als newly weds gescheiden van elkaar te moeten leven. Ik ga ervan uit dat alles nog op tijd goed komt.

Het is niet alleen het gescheiden moeten leven, we laten ook ons huis bouwen en het idee dat hij er in zijn eentje heen moet en de eerste weken, maanden er alleen moet wonen staat ons helemaal niet aan. Ook niet omdat ik natuurlijk het inrichtwerk moet doen, want Amerikanen kunnen niet inrichten, da's duidelijk  ^-^  (Tenzij je net als iedereen daar een lelijke bruine bank wil met lelijke houten meubels die wij in de jaren '70 al naar de stort brachten)

Citaat
Weelicht kan de marine attachee op het consulaat nog wat bewerkstelligen of nodig de medewerkers van het consulaat uit voor een dineetje.

Dan moet je eerst eens zien te kunnen bereiken....  :-\


Maar....inmiddels weten we te horen gekregen van het consulaat dat ze onze stukken hebben ontvangen en dat we genoeg tijd hebben. Geen zorgen volgens hen. Dan gaan we daar maar vanuit.

Inmiddels heeft ook onze makelaar niet stil gezeten; hij heeft omdat wij zelf niet kunnen gaan kijken een video gemaakt van de voortgang van ons nieuwe huisje: Brian-yessica (http://www.youtube.com/watch?v=gMVx4XY-dPE#ws)
Heerlijk om te zien dat ver weg in Arizona alles lekker verder loopt!


Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: TondeG op 24-09-2012, 16:43 uur
Wow Yessica, dat ziet er goed uit. Geeft weer even kracht als je dat ziet. :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 29-09-2012, 10:10 uur
(Tenzij je net als iedereen daar een lelijke bruine bank wil met lelijke houten meubels die wij in de jaren '70 al naar de stort brachten)

Shit, kunnen die niet meer ??? Ohoh....  ;D

Je zult zien: alles komt goed. Als heel het leven makkelijk zou gaan, was er ook geen bal aan! Hier blijven we gewoon meeleven en als het nodig is, kun je altijd in mijn tuinhuis in Kaatsheuvel, lekker dicht bij DB  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 29-09-2012, 11:15 uur
 ;D

Ik zie jou anders liever in ons tuinhuis in Verrado  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 29-09-2012, 15:51 uur
;D

Ik zie jou anders liever in ons tuinhuis in Verrado  ;)

Haha, pas op, straks hou ik je daar aan, als we eens in de buurt van Phoenix zijn!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 30-09-2012, 19:26 uur
Ziet er goed uit Jessica! Je kan, denk ik niet wachten tot je er echt in kan trekken. Nog even! De aanhouder wint! :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 02-10-2012, 18:41 uur
Inmiddels hebben we ook ons case nummer binnen!
Gisteren een mail gekregen met daarbij nog wat aanvullende formulieren, het verzoek om nog meer geld over te maken en een aantal formulieren moest opnieuw worden ingevuld. Ook moeten er wederom foto's worden aangeleverd. Zeg dan meteen dat je er 6 nodig hebt denk ik dan...

Er was nog even verwarring over het aanvragen van het politie rapport. Ik dacht dat het consulaat dat zou doen, maar toen zei Brian, maar waarom zijn ze dan zo specifiek in wat je moet doorgeven en geven ze je dan het email adres waar je naartoe moet mailen? Hmmm...zou mijn man voor deze ene keer dan toch gelijk hebben....?

Nee dus (kan ook niet anders)  ^-^ want ik heb gisteren het consulaat in Amsterdam gemaild met het verzoek  het politie rapport op te vragen en kreeg gelijk vanmorgen antwoord terug dat het consulaat in Napels dat verzoek moet neerleggen bij het consulaat in Amsterdam. Nu maar hopen dat dat snel binnen is, want zodra dat is ontvangen kan er een afspraak worden gemaakt voor het interview!

Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 02-10-2012, 19:04 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 02-10-2012, 21:07 uur
Er was nog even verwarring over het aanvragen van het politie rapport. Ik dacht dat het consulaat dat zou doen, maar toen zei Brian, maar waarom zijn ze dan zo specifiek in wat je moet doorgeven en geven ze je dan het email adres waar je naartoe moet mailen?
<...>
Nee dus (kan ook niet anders)  ^-^ want ik heb gisteren het consulaat in Amsterdam gemaild met het verzoek  het politie rapport op te vragen en kreeg gelijk vanmorgen antwoord terug dat het consulaat in Napels dat verzoek moet neerleggen bij het consulaat in Amsterdam.

En daar heeft Brian meteen antwoord op zijn vraag waarom ze zo specifiek zijn: ze hebben blijkbaar ervaring met het Napoleaanse consulaat......  :D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 03-10-2012, 12:19 uur


En daar heeft Brian meteen antwoord op zijn vraag waarom ze zo specifiek zijn: ze hebben blijkbaar ervaring met het Napoleaanse consulaat......  :D

Uhm ja, maar...die specifieke mail kwam van het Napolitaanse consulaat....   ::)


Dus...we krijgen een mail van het Napolitaanse consulaat dat er een politierapport moet komen, ik vraag dat aan het consulaat in Nederland, maar die zeggen dat Napels dat zelf moet doen. Echter, diezelfde middag krijg ik een mail van Amsterdam dat er een rapport is opgevraagd door Napels. Als dat toch allemaal achter je rug om gebeurt en je er zelf geen invloed op hebt, waarom dan die instructies naar ons sturen?  :-\
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 03-10-2012, 13:19 uur
Hoe graag wij ook in Amerika hadden willen wonen vind ik wel dat Amerikanen een meester zijn in niet efficient werken. Of je nu in een supermarkt komt of waar dan ook dingen kunnen zoveel anders en misschien wel beter. Ik lees vaak de verhalen van een gezin dat al een aantal jaar in  Amerika woont en waar zij tegen aan lopen, niet te geloven dat dit nog bestaat. Zelf werkzaam bij een bank vind ik het nog steeds gek dat er mensen bij mij komen om een cheque bijgeschreven te krijgen op hun rekening. Internet bankieren, salaris gestort krijgen op je rekening schijnt nog steeds in de minderheid te zijn. Geld via internet overboeken van en naar het buitenland kan ook niet? Nu ik de verhalen zo lees van Yessica denk ik pfffff ik zou er gek van worden. Maar ja, wij zijn ook een stukje ouder en minder flexibel. Ik wens jullie alle geluk van de wereld en een beetje meer snelheid in het verkrijgen van de juiste papieren!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 03-10-2012, 14:11 uur
Ik ben het helemaal met je eens! Inderdaad, vooral bankzaken zijn nog vanuit de middeleeuwen met hun checkjes en ouderwetste overboekingen. Ook de gang van zaken rondom de hypotheek....

Brian kan overigens wel gewoon overboeken naar mijn Nederlandse rekening, dat kost $2. Dat lukt in Nederland niet voor dat bedrag!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 04-10-2012, 17:39 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 10-10-2012, 08:26 uur
Vandaag heeft Brian te horen gekregen dat hij officieel op 11 januari mag vertrekken om 'uit te checken' bij de navy in San Diego. Eigenlijk moet dat hele proces waarbij ze vanuit Europa met pensioen gaan in Norfolk, Virginia gebeuren, maar omdat onze auto naar San Diego wordt verscheept en daar een grote basis zit, heeft hij het speciale verzoek gedaan om te mogen uitchecken in San Diego. Anders hadden we van Norfolk naar Phoenix moeten vliegen op kosten van de overheid, maar op eigen gelegenheid naar San Diego moeten gaan om ons ouwe barrel op te pikken.

Nu vliegen we dus op 11 januari met de "rotator" naar de States. Exacte route weet ik nog niet. De rotator is een niet commercieel vliegtuig van de Amerikaanse overheid dat iedere 2 weken tussen Napels en Washington vliegt. Het kan een charter zijn of een militair vliegtuig. Het kan dus best zo zijn dat we vertrekken in een C130, op vreselijke klapstoeltjes zitten, geen raampjes hebben, een hels kabaal hebben aan boord, terwijl er een rupsvoertuig voor ons staat. Maar hŤ, dat mag de pret niet drukken  :)

Nu moet alleen die greencard nog op tijd in orde zijn. Maar we gaan er maar gewoon van uit dat dat gaat lukken  :afro:

Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 10-10-2012, 12:36 uur
Het kan dus best zo zijn dat we vertrekken in een C130, op vreselijke klapstoeltjes zitten, geen raampjes hebben, een hels kabaal hebben aan boord, terwijl er een rupsvoertuig voor ons staat. Maar hŤ, dat mag de pret niet drukken  :)

Kun je niet op eigen kosten een upgrade naar business class boeken?  loll

Succes met de verhuizing.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 10-10-2012, 13:11 uur
Haha, we mogen commercieel vliegen, maar dan inderdaad op eigen kosten. We nemen onze kat mee en aangezien de regels voor huisdieren vele malen soepeler is via de rotator, kiezen we daar maar voor. (Dat we aan het sparen zijn voor een zwembad in de tuin speelt ook mee  8) )Ik heb inderdaad verhalen gehoord van mensen die tijdens de vlucht wilden slapen en languit op een tank gingen liggen  :) Ach ja, alleen al leuk voor de ervaring. Met een beetje geluk is het geen C130, maar een charter. Daar gebruiken ze North American Airlines voor. Dat heeft wel gewoon de configuratie van een passagierstoestel.  www.flynaa.com (http://www.flynaa.com)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: tokoh op 12-10-2012, 16:12 uur
Ik zou toch hopen op zo'n C130, dat heeft toch meer charme aan het verhaal ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 12-10-2012, 16:17 uur
Ik zou toch hopen op zo'n C130, dat heeft toch meer charme aan het verhaal ;)

Ja, dat bedacht ik me ook, al heb ik wel blogs gelezen van mensen die zeiden dat die charme er na 15 minuten wel af is  :)

Brian zei echter dat het 99% een charter wordt. Maar... ook als veteraan mag hij gebruik blijven maken van rotators. Dat betekent dus dat in de toekomst, mits er plaats is aan boord, we gratis van Phoenix naar Hawaii kunnen vliegen, om maar wat te noemen. Of gratis naar Europa. En dat is niet verkeerd  :afro:  Maar dat zijn dus bijna wel in alle gevallen militaire toestellen. Mij hoor je echter niet klagen  :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Wallstreet op 13-10-2012, 12:06 uur
Hallo Jessica and Bryan,

Wat een boeiend verhaal hebben jullie hier neergezet!
Wel veel ups and downs, maar dat is het leven zeker.
Geduld is heilig in het leven, binnenkort genieten jullie in
een zwembad in de tuin van het weertje. Ook heel leuke
uitgebreide video van de makelaar.

Ik wens jullie alvast een zalige toekomst toe! Geniet! ! !
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 16-10-2012, 18:23 uur
Thanks Wallstreet! Ik vind de downs wel meevallen hoor, volgens mij kan het erger  :)

Inmiddels hebben we vanmiddag van het consulaat in Napels bericht gehad dat het 'police certificate' binnen is. Dat is best snel, valt niet tegen! Nu moeten we wachten op de instructies voor het maken van een afspraak voor de medische keuring en het interview.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: ned in MO op 19-10-2012, 21:06 uur
Hoe graag wij ook in Amerika hadden willen wonen vind ik wel dat Amerikanen een meester zijn in niet efficient werken. Of je nu in een supermarkt komt of waar dan ook dingen kunnen zoveel anders en misschien wel beter. Ik lees vaak de verhalen van een gezin dat al een aantal jaar in  Amerika woont en waar zij tegen aan lopen, niet te geloven dat dit nog bestaat. Zelf werkzaam bij een bank vind ik het nog steeds gek dat er mensen bij mij komen om een cheque bijgeschreven te krijgen op hun rekening. Internet bankieren, salaris gestort krijgen op je rekening schijnt nog steeds in de minderheid te zijn. Geld via internet overboeken van en naar het buitenland kan ook niet? Nu ik de verhalen zo lees van Yessica denk ik pfffff ik zou er gek van worden. Maar ja, wij zijn ook een stukje ouder en minder flexibel. Ik wens jullie alle geluk van de wereld en een beetje meer snelheid in het verkrijgen van de juiste papieren!

Wat is er inefficient aan de supermarkt hier. Ik vind ze hogelijk efficient. Je hoeft geen 50 eurocent in een karretje te doen, geen boodschappentassen mee te nemen. Niks in te pakken (doen ze voor je). Betalen gaat supersnel met je credit card. Je hoeft niet eens een pin # in te toetsen.
Als jij dat inefficeient noemt dan noem ik dat uitstekende customer service. Iets wat ze in nederland vaak al heel lang vergeten zijn.

Het bankwezen begrijp je denk ik ook niet. Snap je dat wel dan besef je dat zoiets veranderen heel veel voeten in de aarde zal hebben.
Cheques zijn trouwens helemaal niet onhandig. Ik gebruik ze weinig maar af en toe komen ze heel goed van pas.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 19-10-2012, 23:42 uur

Wat is er inefficient aan de supermarkt hier. Ik vind ze hogelijk efficient. Je hoeft geen 50 eurocent in een karretje te doen, geen boodschappentassen mee te nemen. Niks in te pakken (doen ze voor je). Betalen gaat supersnel met je credit card. Je hoeft niet eens een pin # in te toetsen.
Als jij dat inefficeient noemt dan noem ik dat uitstekende customer service. Iets wat ze in nederland vaak al heel lang vergeten zijn.
Die pincode is ter beveiliging tegen skimmen of gebruik van gestolen credit cards, iets dat bewezen vaak voorkomt. Misschien inefficiŽnt, maar wel veiliger! Hoewel ik betwijfel of geen pincode invoeren sneller gaat, want in plaats daarvan moet je een handtekening plaatsen en 1 of 2 keer op OK drukken. Dat zijn meer/lastiger handelingen dan 4 cijfertjes intoetsen.

In Nederland scan je tegenwoordig je boodschappen zelf, zodra je het uit het schap pakt en in je karretje wilt doen. Niks op de band leggen en in milieuvervuilend, kosten verhogend plastic laten verpakken. Boodschappentassen zijn namelijk veel milieuvriendelijker en goedkoper doordat je het hergebruikt. Btw, tegenwoordig hebben we ook kratjes met wieltjes, die gaan nog langer mee dan tassen en zijn ergonomischer.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 20-10-2012, 12:41 uur
Ik gooi liever 50 cent in mijn karretje dan dat ik mijn karretje gewoon achterlaat op de parkeerplaats.
Ik breng altijd netjes mijn karretje terug en dan kijken de meeste mensen toch wel raar op. Ik vind het echt niet kunnen dat er auto's beschadigd worden enz omdat men gewoon te lui is een karretje terug te brengen. Dus ik ben voor betalen, netjes terug brengen en je 50 cent weer terug. 
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Hans B op 20-10-2012, 18:49 uur
Wij rijden ons 'gratis' Amerikaanse boodschappen kar ook altijd terug naar de verzamelplaats.
Kleine moeite toch.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 21-10-2012, 23:17 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 22-10-2012, 10:34 uur
Iets anders waar Amerika een beetje ouderwets in is: wasmachines!

Het is al heel wat als je je deurtje aan de voorkant hebt zitten en geen bovenlader hebt, wasmiddel kun je krijgen speciaal voor front loaders of top loaders en er worden hele pagina's op internet besteed aan reviews en beschrijvingen wat de voor- en nadelen zijn.

De laatste keer dat ik in Nederland ooit een bovenlader zag was in 1977.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 22-10-2012, 14:40 uur
Iets anders waar Amerika een beetje ouderwets in is: wasmachines!

Het is al heel wat als je je deurtje aan de voorkant hebt zitten en geen bovenlader hebt, wasmiddel kun je krijgen speciaal voor front loaders of top loaders en er worden hele pagina's op internet besteed aan reviews en beschrijvingen wat de voor- en nadelen zijn.

De laatste keer dat ik in Nederland ooit een bovenlader zag was in 1977.

Ja, maar aan de andere kant hebben ze in Amerika wasmachines die aangesloten zijn op warm water en dat hebben we hier nou weer niet hihi.
Amerika is gewoon een geweldig land maar in sommige dingen misschien een beetje ouderwets of anders.

Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: jhbechthum op 22-10-2012, 17:53 uur
Ja, maar aan de andere kant hebben ze in Amerika wasmachines die aangesloten zijn op warm water en dat hebben we hier nou weer niet hihi.

Hebben we hier wel bij de industriŽle (wasserette/hotel/restaurant) wasmachines, alleen bij de consumenten wasmachines komt het nog maar net op gang: je moet ze zoeken..

Johan.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 22-10-2012, 21:39 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 25-10-2012, 13:24 uur
Gisteren hebben we de final inspection van ons huis gehad. Spannend! Uiteraard konden we er niet lijfelijk bij aanwezig zijn, maar techniek staat voor niets! Brian's broer deed de inspectie voor ons en heeft ons er op afstand bij laten zijn door ons te Skypen via zijn mobieltje. Erg gaaf en onwerkelijk om het huis te zien daar, klaar voor ons om erin te trekken. Er waren wat kleine dingetjes die nog gecorrigeerd moeten worden voor definitieve oplevering, maar dat komt vast goed. Eťn gaspit deed het niet, er zat een deuk in de garagedeur en hier en daar moet een touch up worden gedaan aan het verfwerk. Maar we zijn er superblij mee!

Leuk compliment voor mij, alle aanwezigen, broer, onze makelaar, twee opzichters waren lovend over onze (lees: mijn) keuze voor de tegels. Eens niet het standaard in mijn ogen ouwbollige bruin of beige, maar een mooie antracietkleur. Onze nieuwe oranje bank die we in ItaliŽ hebben laten maken zal daar vast mooi bij afsteken  :) Onze makelaar zei dat hij mijn keuze de laatste tijd steeds vaker ziet in model homes, dus ik was mijn tijd ver vooruit, hahaha.

Voor wie geÔnteresseerd is in het eindresultaat, hier staat de video: http://m.youtube.com/#/watch?feature=g-upl&v=91NEIZW_jRs&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D91NEIZW_jRs%26feature%3Dg-upl&gl=NL (http://m.youtube.com/#/watch?feature=g-upl&v=91NEIZW_jRs&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D91NEIZW_jRs%26feature%3Dg-upl&gl=NL)

Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 25-10-2012, 13:38 uur
Wanneer is de housewarming party?  ;D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 25-10-2012, 21:30 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 05-11-2012, 12:33 uur
Het is geen leuke tijd voor ons momenteel.
Op vrijdag 26 oktober is, ook al was ze ziek, toch nog geheel onverwacht mijn moeder overleden. Afgelopen woensdag was de begrafenis. Ik had heel graag nog langer bij mijn familie gebleven, maar deze week stonden ons hier in Napels nog de nodige dingen te wachten. Eigenlijk staat mijn hoofd daar helemaal niet naar. Maar ja, het gaat toch gewoon door allemaal. Zo dubbel...aan de ene kant zijn alle drukke bezigheden een welkome afleiding, aan de andere kant had ik graag mijn vader wat langer ondersteund.

En dan kreeg Brian vandaag ook nog te horen, nadat hij maar eens belde hoe het er nu voor staat mijn greencard aanvraag (na een wekenlange radiostilte van het consulaat) dat onze case niet bestaat. Ze kunnen niets van ons vinden, niet op zijn achternaam, niet op de mijne en bij het casenummer dat wij gekregen hebben van ze staat iemand anders geregistreerd. Hoe dat toch kan..... Op 10 oktober kreeg ik te horen dat mijn politie certificaat was gearriveerd en daarna hebben we niets meer gehoord. Ook werd er niet op emails gereageerd, terwijl ze eerst wel reageerden.
Zucht... En over 2 maanden moeten we hier toch echt weg  embarressed
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: TondeG op 05-11-2012, 13:53 uur
Yessica gecondoleerd. Echt shit allemaal, ik kan je aleen maar heel veel sterkte toewensen!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 05-11-2012, 18:57 uur
Yessica, van harte gecondoleerd. Ik wens je sterkte in deze moeilijke tijd.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 05-11-2012, 19:26 uur
Sterkte! Daar zit je natuurlijk nooit op te wachten maar zeker nu kan ik begrijpen dat de emmer langzaam vol druppelt.
Als jullie je dromen maar niet vergeten, ondanks al deze tegenslagen!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 05-11-2012, 22:03 uur
Jeetje, ben er stil van. Sterkte, meid!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 06-11-2012, 14:55 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 06-11-2012, 18:56 uur
Jeetje Yessica,
 Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Hoewel het dus niet geheel onverwacht was, willen we onze geliefden natuurlijk nooit missen. Wat een suf gedoe zeg met je greencard. Zucht! Nou hopelijk hebben ze begrip voor jullie situatie en zetten ze achter je nieuwe aanvraag meer vaart. Good luck!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 06-11-2012, 23:28 uur
Sterkte met het verlies van je moeder.

Over de Permanent Resident procedure; normaal gesproken krijg je bevestigingsbrieven opgestuurd met een case nummer aan je toegekend. Je kunt dan naar de uscis.gov website gaan en je case bekijken, niet inhoudelijk, maar in welk stadium van het proces het zit. Erg eenvoudig en duidelijk, ik weet niet wat er in jullie zaak is misgegaan.

Sterkte,
Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 07-11-2012, 16:47 uur
Bedankt voor jullie medeleven! Mijn moeder had longkanker, maar ze had in augustus haar chemo en bestralingen afgesloten. De kankercellen waren dood, dus iedereen (doktoren) zei dat ze de goede kant op ging. Helaas kreeg ze dus volledig onverwacht een longbloeding. Een soort slagaderlijke bloeding in de longen. Daar was dus helemaal niks tegen te doen. Daarom was het ondanks haar ziekte toch nog onverwacht.

Inmiddels hebben we bericht gehad van het consulaat, kennelijk was het dossier toch niet zo kwijt als ze dachten, want we zijn uitgenodigd voor het interview op 20 november, voorafgegaan door het medisch onderzoek op de 19e. Ik ben blij dat we niet de hele procedure opnieuw in hoeven te gaan!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 07-11-2012, 21:35 uur
Een lichtpuntje in een donkere tijd. Hopelijk verloopt het verdere proces soepel.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 08-11-2012, 12:55 uur
Sterkte Yessica  en ondanks het verlies van je moeder hoop ik dat je heel snel van alle stress verlost zal worden
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 08-11-2012, 15:29 uur
Op het moment zijn we zo druk met alles, dat het bijna lijkt alsof voor rouw weinig plaats is. Ik ben daarom ook bang dat de grote klap nog gaat komen. Op zich is het wel fijn om afleiding te hebben.

Gisteren zijn door een verhuisbedrijf al onze spullen gepakt. Deze zullen wel snel op een schip geladen worden en de grote oceaan oversteken. Nu zitten we in ons appartementje met wat schaarse spulletjes (leenmeubelen verstrekt door de navy) die ze in een Motel6 nog niet meer zouden willen, maar we doen het er maar mee :-)
We hadden ook kunnen kiezen om onze spullen te houden en pas te verschepen als we zelf vertrekken, maar dan hadden we er in Phoenix langer op moeten wachten en we willen daar toch echt graag zo snel mogelijk in ons huisje trekken.

Mijn vader, mijn broer en de oom van mijn vader (die al 11 jaar bij mijn ouders inwoont) komen woensdag naar Napels. Mijn vader wilde er wel even uit, hij heeft echt dag en nacht voor mijn moeder gezorgd en ik denk dat het voor ons allen wel fijn is om even samen te zijn nu. En op en neer vliegen naar Napels is tenslotte net even iets makkelijker dan op en neer vliegen naar Phoenix!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 15-11-2012, 17:05 uur
Over een paar dagen hebben we ons interview op het consulaat. Wie weet wat we kunnen verwachten? Gaan ze echt vragen of hij mijn favoriete kleur weet en andersom?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 15-11-2012, 21:01 uur
Gaan ze echt vragen of hij mijn favoriete kleur weet en andersom?

Ik denk dat mijn echtgenoot dat niet eens weet, en wij zijn al 20 jaar samen onderweg........ Maar: altijd leuk om eens een kwisje samen te doen!

Anyhoe: alvast veel succes gewenst! En aangezien jullie ook al iets langer dan gisteren samen zijn en samen leven, denk ik dat het wel los loopt!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 18-11-2012, 21:18 uur
Zo, wekker vroeg gezet: morgenochtend ťťn van de laatste hobbels, het medisch onderzoek. We zijn vandaag alvast gaan kijken waar het is, niet bepaald in een mooi stukje Napels, brrr...wat een gribusbuurt. Het enige wat we weten is dat we er niet later dan 8.15 mogen zijn. We zorgen gewoon dat we er om 7.30 uur zijn, want nergens kunnen we achterhalen vanaf hoe laat ze open zijn  ???
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 19-11-2012, 16:02 uur
Nou, de medische keuring zit erop. Na de keuring zeiden ze dat ik om 14 uur bij het consulaat moest zijn voor vingerafdrukken. Komen we daar, zijn we na lang wachten eindelijk aan de beurt.... vragen ze naar mijn pasfoto's, ik moet er 2 inleveren. Ik weet niet beter of ik moet die morgen bij het interview afgeven. Maar nee, nu dus, want de vingerafdrukken en de foto's zijn aan elkaar gelinkt. Dat wist ik dus niet. Maar dat was geen probleem volgens de mevrouw aan de balie, dat doen ze dan morgen wel bij het interview. Het stomme is nog dat Brian wel pasfoto's van mij bij zich had in onze "green card map", maar die had hij achter moeten laten bij de security. Hij bood nog aan die te gaan halen, zo ver was het niet, maar dat was niet nodig, het zou echt morgen goed komen. Nou, dat hoop ik dan maar!  patriot
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 19-11-2012, 21:17 uur
Maarreh, ben je goedgekeurd of hoor je dat nog?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 19-11-2012, 22:08 uur
Ik heb geen idee. Ik vind het raar dat de medische keuring altijd op de dag is vůůr het interview. Dan kunnen ze toch nooit al alle uitslagen hebben? Maar waarschijnlijk toch wel dan, ik begrijp dat ook niet zo goed. Ze zeggen dat je de enveloppe meteen krijgt als je het interview goed doorstaan hebt. Maar of dat echt zo is, of dat daar ook nog tijd tussen zit, dat weet ik niet. Morgenochtend weet ik waarschijnlijk meer  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 20-11-2012, 15:44 uur
Nou, ik heb hem nog niet hoor....  :'(

Wat een gedoe. Eenmaal bij het consulaat aangekomen, begon het lange wachten. Uiteindelijk waren we aan de beurt voor het interview. Dat was al veel minder romantisch dan ik verwachtte. Ik dacht dat we bij iemand aan zijn bureau kwamen zitten (in zo'n fancy kantoor met dure houten meubelen) en ons verhaal zouden doen, maar nee, we stonden gewoon aan loket onder een TL lamp. Bijna leek het goed te gaan, totdat.... bleek dat ik geen Italiaans politie certificaat had. Mijn Nederlandse had de ambassade in Nederland opgevraagd en ik dacht de Italiaanse niet nodig te hebben, want als je minder dan 6 maanden ergens gewoon hebt, dan hoeft het niet. En officieel woon ik pas sinds 1 augustus 2012 in Napels. Maar ik had ergens in de formulieren gezet dat ik er al woonde vanaf 1 augustus 2011. Dus moest het wel, ookal gaf het Nederlandse document had dat het documentatie betrof tot augustus 2012.

Toen begon de ellende. De dame zei dat Brian wel via de juridische afdeling van zijn werk dit certificaat kon regelen. Dus wij 'snel' naar de basis. Maar 'snel' bestaat niet in Napels met veel te veel verkeer in veel te smalle straatjes. En rijden kunnen ze ook niet, dus zelfs al duurde het maar 20 minuten de stad uit te komen, het kost 5 jaar van je leven, echt. Wat een randdebielen daar zeg! Echt, ik heb al mijn vingernagels opgevreten, ik ben gewoon niet bestand tegen die verkeerschaos. Uiteindelijk op de basis aangekomen, geen parkeerruimte. Uiteindelijk fout geparkeerd en naar de juridische afdeling. Daar zeiden ze dat zij niet meer doen dan ons hetzelfde formulier geven als wat we al van het consulaat hadden gekregen. Daar stond op dat de betreffende politiepost maar open was tot 12.30, het was nu 11.35 uur. We moesten weer terug naar downtown Napels, arrghhh!!! Er staan daar allemaal wolkekrabbers, heel modern in zo'n oude stad, maar het papiertje gaf duidelijk aan dat we bij parkeergarage E5 moesten zijn. Ik dacht dat je dan, aangezien de parkeergarage onder die wolkekrabbers is, je daar in de lift kunt zien naar welke verdieping je moet. FOUT! Dat zou te logisch zijn en compleet niet Italiaans.Nee, we kwamen uit in een parkje  ???

Op het formulier stond ook nog dat we in een tabakswinkel (waar je in Italie bijvoorbeeld ook je treinkaartjes koopt en je electriciteitsrekening kunt betalen) 'stamps' moest kopen als soort belasting voor het aanvragen van dat formulier. Dus eerst op zoek naar de tabakswinkel. Daar de zegels gekocht. Twee van 7,08 en eentje van 14,72. Toen een gebouw in dat het dichtste bij de parkeergarage lag. Fout, dat was een rechtbank. Wij weer naar buiten, de weg gevraagd. Moesten we helemaal om het gebouw heen lopen. Dat klinkt simpel, maar zoals gezegd, niks in simpel in Italie. De oude Romeinen waren hun tijd misschien ver vooruit, maar daarna zijn ze toch echt blijven steken, echt.

Gebouw dus omlopen. Dat betekent: weggetjes, gangetjes, viaductjes, weg oversteken zonder voetgangersoversteekplaats of verkeerslichten. Weg langs lopen zonder trottoir of zelfs maar een vluchtstrook. Heet gebakerde spaghettivreters die de vouwen uit je broek rijden. Bij de eerste ingang een beveliligingsbeamte gevraagd, die wees naar een paadje. We gaan het paadje in, worden teruggeroepen door collega van de beamte die ons verderop stuurt. Verderop naar binnen gegaan, nee, we moeten aan de overkant zijn. *zucht* Uiteindelijk zijn we in een kelder aangekomen waar een mannetje in een afstands hok zit. Wij begrijpen hem niet, hij ons niet en met handen en voeten vertaalwerk maken we duidelijk wat we willen. Dan komt ie terug, er moet nog een keer 7,08 worden betaald, we komen een zegel te kort. Als ik die aan hem kan betalen, waarom moest ik er dan voor naar een tabakswinkel?????

Uiteindelijk hebben we dan toch mijn politie certificaat bemachtigd. Nu net een nieuwe afspraak gemaakt, we gaan op 5 december in de herkansing. Sint, doe mij maar een green card jongen!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 20-11-2012, 17:20 uur
Hemeltjelief, wat een gedoe. Houd moed, eens komt alles goed.  :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 20-11-2012, 18:06 uur
Pfffffff wordt al moe als ik het lees.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Ebelix op 20-11-2012, 18:16 uur
Ik krijg het daarboven op nog eens benauwd. Yessica, je blijft het spannend houden.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 20-11-2012, 19:04 uur
Jeetje Yessica ik zou er gek van worden!  :o
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 20-11-2012, 20:43 uur
Ben nooit een groot fan van ItaliŽ geweest!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 21-11-2012, 07:26 uur
Ben nooit een groot fan van ItaliŽ geweest!

Wij ook niet hoor. Maar veel Amerikaanse militairen zien het als een droom dat ze in ItaliŽ gestationeerd kunnen worden. Meestal komen ze daar snel van terug. Vooral hier in Napels, met al zijn huisvuil overal, de viezigheid, de vervallen troep. En dat er overal bijna naakte vrouwen zich prostitueren naast de snelweg valt bij de doorgaans conservatieve Amerikaan ook al niet zo goed. En dan verschepen ze hun mooie auto's, die nooit lang onbeschadigd blijven. Napolitanen kijken nergens naar, deukje meer of minder, wat maakt het uit. "Naples kisses" noemen ze die deukjes.

Soms lijkt het net een ontwikkelingsland. Als ik rondom openingstijd van het postkantoor langsloop bijvoorbeeld en ik zie ellenlange rijen van mensen die hun rekeningen contant gaan betalen. Bij de tabakswinkel kan ook, maar daar kost het 35 cent. Dus staan ze liever 1,5 uur in de rij.

Of dan die siŽsta, 52 weken per jaar. De winkels dicht tussen 12 en 17, dat is toch niet handig? Zo wordt het nooit wat met die economie. Zelfs de enige wijk hier die niet zo vies is en bekend staat om zijn schone winkelstraten, Vomero, sluit de winkels voor siŽsta. Een dagje gezellig winkelen zit er dus niet in.

Brian en ik zijn de dagen dan ook aan het aftellen!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 05-12-2012, 06:58 uur
Ik ben zo zenuwachtig.... Please duim voor me!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 05-12-2012, 10:41 uur
Doe mijn best!!!! SUCCES!!!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 05-12-2012, 10:54 uur
Ik mag hem vrijdag op gaan hlen!!!!   :dansbanaan:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 05-12-2012, 11:12 uur
Wat een geweldig nieuws GEFELICITEERD  patriot patriot patriot  ;D ;D ;D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 05-12-2012, 11:37 uur
Houd moed, eens komt alles goed.  :afro:

Zie je wel.  :afro:

Proficiat.  :dance: dansbanaan
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Ebelix op 05-12-2012, 11:38 uur
Geweldig en gefeliciteerd. Op naar Phoenix en de heerlijke temperaturen.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 05-12-2012, 18:40 uur
 :coolman:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 05-12-2012, 21:13 uur
.... and they'll live happily ever after!

Told ya..... :dansbanaan:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 05-12-2012, 21:17 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: TondeG op 05-12-2012, 22:20 uur
Het forum viert een feestje  :dansbanaan: :coolman: :dansbanaan:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 07-12-2012, 19:26 uur
Good things never come easy   :)

Vandaag naar het postkantoor (weet niet of dat in Nederland ook gebruikelijk is) om mijn Green Card op te halen. Kom ik daar, blijken er nogal wat fouten in het visum en op de enveloppe te staan. Ten eerste stond er een foute geboortedatum in het visum en ook stond er dat ik de Italiaanse nationaliteit heb. Deze informatie stond ook fout op de enveloppe die je aan de immigration officer moet overhandigen. Gelukkig was het consulaat dichtbij het postkantoor en ben ik daar meteen heengegaan om het ťťn en ander recht te laten breien. De dame zei dat ik om 16 uur langs kan komen om het gecorrigeerde visum op te halen.

Dus...nu heb ik een paspoort met twee visa: eentje met een stempel "cancelled without prejudice" erin en de andere, die is wel goed  8)

Kortom: ik heb 'em!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 07-12-2012, 23:10 uur
 :D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 08-12-2012, 12:05 uur
All's well that ends well.  cheer cheerb cheerg cheerr
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 08-12-2012, 16:01 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 09-12-2012, 08:59 uur
Van harte gefeliciteerd Jessica. Weer een horde genomen op de weg naar de VS. Ik wens jullie het allerbeste toe in AZ. Hou ons op de hoogte van al je avonturen. We leven hier allemaal mee op het forum. In januari gaan mijn man en ik naar Seattle voor twee weken. Hij heeft een nieuwe baan voor een bedrijf van daar. Wij zouden naar de VS verhuizen begin 2013 maar nu blijkt het handiger te zijn als mijn man eerst hier vanuit NL/Europa voor hen werkt omdat het werkgebied hier in Europa ligt. Dus dat betekent een jaar langer hier in Nederland blijven en dan pas de grote oversteek maken. Dat was wel even slikken. Daarom leef ik ook zo met je mee met alles waar jij doorheen gaat. Je moet een lange adem hebben in deze zaken. Maar ik weet zeker dat het het allemaal waard is. Hoe staat het met de bouw van jullie huis? Alweer wat meer gevorderd?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Hans B op 09-12-2012, 11:27 uur
Yessica,
gefeliciteerd.
Volgens mij kun je in de toekomst veel forummers op de koffie verwachten.  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 09-12-2012, 23:46 uur
Eind goed, al goed!

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 10-12-2012, 08:06 uur
Dank je wel allemaal!!  :D

@Hans, forummers zijn welkom hoor. Verrado ligt vlak langs de interstate 10.  :afro:

@Karina, ik kan me voorstellen dat dat even een tegenvaller is, als je er zo naar toe hebt geleefd. Inderdaad, je moet een lange adem hebben en nooit opgeven. Voor ons was het natuurlijk spannend omdat in januari het werk van Brian ophoudt en we natuurlijk samen naar Amerika wilden gaan. We hadden wel samen naar Nederland kunnen gaan, maar met een Green Card procedure die in ItaliŽ loopt is dat natuurlijk niet handig. En ga maar eens voor onbepaalde tijd bij familie of vrienden inwonen... Het kan natuurlijk wel, maar ideaal is het niet. Brian had uiteraard ook alleen kunnen gaan en dat ik dan later zou volgen, maar dat idee vonden we beiden niet leuk. Brian is 25 jaar bij de navy geweest en tijdens die carriere heeft hij 14 uitzendingen gehad van minimaal 6 en maximaal 11 maanden, dat heeft zijn vorige huwelijk niet veel goeds gedaan. Hij is er dus erg huiverig voor om langere tijd gescheiden van elkaar te leven. Maar goed, gelukkig hoeven we ons daar dus nu geen zorgen meer over te maken!  :)

Uiteindelijk heeft de hele procedure minder dan 4,5 maand geduurd, niks om over te klagen dus aangezien de 'normale' procedure (in Nederland althans) nu al rond de 9 maanden zit.

Je vroeg nog naar ons huisje, op pagina 6 (bijna onderaan) had ik de link geplaatst naar de video die onze makelaar tijdens de oplevering had gemaakt. Het is dus al af!! Het ziet er mooi uit, we zijn echt blij met ons huisje!

De bedoeling is dus dat we op 11 januari naar San Diego vliegen, daar moet Brian zijn paperassen afhandelen, duurt ongeveer een week, als we ter plekke weten hoe lang precies, kunnen we het verhuisbedrijf bellen om de definitieve afspraak te maken om de meubels af te leveren. We denken er rond de 23e wel in te zitten!

Jullie alvast een fijne reis naar Seattle en houd ons op de hoogte!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 16-12-2012, 10:40 uur
Nou, we willen graag onze hypotheek betalen deze maand, maar we hebben nog altijd niet gehoord welk bedrag het precies is en naar welk nummer het overgemaakt moet worden.
Brian's broer heeft een machtiging van ons, maar hij kreeg de informatie steeds maar niet en dacht te hebben opgevangen dat onze hypotheek verkocht zou zijn aan een ander. Dus heeft Brian de bank maar gebeld en die konden onze hypotheek niet eens vinden. Niet op social security number, niet op het adres van het ons huis, op niets. Dus Brian vroeg onze contactpersoon van Wells Fargo; "kan het zijn dat onze hypotheek verkocht is?" Nee, zei ze, Wells Fargo verkoopt haar hypotheken niet door. Ze zou het uitzoeken en terugbellen.

Ik had dit op Facebook gezet en Brian's broer las dat en zei, volgens mij is jullie hypotheek echt verkocht hoor, aan USBanks. Dus Brian zei, laat ik voor de gein eens USBanks bellen. En ja hoor, toen hij zijn Social Security nummer doorgaf kwam daar netjes onze hypotheek uitrollen....  ::)

Omdat we beiden niet bekend zijn met USBanks, hebben we er even op gegoocheld. Blijkt niet zo goed bekend te staan. Scoort een 1,7 uit 5 voor hypotheken. Mensen klagen dat ze wel betalen, maar dat de betaling niet verwerkt wordt, achterstanden krijgen die hun creditscore aantast etc. terwijl ze wel gewoon betalen. Wells Fargo heeft bij de overdracht kennelijk verzuimd door te geven dat wij nog in ItaliŽ wonen en ons correspondentieadres nog niet op ons huisadres is, dus zij hebben alle betalingsinformatie doorgestuurd naar het verkeerde adres. Onze eerste betaling hadden we al op 1 december moeten doen, we zijn dus al ruim te laat.

Dit vind ik allemaal wel veel slechter dan in Nederland. Niet alleen vind ik het allemaal maar rommelig en chaotisch, ik vind het op het amateuristische af. In Nederland geef je gewoon een machtiging, je bedrag wordt gewoon afgeschreven en hypotheken doorverkopen zonder dat je enige zeggenschap erover hebt kan gelukkig ook niet. Wij kozen voor een gerenommeerde bank met een goede reputatie, maar zijn doorgesluisd naar een onbekende bank met discutabele reputatie maar er is niets wat je eraan kunt doen. Heel, heel irritant.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 16-12-2012, 13:32 uur
Dit vind ik allemaal wel veel slechter dan in Nederland. Niet alleen vind ik het allemaal maar rommelig en chaotisch, ik vind het op het amateuristische af. In Nederland geef je gewoon een machtiging, je bedrag wordt gewoon afgeschreven en hypotheken doorverkopen zonder dat je enige zeggenschap erover hebt kan gelukkig ook niet. Wij kozen voor een gerenommeerde bank met een goede reputatie, maar zijn doorgesluisd naar een onbekende bank met discutabele reputatie maar er is niets wat je eraan kunt doen. Heel, heel irritant.

Ja, wij hebben hier ook ervaring met het afsluiten van een hypotheek bij de bank waar je je rekening hebt, maar die dan weer doorgesluisd wordt naar een andere kredietverstrekker. Het geven van een machtiging voor automatische afschrijvingen gaat hier wel gewoon, alleen de eerste betaling moet vaak met een check.

Ik heb me ook altijd afgevraagd waarom het banksysteem hier moeilijker of ouderwetser lijkt dan in Nederland. De enige verklaring die ik er voor heb is dat een bank business een vrije markt is waar bij wijze van iedereen mee kan beginnen. Dus in elke regio heb je verschillende banken die je in een andere regio weer niet vindt. Met al die verschillende banken moet het dan moeilijk zijn om systemen op elkaar af te stemmen. Als iemand een andere verklaring heeft, ik ben benieuwd.

Het enige advies dat ik je kan geven is om het te laten zijn wat het is en met de stroom mee te gaan. Als je alles gaat vergelijken met Nederland dan raak je maar gefrustreerd.

Succes met je nieuwe start!
Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 10-01-2013, 10:05 uur
Het echte aftellen is nu echt begonnen, nog 24 uur  :D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 10-01-2013, 21:13 uur
Daar ga je, meid! Heel veel geluk daar en maak een mooi feest van jullie nieuwe leven  :dansbanaan:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: MiamiHeat op 10-01-2013, 21:26 uur
Heel veel succes!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 10-01-2013, 23:32 uur
Fijne laatste dag (of nu al eigenlijk nacht??) toegewenst in Nederland. Kan het me na bijna 4 jaar nog steeds herinneren. Ben sindsdien de USA niet meer uit geweest!

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 11-01-2013, 13:02 uur
Suc6!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 12-01-2013, 01:24 uur
Nou, ik ben in Norfolk, het ging er allemaal heel gemoedelijk aan toe. We vlogen met een charter van de overheid, en de meeste customs mensen zijn zelf retired navy, dus een beetje ons kent ons zeg maar. Maandag sturen ze alles op en dan maar hopen dat de Green Card snel in de bus valt!
Nu pitten, want door een tussenstop op de Azoren is het toch nog een lange reis geworden!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 12-01-2013, 03:49 uur
 patriot Welkom in de United States of America!!!!!  welkom
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 12-01-2013, 13:27 uur
 :afro: :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: TondeG op 12-01-2013, 20:41 uur
Eindelijk! :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Karina op 13-01-2013, 16:02 uur
Keep us posted! Hoop dat alles goed verloopt. Heel veel succes!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 31-01-2013, 01:23 uur
Vandaag is mijn Green Card in de bus gevallen! Yippee!!  :D
Ik weet niet waar ik het aan te danken heb, maar het is een 'permanent' green card, dus zonder condities. Ik dacht eigenlijk dat ik er eentje met condities zou krijgen die dan na twee jaar verwijderd konden worden. Maar niet dus. Ik ben er blij mee!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Hans B op 31-01-2013, 08:47 uur
Gefeliciteerd.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 31-01-2013, 15:25 uur
Proficiat.  :dansbanaan:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Wop op 31-01-2013, 16:35 uur
 :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:  Woohoooo!!  :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: 
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 31-01-2013, 19:27 uur
Netjes!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 31-01-2013, 21:07 uur
Wat Wop danst!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: TondeG op 31-01-2013, 22:26 uur
Eind goed al goed  :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: PeterNY op 02-02-2013, 09:21 uur
-
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 02-02-2013, 15:53 uur
Vandaag is mijn Green Card in de bus gevallen! Yippee!!  :D
Ik weet niet waar ik het aan te danken heb, maar het is een 'permanent' green card, dus zonder condities. Ik dacht eigenlijk dat ik er eentje met condities zou krijgen die dan na twee jaar verwijderd konden worden. Maar niet dus. Ik ben er blij mee!!

Gefeliciteerd!
Wat is de 'Category' code die je erop het staan?

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: tokoh op 20-02-2013, 20:30 uur
Hey Yessica,

het is alweer even geleden dat ik hier geraakt ben, maar ik zie dat alles goed verlopen is voor je :)
Welcome to the US and success with your new life!   welkomDaan
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 13-12-2014, 22:33 uur
Zo, weer eens even dit topic naar boven halen, ik heb nl. een nieuwtje te vertellen!  :)

Brian heeft twee jaar lang erg zijn best gedaan te wennen aan het burgerleven na de military. Hij had het er toch wel moeilijk mee. Hij is naar school gegaan om voor automonteur te leren, hopende dat hij van zijn hobby zijn beroep kon maken. De praktijk viel echter tegen. Het viel hem niet mee, nadat hij best een hoge rang had bij de navy, om zich te settelen op het niveau van zijn collega automonteurs. Niet denigrerend bedoeld, maar hij vond gewoon geen aansluiting. Belangrijker nog, de drang 'to serve his country' bleef bestaan. Als hij op tv iets zag van militaire actie, dan had hij het heel moeilijk dat hij er geen deel meer van uitmaakte. Ik heb hem daarom geadviseerd een civilian job te zoeken binnen de military. Die heeft hij uiteindelijk gevonden en niet zo maar eentje!

Hij gaat aan de slag als 'Tomahawk Missile Strike Planner'. Als er ergens tomahawks gebruikt moeten worden, wordt er natuurlijk niet lukraak afgevuurd. Daar gaat zorgvuldige planning aan vooraf, zodat er bijvoorbeeld geen burgerdoelen worden geraakt. Die planning gaat hij dus op zich nemen.

Ik ben blij voor hem, maar het betekent wel dat ik mijn geliefde Arizona achter me moet laten, want hij wordt gestationeerd op Hawaii!   8)

Onze huisdieren zijn inmiddels al in quarantaine, want volgende maand moeten we al vertrekken.

Ik zal de prachtige Sonoran Desert en zijn geweldige saguaros enorm missen, maar zie de uitdaging van tropisch Hawaii met vertrouwen tegemoet!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 14-12-2014, 00:44 uur
Dat is nog eens een eindje van het vaste land. Ik neem aan dat het Honolulu wordt?
Veel succes en ik kijk uit naar je nieuwe ervaringen daar.

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Cees A op 14-12-2014, 08:23 uur
Wow ! Allereerst natuurlijk Brian gefeliciteerd met je nieuwe job.
Van de droge woestijnen in Arizona naar een eiland omringd door eindeloze zeeŽn van water. Een grotere overgang kan bijna niet.
Veel succes met de verhuizing en met wennen aan je nieuwe omgeving.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 14-12-2014, 13:35 uur
Proficiat.  :dansbanaan:
Zo leren jullie nog eens iets van Amerika kennen. Volgende standplaats Alaska?

Ik wens jullie een fijne tijd in de nieuwe omgeving.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 14-12-2014, 21:11 uur
Get wat vervelend, Hawaii...........   :D Komt vast helemaal goed! Gaan jullie het huis in Arizona verkopen?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 14-12-2014, 22:27 uur
Nee, we gaan ons huis in Arizona mooi houden! Dat is voor ons een financieel veilig huis, we kunnen hier wonen zonder te hoeven werken, dat gaat met de huizenmarkt in Hawaii zeker niet lukken  :)
We gaan het waarschijnlijk verhuren als vacation rental. Zeker met de Superbowl die hier 20 minuten vandaan gespeeld wordt in februari, moeten we in ťťn klap een paar maanden hypotheek kunnen veilig stellen  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Freckles49 op 22-12-2014, 12:59 uur
Wat een geweldig nieuws en Hawaii!!! Wat een heerlijk vooruitzicht ik wens jullie heel veel geluk.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Wop op 24-12-2014, 09:43 uur
Zo, lekkere omgeving ;-)  Kan me slechtere plekken voorstellen!   Succes!  :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jobazz op 24-12-2014, 17:27 uur
Succes ermee! :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 15-04-2015, 12:18 uur
Zo, over een paar uurtjes vertrekken we naar Hawaii. We hebben een gemeubileerd appartementje gehuurd de komende 8 maanden zodat we op ons gemak naar permanente woonruimte kunnen zoeken en ook kunnen bekijken of we in de hustle and bustle van Waikiki willen wonen of juist wat rustiger ergens in Kaneohe.
Gisteren ook nog op de valreep gehoord dat de condities op mijn green card zijn verwijderd, dus ik ben een happy camper  8)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 15-04-2015, 12:39 uur
Een erg leuk vooruitzicht, en ongelooflijk wat je in die korte tijd in de States allemaal voor elkaar hebt gekregen (bijna 2 huizen:-)
Nu dat je geen condities op je Permanent Resident Card hebt kun je beginnen met de naturalisatie procedure. Ik kon daar 2 jaar geleden mee starten maar het is er helaas nog niet van gekomen.

Succes!!
Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 15-04-2015, 20:56 uur
Heel veel succes en plezier daar. Hang loose!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Hans B op 15-04-2015, 22:38 uur
Hoi Yessica,
heel veel geluk in Hawaii.

Ik ben vorige week in Tucson aangekomen voor vakantie en zojuist van Tucson naar Phoenix gereden, had het plan om je te bellen vor een kop koffie, maar dat hoeft dus niet meer. Wellicht een andere keer op Hawaii  ;)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 10-09-2015, 21:59 uur
Zo, ik zal nog eens een update geven. We wonen nu bijna 5 maanden op Hawaii en ik vind het vreselijk, haha :-)

Hawaii is een geweldige vakantiebestemming, maar om te wonen is toch een heel ander verhaal. (Ik heb het dan wel over Oahu, veel van mijn bezwaren zijn waarschijnlijk niet van toepassing op de andere eilanden.)

Om te beginnen is het veel te druk. Dit eiland is overbevolkt. Je kunt al die mensen wel in een wolkekrabber stoppen, maar ze hebben allemaal een auto en op de weg kun je nou eenmaal niet stapelen... Het verkeer staat hier altijd vast. Niet alleen in en rondom Honolulu, maar zeker ook in het noorden en westen. Bovendien is de beheerste rijstijl die je op het vasteland vaak vindt hier ook ver te zoeken.

Je kunt hier niks voor jezelf hebben. Gingen we in Arizona vaak uren hiken zonder ook maar iemand tegen te komen, iedere hikingtrail is hier afgeladen vol met volk. Ik ben nou eenmaal niet iemand die altijd en overal mensen om zich heen hoeft te hebben.

Dat het hier duur is wisten we, alles moet tenslotte van ver komen. Maar alle lokale producten zijn net zo duur, een ananas die van dit eiland komt is net zo duur als een geÔmporteerde.
Zelfs dingen je op craigslist wil kopen zijn duur. Tweedehands meubelen gaan doorgaans voor 75-80% van de nieuwprijs van de hand.

Woningen zijn allemaal crappy, tenzij je echt veel geld meeneemt. Ons budget was $415,000 omdat we ons huis in Arizona nog hebben), maar dat is op Oahu een poor man's budget. Verwacht voor dat geld geen moderne keuken. Ik heb het niet over luxe keuken, maar gewoon modern. De meeste fornuizen gaan minstens 30 jaar terug in de tijd. Voor iets fatsoenlijks zit je minstens aan een half miljoen. Dan heb je een appartement, want huizen zijn helemaal onbetaalbaar.

Huren is bijzonder lastig als je huisdieren hebt. Geen probleem als je 5 kinderen in een 1 kamer appartement wil stoppen, maar heb een hond of kat en niemand wil je wat huren.

Onderhoud van woningen is slecht, waarschijnlijk heeft dat ook met kosten te maken. Maar hierdoor ziet alles er wel rundown uit, vooral in Honolulu. Ik zeg altijd dat alle steden wel een paar slecht uitziende wijken hebben, in Honolulu heb je een paar goed uitziende. maar daar betaal je dus miljoenen voor en zit je nog bovenop je buren.

Toen we onze buren in Phoenix vertelden dat we gingen verhuizen in april, zei iedereen "just in time!" Daarmee bedoelden ze dat we net voor de zomer weggingen en zomers in Phoenix zijn nou eenmaal heet. Nou, geef mij die hitte maar hoor! Alles beter dan dat vieze vochtige plakweer hier. In Arizona deed ik 's morgens deodorant op en dan was dat genoeg voor de dag, hier kun je iedere 30 minuten blijven smeren.

Verder mis ik de wide open spaces. Ja, de oceaan is een wide open space, maar dat bedoel ik nou net niet  :)  Ik zag laatst een tv programma over Hawaiianen die in Californie wonen. Ze kwamen voor het eerst sinds heel lange tijd weer terug naar het eiland en schrokken ervan hoe volgebouwd het is "no mountain is left untouched".

Eťn nadeel waar ik 'last' van had hebben we inmiddels getackeld. Ik had helemaal niet het gevoel dat ik in Amerika woonde. Ik voelde me net zo veel in Amerika als toen ik nog in Nederland woonde. Niet racistisch bedoeld, maar als 80% van de mensen om je heen Aziatische toerist is, dan voelt het niet als Amerika. Twee weken geleden hebben we ons huurcontract in Waikiki kunnen openbreken en zijn we naar de basis van Pearl Harbor Hickam verhuisd. Dat voelt stukken beter, al is het maar dat ik klokslag 8 uur 's morgens het Amerikaanse volkslied hoor.  patriot

Al met al gaan we hier niet de tijd zijn die we vantevoren bedacht hadden. Eerst dachten we aan vijf jaar, toen drie en nu wil ik eigenlijk zo het laatste kwartaal van 2016 weg zijn.
Ons doel wordt dan toch weer Arizona of misschien New Mexico. We zijn een beetje afhankelijk van militaire basissen en waar Brian een baan kan vinden. De meeste kans zou hij maken in San Diego, dat is een optie, maar CaliforniŽ zou wel mijn laatste keus zijn. Tenslotte is het daar ook druk en duur ;-)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 11-09-2015, 00:10 uur
Leuk om weer eens een update te lezen Yessica! Wel erg jammer van je woonplezier, maar ik kan me een heel klein beetje inleven in wat je meemaakt. Mijn vrouw woonde in een druk (maar net) gedeelte van NJ, en ik was die drukte niet gewend. Alles verschrikkelijk duur en geen ruimte, en de wegen volgepropt met auto's.

Verder ben ik het ook HELEMAAL eens met het feit dat vakantiebestemmingen absoluut niet de beste plaatsen zijn om naar te emigreren, behalve dan als je iets in de toeristensector wil gaan doen. Het grappige is dat je het normale werkleven wat je in Nederland hebt nooit meemaakt wanneer je op vakantie bent. Als je emigreert heb je geen vakantie meer, je rolt in het dagelijkse leven en daar hoort werken bij, inclusief soms het opvoeden en op laten groeien van kinderen. Zeker met een familie wil je niet hutje mutje opgepakt in een appartementje zitten.

Ik ben erg verrast met het hoge budget dat blijkbaar nodig is in Hawaii. Voor ongeveer 2/3 van dat bedrag ben ik hier een tornado-proof splinternieuw huis aan het bouwen, op bijna een acre aan de rand van een levendig dorp. Het is ongeveer 3600 sft en dan nog eens ongeveer 1100 sft aangebouwde 3-car garage, voorzien van alle gemakken. Ik zou niet eens willen weten wat dit in Nederland of Hawaii zou kosten. Veel mensen hebben hier boten, cabins en RV's omdat het leven hier relatief erg goedkoop is.

Hopelijk kun je weer snel naar het vaste land, en New Mexico is mooi en open en lijkt me niet verkeerd om te wonen.

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 11-09-2015, 07:02 uur
Hey Yessica, thanks voor de update! En inderdaad, jammer dat het leven tegenvalt op Hawaii. Als je drukte wilde, had je net zo goed in Nederland kunnen blijven wonen  ;)
Ik kan me voorstellen dat het wel verschilt op welk eiland je zit. Wellicht niet vanwege de leefkosten, maar wel het woongenot. Een kennis heeft een paar jaar met erg veel plezier op Maui gewoond. Jammer dat er geen ferry oid is tussen de eilanden, dan konden jullie commuten. Maar aan de andere kant, dan werd het vast in no-time veel drukker op de andere eilanden.

Ben benieuwd waar jullie terecht gaan komen!

Groet, Janneke
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jake Kaliber op 11-09-2015, 22:10 uur
@ Yessica

Blijf je daar wonen of ga je weer na een ander staat. Op een eiland zoals hawaii lijkt het me heel erg heet ja.
Phoenix en Arizona is ook wel mooi :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 20-11-2015, 04:18 uur
Vandaag een officiŽle brief gehad dat mijn biometrische gegevens (vingerafdrukken) en andere gegevens zijn gestolen bij de grote cyberhack eerder dit jaar. Aangezien men eerst zei dat het alleen ging om de gegvens van ambtenaren, had ik eerder verwacht dat mijn man zo'n brief zou krijgen, niet ik....
Ik krijg nu 3 jaar gratis credit monitoring aangeboden, maar het is geen fijne gedachte natuurlijk.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 20-01-2016, 04:42 uur
Vandaag weer een stap dichterbij American Citizenship gekomen.
Vanmorgen had ik mijn interview en citizenship test. Geheel pijnloos was het niet. De language test was belachelijk simpel. Al wat ik op hoefde te schrijven was: "The President lives in The White House." Ik kreeg 6 vragen over history/politics en aangezien ik de eerste zes goed beantwoord had, hoefde ik niet eens meer vraag 7 t/m 10 te beantwoorden.

Helaas bleek op de uitnodiging niet te staan dat ik papieren mee moest nemen van bewijs van een gezamenlijke financiŽle huishouding. Er was een hele waslijst aan documenten die ik moest meenemen, geboorteregister van mij en Brian, divorce decrees van mij en Brian (vorige huwelijk van beiden), SSN etc. maar niet dat. Tijdens het interview vroeg men naar onze belastingopgave en die had ik dus niet bij me. Ook had ik geen kopieŽn van rekeningafschriften. Dus na het interview moesten we naar huis om die spullen te halen. Maar we hebben geen printer, dus moesten we naar de bibliotheek. Vervolgens weer terug naar downtown Honolulu. Nadat ik de spullen had afgegeven, zei ze dat ik approved was en dat ik snel een uitnodiging zou krijgen voor de ceremony. Brian en ik besloten ergens te gaan lunchen. Ik had echter mijn telefoon nog op 'silent' staan, dus hoorde ik niet dat er later nog twee keer gebeld werd... Toen ik mijn telefoon checkte zag ik twee gemiste nummers afkomstig uit.... Nigeria!  :o
Nou word ik wel vaker gebeld door marketing bureaus en scammers en vreemde nummers, maar ditmaal zag ik dat er twee voicemailberichten waren. Het was de dame van USCIS. Ze was vergeten me naar twee pasfoto's te vragen. Het tweede voicemailbericht was dat ze vergeten was een kopie van mijn Green Card te maken. Lekker rommelig allemaal dus.
 Ik probeerde het nummer te bellen, maar kreeg te horen dat ik geen international phone numbers kon bellen. Dus toch een Nigeriaans nummer...? Ik vind het nog steeds raar!

Maar goed, ik heb uiteindelijk toch maar twee pasfoto's laten maken en een kopietje van mijn Green Card. Helaas ging de lift van het gebouw waar USCIS zat niet meer hun verdiepingen na 15.00 uur, een deurbel was er ook niet, dus zat er niks anders op dan de volgende dag dan maar terug te gaan. We reden net downtown Honolulu weer uit toen ze opnieuw belde. We zijn omgedraaid en hebben de spullen alsnog afgegeven. Mijn afspraak was om 10.45 uur maar we waren pas om 17.0 thuis  ::)

Maar goed, ik ben approved, en als het goed is, is 17 februari de ceremonie. En dan ben ik eindelijk Amerikaanse  :D

Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Wop op 20-01-2016, 08:25 uur
Woehoooe   Congrats!  :afro: patriot
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Cees A op 20-01-2016, 09:04 uur
 cheer cheer cheer  Gefeliciteerd !  cheer cheer cheer
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 20-01-2016, 10:10 uur
 :afro:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 20-01-2016, 11:10 uur
Proficiat.   .flag :dance: dansbanaan :dance: dansbanaan :dance: dansbanaan  :dance:  dansbanaan .flag
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Hans B op 20-01-2016, 12:13 uur
Mooi Yessica, super.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 20-01-2016, 12:32 uur
Wow dat gaat snel! Ik laat weten wanneer ik er mee start, hopelijk nog voor de verkiezingen.

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Terpies op 20-01-2016, 18:54 uur
 :dansbanaan: :dansbanaan: :dansbanaan: :dansbanaan: :dansbanaan:

Gefeliciteerd Jessica!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 20-01-2016, 21:00 uur
Well hello Mrs America! Net na de carnaval Brabantse-af dus  :dansbanaan:
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 20-01-2016, 22:40 uur
Well hello Mrs America! Net na de carnaval Brabantse-af dus  :dansbanaan:

Lol, dat was al nooit aan mij besteed, hahaha  :)


Bedankt iedereen!
Vanmorgen hoorde ik het volkslied (dat wordt hier op de basis iedere ochtend om 8 uur gespeeld) en ik schoot meteen vol. Ja, deze nationaliteit hoort bij mij.  patriot
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 28-01-2016, 11:40 uur
Zover ik je verhaal steeds heb gevolgd ben je toch verhuisd omdat je man een baan heeft waar je bent gaan wonen?
Is het voor jou zelf moeilijk om aan een baan te komen, of speelt dit totaal niet?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 29-01-2016, 00:30 uur
Nee, het is hier voor mij niet moeilijk gebleken om een baan te komen. Sterker nog, het is me drie keer aangeboden zonder dat ik gesolliciteerd had. Zowel bij Sephora, Macy's en Vicoria's Secret. Ik werd daar zelf benaderd of ik geen interesse had voor ze te werken. De manager van Vicotria's Secret vroeg eerst of ik toerist was (vestiging in Waikiki) en ik zei dat ik drie straten verderop woonde. Ze vond dat ik een goed type was om voor hen te werken. Ik heb het even overwogen, maar retail is gewoon niet handig. De winkels zijn open van 10.00 tot 23.00 en dat 7 dagen per week. Brian moet om 6 uur al beginnen, dus wij staan rond 4.45 uur op en gaan dus ook vroeg naar bed. Ik moet er niet aan denken dat ik (sowieso een ochtendmens), nog na 20.00 uur zou moeten werken. En Brian werkt maandag t/m vrijdag, het zou jammer zijn als ik dan net het weekend zou moeten werken. Wij willen dan liever samen leuke dingen doen, gaan hiken of zo. Dat is een luxe positie natuurlijk, want ik hoef niet te werken voor de financieŽn.

Als we weer terug op het vasteland zijn, ga ik echter wel weer naar school, dan ga ik een opleiding tot aesthetician volgen (schoonheidsspecialiste). Wilde ik eigenlijk hier doen, maar geen enkele opleiding hier vond ik goed. Onderwijs staat sowieso niet goed bekend in deze staat.

Overigens, die banen in winkels zijn leuk als je niet van dat inkomen afhankelijk bent. Het leven is hier zo duur, niemand zou van dat salaris rond kunnen komen. In hotels en de toerismebranch valt ietsje meer te verdienen, maar dan moet je eigenlijk wel Japans kunnen, dat is bijna altijd een functie-eis hier.

Wat andere banen betreft, blanken hebben het vaak lastig want die zijn hier in de minderheid en hebben toch wel vaak last van racisme. Het grootste deel van de blanke bevolking zit hier dan ook vanwege hun baan bij defensie. Als Brian deze baan niet had gekregen, dan waren we ook niet naar Hawaii verhuisd.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 29-01-2016, 22:03 uur
De manager van Vicotria's Secret vroeg eerst of ik toerist was (vestiging in Waikiki) en ik zei dat ik drie straten verderop woonde. Ze vond dat ik een goed type was om voor hen te werken.

Kijk, dat vragen ze mij nu nooit...  ^-^

Je hebt wel gelijk; als je het voor de hobby kunt doen met de uren die jij wil zou er niet zoveel op tegen zijn, maar om zoveel van huis te zijn voor een laag loon is inderdaad niet alles. Mijn vrouw werkt nu dus ook niet buitenshuis; het is het niet waard met alle kinderopvang die we dan nodig zouden hebben.

Wist niet dat blanken het moeilijk hadden daar, buiten de military.

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 18-02-2016, 02:34 uur
I AM NOW AN AMERICAN CITIZEN

It feels soooo good!!!  :D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 18-02-2016, 06:56 uur
 cheer cheerb cheerg cheerr cheer cheerb cheerg cheerr cheer cheerb cheerg
 :dansbanaan: :dansbanaan: :dansbanaan: WHOOHOO!  :dance: :dance: :dance:  :dance: :dance:

 cheer cheerb cheerg cheerr cheer cheerb cheerg cheerr cheer cheerb cheerg
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Wop op 18-02-2016, 10:19 uur
;D Vote ! Vote ! Vote ! ;D
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 18-02-2016, 16:57 uur
Van Harte Gefeliciteerd.  :dansbanaan: :dance: dansbanaan
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Mississippi op 18-02-2016, 17:22 uur
Hiervoor gaat de vlag in top  ;D

(http://www.newsmax.com/Newsmax/files/fc/fc8a3eb0-400c-44d9-9378-d95b7a2e94ac.jpg)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: MiamiHeat op 18-02-2016, 19:15 uur
Congrats!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Hans B op 18-02-2016, 19:17 uur
GEFELICITEERD YESSICA !!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Dirc op 21-02-2016, 11:42 uur
 .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag .flag
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Michel op 21-02-2016, 13:43 uur
Gefeliciteerd!!!!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 26-02-2016, 22:08 uur
Gefeliciteerd Yessica!! Je bent nu officieel 'dual citizen'. :)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 27-02-2016, 00:18 uur
Nee hoor Pieter, niks dual  :)
Ik heb mijn Nederlandse nationaliteit vrijwillig opgegeven.
Ik ben enkel en alleen nog Amerikaanse.  8)
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: us outsider op 28-02-2016, 08:30 uur
Je valt - door je huwelijk met een US citizen - in de uitzondering op de regel m.b.t. duaal burgerschap. 
Je kunt je Ned. burgerschap behouden door een verzoek daartoe in te dienen.
Aangezien er kans is dat deze regel wordt afgeschaft in de toekomst, zou het jammer zijn er niet nu gebruik van te maken. Want als je dubbel burgerschap hebt, dan mag je het houden.
Je kunt je Ned. burgerschap doorgeven aan je kinderen indien je die krijgt. En het heeft niet de nadelen die US burgerschap geeft in de omgekeerde situatie.
Ned. staatsburgerschap geeft recht in de hele EU te wonen en te werken zonder daar vergunning voor te hoeven aanvragen. Dat is best een mooi 'cadeutje' dat je een kind dan meegeeft.

Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 28-02-2016, 18:44 uur
Dank voor de tip US Outsider!  :afro:
Ik heb er even over nagedacht en heb ook een topic geopend met de vraag wat het nut is om de Nederlandse nationaliteit te behouden, maar ik heb besloten het te laten vallen. Ik heb er niks mee en het heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Ik heb me nooit thuis gevoeld in Nederland en als ik de ontwikkelingen in Europa zie kan ik me niet voorstellen dat daar ooit verandering in komt. Ik weet het, Amerika is ook verre van perfect, maar zoals Europa nu te grabbel wordt gegooid is wel heel triest.

In dat topic kwam ook naar voren dat het vooral fijn is voor je kinderen, maar die heb ik niet en zullen er ook niet komen dus dat hoef ik niet in de overweging mee te nemen  :)

Ik heb ook gelezen dat er Nederlanders zijn die graag hun Green Card houden omdat ze zich er niet toe kunnen zetten de pledge of allegiance te zeggen of het Amerikaanse volkslied te zingen. Ik vond dat juist een eer. En ik ben ook niet zo'n Nederlander die zegt (daarvan ken ik er ook een paar) "Ik ben in de eerste plaats Nederlander en zal dat ook altijd blijven."
Ik ben Amerikaanse en ben daar trots op. Dat heb ik met Nederlandse zijn nog nooit gehad.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: us outsider op 28-02-2016, 23:13 uur
Ned. is niet beter dan de US maar ook niet slechter, het is gewoon een ander land waar dingen anders worden aangepakt. Je hebt toch een belangrijk deel van je leven in Ned. doorgebracht en het heeft je mede gemaakt wie je bent.
Ik weet uit ervaring dat iemand in de eerste jaren van de immigratie sterke gevoelens kan hebben mbt. nationaliteit. Maar daar moet je je niet door laten leiden. Het gaat er om wat de slimste oplossing is en meer mogelijkheden hebben is bijna altijd slimmer. Niemand kan in de toekomst kijken. En emotie is een slechte raadgever.

Inderdaad valt een deel van de mogelijke motivatie weg als er geen kinderen zijn.
Maar er zijn genoeg vrouwen die na het overlijden van hun partner naar Ned. terug willen of zich genoodzaakt zien terug te gaan (arm zijn is duur in de US). Dan blijkt het een hele hijs om het Ned.schap terug te krijgen.

Voor Ned. Goene Kaart houders die niet in de uitzondering vallen - zoals ik met een Ned. man - is het probleem dat US citizenship ons het Ned. burgerschap kost, omdat Ned. duaal niet toestaat behalve in de uitzonderingsgevallen. Dus voor mij is het moeiljk te begrijpen dat je - het kost zo weinig moete - die kans zomaar 'weggooit'.


Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 28-02-2016, 23:28 uur
Ned. is niet beter dan de US maar ook niet slechter, het is gewoon een ander land waar dingen anders worden aangepakt. Je hebt toch een belangrijk deel van je leven in Ned. doorgebracht en het heeft je mede gemaakt wie je bent.

Ik ben afgelopen week een hele week in Nederland geweest (begrafenis / werk) en ik kan alleen maar zeggen wat klein en hectisch alles is. Tel daarbij de hoge belastingen, lagere lonen, en nog enkele zaken, en ik kan zeggen dat ik daar niet meer kan leven. Wat was het weer heerlijk om in de States terug te zijn. Ik heb er bijna 30 jaar gewoond en dat is meer dan voldoende. :)

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 29-02-2016, 08:40 uur
Ned. is niet beter dan de US maar ook niet slechter, het is gewoon een ander land waar dingen anders worden aangepakt. Je hebt toch een belangrijk deel van je leven in Ned. doorgebracht en het heeft je mede gemaakt wie je bent.

Ik heb er veel te lang doorgebracht. En de Nederlandse cultuur vind ik ook niet zo geweldig en het lompe gedrag al helemaal niet. Ik ben totaal niet van de "ik zeg alles maar zo lomp mogelijk omdat het kan" mentaliteit. Dat beetje Nederlandse dat er nog in zit probeer ik van me af te schudden.

Citaat
Ik weet uit ervaring dat iemand in de eerste jaren van de immigratie sterke gevoelens kan hebben mbt. nationaliteit. Maar daar moet je je niet door laten leiden. Het gaat er om wat de slimste oplossing is en meer mogelijkheden hebben is bijna altijd slimmer. Niemand kan in de toekomst kijken. En emotie is een slechte raadgever.

Ik heb die gevoelens al ver voordat ik mijn man zelfs maar leerde kennen. Ik wilde 12 jaar voordat ik hem leerde kennen al weg. Als ik verhalen van geŽmigreerden lees, is het juist andersom, men is om diverse redenen wel uit Nederland vertrokken, maar men blijft zich in eerste plaats Nederlander voelen. Ik heb dat totaal niet. Nooit gehad ook. Ik ben echt niet op de juiste plek geboren.

Citaat
Inderdaad valt een deel van de mogelijke motivatie weg als er geen kinderen zijn.
Maar er zijn genoeg vrouwen die na het overlijden van hun partner naar Ned. terug willen of zich genoodzaakt zien terug te gaan (arm zijn is duur in de US). Dan blijkt het een hele hijs om het Ned.schap terug te krijgen.

Ik zou niet weten waarom ik ineens naar Nederland terug zou willen in dat geval. Mijn leven is hier en mijn antipathie tegen Nederland bestaat dan nog steeds. Als ik bijvoorbeeld de Green Card lottery had gewonnen als vrijgezel was ik ook naar Amerika vertrokken.
Overigens is het ook zonder dat je je Nederlandse nationaliteit opgeeft vrij lastig om zo maar terug te gaan.

Citaat
Voor Ned. Goene Kaart houders die niet in de uitzondering vallen - zoals ik met een Ned. man - is het probleem dat US citizenship ons het Ned. burgerschap kost, omdat Ned. duaal niet toestaat behalve in de uitzonderingsgevallen. Dus voor mij is het moeiljk te begrijpen dat je - het kost zo weinig moete - die kans zomaar 'weggooit'.

Misschien hebben jullie wel kinderen of houden jullie Nederland toch nog vast in het achterhoofd. Ik niet. Wat ik hierboven al zei, ook als burger is het lastig om je na verblijf in het buitenland weer in Nederland te vestigen. Nederland vertoont dat typisch kenmerkende verongelijkte gedrag: als je eenmaal vertrokken bent kun je maar beter wegblijven. Dat ze zo moeilijk doen tegen hun eigen burgers over duaal burgerschap, terwijl tienduizenden zonder papieren de grens over wandelen en waar alles voor kan, zegt voor mij al genoeg. Nee, mij zien ze daar echt niet meer terug. Ik ben eindelijk waar ik zijn moet.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 29-02-2016, 10:51 uur
Ik kan je heel goed volgen. Maar Mark Twain zei reeds: Prediction is difficult, particularly when it involves the future.
Daarom zou ik anders redeneren. Ik zou wel gebruik maken van die optie die ik met weinig extra moeite in de schoot geworpen krijg. Behoud van de Nederlandse nationaliteit betekent niet dat je terug moet keren, alleen dat je het zou kunnen als je in de (verre) toekomst van gedachten mocht veranderen. Bovendien hoeft het niet per se Nederland te zijn. Het zou ook een ander Europees land kunnen zijn.
Uiteraard neem je je eigen beslissingen. Ik wens je in ieder geval veel geluk en voorspoed in je leven in de U.S.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Cees A op 29-02-2016, 14:50 uur
Helemaal met Old Faithful eens.
In Yessica's topic over behoud Nederlanderschap schreef ik op 27-09-2015 een berichtje met dezelfde strekking.
Zie: ---> http://forum.verenigdestaten.info/immigratie/nut-van-nederlandse-nationaliteit-behouden/msg138455/#msg138455
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: us outsider op 29-02-2016, 20:04 uur
Dat er 10.000en per dag zomaar binnenkomen zonder vergunning en van alles krijgen ! is nu net wat ik hier voortdurend hoor.
Misschien dat het in HI iets minder speelt - het is niet te belopen en het is een eind zwemmen - maar in CA, NM, AZ, TX, is er grote woede mbt. de illegale immigranten die er arriveren en blijven arriveren.
En net als Ned. heeft nu de US ook iemand die 'zegt waar het op staat' maar niet echt weet waar-ie over praat.
Er is ook veel boosheid over legale immigratie, maar als echtgenoot/echtgenote van een US citizen heb je daar wellicht minder last van.


Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Terpies op 29-02-2016, 20:50 uur
Ik hoop dat er niet te veel in de USA zal gaan veranderen mbt de huidige verdraagzaamheid tov mensen met een andere huidskleur, sexuele oriŽntatie en andere rechten die van de USA een geciviliseerd (westers???) land maken.

Als die gestoorde clown met zijn populistische uitspraken het voor het zeggen gaat krijgen, kun je je mening nog wel eens aardig moeten gaan bijstellen.....

Verdraagzaamheid en alle verworvenheden die in de USA nu gelden kunnen dan wel eens heel snel over zijn....
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: us outsider op 29-02-2016, 21:52 uur
In sommige gebieden hier is die verdraagzaamheid ver te zoeken.
De US is bij lange na niet de 'melding pot' waar zoveel propaganda over wordt gemaakt.
Zowel in de officiele regelgeving als in dagelijks leven zijn vooral werk-gebonden immigranten niet echt 'welkom'.

Trump heeft een gevoelige snaar geraakt door illegale immigratie (weer) aan de orde te stellen.
Wat hij zegt is niet anders dan wat al jaren in de samenleving aan het bubbelen is, en pregnanter naar voren kwam toen dit land in de recente recessie belandde.

P.S. Hoe kom ik van dat mannetje met dat bordje af ?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Terpies op 29-02-2016, 21:57 uur
In sommige gebieden hier is de verdraagzaamheid waar jij zo hoog van opgeeft, ver te zoeken.
De US is bij lange na niet de 'melding pot' waar zoveel propaganda over wordt gemaakt.
Zowel in de officiele regelgeving als in 'dagelijks leven' zijn vooral werk-gebonden immigranten niet echt welkom.

Trump heeft een gevoelige snaar geraakt door illegale immigratie (weer) aan de orde te stellen.
Wat hij zegt is niet anders dan wat al jaren in de samenleving aan het bubbelen is.

Ik verwacht dat ook niet van een continent: in Europa zijn er ook grote verschillen tussen de onderlinge landen, net zoals dat in de US het geval is tussen staten (en ook BV tussen steden en het platteland).

Het zal onder die schreeuwlelijk iig niet veel beter en verdraagzamer worden..... Alhoewel ik denk dat hij de uitspraken (en de beloftes) die hij nu doet absoluut niet zal kunnen waarmaken (overigens, net als al zijn voorgangers, maar dat terzijde).

Ik denk dat de republikeinse stemmers toch wel een beetje geschrokken zijn dat Trump nu ineens de belangrijkste kandidaat lijkt te zijn, en ik hoop dan ook dat mensen morgen verstandiger zullen zijn, dan toe te geven aan wat er volgens jou 'bubbelt'....

En als jij denkt dat het alleen over de 'illegale' immigranten gaat, dan zou ik nog maar eens goed inlezen in wat hij allemaal roeptoetert.....

Zijn excuus dat hij maakte over zijn vermeende banden met de puntmuts mannen was ook wel een ernstig zwak onzin verhaal.....

http://edition.cnn.com/2016/02/28/politics/donald-trump-white-supremacists/index.html

Overigens zou Trump niet de eerste (republikeinse) president zijn (mits hij gekozen wordt, uiteraard) met white supremacist gevoelens, sympathieŽn en uitingen......

Het zou verstandiger zijn als deze meneer hier ver vandaan zou blijven....
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: us outsider op 01-03-2016, 01:16 uur
Ik heb alle debatten gezien, ik heb zelfs enkele boeken van Trump gelezen, ik volg het nieuws.

Illegale immigratie is zijn main issue, mogelijk gemaakt door politici die elkaar al ruim 20 jaar gijzelaar houden op dit gebied en de zo nodige immigration reform wisten te voorkomen.

Prima toch dat hij zich meer en meert vergaloppert ? Twits zendt met spelfouten, dingen beweert die simpel te controleren zijn met een Google. Nu hopen dat journalisten en de andere kandidaten ook, hun werk beter gaan doen.

Trump heeft even de wind meegehad dankzij de aanvallen in Parijs en San Bernardino.

De man heeft helemaal geen white supremacist gevoelens, de enige die supreme is dat is The Donald. Ga hem aub. geen ideeen of standpunten toekennen.

Wat er 'vlgs. mij bubbelt' ? Ik krijg al ruim 20 jaar de nodige onaardigheden voor mijn kiezen her en der, dankzij het feit dat ik immigrant ben hier. Soms denkt men dat ik uit India kom en dan krijg ik te horen dat ik smerig ben, en lui, en niet weet wat een toilet is.

Persoonlijk vind ik Ted Cruz enger, die gelooft in zijn ideeŽn en wil ze graag aan anderen opdringen.
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Old Faithful op 01-03-2016, 11:19 uur
P.S. Hoe kom ik van dat mannetje met dat bordje af ?

Door het woord het Nederlandse woord voor "welcome" niet te gebruiken. Dat wordt automatisch veranderd. Je kunt er ook expres een spelfout inzetten: welkkom.  ;)

Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 07-10-2016, 04:09 uur
Zo, even wat nieuwe ontwikkelingen melden. Na anderhalf jaar hebben we ons Hawaii avontuur afgesloten. Het was een prachtige ervaring en ben blij dat ik heb het mogen meemaken, maar ik ben ook blij dat het niet langer geduurd heeft. Dit was wel lang genoeg. Brian heeft inmiddels een baan geaccepteerd bij Raytheon, waar hij aan de slag gaat als business development manager van de Tomahawk missile (kruisraket).  Dit bedrijf is gevestigd in Tucson, dus we zijn weer terug in ons geliefde Arizona.  Gisteren is ons bod op een huis geaccepteerd en waarschijnlijk is rond 15 november de overdracht. Ik ben superblij, voel me hier helemaal op mijn plaats! Tucson is prachtig!
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 07-10-2016, 04:17 uur
Welkom terug hier op het vaste land! Als ik het goed begrijp betreft dit nu een baan op een vaste locatie, geen gereis meer?

Gr. Pieter
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Yessica op 07-10-2016, 05:03 uur
Hij moet waarschijnlijk nu meer reizen. Op Hawaii is hij ťťn keer naar Korea gemoeten en dat was alleen omdat hij iemand moest vervangen, maar bij deze baan moet hij waarschijnlijk wel vaak reizen o.a. naar Norfolk, San Diego, Honolulu en Washington DC. En wellicht ook naar het buitenland , het is tenslotte zijn taak zo veel mogelijk kruisraketten te slijten, dus ook aan buitenlandse military 😊
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Jez op 07-10-2016, 07:52 uur
Good for you! En jij, ga je je ook vermaken in Tucson?
Titel: Re: Live happily ever after!
Bericht door: Pieter79 op 07-10-2016, 12:42 uur
Hij moet waarschijnlijk nu meer reizen. Op Hawaii is hij ťťn keer naar Korea gemoeten en dat was alleen omdat hij iemand moest vervangen, maar bij deze baan moet hij waarschijnlijk wel vaak reizen o.a. naar Norfolk, San Diego, Honolulu en Washington DC. En wellicht ook naar het buitenland , het is tenslotte zijn taak zo veel mogelijk kruisraketten te slijten, dus ook aan buitenlandse military 😊

Sorry, ik bedoelde "geen verhuizen" meer zoals dat vaker wel moet in de military. Dat reizen voor het werk hoort inderdaad bij bepaalde functies. In ieder geval veel plezier in Arizona en hopelijk kunnen jullie je daar nu een 'vast' leven opbouwen zonder de druk om ergens anders naar uitgezonden te worden.

Gr. Pieter